Last news in Fakti

17 Октомври, 2013 13:09 2 531 0

Самолет с 49 души от 11 страни се разби в Лаос (Видео)

  • лаос-
  • самолет-
  • катастрофа-
  • загинали

Властите не хранят надежди да открият оцелели

Самолет с 49 души от 11 страни се разби в Лаос (Видео) - 1
Снимки ЕПА/БГНЕС

Самолет на държавната авиокомпанията на Лаос се разби заради лошо време в река Меконг в Югоизточна Азия. Според правителствените служби в Тайланд всички, които са били на борда – 49 души от 11 страни – са загинали.

Министерството на благоустройството и транспорта заяви, че на борда на самолета е имало 44 пътници и 5 членен екипаж.

От авиокомпанията са предоставили списък на пътниците: 17 души от Лаос , 7 френски граждани, 5-тима австралийци, петима тайландци , трима корейци, двама виетнамци и по един човек от Канада, Китай, Малайзия, Тайван и САЩ . Корейските, френските и тайландските служители потвърдиха броя на своите.

"При подготовката за кацане на летище Паксе самолетът е попаднал на лоши атмосферни условия и се е разбил в река Меконг", съобщи министерството в комюнике.

Машината е извършвала вътрешен полет от столицата Виентян за град Паксе в Южен Лаос.

Видео, разпространено от АП показа как в четвъртък спасителни екипи обхождат реката с малки лодки, но останките на самолета не се виждат. В последствие бяха разпространени кадри на самолета "кацнал" посредата на мътните води на реката.

Правителството на Лаос обяви, че авиокомпанията "е взела всички необходими мерки, за да координира и изпрати всички спасителни единици на мястото на инцидента с надежда да намерят оцелели." Въпреки това власти смятат, че ще открият оцелели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА