Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Май, 2023 06:53 5 208 186

Тамила Ташева: Западни политици призовават Украйна да се откаже от Крим

  • тамил ташева-
  • крим-
  • украйна-
  • русия

Те твърдят, че Крим наистина може да бъде върнат, но потенциалните последици ще бъдат огромни, заяви постоянният представител на украинския президент на полуострова

Тамила Ташева: Западни политици призовават Украйна да се откаже от Крим - 1
Снимка: ukrpressbg.com

"Някои западни политици ни предупреждават. Те смятат, че трябва напълно да се откажем от усилията да си върнем Крим. Но ви уверявам, че връзката между Крим и Украйна е много силна, тя продължава още от казашките времена и нищо няма да промени това“,заяви за PAP Тамил Ташева, постоянен представител на украинския президент на полуострова, цитирана от dariknews.bg.

"Те твърдят, че Крим наистина може да бъде върнат, но потенциалните последици ще бъдат огромни, както за жителите на полуострова, така и за Украйна като цяло. Те смятат, че трябва напълно да се откажем от опитите да го върнем ", заявява Ташева.

Според нея Русия няма да използва тактически ядрени оръжия и руският президент Владимир Путин трябва да разбере, че за него това е точката от която "няма връщане и разрушаването на цялата система, която той престъпно изгради в окупираните територии".

"Освободихме Херсон преди половин година и нищо не се случи, въпреки че според Москва това беше така нареченото нарушение на териториалната цялост на Русия. Според ядрената доктрина на Путин те трябваше незабавно да използват тактическо ядрено оръжие“, добавя Ташева.

Тя не е пожела да разкрие имената на политиците, за които говори. Тя е добавила, че в момента няма точна дата, когато въоръжените сили на Украйна ще освободят полуострова, но "вероятно ще е в близко бъдеще“.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    27 93 Отговор
    между впрочем...за Освобождението тука са се били украинци /проверете дали лъжа

    Коментиран от #5, #15, #19, #29, #34, #48, #52, #54

  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 12 Отговор
    Трябва ДаИма Мир

    Коментиран от #56, #103

  • 3 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    25 88 Отговор
    Радев, Орбан и Костя Копейкин, това ли са политиците?

    Коментиран от #155, #157

  • 4 Интересно

    102 21 Отговор
    Сащисаните Западни нали щяха да побеждават и унищожават Русия! Или свършиха укробандерите!
  • 5 Русия

    85 20 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    И преди, и сега е многонационална държава.
    Укритие укроцацрят ли ги прати?

    Коментиран от #11, #90

  • 6 Вова

    81 20 Отговор
    Коя беше Украйна?

    Коментиран от #107

  • 7 А не

    76 8 Отговор
    Добре че почна Спец Операцията, че да има с какво медиите да си попълват съдържанието.
  • 8 среднощен

    78 9 Отговор
    Украинските политици се върнаха в позициите си до "казашките времена"... Сега остава да видим дали ще изтъкнат като довод и "прабългарските времена"... Тогава и Русия и Украйна ще трябва да "преразгледат историята си"...

    Коментиран от #10

  • 9 Ангеларий

    84 9 Отговор
    Как да върнат нещо, което никога не е било тяхно.
  • 10 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 4 Отговор

    До коментар #8 от "среднощен":

    Прав Сте
  • 11 КОТарАК

    17 81 Отговор

    До коментар #5 от "Русия":

    РФ е последната колониална държава / украинците са се били за Освобождението....щот са били като народ и полкове най-близо/учете история

    Коментиран от #14, #24, #36, #84, #109

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мемфис

    16 82 Отговор
    Това е все едно ние да се откажем от Тракия! Това е било желанието на Русия навремето! Предателите - русофили ако и сега им наредат от масква веднага ще започнат да грачат по площадите! Крим е Украйна и дори когато няма Русия, пак ще бъде!!! Скоро азиатският окупатор ще бъде изритан и набутан в черни чували!

    Коментиран от #59, #67, #71

  • 14 Русия

    65 7 Отговор

    До коментар #11 от "КОТарАК":

    никога не е имала колонии. Тя е губил или присъединявала територии. Колония е нещо друго но трябва да научиш какво е това.

    Коментиран от #105

  • 15 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    71 7 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    между впрочем...за Освобождението тука са се били украинци /проверете дали лъжа
    Коментиран от 5============================================================================= Прав си.ИМАЛО Е РУСНАЦИ ,УКРАИНЦИ,ФИНЛАНДЦИ ПОЛЯЦИ ЛИТОВЦИ ГРУЗИНЦИ,РУМЪНЦИ И Т ,Н. ПО ВАЖНОТО В СЛУЧАЯ Е ОТ ИМЕТО НА КОЯ ДЪРЖАВА СА СЕ СРАЖАВАЛИ.

    Коментиран от #17, #116

  • 16 Калпазанин

    55 6 Отговор
    Озъаналото от укрия може да и остане украинско само и само когато западналите политици и най вече краварските чакали разберат че там работа нямат и си изтеглят всичко военно от там че и от Европа с техните ракети и военни бази и останалото от укрия стане като буфер между Русия и Европа без оръжие

    Коментиран от #42

  • 17 КОТарАК

    5 47 Отговор

    До коментар #15 от "ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ":

    над 90 процента са украинци!!!!!!и от коя държава са се сражавали??????????

    Коментиран от #25, #51, #118

  • 18 стелт

    46 8 Отговор
    Е какви усилия положиха до сега за да си върнат Крим ...изстреляха от далече няколко дрона , ако ставаше само с приказки и да се надуват като пуяци ....
  • 19 Рошко

    42 6 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Ти освободен ли се чувстваш, поробен си и на каишка и то от продажници има повече военни кравари и военна техника в бг отколкото хрантутници на тяхна наша де издръжка по адми нистрацииъе по кабинетите в софето

    Коментиран от #101

  • 20 Не разбирам, ама коментирам

    31 4 Отговор
    Стратегически и тактически ядрени оръжия се използват за поразяване на отдалечени цели, примерно на друг континент. Никой няма да взривява атомни бомби на своя територия или дори близо до своята територия.

    Коментиран от #55

  • 21 Абе

    46 7 Отговор
    Под руски знамена и заедно с тях много народи са извоювал най славните си победи,на балканите няма христянска държава ,на която Русия да не е помогнала много или по малко за освобождението и от отоманската робство.На нас най много,а ако Крим не беше руски едвали Русия щеше да има сили да помогне на нас и на целия Балкански полуостров щеше да пее мюизина:)

    Коментиран от #23

  • 22 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    44 5 Отговор
    РФ е последната колониална държава / украинците са се били за Освобождението....щот са били като народ и полкове най-близо/учете история================================================================= Може би и ВИЕ трябва да четете история.КРИМ ПРЕДИ 1954 ГОДИНА НИКОГА НЕ Е БИЛ УКРАИНСКИ.През 1783 г.КРИМ Е ПРИСЪЕДИНЕН КЪМ РУСИЯ ОТ ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА .ПО ТОВА ВРЕМЕ Е НЯМАЛО ДЪРЖАВА УКРАЙНА.

    Коментиран от #27, #40

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ццц

    59 7 Отговор

    До коментар #11 от "КОТарАК":

    През 1907 година в София е официално открит паметника на цар Освободител. На него пише: "...от признателна България"..... Защо хората са го поставили? Ами просто тогава не е имало просташка отвъдокеанска пропаганда, която да трови душичките на лесноманипулируеми "гражданчета". Били са живи още очевидците на Освобождението, които се въртят в гроба от някой техни правнуци. Коя история да учим? Историята или сегашната "история"? Да не би скоро да се окаже, че и България е освободена благодарение на "ленд лийза" на уинчестъри и коне от Дивия запад?
  • 25 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    44 3 Отговор

    До коментар #17 от "КОТарАК":

    над 90 процента са украинци!!!!!!и от коя държава са се сражавали??????????
    07:23 07.05.2023============================================================================== ВОЙНАТА Е ИЗВЕСТНА В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ КАТО РУСКО-ТУРСКАТА ВОЙНА ОТ 1877-1878 Г.НЯКЪДЕ ДА ВИЖДАШ ИМЕТО УКРАЙНА.ПРИЛИЧАШ МИ НА ,,МАКЕДОНСКИ ПОЛИТИЧАР,,.ЩОМ ТОЛКОВА ТЕ ВЛЕЧЕ ИСТОРИЯТА ПОТЪСИ ИНФОРМАЦИЯ ДАЛИ ПО ТОВА ВРЕМЕ Е ИМАЛО УКРАИНСКА ДЪРЖАВА.
  • 26 свидетел

    46 5 Отговор
    Крим ли !? никакъв шанс за окраѝна ! нито пък донбас и запорожие.....май и одеса ще си е руска , ако още се опъват.....

    Коментиран от #32

  • 27 Ццц

    48 3 Отговор

    До коментар #22 от "ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ":

    Господине, коментара ви не е политически коректен. Украйна и Македония са първите държави в света. Не е имало никакви Месопотамии, Египети и т.н. Почакайте САЩ да "освободят" и "демократизират" и тези територии и тогава ще мислим история и за тях. С вашия коментар ще ядосате много евроатлантици, които се чудят как да забравят историята, истинските събития от "украинския майдан" и, че Зеленият палячо и наркоманите преди него са едни от най-големите изр(18)ди на планетата.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Бай араб

    5 22 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Ти пък да не си мислил , че тези които подкрепят Русия го правят от някакви националистически подбуди - всичко е за проценти от горивата , те да продължават да прибират процентите от гърба на народа

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Р.Овч.с жилетката от 2 000

    12 3 Отговор

    До коментар #29 от "Бай араб":

    Аз карам месеца с една пенсия.
  • 32 И Херсон

    9 16 Отговор

    До коментар #26 от "свидетел":

    Беше руски .

    Коментиран от #50

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 факуса

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    котките винаги гледат да излъжат,важни са единствено те
  • 35 Като си

    30 7 Отговор
    почнал да споменаваш украинците като освободители от турско, то карай наред! Например що не споменеш и Трети украински фронт, който те "окупира" 1944-та! И той е бил съставен само от украинци и затова е наречен Трети Украински, нали? Кво ше кайш?

    Коментиран от #39

  • 36 факуса

    22 1 Отговор

    До коментар #11 от "КОТарАК":

    писанчо.гибралтар чий е фолкланските острови чии са,и още ред други,а британска колумбия а австралия
  • 37 Макс

    10 40 Отговор
    Крим е Украйна ! Вън руските агресори от Украйна !

    Коментиран от #70, #72

  • 38 Tутанкамон

    6 19 Отговор
    Западните политици се продадоха на Путин...
  • 39 Това е

    12 1 Отговор

    До коментар #35 от "Като си":

    тема за размисъл за КОТарАКа...
  • 40 факуса

    20 5 Отговор

    До коментар #22 от "ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ":

    а имало е, първите държави в света са били македония и украйна,от тях е тръгнала цивилизацията,всичко е тяхно,и трябва да им го върнем
  • 41 Истината:

    25 5 Отговор
    И Тамилка като Зелений е минала на бяло!
    Тая също сънува победата на Укрите!
  • 42 Болшевишки.

    6 13 Отговор

    До коментар #16 от "Калпазанин":

    ..мокри сънища.
    Затова ще редуциране Русия до 60 милиона
  • 43 Абе

    25 2 Отговор

    До коментар #30 от "КОТарАК":

    Не се ядосвай:)),връзките между нашия народ и руския са много по сложни и дълбоки от колкото е в главата ти:))),за да ги проумее.Писмеността е дадена там където ще пребъде и не случайно ,знаеш кой ни освобождава:)А ти какво чувстваш е без значение :)))Иначе и пустите Клисурци, станали Московци, а панагюрци Донски казаци и опълченците са били много по големи русофили и затова я има България:)А самият Стамболов държи реч пред народното събрание и чужди представители , за да подкрепи Граф Игнатиев за бг княз:)Може да я прочетеш в нета и да я прецениш сам:))))

    Коментиран от #53

  • 44 иваило

    18 2 Отговор

    До коментар #30 от "КОТарАК":

    по//ма./к от нпо сорос
  • 45 факуса

    26 3 Отговор

    До коментар #30 от "КОТарАК":

    що не ни освободиха приятелите ти американци и англичани всякакви западняци,сигур щот всичките турски военачалници са все западняци,прочети нещо стига се пени,и намаше да си българин ако не баха се намесили русия,независимо от интереса
  • 46 !!!?

    9 19 Отговор
    Под западни политици явно визира такива като Радев, но той не е западен, а е по-източен от Шойгу и Кадиров !!!?
  • 47 измекяр соросоиден

    24 4 Отговор
    "Но ви уверявам, че връзката между Крим и Украйна е много силна, "
    И колко е силна се видя на референдума ! Дори да предположим че има 10% някаква нередност , доколкото си спомням за присъединяването към РФ гласуваха повече от 85% . Хора , не бъдете наивни , не може хора с руско самосъзнание , с руска реч да им натрапваш украински език и култура , това е все едно от утре да ви "спуснат" на вас македонски .....
  • 48 койчо от койнаре

    21 2 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    И как са се били след като тогава Укрия не е имало !? Всичко знаем за тях , даже са прокопали Черно море !
  • 49 Ццц

    26 4 Отговор

    До коментар #30 от "КОТарАК":

    "Рашките" или "украинците" последно? То е едно и също, макар едните да са утайката и в покрайнините, но понеже напоследък правите разлика....Не, вероятно не ни освободиха от братски чувства, защото никой, никога не е водил война от братски чувства или за права и свобода на друг народ. НИКОЙ, НИКОГА, разбра ли? Но това го мислим сега. А явно нашите предци са мислили друго, щом са правили такива паметници. А сега? Най-новият паметник, построен в България е.....на американските пилоти, загинали при бомбардировките над София????????????????? Това е абсолютен прецедент в цялата човешка история и е един голям срам и голяма обида за нас като народ и за нашите предци, защото не ми е известно да има паметник на загиналите български пилоти, които са защитавали родината си. Е това постигна "преходът". Обезличаване, обезродяване, срам, срам, срам. А ти си виден представител на истинските поражения на прехода, щом вярваш, че американците са ти приятели. Единственото добро, което сме видели от САЩ е победата над германците 94-та. Единственото.
  • 50 до третополовия

    10 1 Отговор

    До коментар #32 от "И Херсон":

    И пак ще е не бързай !
  • 51 явно си

    15 3 Отговор

    До коментар #17 от "КОТарАК":

    Учил в изгорялата гимназия.Друга причина да имаш такива малки познания по история не виждам.
  • 52 Хаха

    23 4 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Намери ми някъде в архивите от 19 - ти век думата "Украйна" или "украинец"!? Няма такива! Измисля ги другаря
    Ленин през 1917 - та година! Всички отановци разсъждавате, като северномакедонци, а утре ще се отречете и от България, ако така ви нареди Козяк!

    Коментиран от #61

  • 53 Роко

    6 27 Отговор

    До коментар #43 от "Абе":

    Приятелю твърдението че българския народ обича Русия е изкривяване на истината. Най - сигурния начин една българска партия да загуби изборите е да се кълне във вечна любов към Русия защото народа меко казано недолюбва Русия. Дори руските подлоги от Възраждане схванаха това и смениха риториката си от русофилска на националистическа и преобуването даде резултат маргиналите станаха трета политическа сила
    първите две също заявяват анти руски позиции. Освободили били приятелю войната 1877-78 е за да "не се допусне създаването на голяма славянска държава на балканите" това е формулировка от официален договор на Русия (в Русия има една книжка: "Договори на руската империя от втората половина на XIX век" издадена от РАН там можеш да го прочетеш това в същия договор се казва че в резултат от войната ще бъдат създадени Княжество България и Източна Румелия има и други интересни неща). Вазов когато пише въпросното стихотворение е болен от русофилия, но после се излекува от нея (доказва на практика че това тежко заболяване е лечимо е вярно само за интелигентните хора) и пише други работи. Опълченците са българофили не русофили (бият се за България не за Русия) и да заради тях я има България те с подвига си спасяват от разгром бездарно и неадекватно командваната руска армия. Това не пречи руския консул в Русе да се гаври с тях като ги впряга вместо коне във файтона си. Приятелю не е зле да прочетеш защо туркофила граф Игнатиев е уволнен от руския дипломатически корпус

    Коментиран от #57

  • 54 Руснаците са

    7 20 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    постъпвали както и сега. Пращали са на война тия които са искали да унищожат - финландци, румънци, украинци - за руснаците офицерските чинове. Сега в Украйна пращат дагестанци, тувинци, чеченци, сирийци, углавни престъпници и руснаци от малки далечни селца. Украинците са били най-много поради близостта и големия си брой., В Габрово има квартал "Киевци" където е имало гарнизон на руската армия 1878г. Когато габровци ги наричали руснаци те казвали - не сме руснаци, руснаците са московци, а ние сме киевци. Това са били войските сражавали се на Шипка. Руснаците имат навика да си присвояват всичко положително от Руската Империя и СССР. Руският поп Гундяев нафута Радев за това, че спомена финландци, румънци, украинци като освободители, а вицепрезидентката Йотова му целува ръка на колене.
  • 55 Не си прав

    18 1 Отговор

    До коментар #20 от "Не разбирам, ама коментирам":

    ТЯО ще се използва във войната със следващото прокси на сащ-Полша! Руснаците въобще няма да се церемонят с тях,ще бъдат унищожени по най ужасен начин!
  • 56 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 16 Отговор

    До коментар #2 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Слава Украина!
  • 57 Хаха

    23 5 Отговор

    До коментар #53 от "Роко":

    Приятелю, един човек вече ти написа какво пише на паметника на цар Освободител в София от съвременниците на Освобождението през 1907 г., когато е имало още живи такива! Ако искате от Козяк да променяте историята и лакърдиите ти да хващат дикиш явно ще трябва да го бутате, а на негово място да преместите този на бомбардиралите София летци...

    Коментиран от #58, #64

  • 58 КОТарАК

    4 9 Отговор

    До коментар #57 от "Хаха":

    обикновено човек с чест . който са го предали руснаците , би мълчал тука
  • 59 Ква Украйна бе?

    19 4 Отговор

    До коментар #13 от "Мемфис":

    Няма такава държава. Украйна са "крайни територии", покрайнините на руската империя. Това не е било никога отделна държава. Чуждестранните революционери Ленин от Швейцария и Троцки от САЩ след терористическата "руска революция" 1917 г са го обявили за "украинска ССР", окръг на огромната държава, за по-лесно администриране. Няма такава държава. Тези са си въобразили, че са. Винаги са били част от "голямата Русия "!
  • 60 Инж

    4 13 Отговор
    Ако оставим РФ да безчинства, следващите сме ние (Бг)!!!

    Коментиран от #63

  • 61 Роко

    6 12 Отговор

    До коментар #52 от "Хаха":

    Приятелю първото споменаване на термина Украина е от 12 век като под него са имали предвид централната част на Русъ около столицата Киев, в картите от 16-17 век земите продължават да се наричат Украйна едва след завладяването им от Московското княжество в края на 17 век са прекръстени на Мало Русия. През 18-19 век московските царе се борят с мало руския език издавайки ред укази по въпроса. Ако имаш желание все още можеш да ги прочетеш. Теорията за Ленин се разпространява от едно руско "царче" което блести с изключителната си необразованост по история всичките му изказвания и писания на историческа тема са бред сабачии както казват поданиците му

    Коментиран от #62, #65

  • 62 Гост

    15 4 Отговор

    До коментар #61 от "Роко":

    Приятелю, "Рус" не е "Украйна"! Четеш иснория, като дявол евангерието! Дай линк, копие от документ или кажи в кой архив да отида лично да прочета името "Украйна" от 12-ти или поне 19-ти век!?

    Коментиран от #160

  • 63 Глупости

    9 4 Отговор

    До коментар #60 от "Инж":

    С какво ти би бил интересен за Русия? Ние винаги сме били и "тако" и "овако"! Когато сме зле и ни трябва от някъде помощ, с удоволствие приемаме от Русия. Но, веднага забравяме и се присъединяване към техните врагове. Е, това е отвратително поведение.

    Коментиран от #66

  • 64 Роко

    7 11 Отговор

    До коментар #57 от "Хаха":

    Приятелю паметника не е построен от българския народ а от политици. Българския народ нищо не е писал там. Всичко което съм написал са исторически факти които могат да се проверят (ако имаш желание да се образоваш разбира се, както виждаш съм цитирал официален руски източник издание на руската академия на науките РАН) така че не променям историята като вас.

    Коментиран от #68

  • 65 Ццц

    18 3 Отговор

    До коментар #61 от "Роко":

    Приятелю? Понеже от край време съм изкушен от историята и претендирам да съм попрочел, кажи ми: от кой исторически източник от 12 век чу думата Украйна??? Единственият възможен отговор е Джо Байдън. Недей така, изглеждаш ми свестен тип, макар и малко пообъркан в разбиранията си за добро и зло в световната политика. Това е поправимо. И аз като малък вярвах, че САЩ се нещо добро и свято. После отидох и ги видях....

    Коментиран от #74

  • 66 Роко

    4 17 Отговор

    До коментар #63 от "Глупости":

    Приятелю би ли посочил пример когато Русия ни помага а ние после се присъединяваме към враговете й. Напротив Русия е единствената голяма държава която винаги е била враг на България

    Коментиран от #76, #80, #100

  • 67 ежко

    11 5 Отговор

    До коментар #13 от "Мемфис":

    Доста си неграмотен, но звучиш като ,че си убеден в това което казваш.Ефектът на Дънинг – Крюгер за теб важи в пълна сила!
    След Санстефанският следва Берлинският договор който ревизира първият.Благодарение на сегашните ти съюзници -основно Англия и Австро-Унгария и Франция....Така,че не се пъни много, Русия никога не е искала да дава Тракия на Турция, едни други хора са я дали, щото са си гледали интереса и не им е пукало за теб.Точно както сега!
  • 68 Ццц

    13 4 Отговор

    До коментар #64 от "Роко":

    Приятелю, то и подкрепата за Западна Русия не я даде българският народ, а политиците му. Но поне този паметник, който строго гледа към работниците в сградата срещу него, не съм чул да иска да го маха никой. Дори Росен Плевнелиев, Иво Инджев или някой от другите бивши комсомолци, сега модерни карикатури. Защото мнозинството от грамотните българи няма да го позволи този път.

    Коментиран от #77

  • 69 Мемфис

    4 12 Отговор
    Как някои проруски коментари се появяват моментално с 20 плюса? Дали това не го правят в самата редакция? Ако някой знае, да отговори!

    Коментиран от #129

  • 70 Ама не

    9 3 Отговор

    До коментар #37 от "Макс":

    Географското название украина е руска територия!
  • 71 Ветеран от Протеста

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Мемфис":

    Къв Мемфис те гони Елвис ?
    Селйиооо от родното си Долно Уйно сигурно не си и излизал.

    Коментиран от #102

  • 72 Доротея

    9 2 Отговор

    До коментар #37 от "Макс":

    Въпреки,че съм строга господарка,болонката ми на име Макс е доста разглезена.
  • 73 Руснаците няма

    14 2 Отговор
    да върнат Крим ! Това и на децата е ясно ! Причините са стратегическото положение и разполагането руския флот! Както и други!

    Коментиран от #85

  • 74 Роко

    4 7 Отговор

    До коментар #65 от "Ццц":

    Поредния провалил се следовник на американската мечта разочарован от Америка. Приятелю както вече си разбрал на един щастливец постигнал американската мечта се падат по милион неудачници но за тях никой не говори говори се само за успелите. Колкото до споменаването на Украина беше в документ от 12 век писан в Киев ставаше въпрос за някакви поземлени спорове вече не си спомням къде точно (когато го прочетох го отбелязах като факт не съм се задълбочавал по въпроса с история се занимавам за лично удоволствие не за да участвам в научни спорове а интереса ми е свързан предимно с България по обясними причини) всеки може сам да я потърси ако има желание

    Коментиран от #81, #82

  • 75 Мемфис

    4 13 Отговор
    До 67 ежко:
    А за теб важи ефекта на ежколизеца: колкото повече руски задници обработиш, толкова повече копейки! и предците ти са били същите ! Истинските българи НЕНАВИЖДАТ руските варвари, защото всичко, което имат - територии, богатства са ОТКРАДНАТИ И ПРИДОБИТИ С ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И УБИЙСТВА!
    А дали съм грамотен или не, една промита руска кратуна е последният фактор, който ще определи това!

    Коментиран от #78

  • 76 Кюмюра от Драгалевци

    10 2 Отговор

    До коментар #66 от "Роко":

    Това ,че най веротно си имал някой дядо фашист,кацнал на едно дърво справедливо и поради това си върл русофоб.Нас какво ни интересуват личните ти драми?Пошол нах.й.

    Коментиран от #79, #110

  • 77 Роко

    1 8 Отговор

    До коментар #68 от "Ццц":

    Приятелю никой не иска да го маха защото е паметник.
  • 78 Цунимига За

    8 2 Отговор

    До коментар #75 от "Мемфис":

    А ти колко атлантически и хохохолски Т3 ове си олий зал?
  • 79 Роко

    5 8 Отговор

    До коментар #76 от "Кюмюра от Драгалевци":

    Приятелю ще е трудно дядо ми да е бил фашист тъй като в България фашисти не е имало.

    Коментиран от #83

  • 80 Ццц

    15 2 Отговор

    До коментар #66 от "Роко":

    Основното нещо, което "големите държави", сегашни "партньори" на България поискаха от нас след падането на комунизма, беше да ликвидираме всякакво производство, построено през комунизма. Защото те никога не са искали партньор, а потребител. За това ни принудиха да унищожим почти цялата си икономика. И сега се мъчат да унищожат земеделието, вкарвайки украинска отрова без мито и с 16 млн. евро "компенсация". Колкото и лоши страни да има комунизма, през него България е изградила сериозна индустрия, била е на шесто място по образованост на населението в света и т.н. Имало е с какво да се гордееш освен със Стоичков, разбираш ли? Е това не искат да имаш сега. За това например НПО-тата позволяват да се учи само "Радини вълнения". Изобщо това, което се опитват и постигат с България, не е било мислимо като съюзник на Русия. Но никога не трябва да забравяме, че и Русия си е "велика сила", която си има собствени интереси и за това не трябва да се стига до крайности и тяхна полза. Изобщо крайните залитания никога не са полезни.

    Коментиран от #91

  • 81 Ццц

    11 3 Отговор

    До коментар #74 от "Роко":

    Е, приятелю? обяснението ти за Украйна от 12 век силно ми напомня на статия на Денис Джамбазов или сводка на Британското разузнаване. Имало там нещо, в което май пишеше, което вероятно е така, но може би не е, ама щом руснаците го отричат, това означава, че е 100 % така... Приятелю, така не се води дебат. Отказа ме.

    Коментиран от #97

  • 82 Рико анаграмата

    9 1 Отговор

    До коментар #74 от "Роко":

    И коя е американската мечта,че не разбрах?Това ,че цялата им система на бизнес е базирана на измама,да прецакат другия поверигата,с удоволствие да те завличат постоянно с малки сумички с надеждата ,че за дребни неща няма да си хабиш нервите за да те държат на линия на изчакване 40-50 мин.С това,че е имал доста време,
    случаи да бачкам от 90,че и 100 часа на седмица без почивен ден.Америка е един трудов лагер в който хранеха добре.
  • 83 Ъхъ

    7 2 Отговор

    До коментар #79 от "Роко":

    Никога бе. Никога. Всичко е митове и легенди. Само каквото ти казваш е истина... Вярваш ли си?
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Боа

    7 4 Отговор

    До коментар #73 от "Руснаците няма":

    Нека украйна да извоюва 12 войни с Турция!Нека да пролее кръв за този Крим!
    Както казват-що лесно получаваш,лесно губиш!
  • 86 Петър

    10 1 Отговор
    Крим е руски. Няма как да има постоянен представител на Украйна на полуострова. Украинците пак са сънували. Крим остава завинаги руски.

    Коментиран от #95, #96

  • 87 Ноф

    4 2 Отговор
    Не забравяите двете Бългесрски живи торпили Списаревски и Неделчо Бончев . Ходете да видите и паметника на тези които искаха да превърнат София в Блато

    Коментиран от #92, #93

  • 88 1520

    7 2 Отговор
    Крим е руски много преди да е имало Украйна

    Коментиран от #94

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 гост

    1 6 Отговор

    До коментар #5 от "Русия":

    Не , московския отпадък прати крепостните си мужици , за да направят и българите негови крепостни , обаче за ужас на всичката московска мърша номера не мина и българите се вдигнаха и се обединиха и извоюваха своята НЕЗАВИСИМОСТ !!!

    Коментиран от #117

  • 91 Роко

    2 5 Отговор

    До коментар #80 от "Ццц":

    Приятелю с кво е имало да се гордееш С Кремиковци отровил цялото софийско поле или Оловно-цинковия в Пловдив отровил пловдивско превръщайки зеленчуковата градина на България в токсична земя? Това са само два примера за глупостта комунистическа ако излезеш от тъмната си стаичка и обиколиш малко България във всеки български град ще намериш подобни примери за комунистическа промишленост. И приятелю не е необходимо да се правят заговори за унищожението на комунистическата промишленост тя сама се унищожава защото не се основава на икономически принципи. Произвеждало се е много през комунизма годината е 1990 година минали са едва няколко месеца от преврата свалил Правешкото говедо държавата се управлява от все същата БКП изведнъж се оказва че в България НЯМА НИЩО дори хляб, захар, олио, мляко (за битова техника или коли въобще не споменаваме такива глезотии в рай нямат място и затова ги нямаше) и правителството въвежда купони за основните продукти. Къде е изчезнало всичко нали преди няколко месеца имаше ще попита някой наивник? Имаше ма на хартия в реалния живот нямаше много си малък но попитай баба си да ти разкаже как на рафтовете в магазина стояха по няколко самотни консерви и ние се гордеехме. Марширувахме под радиоактивния облак след Чернобил за да докажем че съветската радиация е най - добрата радиация дори децата изкараха на манифестация та да не си помислят кремълските господари че се крием от хуманната съседска радиация като се сетя за това още се горд
  • 92 Роко

    2 2 Отговор

    До коментар #87 от "Ноф":

    И двамата обявени за врагове на народа за който са загинали споменаването им беше забранено дори и до момента се споменават с половин уста. Обикновенно от национални предатели опитващи се да си направят евтин PR на техен гръб
  • 93 Роко

    2 2 Отговор

    До коментар #87 от "Ноф":

    Неграмотни ми приятелю пише се Български а не Бългесрски
  • 94 Роко

    1 2 Отговор

    До коментар #88 от "1520":

    Колко да е много няма и 150 години.
  • 95 Роко

    2 10 Отговор

    До коментар #86 от "Петър":

    Приятелю в международното право Крим има статута на временно окупирана украинска територия. А и още нещо само с пожелания нещата не стават. Преди по - малко от година и вие и руските ви господари викахте че Херсон е завинаги руски а се оказа че това завинаги продължи едва няколко месеца.
  • 96 стоян георгиев

    2 12 Отговор

    До коментар #86 от "Петър":

    Ти кой си че го реши това? Крим в момента е окупиран от руснаците и жителите му нямат статут извън русия .техните нови документи и легитимност не са признати никъде.даже китай и индия не признават крим за руска територия.

    Коментиран от #98

  • 97 Роко

    2 6 Отговор

    До коментар #81 от "Ццц":

    Приятелю защо не дебатираме по "няма да допуснем създаването на голяма славянска държава на балканите" цитирал съм точно от къде съм взел въпросната реплика. Не ти давам информация за това от къде съм взел информация за Украйна и няма да дебатираме. Извинявам се че не съм запомнил кой точно е документ който слабо ме интересува. Готов си да се хвърлиш на амбразурата за да защитаваш руските интереси в Украйна но когато става въпрос за интересите на родината ти вече не е интересно

    Коментиран от #113

  • 98 И кво от това.

    13 1 Отговор

    До коментар #96 от "стоян георгиев":

    Тя и БГ не е била призната от никой, като независима държава, освен от руснаците. Но какво стана? Има ни и днес и сега. 98% са руснаци там и се радват, че се отървали от укронацистите. Пука им, наш СтоЕнчо и др бандерки какво мислят за статута.
    Важно е, че хората си искат Русия. Хората са важни, не друго. Както каза хърватския президент. Щом за Косово може, и за Донбас и Крим трябва да е така. Международното право трябва да важи за всички, Лицемерие и двуличие подкопа доверието към запада. Всички нормални се отвратиха от двуличието.

    Коментиран от #99

  • 99 стоян георгиев

    2 10 Отговор

    До коментар #98 от "И кво от това.":

    Тва че смесваш лъжи с истини не значи че си прав.българия е призната от много страни извън русия.дори въпросните са були причина русия да не ни глътне подобно на полша или грузия.народа на крим другар е съставен от руснаци,украинци и татари.освен руснаците другите не са фенове на руската окупация.а и така не става .няма кка като си голям и силен да окупираш съседни страни и да прииначаваш тяхната история.тва не се прави отдавна в европа и няма да бъде позволено на руския диктатор.в косово няма нищо общо ситуацията с крим.косово не е станало част от друга страна както става в крим и в косово се действа силово след като всички опити за мирно решение бяха изчерпани.при крим руснаците вероломно окупираха полуострова макар пе там местните руснаци имаха автономия.та смесването на лъжи с истини правят твърденията ти още по лъжливи.

    Коментиран от #111

  • 100 Ако не бяха те

    13 1 Отговор

    До коментар #66 от "Роко":

    Воювали с турците на Шипка, сега щеше да носиш фес и да говориш турски. Никой от западните или други страни не се е застъпвал за нас.
    Аз лично не искам да съм турска провинция. Дори само това, е огромна помощ.

    Коментиран от #104

  • 101 А бе

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Рошко":

    Кравари са били баба ти ,дедо ти, родителите ти ! Не можеш да го скриеш !!
  • 102 Онзи

    1 1 Отговор

    До коментар #71 от "Ветеран от Протеста":

    Много мразя и ненавиждам буржоа от селски тип!!
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 стоян георгиев

    0 10 Отговор

    До коментар #100 от "Ако не бяха те":

    На шипка са воювали украинци.провери от къде са брянския и орловския полкове били се там.от другата страна в турска полза са били чеченците дето сега са най верните хора на путин.цялото ръководство на руската държава отговорно за освобождението ни не избито от службата на путин след идването на болшевиките на власт.така че на путлерасия ти нищо не дължиш не путин и кадиров са те освободили от турско.

    Коментиран от #108, #114, #115

  • 105 Добре запознат

    1 5 Отговор

    До коментар #14 от "Русия":

    Като завоевател, тя винаги ги е превръщала в собствени територии, но сега може да удари на камък.
  • 106 Ветеран от Протеста

    3 0 Отговор
    И аз съм от село,Горно Надолнище се казва.А иначе като чух какво мразиш или ненавиждаш,небрежно преместих палавника в другия крачол.
  • 107 А бе

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Вова":

    Там където никога няма да стъпиш по вече!!!
  • 108 гого

    8 0 Отговор

    До коментар #104 от "стоян георгиев":

    И буряти е имало стуенчо и буряти.
  • 109 Каква история да учим?

    11 0 Отговор

    До коментар #11 от "КОТарАК":

    Тази, която се създава ударно в последните години? Никой тогава не се е възприемал украинец, а гражданин на Руската империя, всички са били руснаци, все едно след десетина години на някои тук да им хрумне да се отделят от БГ в автономия и да кажат че са тракийци или източно румелийци и да твърдят, че те са се били при Шипка, а не българи.

    Коментиран от #124

  • 110 Баааууууу

    0 4 Отговор

    До коментар #76 от "Кюмюра от Драгалевци":

    Най напред си изясни какво е фашизъм и то гава ръси небивалици! Стана вече за смях!!!

    Коментиран от #112

  • 111 ивайло

    8 0 Отговор

    До коментар #99 от "стоян георгиев":

    Сиси,що си мислиш че някой ти чете интелектуалните напъни?

    Коментиран от #122

  • 112 Кюмюра от Драгалевци

    6 0 Отговор

    До коментар #110 от "Баааууууу":

    Някакъв враг на народа,че са го пуснали в преразход,кво толкова.Да не са били всички светци,както се опитват да ги изкарат сега.
  • 113 Рико

    9 0 Отговор

    До коментар #97 от "Роко":

    То пък щото Англия,Франция и Австроунгария само хубавото са ни мислили?Димитре,събуди се!
  • 114 Пак глупости

    12 0 Отговор

    До коментар #104 от "стоян георгиев":

    То и шопи и старозагорци са воювали тогава. Украйна Е част от Руската империя, някаква Македония от сепаратисти днес. "Украинци ", "македонци" или "шопи", можеш да делиш всеки народ на махали и области.

    Коментиран от #121

  • 115 В празната ти

    11 0 Отговор

    До коментар #104 от "стоян георгиев":

    тиква само усраинци се разхождат
  • 116 Историк

    0 7 Отговор

    До коментар #15 от "ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ":

    По тази логика ще излезе, че българите нямаме една спечелена битка винаги е имало някакви други , които са участвали а И по тази логика САЩ не са спечелили една война винаги е имало един куп други националности. То ще излезе така че такива завоеватели като Чингис хан или Александър Македонски не са спечелили нищо понеже етническите монголци и македонци са малка част от състава на войските им.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Тогава не е мало украинци

    10 1 Отговор

    До коментар #17 от "КОТарАК":

    Гогол е етнически краинец по сегашни. Стандарти, уверявам те на него никога не му е хрумвало че е украинец в смисъла в който се влага сега. Сега има и добруджанци и тракийци но те знаят, че са българи . Е ако някой след сто години реши да прави автономия може да каже че Вазов е тракиец а не българин Левски и той тракиец и така нататък с една дума никой на може да каже кой какво ще твърди след сто години. Това е така понеже нормалните хора не сме ясновидци.

    Коментиран от #123

  • 119 А бре

    0 0 Отговор

    До коментар #117 от "Жребец под наем":

    Какъв жребец си с това шест и половина?

    Коментиран от #120

  • 120 Жребец под наем

    1 0 Отговор

    До коментар #119 от "А бре":

    На6 и 25 е ,вярно е, но да не е от желязо,но това е след като те лаш каххх половин час.
  • 121 стоян георгиев

    0 11 Отговор

    До коментар #114 от "Пак глупости":

    Тва с шопите и македонците пак службата на путин го измисли ама явно си го забравил.вожда на българските комунисти направи доброжанска македонска и тракииска нации.сега обаче комунягите го ползвате като аргумент.та за ваше разочарование украинците са доста по стар народ от руснаците.руснаците даже им откраднаха името.

    Коментиран от #127

  • 122 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #111 от "ивайло":

    Гого ти явно ги четеш щом пишеш поне три поста с различни имена на всеки.
  • 123 стоян георгиев

    1 9 Отговор

    До коментар #118 от "Тогава не е мало украинци":

    Тва не верно.украинците винаги са съществували като различен от руснаците народ.имали са свой език своя азбука,свои поети писатели интелектуалци...в съседните на русия страни е имало украинци различни от руснаците ,наричали са се русини или малоруси щото московците са им откраднали името.няма руски историк или етнограф дето да отрича украинците като народ до времето на путлер.путлер се оказа специалист по история достоен за учителите си от кгб,дето измислиха народи или ги отричаха.

    Коментиран от #125, #128, #131

  • 124 Роко

    0 9 Отговор

    До коментар #109 от "Каква история да учим?":

    Приятелю примерно такава история източно румелийците са измислени от Русия но днес не съществуват заради гадните българи които са изкривили историята и ги присъединили към България. Тогава Русия много искала да поправи тази несправедливост но лошите англо сакси не й позволили да го стори. Затова възмутените руски дипломати отишли при султана и му се молели да въведе ред и да накаже българските завоеватели но той понеже бил английски шпионин казал че не вижда никакви онеправдани източно румелийци, после отишли при румънския крал да се молят за свободата на източно румелииския народ но той понеже им бил обиден че са му откраднали Молдова предал правото дело. После се молили на сръпския крал и той нали си е човеколюбив се опитал да защити източно румелииския народ от български гнет но ял такъв бой от гадните български милитаристи че се наложило Австрия да го спасява но дори и тя не се застъпила за бедния източнорумелийски народ нали е родина на Хитлер къде ти ще се застъпва за онеправданите така румелииския народ останал под българско робство.
  • 125 Има и

    9 0 Отговор

    До коментар #123 от "стоян георгиев":

    Кюрди, палестинци, Валонци, бретонци шопи, гагаузи ама никой не говори за държави и нации.
    Само стуенчуу многониковия плещи за усръинска държава и усръинска нация.
    Ама той си е чукча-писател но никога читател.
    .................
    Сега следва
    Ти кой си бе бурят.

    Коментиран от #134

  • 126 Матей

    8 0 Отговор
    Тук има един Роко където нищо не разбира ама много приказва
  • 127 Абе кви украинци?

    9 0 Отговор

    До коментар #121 от "стоян георгиев":

    Били "много" стар народ? Дрън, дрън... Защо няма украинска държава в миналото? Само, като племе са споменавани? Част от Русия винаги са били.

    Коментиран от #133, #135, #185

  • 128 Имали били свой език?

    7 0 Отговор

    До коментар #123 от "стоян георгиев":

    Ха-ха-ха... Ти бил ли си изобщо някога по тези територии? 90-те години искаха до се преподава в училищата и университетите там на т.н. "украински" ез. И знаеш ли, не можеха да намерят изобщо преподаватели, които да знаят този "език"!
    САЩ се опитват да създадат "нова нация" от тези шопи. И техния селски диалект, сега бил "украински " език. Така за 100 г създадоха от едни селяни "великата Македония " днес. Същата игра.

    Коментиран от #132, #137

  • 129 Коко

    5 0 Отговор

    До коментар #69 от "Мемфис":

    Просто сме повече от вас прясно зарибените мисирки!
  • 130 Рико

    1 9 Отговор
    На 15 септември 1939 Германия през емисари предлага на САЩ : не даваите оръжие на други държави за да има мир!? Към тази дата са прегазени Австрия; Чехословакия; Полша. Разбирате ли, ако Вашингтон дава оръжие на застрашени държави ,това било против мира?! Руснаците копират Хитлер (не само в това). Ако Америка не беше помагала през войната , сега нямаше да има Москва. Тези които говорят че Украйна не трябва да се въоръжава, нека четат история.
  • 131 Киев е Рус. Не укра

    7 0 Отговор

    До коментар #123 от "стоян георгиев":

    Киев (882 - 1243)
    Името на първия княз, официално управлявал руските земи, е Рюрик. Рурик е основателя на Русия. Той е основоположник на династията Рюриковичи, но от хрониките не става ясно в кой град се е намирала първата му резиденция – Ладога или Новгород. Сигурно е обаче, че неговият наследник Олег от Новгород завзема властта от своя брат Асколд. Олег толкова много харесва Киев, че се мести да живее там, заедно със своята свита, и, според слуховете, негови са думите: "Нека Киев бъде майка на всички руски градове". Това води до основаването на държавата Киевска Рус, а князът, който живее в Киев, е смятан за най-важния в Русия.

    Киев остава РУСКА СТОЛИЦА до края на XII век, когато повечето влиятелни руски князе преместват резиденциите си в северния град Владимир, за да могат по-добре да се защитят от татарите, нападащи от юг. През 1240 г. Киев е опустошен от татаро-монголските орди и навлиза в период на регрес

    Коментиран от #138

  • 132 Рико

    0 8 Отговор

    До коментар #128 от "Имали били свой език?":

    Това на което мяукат и наричат руски език е изкривен диалект на българския език. Очевидно и очеслушно е. Няма руски език. То и затова граматиката им е толкова сложна, защото не могат да се "наместят" в чуждия за тях език. Език? Те пирон не могат да направят, ама език имали.
  • 133 Рико

    0 6 Отговор

    До коментар #127 от "Абе кви украинци?":

    Сигурно за 10-и път кще го напиша: когато през 1654 става унията, владетелят на Украйна Хетман Богдан Хмелницки пита - " Да минем ли под Московския цар ". Московски ,не руски. Означава че през 1654 е имало държава Украйна, държава Русия не е имало. Имало е Московско княжество.

    Коментиран от #136, #139

  • 134 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #125 от "Има и":

    Няма руски историк и етнограф през.последните 100 години дето да не казва че руснаци и украинци са два различни народа.та не съм само аз,но аз съм чел някой от тях за разлика от теб.кюрдите са народ не по различен от всеки друг макар че са без държава.
  • 135 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #127 от "Абе кви украинци?":

    Има украински държави в миналото и то не една.киевсканрус е най старата такава но имат и след нея различни формирования.кирвска рус е различна държава от московското княжество което и краде името рус в последствие.и последно.дори да нямаш никога държава може да си стар народ.примери бол.албанците да речем нямат държава до 1920 година и кво?

    Коментиран от #175

  • 136 Русия

    4 0 Отговор

    До коментар #133 от "Рико":

    Олег прави Киев своя столица,882г. като така обединява двата най-мощни центъра на древната руска държава. В резултат на това той и баща му Рурик за истинските основатели на древна Рус. Градът става политически и икономически център на страната, която е наречена "Киевска Рус".

    Коментиран от #140, #144

  • 137 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #128 от "Имали били свой език?":

    Украинския писмен нов език е по стар от новия български език.по стар е и като литература.тва са фактите.украинските писатели от началото на 19 ти век пишат на украински.демек над 200 години.българските писатели почват да го правят около 50 години по късно.значи ли че ние не сме народ ?
  • 138 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #131 от "Киев е Рус. Не укра":

    Кво тук те притеснява? Киевска рус е различна от московското княжество възникнало почти 500 години по късно.тва че московското княжество реши да се казва рус е следствие.

    Коментиран от #141

  • 139 Украинската ти история е фалш

    5 0 Отговор

    До коментар #133 от "Рико":

    Държава Украйна никога не е имало. Няма украински царе, императори, няма украински пари. Има много руски царе и императори и руски разменни монети.защото са държава А областта Украйна не е имала държавност никога.

    Коментиран от #142

  • 140 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #136 от "Русия":

    Ква е тая древна руска държава?в киев се заселват викинги и с местните славяни правят държава.тва е киевска рус.500 години на 1000 км северно местните племена правят московското княжество,ползват на киевското стандартите като религия,управление език а накрая и името.
  • 141 Смешко

    6 0 Отговор

    До коментар #138 от "стоян георгиев":

    И коя им е била столицата. И кой им е бил императора на укрите. С какви пари са пазарели. Хихихихи.

    Коментиран от #143

  • 142 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #139 от "Украинската ти история е фалш":

    Украйна е има което истинските руснаци ползват след кражбата на името им.наричат себе си русини или малоруси за да се обозначат като различни от московците.

    Коментиран от #145

  • 143 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #141 от "Смешко":

    Столицата им е била киев ,но не само князе имат поевче сигурно от московците.те съществуват по дълго от московските княжества щото са по стари както писах с над четиристотин години
  • 144 Рико

    0 5 Отговор

    До коментар #136 от "Русия":

    На убитите, пленени и предали се воиници от руската армия в Украйна, да се прави ДНК. Да се види колко са руснаците. Нека науката каже - има ли изобщо и ако има руснаци колко са като % от съства на РФ.

    Коментиран от #146, #149

  • 145 СтоЕне,

    6 0 Отговор

    До коментар #142 от "стоян георгиев":

    Щом нямаш парични разменни монети, а ползваш руските, значи си руснак, не украинец Нямаш държавност, нямаш столица, нямаш княз, император, нищо. Само крадеш руска история и пренаписват твоята.

    Коментиран от #148

  • 146 стоян георгиев

    1 6 Отговор

    До коментар #144 от "Рико":

    Само им виж ръководството и няма нужда от тестове.виж путин,шоигу,кадиров,лавров....все европейци...ххахаха
  • 147 Хоко

    2 0 Отговор
    ТАМИЛА И ТИ ЛЕКО СИ СЕ ИЗДУХАЛА ЗЕЛЕНИЯ ДА ТИ СМЕНИ МАТЕРИАЛА
  • 148 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #145 от "СтоЕне,":

    Кое нямаш? Имаш свои князе имаш своя история ама московеца ти краде името.тва е ситуацията.името рус е ползвано за първи път при украинците.те се отказват от него когато московците казват че също са руснаци.

    Коментиран от #150, #154

  • 149 Боже,

    5 0 Отговор

    До коментар #144 от "Рико":

    Макетата казват, че няма българи, бълг земя и бълг история. Ние сме я откраднали. ДНК ще покаже ,че сме с една кръв, демек макета.

    Коментиран от #151, #152

  • 150 Смешко

    8 0 Отговор

    До коментар #148 от "стоян георгиев":

    А разкажи кои са им князете, по години? И коя им столицата? И какви са им парите? Хайде. Слушам. Давай. Разказвай.Не повтаряй само едно и също. Давай да видим кой е крал. Май укрите се мъчат да си присвоят чуждото. ДАВАЙ . РАЗКАЗВАЙ

    Коментиран от #153

  • 151 стоян георгиев

    0 7 Отговор

    До коментар #149 от "Боже,":

    Макетата действат по съвет на руснаците и то точно на службата на путин.там така за ден създават нови или изтриват стари народи.имтересно защо ти обаче тия работи ги пропускаш? Между другото на макетата им се сбъднаха лъжите щото разчитаха на точно такива като теб патриоти.

    Коментиран от #158

  • 152 Рико

    1 1 Отговор

    До коментар #149 от "Боже,":

    Последната македонци (като общност), братът на Крум Страшния преселва от дн.Одринско в дн.Молдова. Случва се през 813 година. От тогава компактни македонци на Балканите няма. А днес изобщо никъде няма - претопени са от историята.

    Коментиран от #159

  • 153 стоян георгиев

    2 6 Отговор

    До коментар #150 от "Смешко":

    Първият им цар и основател на държавата е Олександър Велики,чието име
    и история гърците и македонците са откраднали.

    Коментиран от #156, #161, #183

  • 154 Иван

    7 0 Отговор

    До коментар #148 от "стоян георгиев":

    Кажи на човека бе. Кво мълчиш. Няма Украйна. Това да пазариш с рубли и да викаш че си украинец на кво мяза. Значи си руснак. Историята и архивите не можеш да ги излъжеш, Шар.н

    Коментиран от #167

  • 155 катран

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    и ти ли си казачка..или резачка..
  • 156 Скрий се бе, ох...в

    6 0 Отговор

    До коментар #153 от "стоян георгиев":

    А да бе. Те все им откраднали нещо на украинците. Те се мъчат да откраднат гръцки и руски събития, за да си натъкмят историята. Че обвиняват всички други .Ма при гърците не вървят кражбите. Я у лево

    Коментиран от #162

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Рико

    3 0 Отговор

    До коментар #151 от "стоян георгиев":

    Македонците изтляват в историята и изчезват като народ поради липсата на език и писменост! Ползват гръцки такива. Гърците няма да пропуснат възможност да ги претопят. Това и става. Отломки се пръскат, но вече не са държава. Изведнъж всички македонци забравиха майчиния гръцки и изведнъж усвоиха новоизмисления македонски. Да си чувал за по-голям абсурд?

    Коментиран от #163

  • 159 Ха...

    8 0 Отговор

    До коментар #152 от "Рико":

    Те друго казват.Като украинците и те . На макетата им подарихме половината си история официално, под натиска на Макрон. Вече свърши. Надигат гласове и те като украинците.
    Разбрахме. Нали и укри са създатели на света. Даже укрите прокопали Черно море, според публикуваните им учебници. От които се възмутиха французите
  • 160 Мито

    1 5 Отговор

    До коментар #62 от "Гост":

    Разбираш ли колко е нелепо да кажеш че няма такава държава Украйна, след като нашата собствена държава няма да я има след по-малко от век. 6 милиона и половина българи, половината от които пенсионери.
    Над 40 милиона се определят като украинци. Помисли върху числата
  • 161 Абе Стоене много си т п

    7 0 Отговор

    До коментар #153 от "стоян георгиев":

    Гри́вня или гри́вна (на украински: гривня; МФА: ˈɦrɪu̯nʲɑ) е националната парична единица в Украйна, ВЪВЕДЕНА ПРЕЗ 1996 г. Назована е така в чест на ДРЕВНОРУСКАТА ГРИВНА – древна парична единица, представляваща отливка от сребро. 1 гривня се равнява на 100 копийки (копейки).

    УКРАЙНА Е НЯМАЛО. Държава без пари НЯМА.

    Коментиран от #165, #166

  • 162 стоян георгиев

    3 6 Отговор

    До коментар #156 от "Скрий се бе, ох...в":

    Ти май не разбра,че тъй нареченият Александър Македонски,всъщност е бил
    украинския цар Олександър Велики.абе учете ги тези работи.

    Коментиран от #164

  • 163 стоян георгиев

    1 6 Отговор

    До коментар #158 от "Рико":

    Комунизма е силен на абсурди.особенонлато ги измисля непрекъснато.сталин създаде истински бомби в етническите зони дето владя.създаваше народи други местеше трети обявяваше че ги няма с идеята че е най умния и че така лесно ще манипулира баламурниците.
  • 164 стоян георгиев

    0 7 Отговор

    До коментар #162 от "стоян георгиев":

    Дискусията с путлеров фен винаги завършва така.почваш да пишеш щуротии с името ми щото няма кво да кажеш реално.
  • 165 стоян георгиев

    2 6 Отговор

    До коментар #161 от "Абе Стоене много си т п":

    Те руснаците тогава са били диви блатници и тази хривна си е чисто украинска.
  • 166 стоян георгиев

    0 6 Отговор

    До коментар #161 от "Абе Стоене много си т п":

    България в историята си е нямала пари.лева го измисляме без да има история и кво?

    Коментиран от #168, #173

  • 167 стоян георгиев

    1 9 Отговор

    До коментар #154 от "Иван":

    Ваня украйна е по стара от русия с 400 години.създадена е в началото на девети век.русия е създадена в средата на 13 ти.руснаците крадат украинската история изкарвайки се приемници на киевска рус.само че киевска рус е различна държава от московията.двете страни съществуват парашешно до 1782 година когато последното украинско формирование е погълнато от руската държава.реално украинците са били част от русия около 150 години,до 1917 когато се разпада царска русия и се създава независима украйна.после украина става част от ссср ,но със свой национални и етнически характеристики.

    Коментиран от #169, #174

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #169 от "гого":

    Гого аз съм образован човек не просяк.не всички са като теб.

    Коментиран от #180

  • 172 Гого,

    4 0 Отговор

    До коментар #169 от "гого":

    Какво се занимавате с тая подлога негр@мотн@. Дали има 4 клас. Като му чета щуротиите на бурята знам че е обут с две леви обувки , а историята му е чужда наука, както и военното дело.
    При К19 пак се изкваше и изхвърляше напористо и нищо не позна. Мани го тоз туzемец

    Коментиран от #177

  • 173 Подложкин

    7 0 Отговор

    До коментар #166 от "стоян георгиев":

    Хахаха. Как нямала история. Продаваш си историята, за да докажеш че област Покрайна е държава. "Похвално"

    Коментиран от #178

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Рико

    0 1 Отговор

    До коментар #135 от "стоян георгиев":

    Селище и по късно разгърнала се държава основават 3 братя и една сестра. Бягат ми имената им, но не звучат по славянски. Доколко е легенда, не зная, но е датирано. Това за Украйна. А руснаци означава гребци на лодки, които се спускат от север.

    Коментиран от #176

  • 176 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #175 от "Рико":

    Киевска рус е основана от викинги.няма особени спорове за историята на първата украинска държава.тя съществува да средата на 13 ти век и се разпада под натиска на монголи поляци и литовци,но различни нейни структури съществуват още 500 години като лявобережна и дяснобережна украйна ...последното независимо държавно образование влиза в руската империя към 1780 година.западните украински области пък остават в австроунгария и това е до 1917 година когато се разпада руската империя а на другата година и австро унгария.демек украинците са били без държава едва 140 години.ние да речем сме били доста повече.
  • 177 гого

    4 0 Отговор

    До коментар #172 от "Гого,":

    Майтапи си правим със ексстаршинката,който сега е пъдар.

    Коментиран от #179

  • 178 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #173 от "Подложкин":

    Нищо не си продавам,напротив показвам че лъжците дето прииначаваха българската история сега го правят с украинската а подлогите дето ги оправдаваха за македонизма сега ги оправдават пак.
  • 179 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #177 от "гого":

    Гоги да говориш сам със себе си е заболяване.никога не съм бил старшина и пъдар .тва между другото.
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #180 от "гого":

    Гоги гледай никога да не се срещнем .няма да те спаси но канада ни торонто на простотиите и обидите дето си писал за мен.разбра ли шв естър?

    Коментиран от #182

  • 182 гого

    5 0 Отговор

    До коментар #181 от "стоян георгиев":

    стуенчоу недей така с лошото аз искам да ти помогна да те изкарам от мизерията ,ти ся се сърдиш.
  • 183 Матей

    5 0 Отговор

    До коментар #153 от "стоян георгиев":

    Браво бе Стоянчо!:)) И Александър Македонски стана украинец:)))....сега ако кажеш,че Филип е основал Киев няма да се учудя:))))

    Коментиран от #184, #186

  • 184 стоян георгиев

    1 5 Отговор

    До коментар #183 от "Матей":

    Филип е основал Филипополис но неговите хора и те са били от древните украинци - скити.доста по късно идват славяните.
  • 185 Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #127 от "Абе кви украинци?":

    Приятелю разпространявал поредния руски фейк в украинските учебници такива глупости не пише. Остава сега да ни разкажеш как в уроците по биология учат украинските деца да избиват червеношийки щото били руски птици или на бойните комари създадени специално да хапят само руснаци (само как ще ги различават щото така наречените рассияни са смес от над хиляда етнически групи от различни раси сигурно ще им искат паспортите и ако е с руски паспорт ще го хапят ако не е няма)
  • 186 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #183 от "Матей":

    Ти не си добре бе...подобно на останалите путлерови фенове.фантазираш.си кво съм писал и го развиваш...тва е тежка патология
Новини по държави: