Last news in Fakti

30 Май, 2023 14:07 884 10

ЕС удвоява финансовата помощ за Молдова

  • молдова-
  • помощ-
  • финансова-
  • ес

Тя се увеличава от 150 млн. евро на 295 млн. евро

ЕС удвоява финансовата помощ за Молдова - 1
Източник: БГНЕС

Съветът на Европейския съюз реши да удвои макрофинансовата помощ за Молдова в сравнение с предходната година. Така, помощта се увеличава от 150 млн. евро на 295 млн. евро. Основната цел на тази помощ е да подкрепи икономическата стабилизация и изпълнението на структурни реформи в страната. Тези средства се допълват към финансирането, предоставено от Международния валутен фонд.

Молдова, която е изправена пред сериозни икономически предизвикателства, включително въздействието от конфликта в Украйна, ще получи от тази помощ 220 млн. евро като заеми и 75 млн. евро като безвъзмездна помощ. Това допълнително финансиране ще допринесе за подобряването на икономическата ситуация в страната и за подкрепа на необходимите реформи, пише БНР.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    26 1 Отговор
    "ЕС удвоява финансовата помощ за Молдова"
    Просто подготвят новата Украйна!.
  • 2 Последния Софиянец

    22 1 Отговор
    А мен питаха ли?Това са моите пари?
  • 3 Пчеличката Мая

    14 2 Отговор
    Знаете ли че отровата на пчеличките е еднократна и самоубийствена - ужили те,падне по гръб и вирне крачетата?
  • 4 Историк

    24 0 Отговор
    "Парите на евеоданъкоплатеца се харчат за всичко друго но не и за него като същевременно се вдигат сумите по данъците и се измислят нови такива-Европа се управлява от шепа самозабравили се продажници,тласкащи стария континент към колапс!"
    Бьорн Хьоке-АФД
  • 5 Чука Гот

    19 0 Отговор
    явно имаме силен претендент за втора Украйна
  • 6 Не се губи

    14 0 Отговор
    Аферим, ЕС раздава нашите пари на когото му хрумне. То не са млрди за Украйна, за Македония, за Сърбия, сега и Молдова. Къде сме ние? Най-бедните и изпаднали, ама помагаме. В Швеция живеели като в комунизъм, а ние бяхме на прага, но видяхме, че часовникът се върти и назад и се върнахме да си доживеем дивия капитализъм и диктаторски европеизъм. Кой ни пита за нещо? Чиновниците на ЕС с чужда пита помен правят. Тяхното се не губи!
  • 7 Така така

    11 0 Отговор
    ес = царете на корупцията
  • 8 Е, да!

    10 0 Отговор
    Това е следващата Покрайнина!
    А тази на снимката е била в САЩ на "обучение" и "инструкции"! Ясна е работата!
  • 9 Вирус

    3 0 Отговор
    Просто мая им разказва играта на молдовците но целта на запада е да докопа огромния склад в Приднестровието дреме им за овцете
  • 10 МАЯ

    2 0 Отговор
    Тази Урсула, е съвсем изперкала! Чии пари раздава на агресивните фашистки изчадия , като наркомана комик и Мая.молдовката? Тази харчи нашите пари на европейските народи, които ни подмамиха за да станем членове на тази организация? Кой и дава правото да раздава безогледно милиарди на профашистки страни, без да се членки на ЕС! Съд за тази ,,,,,,,,,,,,,!