Last news in Fakti

19 Май, 2023 11:56 847 1

Разярени тиктокъри заведоха дело срещу забраната на социалната мрежа в щата Монтана

  • сащ-
  • тикток-
  • съдържание-
  • забрана-
  • монтана-
  • съд

Монтана се превърна в първия щат, който блокира достъпа до Tiktok

Разярени тиктокъри заведоха дело срещу забраната на социалната мрежа в щата Монтана - 1
Източник: БГНЕС

Група създатели на съдържание в "ТикТок" (TikTok) заведоха дело срещу забраната, наложена върху социалната мрежа от американския щат Монтана. Новината бе потвърдена от ДПА (Deutsche Presse-Agentur).

Щатът Монтана се превърна в първия американски щат, който блокира достъпа до китайското приложение за споделяне на видео съдържание, след като губернаторът, републиканецът, Грег Джанфорте, подписа законопроект за забрана, който ще влезе в сила от 1 януари следващата година.

Петима създатели на съдържание в "ТикТок", живеещи в Монтана, решиха да предявят дело срещу това ограничение, обяви адвокатската кантора "Дейвис Райт Тремейн" (Davis Wright Tremaine).

В съдебния иск се посочва, че "Монтана не може да забрани на своите граждани да гледат или да публикуват съдържание в "ТикТок", така както не може да забрани на в."Уолстрийт джърнъл" заради това кой го притежава или идеите, които публикува."

Според юристите, въпреки че Монтана може да регулира съдържанието, което потребителите споделят чрез "ТикТок", новият закон "прекрачва границите на свободата на изразяване, гарантирана от Първата поправка на Конституцията".

Новите разпоредби на щата забраняват магазините за приложенията на "Гугъл" и "Епъл" да предлагат "ТикТок" в Монтана. Забраната ще бъде в сила от 1 януари следващата година, а за всяка изминала дата, през която приложението е все още достъпно, доставчиците на приложения ще бъдат облагани с глоба от 10 000 долара.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гацо Бацов

    5 0 Отговор
    А пък във Видин си има Тик Ток и медна жица