Last news in Fakti

8 Юни, 2023 11:50 759 2

Удължиха срока за предаване на нелегалното оръжие в Сърбия

  • сърбия-
  • белград-
  • оръжие-
  • нелегално-
  • срок

От 8 юни до 30 юни 2023 година

Удължиха срока  за предаване на нелегалното оръжие в Сърбия - 1
Източник: Shutterstock

Сръбският министър на вътрешните работи, Братислав Гашич, удължи срока за предаване на нелегалното оръжие, съобщи вестник "Новости".

Според наредбата, публикувана в Държавен вестник наскоро, срокът за предаване на оръжието е продължен от 8 юни до 30 юни 2023 година.

Тази кампания беше обявена след трагичното събитие на 3 май, когато 13-годишен ученик от Белград застреля осем ученици и един охранител в училище, рани други шест деца и една учителка. Едно от ранените деца по-късно почина в болница, увеличавайки броя на жертвите на десет. Следващия ден, двадесетгодишен младеж произволно откри огън към хора в две села на юг от Белград, убивайки осем души и ранявайки 14 други.

От началото на кампанията са предадени общо 78 103 броя оръжие, според изявлението на Бояна Пятович от сръбското министерство на вътрешните работи, цитирана от държавната телевизия.

Тя напомни, че гражданите могат да предават оръжието без да се изложат на наказателно преследване, без да е необходимо да предоставят лични данни и да доказват произхода на оръжието, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Престъпник

    5 0 Отговор
    Веднага отивам да си предам оръжието, нема проблеми. Абе кой вярва, че вредните елементи в обществото, като мен, ще се откажат от пищова? Сигурно е някой умнокрасив жълтопаветник, който сега е в коалиция с ОПГ Гроб и ДПС :D
  • 2 Механик

    7 0 Отговор
    Да мислиш, че ще обереш оръжието на Сърбия е меко казано, заблуда.
    В Сърбия, която още помни погрома, още от тогава има много оръжие и никой няма да си го даде доброволно, защото не се знае дали утре няма да се повторят 90-те години.
Новини по държави: