Last news in Fakti

23 Май, 2023 12:58 985 16

Президентът на Хърватия: Страната не е напреднала достатъчно за 10 години членство в ЕС

  • хърватия-
  • членство-
  • ес-
  • президент-
  • напредък

Заяви Зоран Миланович

Президентът на Хърватия: Страната не е напреднала достатъчно за 10 години членство в ЕС - 1
Източник: БГНЕС

Президентът на Хърватия, Зоран Миланович, каза, че Хърватия не е напреднала достатъчно за десетте години, през които е член на Европейския съюз, съобщи хърватската национална телевизия ХРТ. Президентът говори снощи в град Шибеник, където бе на посещение по повод Деня на Шибенишко-книнската жупания.

„Моята равносметка за първите десет години на Хърватия в ЕС – без излишен ентусиазъм, моля“, заяви Миланович по повод годишнината.

По думите му, механизмите за взимане на решения в ЕС не са демократични, политическата отговорност е по-малка отколкото в Хърватия, а по въпросите за мира и войната решения взимат хора, които не са били избирани, докато никой не пита за мнението на народа.

„Да приключим с илюзиите – живеем в сложен и несправедлив свят, в който не ни питат за големите решения, важно е да запазим самоуважението си“, отбеляза Миланович.

Хърватският президент посочи, че в сравнение с останалите страни членки на ЕС, Хърватия използва най-малко европейските пари.

Днес Миланович ще участва в конференция в Загреб, посветена на 10-ата годишнина от присъединяването на страната към ЕС, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Директора

    23 1 Отговор
    Ние даже назднахме, камо ли да напреднем. И то за 15+ години
    То се вижда каква е покупателната способност на хората. Другото е прах в очите!

    Коментиран от #4

  • 2 долу ЕС

    18 1 Отговор
    ха добро утро ! комисари и други тъмни елементи вземат решения за 450 млн души, като не са избирани от никой, не се отчитат на никой и не могат да бъдат свалени от никой! ЕС трябва да не е политическо обединение, а само търговско с право на движение на хора и капитали, като Брикс и Тихоокеанското на сащ. Това 10 държави ограбват 17. Дори Хърватите се усети за двойните стандарти..
  • 3 който е качествен,

    16 1 Отговор
    го проявява винаги. Опитайте се да си представите дали това (само това) може да излезе от устата на наш боричкащ се за власт политик.
    И това го прави президентът им броени месеци след като влязоха в Шенген и еврозоната.
    Така ОЩЕ ВЕДНЪЖ лъсваме какви сме. Най-лошото е, че това вероятно е национална черта, та от толкова малко гласуващите те се насочват към партиите срещу народа. Народът преобладаващо иска да сме по-твърди в политиката си с СРМ, да сме против джендър идеологията, да сме неутрални в конфликта между Русия и Украйна, да не бързаме с еврозоната. НАШИТЕ две водещи политически партии правят ТОЧНО обратното.
    Мечтая за положение както в Чехия например - управляващите казват и ВИНАГИ се съобразяват с мнението на обществеността. Затова и просперират.

    Коментиран от #6

  • 4 русенец 2

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Директора":

    те напреднаха много няколко крадеца от ес и няколко в българия а народа кучета го яли
  • 5 долу ЕС

    14 0 Отговор
    ние ги водим с 5:г членство, най бедни сме, но българския реотан не стопля, това е и причината последни от бившата османска кочина да НИ ОСВОБОДЯТ, а Гърция и Сърбия 50 г преди нас. Бг реотан никога не загрява навреме. Сега сме най върлите либерали и атлантици, пак не следим процесите
  • 6 долу ЕС

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "който е качествен,":

    българското племе се състои само от предатели, останалите сме измет. Това съчетание задължително води само до физическо изчезване на племето, щом гласуваме все за този, който те предава като вчера. Пп са промяна, пък се гушнаха с тоз дето ще го променят! Патология е че на следващите избори пак ше гласуват за тях..... да се родиш българин е проклятие!
  • 7 Не се и надявайте!

    13 1 Отговор
    ЕС е американска организация за подчинение на страните в Европа!
    Никой не му пука за вас! Даже обратното, ще ви оргабват и ще ви пречат да се развивате!
    НА ФАЩ не им трябват конкуренти!

    Коментиран от #12

  • 8 Дрън дрън та пляс

    3 3 Отговор
    нас питаш ли ни . само назад вървим а и с партии като герп и израждане все по назад ще седим
  • 9 Урюрвкос

    3 2 Отговор
    отрицателния растеж също се брой за напредък
  • 10 Страната Не Е Напреднала

    9 1 Отговор
    Няма и да напредне. Така е в колониалният ЕС
  • 11 Блудницата Европа

    6 1 Отговор
    Г-н Миланович, чест ви прави,че си прзнавате! Май и при вас е настанало време за Брекзит?З съжаление нашите политици бавно загряват и все още не могат да се осъзнаят.

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 русенец 2

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Блудницата Европа":

    те много бързо загряват ама парата дето лапат долните продажници
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: