Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Юни, 2023 17:07 3 976 46

Говори Кремъл: Путин следи какво се случва!

  • язовир-
  • херсонска област-
  • украйна-
  • русия-
  • владимир путин-
  • дмитрий песков

Говорителят на Кремъл обвини Украйна, че продължава да обстрелва руските спасители

Говори Кремъл: Путин следи какво се случва! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин следи ситуацията в Херсонска област, след като скъсването на язовирната стена на Каховската ВЕЦ причини сериозни наводнения в украинската област, част от която се контролира от Русия. Това каза пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Говорителят на Кремъл обвини Украйна, че продължава да обстрелва руските спасители в засегнатите от наводненията територии, без да предостави доказателства за тези твърдения. Песков добави, че президентът на Русия Владимир Путин в момента не възнамерява да посети бедстващия район.

Още новини от Украйна

Във връзка с публикация във в. "Вашингтон пост", която се базира на разпространена в интернет изтекла информация, че през юни миналата година ЦРУ е узнало от европейска разузнавателна служба за намерение на шестчленен отряд на украинските сили за спецоперации да взриви газопроводите "Северен поток" 1 и 2, Песков отправи обвинения към "англо-саксонците".

Според говорителя на Кремъл Русия вече е говорила за възможното участие на т. нар. "англо-саксонци", както Москва нарича САЩ и Великобритания, в "терористично нападение". Песков отбеляза, че Москва иска да види подобаващо разследване на експлозиите - нещо, което Русия се оплаква, че не се случва.

Говорителят на руския президент посочи, че взривяването на тръбопровода за амоняк "Толиати-Одеса" е усложняващ фактор, който може "да има само отрицателно влияние" за черноморската зърнена сделка. Песков отново обърна внимание на позицията на Русия, че възобновяването на работата на тръбопровода е неразделна част от зърнената сделка, за подновяването на която Москва многократно изразява съмнения през последните седмици.

Говорителят на Кремъл обяви също, че руският президент Владимир Путин ще даде голямата си пресконференция в края на годината.

Песков изрази и благодарност към съседен Беларус, че е освободил 25-годишната руска гражданка София Сапега, задържана през май 2021 г. заедно с тогавашния си приятел, беларуският журналист дисидент Роман Протасевич. Тогава самолетът на авиокомпания "Райънеър", с който пътуваха от Атина за Вилнюс, бе принуден да кацне в Минск.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко вчера обяви за нея амнистия, предаде беларуската агенция БелТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЗО предупреди за катастрофа!

    23 1 Отговор
    Наводнението от Каховската централа завлича със себе си стотици хиляди гробове, ферми, торове, стотици хиляди външни тоалетни, хиляди километри канализационни тръби, стотици сметища, гробове на домашни животни и хиляди удавили се животни, стотици хиляди тонове умряла риба! И всичко това се влива в Черно море! Има опасност от епидемии!

    Коментиран от #28, #34

  • 2 Тъкър Карлсън

    24 15 Отговор
    Тъкър Карлсън предполага, че е украинска атаката- Каховка.
    „Тази сутрин изглежда, че някой е взривил водноелектрическата централа Каховка в Южна Украйна. Втурваща се стена от вода е унищожила цели села, унищожила е голяма водноелектрическа централа, а тази вечер най-големият ядрен реактор в Европа е застрашен от разтопяване. Така че, ако е било умишлено, не е било военна тактика. Беше терористичен акт.
    Питат кой го е направил? Е, да видим.
    Язовир Каховка всъщност беше руски. Построен е от руското правителство. В момента се намира на територия, контролирана от Русия. Резервоарът на язовира снабдява с вода Крим, който през последните 240 години е база на руския Черноморски флот.
    Експлозията на язовир може да е лоша за Украйна, но още повече за Русия. И именно поради тази причина украинското правителство обмисли възможността да го унищожи.
    През декември The Washington Post цитира украински генерал, който казва, че неговите хора са изстреляли американски ракети по шлюза на язовира като пробен удар.
    Така че всъщност, след като фактите започнат да се появяват, става много по-малко мистерия какво може да се е случило с язовира. Всеки честен човек ще заключи, че украинците вероятно са го взривили, точно както бихте предположили, че са взривили руския газопровод "Северен поток" миналата есен. И всъщност украинците направиха точно това, както сега знаем. Не изглежда, че Владимир Путин иска да воюва сам със себе си“.

    Коментиран от #6, #9

  • 3 Винету

    15 25 Отговор
    Джуджака защо не е на място, да не би да го е страх?

    Коментиран от #11

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Най големият кремълски пропагандатор

    15 8 Отговор
    Соловьов вчера каза по централните руски медии, че сега трябва да взривят и киевското водохранилище и в Киев щели да се удавят стотици хиляди хора!
  • 8 Защото не е гузен

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "Зеленски посети наводнението":

    Престъпника винаги се връща на местопрестъплението.

    Коментиран от #12

  • 9 Егааа

    12 20 Отговор

    До коментар #2 от "Тъкър Карлсън":

    Това за сценарий на конспирация направо. Виждам го във филм на нетфликс. Хахахахахах
    Между другото, няма статия във американската преса за украински генерал, който стрелял по каховка и шлюзове му. Това путинофилите, все повече удряте дъното

    Коментиран от #14, #17, #25, #46

  • 10 вятъра на промяната

    9 9 Отговор
    Бе тая приказка за ,,братята спасители" няма ли край. Още ли мислите, че свободния свят ви вярва и ще продължавате да го заблуждавате със сладки приказки без покритие? Нещастници.

    Коментиран от #44

  • 11 Винету

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Винету":

    Ком 8
  • 12 Хахаха

    11 17 Отговор

    До коментар #8 от "Защото не е гузен":

    Не ми е известно Путлер да е посетил наводнените райони?!. Въобще той напуска ли бункера, освен когато посещава онази гимнастичка ?

    Коментиран от #20

  • 13 Песков говори вече 1.5 година, че

    15 7 Отговор
    Украйна сама се бомбардира и си унищожава градовете!

    Коментиран от #43

  • 14 Тъкър Карлсън

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "Егааа":

    Той използва откъс от разговора на Зеленски със сенатор Линдзи Греъм като доказателство за тяхното общо забавление относно раздора в Русия.
    Според Карлсън, „Само двама момчета на средна възраст празнуват избиването на населението. Те не приличат на хора, които обичат да наводняват села или да създават глад."
  • 15 Вярно е

    9 15 Отговор
    Кремълския убиец много добре е знаел какво ще се случи: затова е поръчал взривяването на стената. Сега следи дали щетите са такива, каквито са обещали неговите подчинени престъпници.
  • 16 Руснаците отдавна заплашват!

    7 12 Отговор
    как ще гръмнат Иелоустоун и това ще предизвика огромно земетресение в САЩ!
    Как ще гръмнат в Тихият океат една атомна бомба, ще направят цунами и ще удавят Ню Йорк!

    Коментиран от #31

  • 17 Има видео бе кравар

    12 6 Отговор

    До коментар #9 от "Егааа":

    "Първият епизод от новото шоу на американския журналист, бивш телевизионен водещ на Fox News Тъкър Карлсън, в което той каза, че украинските терористи може да са взривили водноелектрическата централа в Каховка, събра повече от 80 милиона гледания за 19 часа.
    В социалната мрежа Twitter беше публикуван първият епизод от авторското шоу Tucker on Twitter. Над 80 милиона души са гледали шоуто на Карлсон за 19 часа.
    Припомнете си, че известният водещ в първата серия от собствената си програма каза , че водноелектрическата централа Каховка в Херсонска област може да е била взривена от войските на ръководителя на киевския режим Владимир Зеленски :
    „Всъщност, когато погледнете фактите, мистерията какво се е случило с язовира започва да се разсейва. Всеки нормален човек би заключил, че украинците най-вероятно са го взривили, точно както най-вероятно са взривили Северен поток, руския газопровод миналата есен. По-точно украинците наистина го взривиха, за което сега знаем. В края на краищата не изглежда, че Владимир Путин е готов да води война със себе си".

    Коментиран от #21

  • 18 Ей! Много нагли тез руснаци,бе!

    8 6 Отговор
    Хем грозни,хем нахални!
    А и много кални!
    Станаха банални!
    Навални.
  • 19 Путинофил

    7 2 Отговор
    Путин 2022г., каза, че двата боклука всъщност са един и същи боклук! Единият боклук го бил създал Ленин!
  • 20 Как да знаеш

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хахаха":

    Ти само от тук ли се информираш?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 7 Отговор
    Зеленски сам си унищожава Държавата
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Мощен пробив

    6 8 Отговор
    На ВСУ.Орки бягат презглава.
  • 25 Такър Карлсън

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Егааа":

    Не трудно да копираш името на журналиста (който заради разследване беше уволнен) и да се запознаеш с кариерата му, на какво мнение е, какви анализи и разследвания прави и къде се подвизава в момента. Пък след това говори кой е путинофил и кой е ударил или копае дъното...
  • 26 Легенда

    2 7 Отговор
    - Ако нещо е много засрано - това е, защото Путин не го следи;
    - Ако нещо има потенциал да стане засрано - Путин го следи;
    - Ако нещо е добре - това е, защото Путин го е заповядал;

    Горките хорица....
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 хотелиер

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "СЗО предупреди за катастрофа!":

    отиде сезона у ряката..
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Уке

    8 7 Отговор

    До коментар #4 от "Отец Дионисий":

    То си обикновен кавал а не отец! Руските кенефи не знаят какво е религия,бре овен,само са кръстят ,а не вярват! Като нашите калъфи,които по празници демонстрират вяра,а нямат такава

    Коментиран от #33

  • 31 къде

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Руснаците отдавна заплашват!":

    е тихия океан, къде е Ню Йорк...
  • 32 Ало,бг фашагите

    7 3 Отговор
    Нещо ви Чака..

    Коментиран от #39

  • 33 Казах ти

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Уке":

    Нещо ви Чака..

    Коментиран от #38

  • 34 Анализатор

    9 9 Отговор

    До коментар #1 от "СЗО предупреди за катастрофа!":

    Сделано от Русия!
    Фашистка рУСИЯ!
    Варварска рУСИЯ!
    Омразна за цивилизования свят рУСИЯ!
    Ва главе с фюрера - Путлер!!!
    Джудже по душа и визия....
  • 35 Начо

    6 9 Отговор
    Само не барайте Путин докато окончателно не затрие русия.
    Няма друг който така успешно да направи това.
    Аз съм му фен.
  • 36 Педя човек лакът брада

    3 2 Отговор
    Ей, голям майтап пада с мойте кадировци, мойте момчета са на Азовско море, и карат сърфове, а Мургомед как се е хванал за една морска мина- таралежка пха пори вълните
  • 37 Аспарух

    5 6 Отговор
    Ха ха от къде следи ситуацията жужето ботексно? От бункера
  • 38 Опиняк надупчен

    1 2 Отговор

    До коментар #33 от "Казах ти":

    Разкарай се!!
  • 39 Любопитен

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "Ало,бг фашагите":

    Никой не ти отговаря. какво сте си приготвили фаш?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Оххххх

    6 7 Отговор
    Защо Русия не си прибере войниците в Русия и всички да мирясат. Да ама не, Путлер иска да е Велики. Е ще остане велик в историята, но с идиотщината си!
  • 42 Следи той

    5 5 Отговор
    Следи как кинжали падат и крайцери московски потъват 🫢🤡😂
  • 43 малка справка

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Песков говори вече 1.5 година, че":

    от срутването на стената, потърпевши са руските земи. Така, че Песков коректно отбелязва тероризма на украинците, които се престараха в слугинажа си. Има, разбира се проблеми и в контолираните части от украинците, но там щетите са в пъти по-малки.
  • 44 ганев

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "вятъра на промяната":

    ВИЖДАМ ЧЕ СИ СЪВРЕМЕНЕН ЧОВЕК И СЕ РАДВАШ НА ПРОМЯНАТА...ПОЖЕЛАВАМ ТИ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ ДА ОМЪЖИШ СИНА СИ ЗА БОГАТ БИЗНЕСМЕН СПОРЕД СЪВРЕМЕННИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ....УСПЕХ
  • 45 Говори факт

    1 0 Отговор
    Никак не сте остроумни
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания