Last news in Fakti

18 Май, 2023 10:56 989 0

Продължават усилията за справяне с наводненията в Хърватия

  • хърватия-
  • наводнения-
  • валежи

Положението на места все още е критично

Продължават усилията за справяне с наводненията в Хърватия - 1
Източник: БГНЕС

След обилните валежи в Карловачка област, Централна Хърватия, положението там все още е критично. Реките надхвърлиха своите брегове и предизвикаха наводнения, но сега нивата на водата постепенно намаляват. Всички екипи за спешна помощ са активни на място, строят се насипи, пълнят се чували с пясък в застрашените райони.

Хърватският премиер, Андрей Пленкович, ще посети днес Карловац, за да оцени ситуацията на място.

Река Корана достигна рекордното си ниво от 852 сантиметра, което не се е случвало от октомври 2015 година. Също така, нивото на река Купа все още се покачва.

Най-критична е ситуацията в Хърватска Костайница, където нивото на река Уна все още е извън контрол, а подпочвените води продължават да предизвикват проблеми.

Ситуацията в областта Лика се подобрява, но някои населени места все още са под вода. Пожарникари, членове на Гражданската защита и на Червения кръст на Хърватска оказват помощ на хората, като им раздават храна, лекарства и вода.

Извън град Обровац, пожарникари и Гражданската защита работят по изпомпване на водата от залетите райони, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: