Last news in Fakti

21 Юни, 2023 18:17 1 361 17

Най-малко 35 мигранти се удавиха след потъването на надуваема лодка

  • лодка-
  • мигранти-
  • потъване

Плаваща за испанските Канарски острови

Най-малко 35 мигранти се удавиха след потъването на надуваема лодка - 1
Източник: Shutterstock

Според информацията, предоставена от неправителствената организация "Уокинг бордърс", най-малко 35 души са загинали, след като надуваема лодка, плаваща към испанските Канарските острови, потъна. Организацията за защита на правата на мигрантите съобщи за това.

Източник от Испанската морска спасителна служба потвърди пред агенция Ройтерс, че сред жертвите има и едно дете. В рамките на спасителната операция, проведена под ръководството на Мароко, бяха спасени 24 души. Трагедията се разигра на около 140 км югоизточно от остров Гран Канария.

Според "Уокинг бордърс" и друга неправителствена организация, наречена "Аларм фон", надуваемата лодка първоначално превозвала 59 души, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Европеец

    18 1 Отговор
    Европа не може да приеме цяла Африка, чието население надвишава нейното, а ако се включат и страните от Азия става в пъти над нейното. Крайно време е да се еманципира от глобалистите отвъд океана и да започне да води самостоятелна политика иначе не я чака нищо добро. Преселението на народите навремето унищожи Рим, тогава това все пак беше естествен процес, сега го правят същото, но по изкуствен начин.
  • 2 ЕС сам си е

    19 4 Отговор
    виновен. Кани ги, събира ги по Средиземно море да не се удавят, и не ги пъди когато войните приключат. Нас обаче ни критикува защо не ги хващаме по границата с Турция и част от тях успяват да се доберат до тях. Не ни позволяват да ползваме оръжие за охрана на границата и да ги вкарваме в затвора за 1г по нашия закон за нелегалното ѝ преминаване. Като дойдат в ЕС се отнасят към тях като към дълго очаквани гости - веднага квартира, мед. обслужване, пари всеки месец, а те хукват по кръчми, бардаци, наркотици, искат джамии, халал, закачат жените, убиват, правят атентати, възмущават се от нашия начин на живот, не искат да работят
  • 3 Не бива да

    17 2 Отговор
    се грижат развитите държави за развиващите се. Африка от 228млн през 1950 сега е с 1,3 млрд. население благодарение на тези помощи. Колкото повече им помагат, толкова повече се плодят и помощта все не достига и емигрират в ЕС където живеят 500мил.или 6% от населението на света. Няма място за 1,3млрд африканци, 1,2млрд. араби и още повече индийци, пакита, китайци, руснаци и други азиатци.

    Коментиран от #7

  • 4 Акулата

    6 1 Отговор
    Тъкмо похапнах добре.
  • 5 Спецназ

    5 1 Отговор
    Всяко нападение над Граница на ЧУЖДА Държава е
    съпроводено със своите рискове.

    ТЕЗИ, както и онези отпреди няколко дни около Гърция го

    научиха по трудния начин.
  • 6 гост

    3 0 Отговор
    Да са живи и здрави
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Да, бе

    6 2 Отговор
    Малко са, като се издават с хиляди ще е новина...
  • 10 с едно изречение

    1 2 Отговор
    простаците от развитите страни не искат простаци от развиващите се страни!
  • 11 Ганьо

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Абе ганьовец":

    Полека бе, ще скъсаш чорапогащника!
  • 12 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    Божичко
  • 13 андрей костад.

    4 3 Отговор
    дай боже всеки ден добра новина
  • 14 Кучеяш

    0 0 Отговор
    Астматици. Не са надували достатъчно... И нашата пътека е недофинансирана в тази посока.
  • 15 Дистанция

    4 1 Отговор
    Края на Европа. Така наречените ,,държавни глави,, и пишман политици продадоха народите си заради алчност и власт. Когато по европейските улици се вихрят тълпи от мигранти, разярено викащи, че Евпопейската култура 5 пари не струва в сравнение с тяхната, какво да се очаква... ,,В една зверилница толерантността значи смърт.,, - Николай Хайтов
  • 16 вейл

    2 0 Отговор
    Аз пък искам в Зап. Европа да влизт много емигранти и накрая председател на ЕК да стане някой Мохамед Али Аджа и да забрани краварската джендър идеология . А пък във ФАЩ сектата на неолибералите , обмислят да налагат парични глоби на родители и директори на училища ,които не позволяват на децата да четат трансджендърската литература за смяна на пола .....направо ги изстреляха изубоите в космоса , някъде в “Мъглявината на Андромеда“ за да не се разпознават кой мъж , кой жена . От много права и свободи краварите ще влязат в сценария на сериала “Разказа на слугинята (прислужницата, не знам как е точно превода)“.....много поучителен сериал.
  • 17 уууууу

    1 0 Отговор
    Защо се провеждат спасителни операции за нарушители на държавна граница? Едно време ги стреляха и затвраях в затвора сега тги посрещат с хляб и сол. Извратена работа! Да ги питам тия откъде имат по 10 хиляди долара и аджеба къде са тръгнали?!