Last news in Fakti

7 Юни, 2023 15:06 971 4

В Черна гора ще бъдат унищожени над 790 единици оръжие

  • оръжия-
  • черна гора-
  • унищожаване

Съобщи министерството на вътрешните работи на страната

В Черна гора ще бъдат унищожени над 790 единици оръжие - 1
Източник: Shutterstock

Днес в Института за черна металургия в град Никшич, Черна гора, ще се проведе унищожаване на 798 единици оръжие, съобщи порталът РТЦГ, цитирайки министерството на вътрешните работи на страната, предаде БТА.

Това събитие е част от усилията на Черна гора да се присъедини към координираните регионални усилия за повишаване на осведомеността относно проблема с незаконното разпространение на оръжие и да се подчертае опасността, която това представлява за сигурността на страната, посочва се в съобщението на министерството.

Министерството работи съвместно с Центъра за контрол на лекото въоръжение в Югоизточна и Източна Европа. Унищожаването на оръжието е част от изпълнението на Решение на Съвета на Европейския съюз, което цели да подпомогне засилването на капацитета за контрол на лекото въоръжение в региона.

Министърът на вътрешните работи на Черна гора, Филип Аджич, призова гражданите на страната да предадат своето оръжие след серията обстрели в Сърбия, където на 3 май 13-годишен ученик уби девет ученици и един охранител в училище в Белград, а на следващия ден двадесетгодишен младеж произволно стреля в две села на юг от Белград, убивайки осем души.

По данни на черногорското министерство на безопасността, 52 340 граждани на Черна гора имат законно притежавани оръжия, като оценките сочат, че в страната с население от 620 000 души има до 80 000 незаконни оръжия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Механик

    2 0 Отговор
    Ма що ги унищожават бе? Ми дайте ги на Зеления. Той нали постоянно реве за оръжие.
  • 3 Симоно......

    0 0 Отговор
    ............ ...... ... ....... ....... ......,разбра Нали?
  • 4 шишарка нашишкана

    0 0 Отговор
    И защо не ги пратят в Украйна? Нашият субект хамерикански-Тагарев нали искал да праща?!