Last news in Fakti

18 Юни, 2023 17:35 6 901 193

Боян Чуков: Новата техника, която украинците получиха от Запада, не промени ситуацията на бойното поле

  • боян чуков-
  • украйна-
  • нова техника-
  • запад-
  • бойно поле

Бавно, без официално да говорим, че НАТО се е включило във войната, реално вече войници от страни-членки на НАТО участват в бойните сражения, коментира геополитическият анализатор

Боян Чуков: Новата техника, която украинците получиха от Запада, не промени ситуацията на бойното поле - 1
Снимка: БГНЕС

"До тук украинците не могат да се похвалят с абсолютно нищо по отношение на своето контранастъпление. Това го подсказват и повечето западни анализатори, които започват да говорят, че то ще продължи много дълго време и няма да завърши така бързо. В общи линии новата техника, която получиха от Запада, не промени ситуацията на бойното поле, обаче може да се твърди и то съвсем сериозно, че мизата и от двете страни, залозите се увеличават. Защото в момента се провежда едно от най-големите военно-въздушни учения на НАТО в Източна Европа - някъде около 250 самолета. Съвсем бързо те могат да станат 500, което може да предизвика обявяването на небето над Украйна за безпилона зона, т.е. НАТО да се намеси. От друга страна руснаците също предупреждават, че ще поставят своята ядрена триада под пълна бойна готовност, т.е. и от двете страни имаме заплахи, просто да видим на кого ще му издържат нервите и кой първи ще направи крачка назад". Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Боян Чуков, геополитически анализатор и бивш офицер от разузнаването.

По думите му по отношение на конфликта в Украйна, той вече напълно се интернационализирал, тъй като на територията на Украйна се бият някъде около 12 000 поляка: "Съвсем скоро по руските телеграмни канали излезе информация, че е пристигнал спецназ от Германия, Великобритания и Полша, който също участва в настъплението. Така че бавно, без официално да говорим, че НАТО се е включило във войната, реално вече войници от страни-членки на НАТО участват в бойните сражения. Нещо повече вече е много сложно и да се говори за това, че това са някакви наемници, тъй като реално това са офицери и войници на редовна служба, които разбира се официално, за да легитимират своето присъствие на украинска територия казват, че са напуснали армията и са просто наемици и са доброволци. Проблемът е, че нещата стават много сериозни и руснаците започват да говорят, че при това развитие на нещата ще се стигне до употребата на тактическо ядрено оръжие. Аз лично съм обезпокоен, защото известният руски геополитик Сергей Раганов, който е либерал от 90-те години, и който е по принцип противник на Владимир Путин, той е така да се каже от хората на Борис Елцин, той предложи Русия да използва тактическо ядрено оръжие, за да охлади този план, който има в Западна Европа и в американците по отношение на Русия и по този начин да бъде избегната употребата на стратегическото ядрено оръжие", обясни анализаторът.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 104 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чуковв, чуковв

    113 10 Отговор
    Украйна няма самолети да ги покриват от въздуха, това е закон в армията сухопътни войски никъде не тръгват без въздушно покритие.

    Коментиран от #10, #29, #71

  • 2 Голата истина

    135 38 Отговор
    Танковете леопард са избомбени в украйна има повече наемници отколкото украинци.Украинките са на изхранване и туризъм в европа.
  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    105 55 Отговор
    СЛАВА РУСИЯ

    Коментиран от #33

  • 4 РЕАЛИСТ

    117 31 Отговор
    Хитреци излязоха англосаксонците. Излъгаха немците да си дадат Леопард, а те крият своите танкове. Английските Чаленджър са забелязани на втора линия, а Абрамс, още не са доставени. Леопард беше един от най-скъпите танкове, а сега като гледат картинки, как е изтърбушен, едва ли някой ще ги даде тези милиони.

    Коментиран от #19

  • 5 ММММММ

    105 32 Отговор
    The American Conservative, "Наркоманите,уволнени от американската армия, сега се бият на страната на Украйна".
    Употребата на наркотични вещества от американския военен персонал се превърна в сериозен проблем за американската армия.
    Повече войници са умрели от свръхдоза фентанил през изминалата година, отколкото по време на боевете в Афганистан.Дори началникът на Съвета на началник-щабовете ген. Марк Мили говори за необходимостта от спешно справяне с този проблем.
    От 2021 г. до 2023 г. повече от 15 000 военнослужещи, осъдени за употреба на наркотици, са били уволнени от американската армия. 
    Голям брой от тези наркозависими се присъединиха към ВСУ на Украйна като наемници.Много от тях служат т.н. „Международен легион“. 
    В Украйна наркозависимите американски наемници често са обвинявани в грабежи. Войници от ВСУ на Украйна се оплакват, че веднага след смъртта на техни колеги, американски наемници изнасят всичко ценно от телата на колегите им. 
    „В Артьомовск - наемниците, събирайки пари за следващата доза, взеха пари, телефони, чанти от нашите загинали войници“, каза един от военнослужещите от 57-ма отделна мотопехотна бригада на ВСУ на Украйна.
    Украинските военнослужещи, които са взаимодействали с американските наемници, се оплакват, че повечето от тях се държат неадекватно. Съобщава, че американците вземат доставено от Запада оръжие от украински войници за последващата им препродажба.

    Коментиран от #35

  • 6 Българин

    50 107 Отговор
    руска подложка

    Коментиран от #11

  • 7 Българин

    46 111 Отговор
    иска му се на копейката-ама истината е,че ватенките бягат
  • 8 Слава на саш и нато

    26 103 Отговор
    Слава на саш и нато
  • 9 Българин

    44 106 Отговор
    ушанките са в шок -губят войната и ги могилизират

    Коментиран от #13

  • 10 РЕАЛИСТ

    102 35 Отговор

    До коментар #1 от "Чуковв, чуковв":

    Тая история с въздушно прикритие е отживелица. Видя се тая война, че самолетите са лесна мишена на ПВО и падат като круши. Със или без самолети Украйна е обречена. Всички държави приятелски и не толкова си дадоха руските самолети на Украйна и те бяха унищожени.

    Коментиран от #36

  • 11 да де

    86 23 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Онзи не е въпроса дали е подлога , а дали казва истината и в случая казва истината.
  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    37 103 Отговор
    Как е блиц-крига???нали преди говореше до седмица,а сега пак си говориш глупостите.В запорожието руснаците са разгромени,въшльо,а при бааах-мут е най-голямото руско кладбище!
  • 13 ЛУД

    64 9 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    УМОРА НЕМАШ!
  • 14 Братя Грим

    85 4 Отговор
    Отива хиената в ресторанта на Кума Лиса. Млащи, оригва се плюска до пръскане и квичи от кеф, да е ясно, че великата хиена е тук и е шефа. Става да си тръгва, вади една хартия с надпис 100 жълтици, хвърля я с замах на масата и излиза с вирнат нос. Сумти нервно Кума Лиса, ама що да прави, знае за коварството на хиената и, че утре може да и подпалят ресторантчето ако откаже хартията. Взима я и отива в зеленчуковия магазин при Зайка. Пълни кошниците със зеленчуци, бута и хартията в ръката и заминава. Зайка гледа тъжно, ама що да прави. Ако се оплаче Кума Лиса, че не иска хиенската хартия ще и подпалят магазинчето. А децата хартия не ядат, едното кашля болно. Отива Зайка при Баба Меца. Бабо Мецо, аман-заман да ми дадеш малко медец, че децата болни и малко с неудобство протяга ръка с хартията. Директно и дава буркан с мед Баба Меца и вика :
    - И моите деца не ядат хартия, чадо. Донеси ми другия път морковчета, зелце, да хапнат витамини, там колкото можеш, ще се разберем. А на хиената и кажи да си я бутне тая хартия отзад и да не те закача, че още малко ще я трая !

    THE END
  • 15 ийкуолл

    122 35 Отговор
    Натовците дето се правиха на големите мъже, вече само по зъбите могат да ги разпознаят. В изгорените танкове руснаците казаха че намират жетони с имената на поляци, англичани и всякаква измет. Но това до някъде е много добре, за да си изядат хубаво боя и да разберат че най големите ритници, са за най големите натовци. А прехвалените им техники руснаците показаха колко хубаво горят, та и това няма да ги спаси. Голям бой ще ядат в Русия, всички дето и посегнат. Слава Богу Русия е силна и ще се защити от поредните разбойници натовци.

    Коментиран от #20, #133

  • 16 нннн

    87 15 Отговор
    Байдън пусна украинските войници в месомелачката, за да заздрави позициите си в САЩ, а и по света. Ако НАТО се намеси официално, ще се стигне и до ядрено оръжие...
  • 17 не може да бъде

    100 24 Отговор
    Това което казва г-н Чуков е достъпно само за информирани хора.Само хора с висока степен на информираност знаят с какви сили и средства участват натовските държави-това са поверителни данни ,които се манипулират постоянно.Kо това което се вижда вече и с невъоръжено око е че цялото НАТО вече е ангажирано във войната с всички произтичащи от това рискове.Може би и затова Русия използва основно отбранителна стратегия.но пък тук възниква един друг въпрос-толкова ли му е силата на НАТО че не може да пробие руската отбрана!?И що за организация е НАТО след като 40-50 държави в комплект не смеят открито да се противопоставят на Русия -дали заради историята с такива коалиции,/на Наполеон и Хитлер,както и през 1919 г/ дали заради това че на своя територия руснаците се считат непобедими ,дали заради руските ядрени оръжия!!Дали ,дали ...ами тогава за какво служи НАТО...да плаши гаргите!?..да организира диверсии...!?.А това са всe въпроси които поставят под съмнение смисъла на съществуването на НАТО -има нещо дълбоко сбъркано в него,поне засега !?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 илмик

    74 13 Отговор

    До коментар #4 от "РЕАЛИСТ":

    Ами като види целия свят прехвалените им по платените медии танкове, няма да има много желаещи да си купят. Дори туземци като простия пожарникар от Банкя дето даде милиарди за кен еф 16 няма да посмеят да си купят от бокл уците им. За това не искат да дават танковете си и самолетите си, че след като им видят резила няма да има балъци като тези от ГЕРБ да им пълнят гушите.

    Коментиран от #23, #72

  • 20 РЕАЛИСТ

    76 21 Отговор

    До коментар #15 от "ийкуолл":

    Руснаците викат" Веднъж да излязат американците срещу нас, а не да се крият все зад чужд гръб. Да ги видим, какви войници са." Скрили се зад НАТО, зад Украйна , но никога сами. При Интервенцията след революцията, използвайки гражданската война, цяла глутница от държави нападна Русия и барабар със САЩ всички ядоха бой от Червената армия.
  • 21 От рузки "анализатори" няма полза

    34 71 Отговор
    "Съвсем скоро по руските телеграмни канали излезе информация, че е пристигнал спецназ от Германия, Великобритания и Полша, който също участва в настъплението" Само факта, че другаря Чуков използва "руските телеграмни канали" като информация и я представя за факт, е достатъчен да разберем за кого работи.
  • 22 МАМА БОЖКА

    46 11 Отговор

    До коментар #18 от "Минкова":

    Минкова,да ти кажа ли какво мисля за твоя приоритет?
  • 23 РЕАЛИСТ

    68 21 Отговор

    До коментар #19 от "илмик":

    Леопард е танк от 1979 г , а цената му е 5,74 милиона. Армата Т-14 е от ново поколение танк от 2015 и цената му е 3,7 милиона. При среща между двата никой специалист не дава никакъв шанс за Леопард. Отстъпва във всички показатели.

    Коментиран от #32, #193

  • 24 009

    33 83 Отговор
    Прочетох-“Боян Чуков, геополитически анализатор и бивш офицер от разузнаването.”… и спрях…
    Разузнавач с болшевишки школовка и идеология… С други думи български “Щирлиц”…

    Коментиран от #34, #41

  • 25 Поредната Кремълска Мастия€

    30 66 Отговор
    Нямат край тези продажници!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Пошьол

    24 57 Отговор
    На ЧукоФ джуджака от Кремъл му е казал. За копейки
  • 28 Урюрвкос

    25 24 Отговор
    вица на деня---12000 поляка ще си дават живота за суверенитета на Украйна. Полша си има конкретни геополитически задачи които решава със своя жива сила и оръжие.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Иван

    29 26 Отговор
    Ще има изпечени Натовци и човешки дребулиики за хапване в Макдоналд.
  • 31 ъгарфс

    45 4 Отговор
    А като ти прочетем на тебе мнението и веднага се досещаме от кое Посолство ти сипват в копанята да грухтиш. За да си информиран трябва да се чете от много източници а не само от платените парцали на Посолството.
  • 32 Мдаа

    29 40 Отговор

    До коментар #23 от "РЕАЛИСТ":

    "При среща между двата никой специалист не дава никакъв шанс за Леопард. " Така е, Леопард никога не може да унищожи въздух и празни приказки :)

    Коментиран от #38

  • 33 Човек от Мюнхен

    25 37 Отговор

    До коментар #3 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Наи евтината бензиностанция на Китай Браво на Путин мисли за китаиския народ

    Коментиран от #191

  • 34 ГРУ

    39 10 Отговор

    До коментар #24 от "009":

    Интересно Тодор Тагарев дали не е завършил същото училище в СССР, ама на......човекът "прогледнал".
    Да ти ги изредя ли и другите ни ястреби, барабар с оня смешник "русофила" президент, който сам си плю на фасона!

    Коментиран от #65, #74

  • 35 А Русия

    20 39 Отговор

    До коментар #5 от "ММММММ":

    Вади от затворите честни хора и пияни ги праща на фронта Как с тези хора за три дни са в Киев С тази модерна Руска техника трезвенник човек не може да работи

    Коментиран от #57, #73

  • 36 Песимист

    14 5 Отговор

    До коментар #10 от "РЕАЛИСТ":

    Ами да бяха си дали и москвичите и засовете
  • 37 Последния Софиянец

    27 27 Отговор
    Евтина рублоподметка е тоа.
  • 38 РЕАЛИСТ

    36 21 Отговор

    До коментар #32 от "Мдаа":

    Празни приказки, ама 30 държави от НАТО с население над 1 милиард не смеят да защитят отрочето им, което яде бой от Русия с население само 150 милиона. Виж като беше Сърбия и Либия се надпреварваха да бомбят

    Коментиран от #46

  • 39 Минувач

    36 40 Отговор
    Този анализатор преди година предвиди края на войната за 1 месец с победа на руснаците.
    Просо е некадърен за прогнози и анализи или е рубладжия…

    Коментиран от #42, #52

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 факуса

    30 10 Отговор

    До коментар #24 от "009":

    ами тогаз чети скот ритър,американски военен анализатор,пак нема да ти ареса,към който и пол да се пишеш,7,9 или 130

    Коментиран от #82

  • 42 В затвора

    31 39 Отговор

    До коментар #39 от "Минувач":

    Рубладжия е. Украинците не са почнали даже основното контранастъпление. Дори и за 4-5 год Украйна ще победи. Чуков в затвора

    Коментиран от #55

  • 43 Смерш

    24 31 Отговор
    Аман от ДС анализатори военни пенионери. Да ходи да целува ръка на онзи шашкънин президента. Може да го включи в някоя изборна листа.
  • 44 Поручикът

    26 33 Отговор
    Аз не помня този аналЛизатор някога да е споменавал различна от руските опорки. Специфичното за него е, че не го е срам, ама хич!

    Коментиран от #93

  • 45 Уса

    28 14 Отговор
    Това го говореха американски специалисти от началото на войната,но бизнеса да върви беше по-важното.Ако някой си мисли,че запада помага на Украйна много се лъже.На запад,когато чуеш думите "ние ще ти помогнем"и не си отворил очите на четири си вече в калта.Лично преживяно
  • 46 76433

    14 24 Отговор

    До коментар #38 от "РЕАЛИСТ":

    По твойта логика и китайчетата не смеят да се вфигнат срешу САЩ, нищо че са 5 пъти повече като население. Не само броя орки имат значение. А НАТО ако се сражаеа директно срещу мордор, можеш да си убеден кой ще е победителят и със сигурност не са твоите господари, предател
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Нане Вутев

    21 26 Отговор
    Нека си плеще тоя. Кучето си лае, а керванът си върви. Украинците и днес са взели две села.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Кога истината

    22 34 Отговор
    По форумите коментираме факти и новини, такива, каквито ни ги поднасят уж информирани хора като Чуков.Аз следя международните новини, не тия на Кнашенко и за това което казва Чуков, няма и помен.Даже Гиркин и Пригожин казват друго.И се чудя на смелостта на Чуков, дето си мисли, че никой няма да му потърси отговорност за наглите лъжи.Води се кървава война.И войната няма да продължи години, а месеци.И са две условията да приключи-или Путин изтегля войските или ще бъде принуден по военен път да го стори.Такива неща пишат на Запад.

    Коментиран от #64

  • 51 Каза си го

    12 6 Отговор
    👉 бавно, реално ,участват 👈...
    Три ключови думи!!!....Поске да няма неразбрали,и,и,и,въпрос от сорта-Защо?
  • 52 горски

    27 16 Отговор

    До коментар #39 от "Минувач":

    Без оръжие отвън и раззузнавателна информация колко мислиш ,че щеше да издържи Украйна.В момента пенсии и заплати не могат да платят,ако няма милярдни траншове всеки месец.
    Тук не е важно кой е фил и кой фоб,а каква е реалноста...Утре като изпратят теб или роднините ти фронта,и върнат някого в цинков ковчег ще пишеш по различен начин....

    Коментиран от #61

  • 53 Как

    13 15 Отговор
    То и фамилията му като анализа - чук!
  • 54 чуколино

    8 8 Отговор
    хващай спина и при другата чуколина
  • 55 Хаха

    14 11 Отговор

    До коментар #42 от "В затвора":

    Виждаме досега как побеждават, ще видим и великото контранастъпление, чакаме с нетърпение
  • 56 Швейк

    18 20 Отговор
    Този глупак защо не си руси мъдростите в поглед инфо?

    Коментиран от #58, #62, #63

  • 57 Затворници бахмутирахс ВСУ

    18 6 Отговор

    До коментар #35 от "А Русия":

    Факт
    Но не наркомани
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ССмокар

    18 11 Отговор
    Като чуя от арабист глобал Z фразата "немски спецназ" ми става много ясен рузкия професионализъм,а пък тези 11000 как ги преброи... Там брат с брата се избиват,но за него е нещо несъществено.
  • 61 Доктор Оз

    7 1 Отговор

    До коментар #52 от "горски":

    Важното е редовно да си пиеш хапчета …

    Коментиран от #70

  • 62 гого

    6 4 Отговор

    До коментар #56 от "Швейк":

    аууу ама ти и там ли сърфираш ма ,да беше научила нещо от този уж глупак ама съмнявам се че имаш и средно събираш кинти по кабините на тирове ,кажи сега кек беше на прайда разпориха ли те
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Додо

    26 4 Отговор

    До коментар #34 от "ГРУ":

    Не се доверявай на хора,които са давали клетва на двата лагера.
    Такива са този Тагарев,Киро(който се кле на кралицата,после на България),Младата фиданка Яворчо,който смени боята след командировка и мн. други.
    ,,Веднъж хлебарка,цял живот хлебарка"-Родригес
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Интелектуалец

    20 18 Отговор
    Ако Руснаците имаха успех нямаше да говорят или да заплашват с тактическо ядрено оръжие. Тоя Чуков казва което му се иска да е така. Тоест не е независим анализът му. Според мен Чуков би бил по убедителен ако съблече сакото с вратовръзката и облече ватенка и на главата сложи добрата Стара ушанка с голяма петолъчка на челото.
  • 68 патриот

    12 5 Отговор
    Не се включвайте в отан,че от Ирак ни ги докараха в сандъци
  • 69 Споко

    16 9 Отговор

    До коментар #18 от "Минкова":

    Споко Минке, ястребът Съби Саблята е обещал да си дари саблята в пакета помощи за Украйна барабар с мачката Леопард дето избяга от зоопарка в Стара Загора.
  • 70 горски

    7 4 Отговор

    До коментар #61 от "Доктор Оз":

    С хапчета и без хапчета,слънцето изгрява и залязва,гравитацията съществува,смъртта също..
    Повечето хора,като не става на тяхното се сърдят,някои се изнервят,обиждат,дори налитат на бой...А няма смисъл,бягството от реалноста ,носи само страдание....
  • 71 А бе

    16 19 Отговор

    До коментар #1 от "Чуковв, чуковв":

    Чуков ,Чуков, украинците воюват само с с 1/4 от ВСУ. това са тестови операции и те няма да променят ситуацията на фронта! Толкова ли е трудно за разбиране??
  • 72 А бре

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "илмик":

    Това да не са фъстъци или семки бре, от къде ви намират?
  • 73 КовидманЯк

    9 7 Отговор

    До коментар #35 от "А Русия":

    Още ли отбраняваш Бахмут?А Мариупол?😃🤡
  • 74 009

    18 2 Отговор

    До коментар #34 от "ГРУ":

    Аз съм напълно съгласен с всичко това… Българските по-горни слоеве са пълни с продажници, ближещи топки и на запад и на изток…Факт !
  • 75 ССмокар

    6 3 Отговор

    До коментар #63 от "В грешка си":

    Факти а, от тасс.
  • 76 стоян георгиев

    13 15 Отговор
    Този се бе позагубил заедно с брат си.изведнъж незнайно защо отново го публикуват.тия двамата чукови нямат ни една сбъдната прогноза.всичкомдето казаха стана на обратно.сега западното оръжие не променяло ситуацията!!!! Ами ако не я променяше що руснаците нямат ни едно направление в което да настъпват?
  • 77 Амиии

    12 9 Отговор
    Чуков, дотук нищо не позна👍
  • 78 М3 голд

    17 12 Отговор
    Ако написаното за участие на войска на НАТО е вярно, положението е много тревожно. Американците още са в Румъния и чакат. И наистина тактически ядрени удари са на хоризонта. А ТСВ ще стартира в движение. И кому е необходимо това? И защо? Как ще приключи плана руснаци да се бият с руснаци в полза на САЩ? И защо началниците в ЕС са готови да снижат стандарта на живот там, да ликвидират икономиката си? И ще се появили на мястото на Путин нов "Сталин"? Виждаме инсталираните пионки и у нас как нахъсано ни тикат в огъня. И сриват това, което е останало от държавата ни. Още година.

    Коментиран от #88, #90

  • 79 трепанация

    11 16 Отговор
    Рано или късно КГБ кръвожадното джудже ще мре.
  • 80 КовидманЯк

    8 8 Отговор

    До коментар #29 от "Ха ха ха":

    Бахмут още ли браните?Ко стана с контранастъплението, взехте ли Крим, Донбас, Запорожка и Херсонска област?😃🤡

    Коментиран от #83

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 009

    13 1 Отговор

    До коментар #41 от "факуса":

    Прав си … и американската помия, също като руската - не ми харесва…
    …Що се отнася до пола - Аз съм от класическата школа… Нормален хетеросексуален мъж… Харесвам ги с истински гърди… Благодаря!…
  • 83 Ами...

    3 1 Отговор

    До коментар #80 от "КовидманЯк":

    Стой и гледай.
  • 84 Чуков чуков

    10 6 Отговор
    някой здраво ще те ч??а
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Дии

    12 11 Отговор
    Чуков и брст му другият Чуков са мега мръсници. Отвратителни хора. Дървени философи по всичко. За рубли са готови да приказват глупости по всяка една телевизия или радио.
  • 87 сара

    11 7 Отговор
    Чуков доста са те поочукали.... . Волгин ли ти каза това?
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 А бре

    10 9 Отговор

    До коментар #63 от "В грешка си":

    На кого му пука какви анализи прави, той е тук да прави руска пропаганда!
  • 90 Интелектуалец

    5 11 Отговор

    До коментар #78 от "М3 голд":

    Целта не е ядрена война. Целта е Украйна и Русия. Ако не беше втората световна война днес Русия щеше да бъде над 200 милиона. Шаломов и Зеленски успешно изпълняват плана. Войната няма да приключи скоро.

    Коментиран от #94, #98

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 български интелектуалец

    10 11 Отговор
    ФАКТИ,Чуков са от един дол дренки.Фенове на фашист-терорист Путин и руското посолство.

    Коментиран от #99

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Трайте

    9 8 Отговор

    До коментар #99 от "киро":

    Руски И.Б.Р.И.Ц.И. по тихичко само.Щом Ви влече марш в рассията.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Народе????

    7 7 Отговор
    Кради народа, за да е беден, а после го плаши че някой отвън ще дойде и ще му вземе това, което отдавна няма. Същите, които окрадоха народа и създадоха мутрите, сега плашат народа с НАТО и хамериканците. Браво агенти, браво ДпС!
  • 104 Гого

    13 6 Отговор
    Г-н Чуков, коментара ви е остарял. Много отдавна руските войници коментират, че ефира е изпълнен с полска рея. Сиреч отдавна е ясно, че на фронта има много полски войници. Това обаче въобще не впечатлява руснаците. Техния коментар е "Ние ги убиваме, а те пращат още. Но ние и тях ще отработим". Цитат. Та същото е и за спецназ. Това са части обучени за тайни военни операции. Промъкване в тила на врага, саботажи, отвличания и т.н. Те не са пригодени за активни бойни действия. Там ще загиват на килограм, заедно с всички останали. Та едва ли тяхното присъствие ще впечатли руснаците. По лошото е, че ако се тръгне по тази плоскост, какво ще стане ако например 10 милиона китайски "доброволци" се появят на фронта, заедно с бойната си техника? По същата причина по която се появяват въпросните американски, британски и германски "наемници". Конфликта ще ескалира и много вероятно при неблагоприятен развой на войната за Украйна, тези "наемници" да минат например на полска територия. Русия ще спре на границата, а проникването ще бъде само от наемници. Как ще се задейства член 5 от договора на НАТО, след като страна членка не е нападната от друга страна, а само от наемници. Положението ще стане доста деликатно. Та всички тези действия на НАТО будят много тревожни въпроси, защото ако НАТО реши да атакува Русия, тя ще се окаже в позиция на жертва и съвсем законно може да използва ядрено оръжие за да се защити. И тогава всички ще изгорят в огъня. Без изключение.

    Коментиран от #106, #114

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Даааа

    5 4 Отговор

    До коментар #104 от "Гого":

    Гого, китайците са по-умни от руснаците.

    Коментиран от #186

  • 107 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    10 6 Отговор
    Меню Пригожин: 1 Предястие - ЗЕЛЕНчукова супа. 2.Основно ястие - печени леопарди с гарнитура Брадли. 3.Най-интересната част на вечерята ,разбира се е десерта - искряща гъба в сладко-кисел атлантически сос!

    Коментиран от #109, #111

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 И за тебе

    5 8 Отговор

    До коментар #107 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Има.Панирани смрадливи ватенки.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Пригожин

    3 6 Отговор

    До коментар #107 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Му кроят капата,много говори и е неудобен на Шойгу,този виден тувинец.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 джони инглиш

    11 6 Отговор
    САЩ са в шок. Тагарев е в шок. Тагарев ще даде всички оръжия от България произведени от Русия /СССР/ за Окрайна , защото западните евроатлантическоамерикански /модерни/оръжия се оказаха неефективни /боклук/. Русия бързо деоръжеизира западното оръжие. По тази причина Окрайна и обединения/дивия/ запад спешно търсят много ефиктивните стари Руски / СССР/ оръжия. Европа са в шок.

    Коментиран от #119, #136

  • 117 Ми кажи къде

    2 2 Отговор

    До коментар #105 от "иван":

    Си да ти изправя гърбицата и ще видиш каква китка съм.Чикияр не...доклатен

    Коментиран от #122

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Гого

    9 6 Отговор

    До коментар #114 от "Абе и ти си много":

    Прочети отново коментара на Чуков. Там ясно се говори, че в Украйна са прехвърлени специални части от натовски държави, под формата на уж "доброволци" ама заедно с офицерите си. Та това го е казал той, а не аз. Мисля, че той е доста по информиран от мен и теб.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 оня с коня

    11 13 Отговор
    Добре платеният от Русия Елитен Пропаганден боец Т-шч Чуков /в Русия "Господин" няма,има "Товаришч"/маскирал се неудачно като "геополитически анализатор" още в Първите си думи отрязва главите на опонентите си безапелационно заявявайки че до тук Украинците няма с абс. нищо с което да се похвалят при Контранастъплението си.Е как да няма бе Чуков след като само в последните дни Укр си отвоюва цели 100 кв.км,,Руските жертви чет нямат,МОСКВА тръпне да не я споходят Дронове,Парадът КАТО НИКОГА ДОСЕГА бе отложен ОТ СТРАХ,Пригожин напусна полесражението с 20 ХИЛЯДИ убити /по лично негови думи/ и т.н. и т.н.?Наглед благият поглед от снимката обаче си е зле-прикрито предупреждение към несъгласните и красноречиво казва "Молчатѝ и не Розсуждать".Ама имало Десетки хиляди Западни Доброволни Войници- ...И НАТО ще влезе Чуков в Украйна ,и НАТО!Как така ли?Ами ей-така:Както Русия е в Сирия по Официална покана на Башар,така и НАТО ще влезе н Украйна по покана на Зеленски...ПАК Официално!

    Коментиран от #132

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Котис

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "ийкуолл":

    Невероятна история разказа . Безаналогова
  • 134 стоян георгиев

    10 3 Отговор
    Пенсионираният американски полковник Дик Блек, ветеран от войната във Виетнам, написа в своя акаунт в Туитър, че „стоманената стена“, както той нарече отбранителните линии, създадени от Русия, е попречила на украинската контраофанзива да постигне бърз успех. Той написа, че широко разгласената украинска офанзива се е натъкнала на истинска "стоманена стена" в самото си начало. Според него за целия период на започналото контранастъпление в битки са загинали около 7000 души, а само за една седмица са унищожени или безвъзвратно изгубени 160 танка и 360 бронирани машини (БМП), но не е постигнат "убедителен" резултат. „Виждаме само Брадли и Леопарди да горят на много десетки места“, пише Дик Блек и обобщава, че на украинците се казва „да се бият до последния човек“, но в такива условия „е нехуманно да изпращате персонал на сигурна смърт“ .
  • 135 Боян Чуков-бивш офицер от разузнаването

    6 5 Отговор
    ,,,,Големият въпрос е ОТ КОЕ РАЗУЗНАВАНЕ!
  • 136 М Илиев

    3 11 Отговор

    До коментар #116 от "джони инглиш":

    Руснаците имат един читав танк , Т 34 , ама той всъщност е американски. Много смешно нали ..

    Коментиран от #138

  • 137 СЛОНА

    0 0 Отговор

    До коментар #123 от "Ок кажи":

    СИ Е НА МЯСТО СИ В ГОРАТА!!!...???

    Коментиран от #140

  • 138 С копиран

    4 6 Отговор

    До коментар #136 от "М Илиев":

    Двигател от немски танк и още е основата на двигателите им за танкове.Руският танк ,масова консерва за бройка там екипажа не е важен.Буряти да има.
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Значи си

    1 2 Отговор

    До коментар #137 от "СЛОНА":

    Горски слон ,чакай тогава Кумчо Вълчо.
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Владимир Владимирович

    5 11 Отговор
    Чуков, Чуков, спомняш ли си прогнозите, че войната ще приключи за няколко седмици. Нищо от това, което анаЛ лизирал не се случва. Това и не те интересува. Важното е да лаеш в руската глутница. Някои хора се раждат с името си ЧУКОВ, ЧУКОВ.
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Кой е той?

    4 3 Отговор
    Боян Стефанов Чуков от 1980 е в състава на Първо главно управление на ДС.

    Коментиран от #149

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 иваило

    9 1 Отговор

    До коментар #146 от "Кой е той?":

    кажи за генерал наско от доностническа българия какъв е бил и сега какъв е хахах подлоги
  • 150 стоян георгиев

    8 2 Отговор
    Западните оръжия се оказаха боклуци, в по-голямата си част по-лоши от съветските.
  • 151 оня с коня

    6 5 Отговор
    Русия - съветска или несъветска - никога не е губила война на собствена земя. Чужбината е друг въпрос. Сега чакай зимата
  • 152 Болгарин

    7 4 Отговор
    Руската армия успя да потвърди във вторник, използвайки видео, че нейните войски са успели да заловят произведените в Германия танкове Leopard и произведените в САЩ бойни машини на пехотата Bradley (БМП).
  • 153 Укро-пиздюк

    7 5 Отговор
    Украинците очакваха лесно да пробият първата отбранителна линия на руснаците. Но вместо това те загубиха тежката техника, която Западът им изпрати, и това беше неприятна изненада за тях, каза анализаторът Оливие Кемпф в интервю за Le Figaro. Нещата не вървят така, както САЩ и Европа се надяваха, каза той. Зеленски иска още повече танкове и оръжия. Европейци, дайте още повече оръжия на кървавия Зеленски, докато не е останал нито един украинец
  • 154 оня с коня

    11 4 Отговор
    Още в самото начало на контранастъплението Украйна започна да се приближава към колапс, пише The Guardian. Въоръжените сили на Украйна търпят сериозни загуби, а на Запад започнаха да говорят, че конфликтът ще бъде дълъг и изтощителен. В същото време авторите на статията признават: Русия е изградила висококачествена защита. Но украинските медии мълчат за това, наредено им е да пишат: Украйна побеждава. Ето такъв парадокс
  • 155 стоян георгиев

    10 4 Отговор
    Могат ли украинските танкисти, изпратени на фронта за участие в настъплението в Запорожка област, да бъдат обвинени в некомпетентност? Можем ли да отдадем тежките загуби, регистрирани в края на миналата седмица, на неопитността на екипажи, със сигурност добре оборудвани и добре обучени, но не калени в битки? Уви, скелетите на 15 украински танка, унищожени или свалени в южната част на Запорожка област (8 километра южно от град Орехов) свидетелстват за некадърността на екипажите им... Е, на какво ги научихте? Така че защо дадоха толкова много пари, научиха, обличаха, хранеха? Въпрос към западните инструктори!
  • 156 оня с коня

    13 4 Отговор
    САЩ много грамотно играят своя „украински гамбит“. Те "подписаха" Европа за 10 (!!!) пакета трансукраински санкции, които докараха европейската икономика до рецесия. Освен това екипът на Джо Байдън „подписа“ Украйна да взриви Северните потоци, да разруши язовира на Каховската водноелектрическа централа, да взриви амонякопровода Толиати-Одеса на собствена територия. Съединените щати последователно извайват образа на Украйна като на „луд терорист самоубиец“. Това им е необходимо, за да могат в края на това лято или началото на есента, след провала на украинската „контранастъпление“, да унищожат украинската ГТС и окончателно да спрат доставките на руски тръбопроводен газ за Европа.
  • 157 Болгарин

    8 4 Отговор
    И накрая, режимът в Киев наскоро атакува язовира на Каховската водноелектрическа централа. Особеността на този язовир е, че се намира на река Днепър. И около тази река има много градове и жилищни райони.
    Русия каза, че от началото на специалната военна операция Украйна многократно се е опитвала да разруши язовирите на тази река.
    Освен това много институции, включително ООН, бяха предупредени. Международните институции обаче не се вслушаха в призивите на Русия.
  • 158 оня с коня

    13 4 Отговор
    От самото начало на специалната военна операция на Русия в Украйна Киев е извършил международни престъпления и е трябвало да бъде преследван многократно. Въпреки това Украйна, с подкрепата на Запада, успя да се освободи от обвиненията за всички терористични актове, довели до смъртта на цивилно население.
    С други думи, режимът в Киев, извършил тежки престъпления в световната история на човечеството, все още не е подведен под отговорност.
  • 159 стоян георгиев

    12 4 Отговор
    Колкото и западните страни да се опитват да накарат хората да го забравят, фактът, че атаката на киевския режим срещу язовира доведе до смъртни случаи на цивилни, няма да бъде забравен през цялата история.
    Нито ще се забрави, че атаката е причинила екологичен дисбаланс.
    Оттук нататък западните държави няма какво да кажат в своя защита!
    Хората вече не им вярват.

    Коментиран от #185

  • 160 Болгарин

    12 4 Отговор
    отвратителната истина е, че на никого не му пука за интересите на Украйна, дори и на техния парцален луд президент. Расмусен е глупак, но всъщност той повдигна завесата и сега всички знаят, че западните изпълнители, въоръжени, обучени и платени от нас, Запада, се бият под знамето на Киев. Парадоксът, изглежда, е създаден специално, за да бъде опровергано и легитимирано неизказаното: западната армия е там отдавна, но хората, тоест ние, плащаме.
  • 161 Болгарин

    14 4 Отговор
    Всъщност никой никога не е обяснил каква икономическа или каквато и да е друга полза ще получи България и Европейският съюз от харченето на публични средства, предназначени за социално осигуряване (например за финансиране на здравеопазване, училища, пенсии, ремонт на водопроводи или предотвратяване на хидрогеоложка нестабилност) . Каква полза ще имаме от участие в санкциите, които ни удариха с бумеранг и вече доведоха до поскъпване на храни, горива, газ, затваряне на фирми, съкращаване на хора. Да не говорим за риска от ядрена война за подкрепа на една от най-корумпираните държави в света, въвлечена в кръвна вражда с Русия?
  • 162 Анти трол

    7 9 Отговор
    Комунистчески изкукуригал анал.изизатор дето още вярва че Русия е голама сила ха, ха ха...
  • 163 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    4 1 Отговор
    След КАРИБСКАТА КРИЗА 1962 год.човечеството никога не е било толкова близко до ядрена война.Образно казано ТО си е нахлузило примката на врата и само чака някой да ритне столчето.Навярно вече са похарчени над 100-тина милиарда само за оръжия от двете страни,.повредена инфраструктора , човешки жертви , които не могат да се оценят в пари и всичко това на фона на глад и мизерия в половината свят и.все по засилващите се неблагоприятни последици от климатичните промени.И ДВЕТЕ СТРАНИ СА ВИНОВНИ ЗА ТАЗИ ВОЙНА.2272
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Къв е тоя смрадлив пор

    5 3 Отговор
    Мирише по лошо и от Иванушка Дурачок
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Русофил

    5 6 Отговор
    Много съм прозт ,обичам ка Путин,умните хора в рассия го мразят.Беррвзервно обичкам руснаците ,рех ги боки фара за нас.Царска рассия ни освободи не СССР,ама аз си ги обичкам,макар ,че тогава в състава на руската армия бяха украинци ,фини и поляци от окупираните държави.Но аз съм си такъв ПРОЗТ обичам си окупаторите от 1944г довели ни до най мракобесния строй за което и до сега си плащаме.

    Коментиран от #189

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Така така

    11 2 Отговор
    Нато винаги са били хиени подли подмолни и страхливи. Трепаха хората на майдана, участваха в потушаването на пуча срещу елцин съсипаха редица Независими държави обявявайки ги за диктаторски или терористични. А те самите са най голямата напаст предвождана от фаш. Как може да си част от БА когато тя е част от тази нападт
  • 181 Брано Ломския

    1 0 Отговор

    До коментар #179 от "Много":

    Стамате,осмука ли сиренето.Айде сега на хумата.
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Жоро

    4 4 Отговор
    Тоя нужник е руски лизач и експеркт,колкото аз съм космонавт !
  • 184 стоян георгиев

    4 1 Отговор
    Айфеловата кула, музеите, луксозните авенюта, известните кафенета - това са първите неща, които идват на ум, когато се спомене Париж. Но най-вече гостите на френската столица са изненадани, че градът буквално гъмжи от плъхове. ето я европейската културна цивилизация!!!
  • 185 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #159 от "стоян георгиев":

    Кои хора не им вярват на западните държави?

    Коментиран от #187

  • 186 Еми именно.

    6 1 Отговор

    До коментар #106 от "Даааа":

    Китайците знаят, че падне ли Русия, те са следващите да се пържат на грила. Тогава, защо да чакат? Не е ли по-лесно за тях, на чужда територия да предотвратят това, което ги чака на тяхна територия? Същото мислят и западналите,за това вече толкова нагло участват направо и в Укрията. Май само атома ще стъписа всички участващи?
  • 187 Вече и техните там

    6 1 Отговор

    До коментар #185 от "стоян георгиев":

    В техните страни. И на запад пропагандата е огромна. Който плаща на медиите, той определя "истината"! Ама интернет вече им отваря очите все повече. И колкото и да са глупави западналите и те вече се усещат, че ги лъжат постоянно .
  • 188 Инж

    4 4 Отговор
    Абе Чуков, ти си направо Чук!!! За колко рубли се продаде???
  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Мда прав

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Човек от Мюнхен":

    Си .досега Европа се зареждаше с евтин газ и гориво се га е наред Азия .
  • 192 Мишка болшевишка

    2 0 Отговор
    Чукчев Продажника говори в теб
  • 193 Истината

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "РЕАЛИСТ":

    Танк армата няма, има един брой, който изгасна на парада!
Новини по държави: