Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Юни, 2023 16:12 737 5

Естония ще изпрати помощ от 457 000 евро на Украйна за справяне с наводненията

  • естония-
  • украйна-
  • наводнения-
  • евро-
  • помощ

Парите са отпуснати от Министерството на външните работи на страната

Естония ще изпрати помощ от 457 000 евро на Украйна за справяне с наводненията - 1
Източник: БГНЕС

Естония ще предостави на Украйна машини и оборудване за отстраняване на последствията от взривяването на язовир Каховка от руснаците.

Това съобщава националната телевизия ERR, предаде "Укринформ".

Още новини от Украйна

Отбелязва се, че по този начин Естония е отговорила на международното искане на Украйна за помощ. Спасителната служба на страната ще изпрати в Украйна оборудване на стойност почти 457 000 евро. Парите са отпуснати от Министерството на външните работи на Естония.

„Сега приоритетът е да спасим хората от наводнените райони и веднага щом водата спадне, можем да започнем да изчисляваме щетите. За нас е много важно да можем да помогнем на Украйна в тази криза. Нашите приятели правят точно това“, каза Марго Клаос, генерален директор на Естонския спасителен съвет.

В Украйна ще бъдат изпратени маркучи, помпи, лодки, неопренови костюми, гумени панталони, спасителни жилетки и други материали.

Ден преди това правителството на Латвия реши да предостави на Украйна хуманитарна помощ на стойност над 453 000 евро за отстраняване на последствията от разрушаването на водноелектрическата централа в Каховка.

Укрхидроенерго заяви, че Каховската ВЕЦ е напълно разрушена и не може да бъде възстановена.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Курс Брада

    7 0 Отговор
    пфффф клошове, такива суми жената на зеления ги профуква на едно излизане
  • 2 Само питам

    2 2 Отговор
    А ние колко ще пратим..освен снарядите ..
  • 3 Наглеци

    6 0 Отговор
    Абе давайте си каквото искате ако щете и кюлотите на Украйна, никой не го интересува и няма защо да го обявявате с надеждата да се включат искат - неискат и други. Айде не ни занимавайте, а си раздавайте само лични средства.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Реплика

    1 0 Отговор
    Из3чезващите балтийски държави нямат пари да се усмихнат, следвани от България
Новини по държави: