Last news in Fakti

4 Май, 2023 15:01 1 228 6

На Острова! Първият голям тест за Риши Сунак

  • великобритания-
  • брекзит-
  • риши сунак-
  • консервативна партия-
  • борис джонсън

На Сунак, който пое властта след съпътстваното от скандали управление на Борис Джонсън и хаотичната икономическа политика при Лиз Тръс, е приписвана заслуга, че е стабилизирал икономиката

На Острова! Първият голям тест за Риши Сунак - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Избирателите в Англия гласуват днес на местни избори. Вотът е първият голям електорален тест за премиера Риши Сунак, след като през последната година управляващите консерватори преминаха през поредица скандали, стачки и проблеми с икономиката, предаде Ройтерс. Днес се гласува за 8000 места в 230 общински съвета, информира БТА.

Днешните избори за органи за местно самоуправление се смятат за последната възможност за партиите да привлекат обществена подкрепа преди парламентарните избори догодина, но те ще покажат и дали най-голямата опозиционна партия - лейбъристите - са в състояние да превърнат сегашната си двуцифрена преднина в социологическите проучвания в електорални победи.

На Сунак, който пое властта след съпътстваното от скандали управление на Борис Джонсън и хаотичната икономическа политика при Лиз Тръс, е приписвана заслуга, че е стабилизирал икономиката. Въпреки това прогнозите са партията му да понесе днес тежки загуби.

Основните изборни битки са една страна в Северна и Централна Англия между торите и лейбъристите, които водят пред управляващите с около 15 процента в националните социологически проучвания, а от друга страна - в Южна Англия, между торите и Либералните демократи.

Анализатори отбелязват, че на този вот се очакват и по-силни резултати на Либералните демократи и Зелените, тъй като обикновено тези две формации и по-малките партии се представят по-добре на местни избори, отколкото на парламентарните.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Култура миянко

    8 2 Отговор
    Първият голям тест за Ришката беше като Бай Дън при слизането си от самолета го помисли за слуга и му бутна 5 долара в джоба и го избута настрани.Та Ришката не издържа теста,щото прибра парите и не реагира.
  • 2 Ами да

    4 2 Отговор
    Риши е пич за разлика от боклука преди него!

    Коментиран от #6

  • 3 гаджи

    6 1 Отговор
    Тея им свършиха агличаните па си избраха индиец.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Асанчо

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "гаджи":

    Ти па кво имаш против Ришката бе?Нашо хубаво,интелегентно момче,че и хубав,същия кат братчеда Леонсио.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: