Last news in Fakti

14 Юни, 2023 05:02 755 2

Байдън и президентът на Уругвай обсъдиха двустранните икономически отношения

  • уругвай-
  • сащ-
  • отношения-
  • джо байдън-
  • луис лакале поу

Главата на Белия дом посрещна колегата си Луис Лакале Гоу

Байдън и президентът на Уругвай обсъдиха двустранните икономически отношения - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Уругвай Луис Лакале Поу се срещна с президента на САЩ Джо Байдън и двамата лидери обсъдиха начини за разширяване на двустранната търговия и икономически връзки, съобщи Белият дом, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Лакале Поу се спря във Вашингтон за предварително необявена среща на път за Ню Йорк, където ще присъства на събитие в негова чест, организирано от Обществото на Америка, образователна група.

Байдън похвали Уругвай като регионален и световен модел за демократично управление и поздрави Лакале По за получаването на наградата "Златна значка" от Съвета на Америка, съобщи Белият дом.

Той отбеляза подкрепата на Уругвай за Украйна и “принципната защита” на Лакале Поу за основните свободи във Венецуела, както и усилията му да работи за регионална интеграция, икономически просперитет и устойчива търговия и инвестиции.

"Президентът Байдън и президентът Лакале Поу също така разгледаха начини за разширяване на двустранните ни икономически отношения, увеличаване на съвместните усилия за борба с изменението на климата и допълнително укрепване на сътрудничеството в областта на сигурността", заяви Белият дом.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ццц

    4 0 Отговор
    Други видяли ли са уругвайския президент? Докато фосилът е президент трябва да назначат някой да потвърждава, че също вижда събеседниците му. И каква информация разбираме само? "Байдън похвали Уругвай като регионален и световен модел за демократично управление", защото подкрепя Украйна и е единствената държава на континента, която прави такива глупости 🤣
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор
    Бай Пън дали е разбрал, че това е президентът на Уругвай, а не на Украйна ❓