Last news in Fakti

16 Юни, 2023 16:50 1 242 8

Делегацията на ОАЕ посети международния форум в Казан, Русия

  • делегацията -
  • оае-
  • международния форум -
  • казан-
  • русия-
  • обединените арабски емирства

Делегацията на ОАЕ взе участие в Международния форум на министрите на образованието в Казан

Делегацията на ОАЕ посети международния форум в Казан, Русия - 1
Снимка: WAM

Мохамед Ал Касим, генерален директор на Емирската организация за училищно образование, взе участие в Международния форум на министрите на образованието в Казан, където заяви, че образованието винаги е било основен фактор за осигуряване на дългосрочно устойчиво развитие на Обединените Арабски Емирства.

Водейки делегацията на ОАЕ на форума, Мохамед Ал Касим каза, че ОАЕ продължават да следват наследството на покойния шейх Зайед бин Султан Ал Нахаян, който винаги е гледал на образованието като на основата на прогреса и просперитета на хората. На събитието присъстваха президентът на Татарстан Рустам Миниханов и 39 министри на образованието от различни страни.

Мохамед Ал Касим добави, че образованието е ключов приоритет в амбициозните планове на ОАЕ и страната инвестира в развитието на своята образователна система и привеждането ѝ в съответствие с най-добрите международни практики.

„В ОАЕ ние предвиждаме и създаваме бъдещето. Живеем във време на технологичен и технически прогрес и се стремим да сме в крак с него и да се възползваме от него. Отворени сме да се учим от успешния опит на другите, като същевременно запазваме националната си идентичност и култура. Ние се стремим да ги предаваме на нашите деца, поколение след поколение“, добави той.

Според него стратегическото партньорство между ОАЕ и Руската федерация е високо ценено, особено в областта на образованието. Това партньорство се материализира чрез различни инициативи като създаването на Руското училище в Абу Даби, което в момента има над 120 ученици.

Освен това бяха стартирани програми за академичен обмен, както и съвместни изследователски и научни проекти. Образователни лагери за студенти от Емирството също са организирани в няколко руски града, където те са се състезавали в различни категории, включително 45-ото състезание WorldSkills в Казан през 2019 г.

Източник: WAM

Превод и редакция : Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оля,

    21 0 Отговор
    Бъди все така безпристрастна при отразяването на новините.

    Коментиран от #2

  • 2 един от стадото

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Оля,":

    е пич казано на жаргон
  • 3 Гориил

    15 0 Отговор
    Най-големите страни от ЕС започнаха преговори за внос на петрол от Венецуела .В срещата участваха представители на Франция, Германия, Испания и Италия. Унизителен фон за сближаването е задаващият се недостиг на петрол поради икономическата война срещу Русия. Но Русия няма да отслаби натиска.
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 0 Отговор
    Абе те там нали само бедни и гладно ходеха ❓❓❓

    Коментиран от #5

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    БЕДНИ И ГЛАДНИ .....


    ехо, къде си бе ...ШМАТАРОК ❗❗❗❗
  • 6 Освен там

    5 1 Отговор
    нземат участие в икономическия форум в Санкт Петербург и осветиха Бурж Халифа в цветовете на руския трикольор в дуня на Русия.
  • 7 еалиста

    7 1 Отговор
    Днес имахме възможност да проследим двете противоположности в света! Едната в Санкт Петербург - много загриженост за икономическото развитие на всички миролюбиви страни в света - спокойно разумно , позитивно! Останалите озъбени и озверени западни натовци и Тагарев-фашистки ястреб, но най голямата комедия е избирането на престъпника Сарафов за гламав прокурор! Света е полудял, природата ни отмъщава, за съжаление на невинните хора!
  • 8 Последния Софиянец

    0 1 Отговор
    Няма по пропаднали, продажни и гладни от блатните вати и бегекопейките!