Last news in Fakti
  Тема: Украйна

31 Май, 2023 12:08 823 5

Хърватия планира донорска конференция за премахване на мини в Украйна

  • хърватия-
  • украйна-
  • разминиране-
  • конференция-
  • донорска

За Загреб е от съществено значение да се ангажира с Украйна, тъй като осъзнава важността на разминирането за възстановяването на всяка страна, имайки предвид своята военна история

Хърватия планира донорска конференция за премахване на мини в Украйна - 1
Източник: Shutterstock

Хърватия планира да организира донорска конференция, посветена на разминирането в Украйна, според изявлението на Андрея Метелко Згомбич, държавен секретар в хърватското министерство на външните работи и европейските въпроси, цитира "Хина".

"Съобщих на моите колеги, че Хърватия планира да организира донорска конференция за разминаване в Украйна през октомври", сподели Згомбич след срещата на Съвета по общи въпроси. Тя подчерта, че Хърватия желае да привлече възможно най-много участници на конференцията. За Хърватия е от съществено значение да се ангажира с Украйна, тъй като осъзнава важността на разминирането за възстановяването на всяка страна, имайки предвид своята военна история.

Още новини от Украйна

Подготовката за предстоящата среща на върха на лидерите на ЕС, която ще се проведе в края на юни и на която Украйна ще бъде включена в дневния ред, беше една от темите на министерската среща. Метелко Згомбич също така изрази желание Хърватия да не оставя ненаказани военните престъпления, извършени в Украйна, и подчерта важността на наказателното преследване за престъпленията от агресията, като отбеляза необходимостта от създаването на международен трибунал за престъпленията, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    7 0 Отговор
    Окраинските фашисти минираха територята крайна.
  • 2 Последния Софиянец

    5 0 Отговор
    Наши военни мерят радиацията в зоните с радиация в Украйна вместо украинците.Вече даваме курбан млади хора.
  • 3 Окраин4ев

    5 0 Отговор
    Такива сатаниски статуи може да видиш само в крайна и България
  • 4 Делю Хайдутин

    4 0 Отговор
    Австрия отказа категорично на Зеления.
  • 5 Христо

    1 0 Отговор
    Украинците се хвалят колко много са минирали, някой иска да им разминира... Та те продължават да минират при отстъпленията си и няма скоро да престанат.
Новини по държави: