Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Юни, 2023 08:08 3 733 147

ISW: Путин лъже и напълно съзнателно всеки път преувеличава украинските загуби

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • владимир путин

Руският президент Владимир Путин се срещна с 18 видни руски блогъри и военни кореспонденти, за да обсъдят напредъка в Украйна

ISW: Путин лъже и напълно съзнателно всеки път преувеличава украинските загуби  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинските сили и на 13 юни продължиха контранастъпателните операции. Те настъпват в най-малко три посоки и направиха допълнителни ограничени териториални придобивки. Украинският заместник-министър на отбраната Хана Маляр съобщи, че украинските сили са напреднали с 250 метра североизточно от Бахмут и с 200 метра южно от Бахмут.

Това се посочва в дневния анализ на военната кампания в Украйна на Института за изследване на войната (ISW).

Още новини от Украйна

Маляр съобщи също, че украинските сили са напреднали 500-1000 метра през последните 24 часа около административната граница между Запорожка и Донецка област, освобождавайки около три квадратни километра територия в района.

Говорителят на украинския генерален щаб Андрий Ковальов съобщи, че украинските сили са освободили над 100 квадратни километра територия от началото на контранастъпателните операции.

Финансистът на "Вагнер Евгений" Пригожин заяви на 13 юни, че според него украинските сили вероятно са освободили повече от 100 квадратни километра. Руски източници твърдят, че украинските сили са продължили наземните атаки югозападно от Орихов и южно от Хуляйполе в западната Запорожка област в нощта на 12 срещу 13 юни.

Руски източници широко съобщават, че темпът на украинските операции в района на Орихов е намалял през последните дни. Отделът за безопасност на околната среда на Министерството на отбраната на Украйна и представителят на отдела за противоминни действия майор Владислав Дудар съобщиха на 13 юни, че руските сили редовно разрушават малки язовири в локализирани райони на Южна Украйна, за да пречат на украинските контраофанзивни операции.

Руският президент Владимир Путин се срещна с 18 видни руски блогъри и военни кореспонденти, за да обсъдят напредъка в Украйна на 13 юни.

Изключение са блогърите, които са били по-критични към военните усилия на Путин.

Путин обърна внимание на няколко ключови опасения, свързани с украинската контраофанзива, руските цели в Украйна, руската мобилизация и възможността за налагане на военно положение, формализиране на частни военни компании (ЧВК) и враждебни нахлувания в Белгородска област.

Той даде знак, че Русия може да надживее западната военна подкрепа за Украйна. Путин заяви, че руските цели не са се променили фундаментално, повтаряйки шаблони и фалшиви разкази, обвиняващи Украйна и НАТО в започването на войната. Путин добави, че Западът може да тласне Украйна към преговори с Русия, като спре доставките на военна помощ за Украйна.

Путин отбеляза, че украинските сили са започнали мащабна контраофанзива на 4 юни и отбеляза, че украинските сили са атакували в югозападната част на Донецка и Запорожка области, твърдейки, че са претърпели значителни загуби. Путин твърди, че Украйна е загубила 160 танка и 30 процента от жертвите на Украйна са убити в битка, докато руските сили са загубили само 54 танка. Путин може да се опитва систематично да увеличи и представи погрешно украинските загуби на западна военна техника, за да представи контранастъплението на Украйна като неуспешно и да обезсърчи Запада да продължи да подкрепя Украйна. Бившият руски офицер и пламенен ултранационалист Игор Гиркин отбеляза, че коментарите на Путин показват, че руското Министерство на отбраната (МО) продължава да го дезинформира за истинската ситуация на бойното поле.

Путин посочи, че не желае да обяви втора вълна на мобилизация или да обяви военно положение, въпреки че поддържа максималистичните си цели в Украйна. Путин призна, че някои руски "обществени фигури" обсъждат спешната необходимост от мобилизация, но отбеляза, че "в момента днес няма нужда" от мобилизация. Путин се похвали с усилията за набиране на руски служители по договор, което според ISW показва, че е незаинтересован от обявяването на нова мобилизационна вълна.

Путин имаше за цел да смекчи широко разпространеното недоволство в руското информационно пространство относно ограничените трансгранични нападения на проукраинските сили в Белгородска област, ударите с дронове в цяла Русия и граничната сигурност като цяло. Путин заяви, че руските сили не планират да отклоняват сили от други сектори на фронтовата линия в Украйна към Белгород и други гранични области в отговор на гранични нахлувания и удари с дронове на руска територия.

Путин заяви, че руското ръководство обмисля създаването на буферна зона в Украйна, за да попречи на украинските официални лица няма да създадат веднага буферна зона и ще проучат как ще се развие ситуацията.

Руски официални лица преди това отговориха на ограничена тактическа активност в Белгородска област и други гранични области, като призоваха за руска офанзива, за да изтласка украинските сили от международната граница с Русия в Харковска област.

Руските сили нанесоха ракетни удари и удари с дронове в Украйна на 13 юни. Украинският генерален щаб съобщи, че руските сили са изстреляли 16 крилати ракети Kh-101/555 и четири дрона Shahed 131/136, които са насочени към инфраструктурни съоръжения в Харковска област и жилищни сгради в Кривий Рог. Украинският генерален щаб съобщи, че украинските сили са унищожили 11 ракети Х101/555 и един дрон "Шахед".

Съобщава се, че руските служители в източния (левия) бряг на Херсонска област продължават евакуация, въпреки че вероятно продължават да отказват услуги на някои жители в наводнените райони. Ръководителят на окупационната администрация на област Херсон Владимир Салдо заяви, че руските окупационни служители са евакуирали 7200 жители от наводнените райони в левия бряг на област Херсон към 13 юни и че 1700 жители са отседнали в центрове за временно настаняване.

Украинският център за съпротива съобщи, че руските сили са попречили на стотици хора да напуснат наводнените райони в левия бряг на Херсонска област, особено в Олешки община. Съветникът на ръководителя на военната администрация на Херсонска област Сергей Хлан съобщи, че руските окупационни служители не са извършили евакуация в Нова Каховка и вместо това масово са разграбили наводненото селище.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 68 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Дионисий

    77 35 Отговор
    Господ да го пази!Амин!

    Коментиран от #5, #40, #79

  • 2 ФИЛИП ГЕОРГИЕВ

    104 34 Отговор
    САМО HAPКОМАНА ЗЕЛЕНСКИ И АЛЦХАЙМЕРА КАЗВАТ ИСТИНАТА
  • 3 Ха ха ха

    114 35 Отговор
    Най големите лъжци и разбойници обвиняват Путин че лъже.
    НАтО стана на таратор
    Факт

    Коментиран от #74

  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    80 28 Отговор
    Зеленски лъже
  • 5 Съвсем скоро...

    70 8 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Дионисий":

    ...ще лъсне истината кой лъже и кой не...!
  • 6 Хаха

    36 78 Отговор
    Само с пропаганда не става.Украйнската армия мели яко всеки ден.Рашките ще обърнат в бяг всеки момент.ХИМАРС не пита какво говори Путин.

    Коментиран от #51, #67

  • 7 Пич

    70 23 Отговор
    Вече сме модерни , и слушаме западните коментатори ! Те предричат загубата на Украйна , и рухването на НАТО !!!
  • 8 да де

    64 14 Отговор
    Щото укрите изобщо не лъжат.
  • 9 Делю Хайдутин

    62 20 Отговор
    Загубиха двеста танка за двеста метра напред.
  • 10 КОТарАК

    13 42 Отговор
    ако може изобщо да се говори за ,,украински,, загуби .при положениече там половината са руснаци-немалко са . както и на РФ. съотношението атакуващ-защита е от порядъка 3 към едно. но важното е че атакуват-това са новите ЩАТИ-различни националнсти , обединени от идея

    Коментиран от #33

  • 11 Хахахаха

    82 14 Отговор
    Ние си знаем, че ВСУ няма загуби, всеки ден ни го казвате! Хич не го слушаме Путин, пък и няма къде! Само Дойче веле и Бесарабски фронт, те са най обективни!😅😅😅😅😅

    Коментиран от #55

  • 12 Някой

    59 17 Отговор
    Аха, лъже! Пък вие само истината говорите.
    Ми, загубите на украинците са наистина чудовищни. Има клипове в Телеграм как се унищожават и танков, и БМП и друга техника. Пък тази техника нали се управлява и обслужва отр жива сила?
    Има и други клипове - на еднио пресни пресни гробища. С набучени украински флагове над всеки гроб. И като ги погледнеш - краят им не се вижда.
    Тъй че, колко да лъже Путин?
  • 13 Офанзивен дефанзиф

    59 15 Отговор
    Разбира се, че лъже! Пуснете и останалите няколко стотин Леопарда, за да ги видим и тях по видеата как горят. А пък Путин нека продължава да си лъже...
  • 14 Факт

    21 45 Отговор
    Пригожин каза че спешно трябва нова мобилизация.Месото свършва бързо.На него може да се вярва повече от колкото на Путин.

    Коментиран от #19, #25

  • 15 ПУРАТИНО🤥

    18 32 Отговор
    Послъгва от време на време в кгб-кръвта му е заложено,НО го прави с мярка, отговорно...🤥
  • 16 Само констатирам

    52 17 Отговор
    Значи Путин лъже , а пък фашистите казват истината ! Вече и децата не ви вярват !
  • 17 ИЗИ, ИЗИ

    46 13 Отговор
    НЕ ЗНАМ ДАЛИ ПУТИН ЛЪЖЕ , НО ИМА ВИДЕА ЗА ТОВА КОЕТО ГОВОРИ И ТАМ СЕ ВИЖДА ЧЕ......ХИЧ НЕ ПРЕУВЕЛИЧАВА...!!!!!
  • 18 гаджи

    43 12 Отговор
    Как пък западните пропагандатори веднъж не излъгаха те винаги казват истината която им изнася
  • 19 Пирожкин☹️

    16 22 Отговор

    До коментар #14 от "Факт":

    Направиха ми повечето вагИнери на пирожки☹️
  • 20 Бай Добри

    44 11 Отговор
    На война се лъже това е факт , но защо не прочетохме една новина за действителните загуби на Украйна дошла от Зелеински от САЩ или Англия ....а четем само за глемите руски загуби ....Незнам дали Путин лъже ,но ако загубите бяха минимални то неминуемо щеше да се тръби навсякъде ,а тази теме е табу.....Така ,че братя стягайте се ,че май Украинците наистина свършват и ще трябва още жива сила :)

    Коментиран от #28

  • 21 ПУНОКИО джуджето

    21 15 Отговор
    На лъжата краката са къси
  • 22 Последния Софиянец

    37 14 Отговор
    Интересно как руснаците са разграбили Нова Каховка като е цялата под вода!?

    Коментиран от #46

  • 23 Жоро

    13 28 Отговор
    Сега ли разбраха комплексар Путин
  • 24 Джамбaза

    42 10 Отговор
    ISW: Путин лъже...
    Украйна напредва с ... 200 метра.
    200 метра за две седмици е сериозен напредък.
    До крайбрежието са 120 километра. Това прави 8500 дни.
    Ако всеки ден украинците губят по един танк и два БМП...
    Смятайте!
  • 25 факуса

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Факт":

    той каза и,че се изтегля няколко пъти
  • 26 ами

    15 8 Отговор
    да лъже та пушък се дига - леопардите са комбайни, а за 7 дни са освободени 7 села и няма никакви жертви от украинците
  • 27 Механик

    32 8 Отговор
    Аз не мога да разбера, какво толкова се напъват разни Маляр-и и институти.
    Нали ВСУ-то жъне победи? Нали умират руснаци, а украинците илядат? Ми не е ли това най-важното? Какво значение има кой кво казал?
    Да се радват на победите и толкова. Какво се напъват?
    п.п.
    Тая Маляр (в превод- бояджия), боядиса ли "леко засегнатите" патриоти? Или още не са в действие?

    Коментиран от #50

  • 28 Бай бай

    8 29 Отговор

    До коментар #20 от "Бай Добри":

    Май ,може би, един човек каза.... Проста математика показва че УКРАЙНА има човешки ресурс за поне още 5 години така че кажи на пасольството други опрки да измислят

    Коментиран от #64

  • 29 Мишел

    30 9 Отговор
    Ъхъ, Путин лъже за загубите, но Германия и САЩ вече обявиха, че не са в състояние да компенсират украинските загуби на Леопарди и Брадлита.

    Коментиран от #37, #42, #48, #60

  • 30 Важно е да се знае !

    17 4 Отговор
    250м и 47см. и 200м 64см и 8мм хи хи хи пръц...
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Един

    21 7 Отговор
    Масираната пропаганда прикрива американската лъжа.
  • 33 Квооо

    13 3 Отговор

    До коментар #10 от "КОТарАК":

    РЕЧИ!!!?
    КОТ@ШАК
  • 34 Славай Орком

    6 18 Отговор
    Американците пращат допълнително системи Хаймарс Брадлита .скоро идват Абрамсите и ф16 , а Германия ще даде нови 70 Леопарда. Плюс още 200 от др страни.

    Коментиран от #38

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 200 метра и 20 см.

    21 6 Отговор
    Браво бе укри.и хиляда убити за двеста метра.
  • 37 Значи

    9 8 Отговор

    До коментар #29 от "Мишел":

    Киев този път е в кърпа вързан😆😆
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Просто човек

    6 21 Отговор
    Слава на Украйна! Победа!
  • 40 Шефа небесен

    7 13 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Дионисий":

    Ей-менте отСтолипиново, заедно с този световен грешник ще сте в една сауна на бавен огън за всички времена долу при рогатия.

    Коментиран от #43

  • 41 Поредния бездарен пасквил

    18 4 Отговор
    От жалкото сайтче ФейктиБгПедали. Да ви палят и да се приллючва.
  • 42 Чели

    2 4 Отговор

    До коментар #29 от "Мишел":

    сме различни статии в един ден!!!Коя е вярната!?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Ццц

    15 8 Отговор
    С водолазни костюми ли грабеха бе тъпунгери?? Чета статиите на Нюланд само, за да поддържам ненавистта си към задокеанските изроди. Путин не знае каква е истината на фронта, но Нюланд знае всичко, освен че Украйна не е до Мачу Пикчу.
  • 45 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    7 18 Отговор
    Не мисля че някой му вярва .Той доказа че е един патологичен лъжец .Може да лъже но като украинските войски му почукат на вратата друго ще заговори

    Коментиран от #56

  • 46 Ами че

    7 4 Отговор

    До коментар #22 от "Последния Софиянец":

    КАК?
    С подводници!

    Коментиран от #91

  • 47 Историк

    22 6 Отговор
    Един бърз виц:
    Умира Байдън и отива в отвъдното.След година иска да види какво се случва в Америка и го пускат но може да посети едно място и да говори с един чояек и той избира вървежен бар в Ню Йорк и да говори с бармана...
    Байдън:"Една бира,как са нещата в САЩ"?
    Бармана: "Прекрасно,вече целия свят е наш..."
    Байдън:" А Афганистан,Сирия,ония араби с петрола..."?
    Бармана:"Всичко е окей-казах Ви света е вече наш..."
    Умълчал се Байдън,допил си бирата и казал:"Колко дължа за бирата?
    Бармана:" Три рубли и петдесет копейки..."

    Коментиран от #57

  • 48 Тролска мъка

    17 6 Отговор

    До коментар #29 от "Мишел":

    Е то Пейтриъта не беше изобщо унищожен ама само леко му била надраскана боята ама вече месец го боядисват и никакъв не се чува.
  • 49 Мдаа

    8 4 Отговор
    "........повтаряйки шаблони и фалшиви разкази, обвиняващи Украйна и НАТО в започването на войната." Е, те тук вече не лъже!
  • 50 Гого

    2 3 Отговор

    До коментар #27 от "Механик":

    Бояджия е "Малер",като р не се чете

    Коментиран от #61

  • 51 Всъщност,

    25 8 Отговор

    До коментар #6 от "Хаха":

    Всеки мислещ човек знае, че Путин или мълчи, или казва истината, но не лъже. Затова пък, атлантическата пропаганда отдавна удари дъното
  • 52 жжжж

    5 17 Отговор
    Путин е един отчаян човек, който е наясно, че краят на тази война е и край на живота му. Съвсем разбираемо е да лъже, маже и изобщо да направи всичко възможно да я удължи колкото се може повече. Един ден война за него е един ден живот.
  • 53 Препоръчвам

    6 8 Отговор

    До коментар #35 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Лексотааааан, другарю и то в огромни количества. Или дългогодишно лечение в един известен санаториум с гара в Искърското дефиле. Макар, че сте безнадежден случай.
  • 54 Нюз бг,

    14 4 Отговор
    украинската проститутка се казва Ана не Хана. Напредването на укрите е в т. нар. сива зона не принадлежаща и на двете страни и това напредване е свързано с колосални жертви и е повеме за фейк клипове за да се предоставят на западните глъвпери, че да не спрат наливането на пари в бездната Украйна.
  • 55 Забрави

    15 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хахахаха":

    И Факти да споменеш, те също не лъжат.
  • 56 За сега украинските

    13 1 Отговор

    До коментар #45 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    войски чукат на вратата на Бандера а веме и Заплужнии..
  • 57 аааа

    4 8 Отговор

    До коментар #47 от "Историк":

    Този виц го помня от времето на Хрушчов. Оригиналът е с Кока Кола. Хрушчов ако не знаеш, беше президент на една държава, която вече не съществува.

    Коментиран от #65, #145

  • 58 геобразен соросоид

    7 0 Отговор
    Погледнете коментарите на Татяна Монтян (много известен украински адвокат) в тубата за "Саларейха " . Весели коментари !
  • 59 дядото

    10 2 Отговор
    русия и путин лъжат за войната.а укрите,ес и нато-вските държави чак се н а а к в ат
  • 60 Къде са

    3 7 Отговор

    До коментар #29 от "Мишел":

    Кинжалите?

    Коментиран от #125

  • 61 Механик

    6 2 Отговор

    До коментар #50 от "Гого":

    Думате си е точно "маляр" и означава художник/бояджия.
    Като пример само " малярный скотч"- бояджийско тиксо.

    Коментиран от #68

  • 62 Веселин

    6 2 Отговор
    Бе да ви са не види и на вас гледам си коли и кат видя някаква подобна глупост лошо ми става айде спрете се малко ние нали сме много честни тука в България та сме на сяка манджа мерудия!
  • 63 ВИЕ ЧЕСТНИТЕ ЛИ ПОДЛОГИ КАЗВАТЕ КОЙ ЛЪЖЕ

    9 3 Отговор
    ХА,ХА,ХА . ПУТИН ЛЪЖЕ , САМО ВИЕ ЗЕЛЕНОФАШИЗИРАНИТЕ ДЕБИЛИ КАЗВАТЕ ИСТИНАТА ,А ?????ХА,ХА ,ХА
  • 64 Коци

    7 5 Отговор

    До коментар #28 от "Бай бай":

    То тоя човешки ресурс за 5 години е по цяла Европа с джипове и джетове ,а такива като тебе му плащат .
    Така ,че не бъди толкова сигурен какъв ресурс имат,а и от кога човешкия живот е ресурс ,значи се съгласяваш че Украинците са употребени като ресурс от САЩ
  • 65 Гого

    7 2 Отговор

    До коментар #57 от "аааа":

    Ако помниш Хрушчов,интересно ми е дали вече се спъваш по килима...?
  • 66 С.П.

    12 3 Отговор
    Какво друго да кажат от този "институт" - истината ли, че управляващата хайка във Вашингтон пилее парите на американските данъкоплатци във военна помощ за Украйна във война, която е обречена да загуби. Ако каже истината, парите от Вашингтон, с които този "институт" се издържа, ще секнат и "специалистите" му ще стана безработни.
  • 67 Крис

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хаха":

    На нафтата и падна цената ама да я пиеш толкова рано сутрин не е полезно за главния ти мозък,размекнал се е нещо
  • 68 Гого

    3 0 Отговор

    До коментар #61 от "Механик":

    Имах впредвид на немски,но пак зависи от диалекта в даден регион.

    Коментиран от #75

  • 69 Украинец

    17 2 Отговор
    "Сергей Хлан съобщи, че руските окупационни служители не са извършили евакуация в Нова Каховка и вместо това масово са разграбили наводненото селище."

    Значи според укрите руснаците "не са извършили евакуация" обаче са "разграбили наводненото селище". Та въпроса ми е как са го разграбили докато хората са там, по какъв начин е станало "разграбването" (с лодки ли?) и щом не ги е бъркало че хората са там защо не са го направили докато е сухо.

    Обаче такива въпроси е забранено да се задават от политкоректните медии и най вече в "демократичния" запад.

    Коментиран от #73, #94

  • 70 Гост

    12 3 Отговор
    Уж сме европейци и в основопологащия договор за функционирането на ЕС сме записали правото си на информация и на телевизионно отразяване на събитията, пък се налага правилните медии да ни преразказва, какво е казал Путин. Не можем да го гледаме сами.... Не събужда доверие в преразказа този факт.

    Коментиран от #84

  • 71 Механик

    11 5 Отговор
    И днес пак ни бахмутят руснаците.
    Изпотрепаха ни котараците.
    Апа с тия "патриоти"
    изглеждаме на "АЙдиоти".
    Запада свършил снарядите,
    май ще се катерим по оградите.
    "Кинжала" е руска ракета-
    Залужни и Буденов на парчета.
    Брадлитата ни ги избръмчават-
    направо за нищо не стават.
    Ох, много ни бахмутят руснаците,
    изпотрепаа ни котараците.
    (бандеровски боен марш)
  • 72 Ванче Михайлов

    5 10 Отговор

    До коментар #43 от "На такива като теб":

    Яла ми пиленце кремълско на батко, да тепомилвам със коженият ятаган.
  • 73 Историк

    10 4 Отговор

    До коментар #69 от "Украинец":

    Сайта Факти вече не е информационен а сатирично-пародиен...
  • 74 Напротив

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ха ха ха":

    Мозъкът ти е станал на таратор.
  • 75 Механик

    2 2 Отговор

    До коментар #68 от "Гого":

    Да, може така да е на немски. Лично не съм запознат. Но на руски и "украински" думата се превежда точно бояджия.
    Извинявам се, ако съм Ви засегнал. Изобщо не съм имал такова намерение.

    Коментиран от #78

  • 76 Демократ

    13 7 Отговор
    Целия свят знае, че контра настъплението е провал само тука в България ви лъжат и вие вярвате на обратното. Това е хибридна война да си мислите, че украйна печели за да може да идете там и руснаците да ви пръснат

    Коментиран от #90

  • 77 сараф

    0 4 Отговор
    без зърнена сделка урита лае , зели4а гони трампата в панделите
    дезинформацията на маскарите лъсваа
  • 78 Гого

    5 1 Отговор

    До коментар #75 от "Механик":

    Не,не си ме засегнал,напротив-твоите коментари са едни от малкото,които човекси струва да чете,бъди здрав!

    Коментиран от #83

  • 79 Отец Дионисий

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Дионисий":

    Този ще го опея безплатно!Амин!
  • 80 Дедо ви...

    9 2 Отговор
    Нещо страшно се случва с укронациската армия. До седмица най много две всичко ще се реши!!!!

    Коментиран от #141

  • 81 Дааааа

    11 1 Отговор
    украинските сили са напреднали с 250 метра с цената на 4000 жертви. Браво....

    Коментиран от #85

  • 82 Обикновен човек

    6 1 Отговор
    Железният канцлер е казал "Най-много се лъже преди избори,по време на война и след лов".Истината обикновените хора ще я разберем след края на войната ,а до тогава да гледаме какво става в България.
  • 83 😆....

    2 4 Отговор

    До коментар #78 от "Гого":

    И ти му четеш коментарите на този т@..П@...н....р.
  • 84 Дааааа

    6 0 Отговор

    До коментар #70 от "Гост":

    Имаш ти право на информация и на телевизионно отразяване, ама само едностранно. Това е новата демокрация .....
  • 85 Ахъ...

    0 3 Отговор

    До коментар #81 от "Дааааа":

    Ти ли брои жертвите?

    Коментиран от #93

  • 86 ДZверцов

    4 2 Отговор
    Кога пристигат амфибиите с вертикално излитане за киевските удавници!?
  • 87 И след последният урко нацист

    9 1 Отговор
    Пак ще четем за "напредването" на украинската армия. Вярвайте им.
  • 88 Уж сте Факти, а не вярвате на фактите!?

    10 2 Отговор
    Действителността показва истината, не Русия реве и се сополиви, а това го правят Украйна и САЩ. Кой реве, който побеждава ли?
  • 89 Украинската армия

    5 2 Отговор
    Била напредвала съм 200 м южно от бахмут
    Това е лъжа аз лично я премерих с рулетка и се оказа 197 метра и 14 см
    Абе тия дето пишат такива глупости знаят ли какво е 100 или 200 м в това линия явно са някакви диванни военни специалисти
  • 90 😂......

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "Демократ":

    Наред ли си с главата? 😂

    Коментиран от #92

  • 91 Блатна подводница

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "Ами че":

    Последен модел!! перископа изглежда като папуp !
  • 92 Демократ

    5 3 Отговор

    До коментар #90 от "😂......":

    И днес не са напреднали в контра настъплението. Ти какво чу по бтв и нова?
  • 93 Даааааа

    11 3 Отговор

    До коментар #85 от "Ахъ...":

    Украинската контраофанзива е пълен провал, загубите им са огромни

    Коментиран от #97

  • 94 хихихихи

    12 1 Отговор

    До коментар #69 от "Украинец":

    Преди три дена имаше скандал с украинските телевизии относно предаване за спасителните операции свързани с наводнението. Проблема беше с пуснатото от тях видео, спасителите и лодките бяха с надпис МЧС России /копнали видео от действията на руските спасители/ и в същото време в малко квадратче интервю с украинския шеф на спасителната операция Самойленко. Същият обясняваше как техните служители спасяват бедстващите! Масови уволнения по украинските ТВ-та!
  • 95 Голата истина

    6 2 Отговор
    И защото лъже за това ли е пълно с натовски войски "доброволци"? - няма вече живи или здрави украинци на фронта.
  • 96 путин лъже , А ЗЕЛЕНИЯ БОКЛУК НЕ ЛЪЖЕ !

    9 5 Отговор
    Я СЕ РАЗКАРАЙТЕ БЕ ! ЩО СПРЯХТЕ РУСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ А ОСТАВИХТЕ ИЛИ ГИ ЗАМЕНИХТЕ С УКРАИНСКИ ?

    Коментиран от #99

  • 97 Прокопий

    3 7 Отговор

    До коментар #93 от "Даааааа":

    Да, изгубили са 40 милиона войници украинците и 20000 Леопарда, по РТ1 го казаха, значи е вярно!
  • 98 ЛЪЖА ЛИ Е ЧЕ УКРАИНЦИТЕ НА 100% ........

    5 4 Отговор
    МРАЗЯТ ЗЕЛЕНСКИ !?

    Коментиран от #103, #108

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Първия ГРАД КОЗЛУДУЙ

    6 4 Отговор
    Все по изобретателен ще става комплексара Путин, с тези загуби ще му е трудно да лъже
  • 101 Даааа

    8 5 Отговор
    Пускайте РУСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ и всич не ни преразказвайте кой какво бил говорил . Това е абсолютна антидемократична цензура. Атлантически Фашизъм

    Коментиран от #109, #111

  • 102 Аспарух

    5 5 Отговор
    Тази среща с лоялни към диктатора блогъри ми напомня на една друга филтрирана среща с жените уж вдовици с по едно палто от лисица.
    Смех и позор за рашистката диктатура.
  • 103 Прокопий

    6 7 Отговор

    До коментар #98 от "ЛЪЖА ЛИ Е ЧЕ УКРАИНЦИТЕ НА 100% ........":

    Да, освен няколкото платени русначета, представящи се за украинци от Донбас!
    Останалото Е ЛЪЖА! И всички го знаят, дори и ти!
    Ама за тия пусти копейки и да лижеш непраните кюлоти на Мутрофановна си готов...
  • 104 Немо

    7 3 Отговор
    Понеже Путин (лъже)ето какво казва Робърт Кенеди младши на 4 юни т.г. в Денвър Колорадо при представянето си кандидатурата за вътрешно партийните избори от ДП за президент на щатите Според доклада на Пентагона лазва Кенвди с който ни запознаха в сената до момента над 360 хиляди украйнски мъже са загинали на фронта,а ранените са още поврче.Истината която не се казва пред обществото е ,че тази война я провокирахме ние -САЩ и този военен конфликт се превръща в кладница за украйнските млади мъже ,ако бъда избран за президент веднага ще спра тази брутална братоубийствена касапница между руснаци и украйнци и която носи само негативии огромни разходи и на нас в Америка .

    Коментиран от #107

  • 105 ЗЕЛЕНИЯ БОКЛУК

    8 2 Отговор

    До коментар #99 от "Прокопий":

    Най много ЛЪЖЕ !
  • 106 УКРАЙНА ЩЕ ПОБЕДИ РУСИЯ , А ПОСЛЕ И

    3 4 Отговор
    ЕС НАТО И САЩ ! ЗАТОВА ЛИ ВОЕННИЯ МИНИСТЪР Е СТАНАЛ ТЯХНА ПОДЛОГА ?
  • 107 Прокопий

    3 8 Отговор

    До коментар #104 от "Немо":

    Тоест казваш, че някой си Кенеди може да нарежда на Путлер и да спре веднага войната ли? Евалата, не знаех, че джуджака е на управление директно от републиканската партия!

    Само внимавай тия ти твърдения да не ги научат в Просия, че не обичат много да се казва истината, че Путлер е на управление от зад океана...
  • 108 Дааааааа

    10 4 Отговор

    До коментар #98 от "ЛЪЖА ЛИ Е ЧЕ УКРАИНЦИТЕ НА 100% ........":

    УКРАИНЦИТЕ МРАЗЯТ ЗЕЛЕНСКИ но НЕ на 100%...... На 95% е!
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Дааааа

    9 2 Отговор
    Вашингтон: !!!! Републиканци искат отстраняването от власт на Джо Байдън. Бил фашист.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Развеселен

    4 5 Отговор
    Гиркин е прав, Путин е напълно неадекватен!
    По-точно живее във въображаем свят, какъвто на него му се иска да бъде.
    Както и тукашните му г..олизци - менте българи.

    Коментиран от #119

  • 114 йхнкхйких

    6 3 Отговор
    Само знаем ,че има повече загинали натовки офицери отколкото руски ! Кинжала си знае работата !
  • 115 стоян георгиев

    4 6 Отговор
    Путин говори такива щуротии че даже специално събраните негови лакей в един момент се притесниха за здравето му.то не бяха успех то не бяха победи то не бяха нацисти...абе пълен смях.даже обяви че ще прави някакви зони в украйна хахаха.както се казва те от селото го гонят той поповата къща търси....
  • 116 Механик

    7 5 Отговор
    Украйна се провали.
    НАТО-то и то.

    Коментиран от #120

  • 117 Има нужда !

    5 5 Отговор

    До коментар #111 от "Аре нема нужда":

    Хората трябва да имат възможност да имат равнопоставеност на гледни точки и сами да преценят.... а не 99% от "информацията" да се филтрира през Дойче Зеле и т.н Цензура се казва това каквото и да си говорим. Антидемократична цензура и пропаганда.

    Коментиран от #122

  • 118 Механик

    7 4 Отговор
    Зеленски ще бъде провесен.
  • 119 стоян георгиев

    5 6 Отговор

    До коментар #113 от "Развеселен":

    Повтаря хитлер.в битката за берлин фюрера е викал и разпределял отдавна несъществуващи армии.при путлер сега е същото.
  • 120 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #116 от "Механик":

    И как се провалиха?

    Коментиран от #136

  • 121 Ъхъъъъъ

    2 1 Отговор

    До коментар #111 от "Аре нема нужда":

    "Аре нема нужда" .... А кой си ти че да казваш от какво "нема нужда"?
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Откакто излъгаха цял свят,

    5 4 Отговор
    Че ще ходят до Киев за три дни,никой не им вярва.
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 бай Ставри

    3 1 Отговор
    За метрите пишете, а за сантиметрите не.
  • 128 статистик

    2 0 Отговор
    плюс минус
    то точните науки са други
  • 129 Механик

    3 1 Отговор
    Имаме добра новина.
    Вчера приключихме с китосването и боядисването на патриотите. Малко не могат да стрелят, ама ще стават за парад.
    На Зеленски съм пратил фактурата. Чакам плащане по нея. Зеленски каза, че може малко да се позабави, щото руснацие били го понатиснали.
  • 130 В. В. Путин

    5 2 Отговор
    Нито лъжа нито преувеличавам!
    Дъним фашагите като маче у дувар!!!
    Скоро ще ги приключим!
  • 131 Олга

    6 2 Отговор
    Руснаци след “големи” успехи на украински контрнастъп се шегуват,че те (руснаци) сега свалят от “Леопарди” микрочипове и ги поставят в руските перални и хладилници.

    Коментиран от #132

  • 132 стоян георгиев

    1 7 Отговор

    До коментар #131 от "Олга":

    Възможно е.русия го е закъсала за перални и хладилници .нали гледаше как ги крадяха масово в украйна като напредваха в началото и употребявани тоалетни чинии крадяха много неясно защо.сегаслед като запалиха три американски танка ще имат три работещи перални.не е малко нали оля?

    Коментиран от #133

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Артилерист

    7 1 Отговор
    Като бивш дългогодишен военен човек не мога да намеря сравнение с невероятната величина на скудоумието, съдържащо се в напредване на настъпващи войски с 200-250 метра! Ако приемем, че междупозиционното пространство на противостоящите войски е било 500 метра, то следва, че настъпващите са се вдигнали от окопите и са УСПЕЛИ да се придвижат до половината на това пространство. Те не са стигнали дори до предния край на отбраняващите се! Защо? Вероятно настъпващите са приковани на земята от масиран стрелкови, артилерийски и противотанков огън, а най-вероятно повечето от тях са избити, а останалите са се отказали да атакуват. Аз разбирам донякъде от пропаганда, информационна война, дезинформация и прочие, но те трябва да са формулирани поне приблизително достоверно, за да им повярват и грамотни хора...

    Коментиран от #138, #143

  • 135 53 пъти сте написали Путин в тая статия

    5 2 Отговор
    Много ви боде очите значи.
  • 136 Историк

    1 1 Отговор

    До коментар #120 от "стоян георгиев":

    Ами виж картата на Украйна и сам си отговори...

    Коментиран от #137

  • 137 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #136 от "Историк":

    Виждам я и кво?за последната година украйна върна половината от окупираната си територия и тенденцията продължава.

    Коментиран от #139

  • 138 падналия ангел

    4 1 Отговор

    До коментар #134 от "Артилерист":

    Първото руско укрепено съоръжение е на 10 км. източно от Макаровка-блиндажи, окопи, траншеи и т.н., второто съответно на 15 км. Две от превзетите села са в сивата зона. Макаровка на няколко пъти си сменя "притежателят", по последни данни е в украински ръце или русите държат южния му край. Още май нещата не са започнали сериозно, макар укрите да опипват с доста сили на няколко места.
  • 139 Пари ли

    2 1 Отговор

    До коментар #137 от "стоян георгиев":

    Ти междуушието маме?
    Айде пийни си амидофенчето, слагай мокрото пешкирче на чел ето и лягай, моето дете.
    Поболяха те тези руснаци, ейййй...
  • 140 МонголСиган

    2 1 Отговор
    Путинеско ако знае какво го чака сам ще се вкара в затвора
  • 141 Наборе,

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "Дедо ви...":

    Мен ако питаш вече се е решило. А до седмица две ще си признаят.
  • 142 НЯКОЙ

    1 0 Отговор
    тая пропаганда вече е смена. това като нло че няма............смешници
  • 143 Пич,

    1 2 Отговор

    До коментар #134 от "Артилерист":

    Тоя полет на "журналистическата" мисъл не е предназначен за умни хора. Писан е за тия с третата тоалeтна, дето си мислят, че "Рамбо" е документален филм, а избеления aнyс смятат за върха на цивилизацията.
  • 144 Величко

    0 1 Отговор
    Да ... всички лъжат ! Вие също ! Не ми е приятно , когато някой лъже повече от мене , а вие това се опитвате ... !
  • 145 За сесесере

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "аааа":

    Ли става дума

    Само питам
  • 146 Zоро

    0 0 Отговор
    Честит рожден ден, Чичо Вова! Здраве, щастие, късмет и нов световен ред!
  • 147 Zлински

    0 0 Отговор
    Хепи Бърдей, хер Владимирович! Здраве, късмет и напред през Киев за Берлин.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания