Last news in Fakti

8 Май, 2023 16:32 7 326 32

Разкриха измама с европейски средства за милиони

  • корупция-
  • ес-
  • румъния-
  • измама-
  • пари-
  • евросредства

Преписката по делото е изпратена за разглеждане в съда

Разкриха измама с европейски средства за милиони - 1
Снимка: Shutterstock

Петима души в Румъния бяха изпратени на съд заради измама с европейски средства в размер на 7,7 милиона леи или около 1 милион и 500 хиляди евро. Това става ясно от прессъобщение на Националната дирекция за борба с корупцията, изпратено до БТА.

Според обвинителния акт, между 2010 г. и 2013 г., в рамките на изпълнението на четири проекта, финансирани с безвъзмездни средства, насочени за подкрепа на уязвими лица на пазара на труда, администраторът търговско дружество "Евро Джобс" ООД (SC Euro Jobs SRL), в качеството си на ръководител на проекта, е подал в Регионалното звено по Секторна оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, общо 29 молби за възстановяване на средства, към които е приложил фалшиви документи.

От представените по делото доказателства се установява, че реално дейностите по програми за професионално обучение не са били извършени или са били извършени с по-малък брой часове и обучаеми от посочените в проекта.

Преписката по делото е изпратена за разглеждане в съда в Хунедоара.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    28 5 Отговор
    Този път действително им дишаме прахта на румънците,не ни позволяват да сме най корумпирани . А представям си и в другите държави от еврогея какво крадене пада.
  • 2 Ние сме по гяволи

    25 1 Отговор
    Правим фирми за " Откриване на топлата вода" и взимаме кинти по Програма " конкурентноспособност"! Чиста работа!
  • 3 ИСТИНА Е

    28 3 Отговор
    А тук измамничката-министър казваше на крадците да си траят ,и да се снишават , и сега тя е пък депутат от ГРАБ !!
  • 4 Срамота

    22 3 Отговор
    за такива стружки. В България се раздават медали
  • 5 Госあ

    29 2 Отговор
    Еврейския съюз е една голяма пералня за пари.
  • 6 Очевидец

    29 3 Отговор
    Как в Румъния разкриват злоупотреби с европейски средства,а в България нищо не се разкрива?А може би такова явление у България не съществува!

    Коментиран от #10

  • 7 Мда

    21 3 Отговор
    Слава Богу, в България всички европейски средства се харчат честно и прозрачно, в името на благото и просперитета на страната! Поне според прокуратурата!
  • 8 а ааа

    18 2 Отговор
    А нашите субсидари и къщогостари, КОГА???!!!
  • 9 Гъдю Гъдев

    10 0 Отговор
    Не думай
  • 10 защо ли?

    8 10 Отговор

    До коментар #6 от "Очевидец":

    Съществува, но злоупотребяващите са на власт. Гешевбеше започнал да ги ловии затова Радевизлезес юмрука, а Надежда Йорданова закри специализираната прокуратура. Забелязахте ли че никой не разследва взрива срещу Гешев? Взрив има и разследване трябва да има. Дори Гешев сам да си е сложил бомбата. Но от Президентството идва оглушително мълчание. А някои даже се опитват да ни внушат че става въпрос за постановка. Никой не е разпитал Надежда Йорданова досега. Защо ли?
  • 11 Хванете Урсула

    18 3 Отговор
    НЕизбираната от никого в ЕС. Там има измама за 100-ци милиарди до сега!
    Първо тя закопа немската армия, а сега и целия съюз!
    Е, къв е този "демократичен" съюз? Уж всички други по света (Китай, Русия, Африка, арабите...), били "корумпирани режими"? А то се оказа ЕС е един цирей от корупция и лъжи?
    И на всичкото и хлебарки за обяд? За Урсула милиардите, за бай Ганя хлебарките?

    Коментиран от #19

  • 12 Госあ

    15 6 Отговор
    Този съюз е една нелегитимна, пиратска организация за кражби и измами. Затова и китайците пратиха акушерката -специалист по всичко на летището да си чака самолета.
  • 13 Майна

    11 6 Отговор
    Това е дребна сума за Толупа . Лаура, кога ще се почне в бг. ?
  • 14 Никой

    1 5 Отговор
    Гешев е радост. Георги Чолаков е гордост за НРБ.
  • 15 Голям праз

    20 1 Отговор
    Пак хващаме кокошкари, а Урсула и сие, кога?
  • 16 пацо

    15 3 Отговор
    В Румъния може ,а в БЪЛТАРИЯ кога да вкарват в затвора тия с КЪЩИ за ТЪЩИ поне

    Коментиран от #21

  • 17 не може да бъде

    6 1 Отговор
    нали корумпирана кодруца беше преборила корупцията в мамалигарcкo?
  • 18 Нацито Методи Андреев

    4 1 Отговор
    Румънците са виновни. ЕС е невинен и некорупиран.
  • 19 Българин

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "Хванете Урсула":

    Урсула не ти е виновна !! Ти не разбра ли,че БКП ни ОГРАБИХА през 90-години !! Властта винаги е била на БКП !! Българи, набийте си го това в главите !! Кога ще прогледнете ????? Всички от БКП станаха милиардери и техните деца и внуци !! Затова в България НЯМА ПРОМЯНА , няма и да има !! Всички партии са техни !! Всичко е тяхно !! Властта е тяхна !! ЗАЩО няма един осъден ??? Защото политиците и бизнеса ни лъжат и са крали и продължават да КРАДАТ !! В другите социалистически държави имаше ЛУСТРАЦИЯ, а в България нямаше !! БКП са МАФИЯ !! Всички партии те ги създадоха и винаги те управляват !! Те кръв повръщат, но власт и пари не връщат !! Ние сме овце за тях !! Вярвам, че няма да е все така !! Всички са за ЗАТВОРА !!

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Българин

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "пацо":

    Защото в България винаги на власт са били БКП !! Те си присвоиха цяла България !! А за обикновените българи все няма пари 💰💰💸💸💸 !! ЗАЩО ?????? НЯМА никаква ПРОМЯНА в България към по-добър живот за българите !!
  • 22 Госあ

    5 0 Отговор
    мавъра пък се изказа, че “тухла върху тухла не трябвало да остане” ! Показателно. Така започна прехода, спомням си, Националния дворец на културата беше превърнат в бит пазар. И макар подрастващ, това остави трайни впечатления у мен. Та затова сега използвам думата простолюдие толкова често за евроатлантиците.

    Коментиран от #29

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Българин

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "Госあ":

    С това кой не скача е ЧЕРВЕН, лъжеха хората !! МАФИЯТА в България това са БКП,СДС и всички партии !! И винаги са затапвали хората, които им задават неудобни въпроси !! Не разбрали,че всички са едно !! От СДС имаше поставени лица и те трябваше да слушат и да козируват на тези от БКП и ДС !!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Българин

    9 0 Отговор

    До коментар #25 от "Госあ":

    Има смисъл да се казва истината !! Истината е, че винаги сме били лъгани от управляващите !! Истината е,че ние обикновените българи трябва да се подкрепяме и помагаме !! ЗАЩО всички лидери на партии забогатяват и се облагодетелстват ???? Имат имоти за милиони, къщи , апартаменти, пари,вили ...!! Защото всички партии се създадоха и продължават да се създават от партията -майка !! За да ни разделят нас обикновените българи и ние да се трепем и спорим и да се караме помежду си !! А бизнес и политици са заедно !! Затова,че са АЛЧНИ изгониха милиони българи !! И ние вместо да се подкрепяме взаимно, трябва да подкрепяме тази или онази партия ,този или онзи лидер на партия !! Пълно безумие !!! Те не заслужават да ги гледаме дори по телевизията !!

    Коментиран от #28

  • 27 Българка

    5 0 Отговор
    Много БЪЛГАРИ МЕЧТАЯТ да се завърнат един ден в родината си !! В нашата мила родина България !!! И да говорим на майчиния си език ,а не на чужди езици !!! А кога и как да се завърнат българите и ЗАЩО ??? ЗАЩО ??? Когато някога милионите българи са имали нужда от помощ, подкрепа и разбиране и разбира се средства за оцеляване, а не са имали всичко това в родината си !! Искат и ще искат да се завърнат в една уредена , справедлива и спокойна държава !! А СЕГА ???? До кога ще бъдем разединени и лъгани от собствените ни управляващи ????
  • 28 Госあ

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Какъв е смисъла да си пишем за истината, когато се цензурира ? Бях дал и пример за разликата между БКП и СДС 💁 Няколко реактора за разпад от които продавахме ток не само на Балканите, а и на централна Европа. Имахме и школа и кадри за тази работа, щото това не е като да въртиш кръчма или да препродаваш банани или стари автомобили. Или к’вото и да било.
  • 29 Българка

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Госあ":

    Тези, които са ни управлявали и сега пак ни управляват !! Разединиха хората с това СДС !! Иначе всички властимащи ,си разпределиха всичко в държавата и са си добре до ден днешен !! А ние простите българи НЕ сме единни и НЕ се подкрепяме !! Затова сме на тоя хал !! Трябва да искаме ЛУСТРАЦИЯ !! ЗАЩО никой не говори за най-важното нещо , което трябваше да се направи в България ??? Занимават ни само с глупости !! И стига с тези обиди помежду си !! Всичката ЗЛОБА трябва да е срещу тях, срещу тези,които, ни ОГРАБИХА и съсипаха като хора и дори като НАЦИЯ !! БЪЛГАРИ , от цялата страна и от цял свят трябва да се подкрепяме и обединяваме !!

    Коментиран от #30

  • 30 Госあ

    6 2 Отговор

    До коментар #29 от "Българка":

    И кое трябва да подкрепям ? Закриването на енергетиката, индустрията и селското стопанство в България ? Или изпращането на руското оръжие произведено в България, за да се избиват руснаци и украинци ? Ами да се подкрепяме, де ! Да се подкрепим, че България може да продължи да печели от производството и износа на електричество по най екологичния начин измислян досега и че най изгодно за България е да си партнира с Русия в тази област. Да се подкрепим, че след като от 2007 досега ЕС не е инвестирал един цент в индустрия, можем да се обърнем на Изток. Към Китай, Япония, Южна Корея. Да се подкрепим, че можем да развиваме собствено земеделие и хранителновкусова промишленост, вместо да внасяме всичко.
  • 31 Не известен

    0 0 Отговор
    Хахаха
    Няма как да ги стигнем РУМЪНЦИТЕ
    Българското Бай Ганьовщина.
  • 32 Българин

    0 0 Отговор
    А в Българя кога
Новини по държави: