Last news in Fakti

16 Май, 2023 23:03 1 820 2

Наводнени градове в Северна Италия, Венеция ще задейства специалната си плаваща дига

  • италия-
  • наводнения-
  • градове-
  • венеция-
  • реки

Проливни дъждове в северната част на страната

Наводнени градове в Северна Италия, Венеция ще задейства специалната си плаваща дига - 1
Източник: БГНЕС

Проливни дъждове в Северна Италия доведоха до преливане на реки. Венеция се готви да задейства за пръв път през май специалната си плаваща дига с надеждата да се спаси от прилива, предаде Асошиейтед прес.

В курортния град Равена в Североизточна Италия властите призоваха жителите да се преместят на по-високите етажи на сградите докато мине бурята. В Ричоне, крайбрежен град на Адриатическо море, кметът предупреди хората да си стоят у дома, а някои използваха гумени лодки, за да се придвижват по улиците.

Във Венеция специалната плаваща дига, известна с акронима си МОЙСЕЙ (името е препратка към библейския разказ за разделянето на Червено море) ще бъде задействана тази вечер за пръв път този месец. Съвсем скоро ще се навършат 20 години от началото на изграждането на съоръжението, което все още не е официално завършено.

Местният район между Анкона, която е голямо пристанище на Адриатическо море, и градовете Пезаро и Урбино, популярни сред туристите, е бил засегнат от локални наводнения. Местните противопожарни служби съобщават за провеждането на 80 операции за отстраняване на последиците от наводненията, включително за паднали дървета и спасяване на бедстващи водачи на автомобили.

Властите в град Пезаро, който се намира в област Марке, докладват за наводнения, докато река Савио излезе от коритото си и наводни улиците на град Чезена, който се намира в съседната област Емилия-Романя. В град Модена, който е малък, но е известен с кулинарията си, властите планират да затворят местните мостове за движение като предпазна мярка срещу повишаващите се речни равнища в петък вечерта.

В зоните, които са в опасност от наводнения, училищата са затворени. Също така, движението на влакове между Болоня и Анкона и между Равена и Фаенца е спряно, както съобщават италианските медии.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Коко

    3 0 Отговор
    Сега джамбазите, ще ни залеят с коли под 200 000км давени от Северна Италия - много изгодни, като нови !
Новини по държави: