Last news in Fakti

19 Май, 2023 12:37 2 439 4

14 жертви на опустошителните наводнения в Италия

  • италия-
  • наводнения-
  • жертви-
  • валежи-
  • реки

Властите наложиха най-висока тревога в италианската област Емилия-Романя

14 жертви на опустошителните наводнения в Италия - 1
Източник: БГНЕС

Италианската област Емилия-Романя страда от ужасните последици на наводненията, които отнеха живота на четиринадесет души, съобщава АНСА.

Властите наложиха най-висока тревога в региона, като десетки населени места са засегнати от опустошителните наводнения.

Днес беше открито тялото на 70-годишен мъж от Фаенца. Той стана поредната жертва на трагедията, пише БТА.

Опасността от свлачища продължава да се запазва на множество места в областта. В други райони калните води постепенно се оттеглят, позволявайки започването на почистването на улиците, площадите, магазините и жилищата. В тези усилия се включват и доброволци.

Над 10 000 души все още не могат да се върнат в своите домове в засегнатите райони, докато над 27 000 остават без електричество.

Причинените от наводненията щети се оценяват на няколко милиарда евро.

Италианският премиер, Джорджа Мелони, ще обяви областта за зона на бедствие и ще заяви искане за финансова помощ от Европейския фонд за солидарност, за да помогне на страната да се справи с тази кризисна ситуация.

Експертите свързват проливните дъждове с климатичната криза. Само за 36 часа, валежите в Емилия-Романя достигнаха до 500 милиметра, което е половината от средната годишна норма. Това причини покачването на множество реки и потоци.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    4 0 Отговор
    След месеци суша се изля всичката вода за три дни.В природата нищо не се губи.
  • 2 Маг

    2 0 Отговор
    Път ще пострада от вода
    Почиващите ще починат
  • 3 Павел пенев

    2 0 Отговор
    Убеден съм че на италианските цигани веднага ще им отпуснат исканата помощ от ЕС за милиарди евро. За нашите наводнения в Карловско- по една хибридна царевица на всеки от пострадалите. Така работи Европейския фашистки съюз. Честито на нашите демократи с евроатлантически ценности и с пожелание да бъдат още по големи национални предатели.
  • 4 марк'О'поло

    0 0 Отговор
    дайте парите за оръжия да се продължава войната
Новини по държави: