Last news in Fakti

7 Юни, 2023 08:28 2 049 5

Димът от горските пожари в Канада достигна Ню Йорк

  • канада-
  • отава-
  • пожари-
  • ню йорк-
  • дим

Във вторник властите на Ню Йорк, Торонто и Отава предупредиха жителите за сериозните здравни рискове

Димът от горските пожари в Канада достигна Ню Йорк - 1
Източник: БГНЕС

Във вторник властите на Ню Йорк, Торонто и Отава предупредиха жителите за сериозните здравни рискове, свързани с въздуха, замърсен от гъст дим, причинен от безпрецедентните горски пожари в Източна Канада в началото на лятото, съобщи "Ройтерс".

Интензивният начален етап на горски пожари това лято превръща 2023 година в най-тежката година за Канада, като се очаква топлите и сухи условия да продължат още месеци.

Пожари са избухнали в почти всички 10 провинции и територии на Канада, но Квебек е най-засегнатата от множеството пожари, причинени от мълнии, цитира news.bg.

Държавният департамент за околната среда на Ню Йорк издаде здравни препоръки за определени райони, включително Ню Йорк, Бронкс и Куинс.

Властите на щата препоръчват на жителите да ограничат тежката физическа активност на открито, за да намалят риска от неблагоприятни последици за здравето.

Канадската столица Отава, която се граничи с Квебек, е покрита с гъст смог от вторник сутринта, като качеството на въздуха показва най-лошото ниво от 10+ в индекса за здравето на въздуха на Environment Canada, което означава "много висок риск".

"Стълбовете дим от местните горски пожари, както и пожарите в Квебек, доведоха до значително влошаване на качеството на въздуха", предупредиха от Отава.

Торонто също беше засегнато от замърсяване на въздуха, и неблагоприятните условия може да продължат през голяма част от седмицата, цитира news.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    5 1 Отговор
    БХ за NY и Кан(я те в)ада.
  • 3 Иван Стаматов

    5 0 Отговор
    Климатолозите от десетилетия предупреждават, че ни чакат такива бедствия, но хората не обръщат внимание, тъй като нефтените и газовите компании плащат стотици милиони, за да ги заблуждават и да им хвърлят прах в очите, че това били "зелени алармисти", "екоджендъри", че не било от човешката дейност, а от циклите на слънчевата активност и т.н. простотии. Същевременно си продават горивата с цената на здравето на обикновените хора и на техните деца. Но на свръхбогатите не им пука за това, а те плащат на политиците за техните кампании и също, за да не им пука за това.
    От свъхпечалбите, които получават, като замърсяват и затоплят планетата, плащат на истинските джендъри и гейове, които разработват изкуствен интелект с цел да направят обикновените хора излишни, постепенно да ги изтребят с режисирани воини и епидемии и да живеят прекрасен живот с безропотни слуги роботи. Яка схемичка, измислена от абсолютно нехуманни и неемпатични индивиди, които мразят обикновените хора и техните деца.

    Коментиран от #5

  • 4 Мхм

    2 0 Отговор
    Палиме за да разчистваме терена за панели и фа сме еку
  • 5 Мхм

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван Стаматов":

    А що мерседес и бмв правят коли с двг и по този начин насърчават купуването на бензим и дизел.
Новини по държави: