Last news in Fakti

22 Юни, 2023 15:30 1 292 2

Абу Даби раздава огромни премии на учители и родители

  • обединени арабски емирства-
  • оае-
  • абу даби-
  • премии -
  • учители -
  • родители-
  • образователната система

Големи награди за принос в развитието на образователната система са учредени в столицата на ОАЕ

Абу Даби раздава огромни премии на учители и родители - 1
Снимка: Shutterstock

Министерството на образованието и знанието на Абу Даби (ADEK) стартира нова награда от 6 милиона AED (1,6 милиона щатски долара) за принос към образователната екосистема. Предвижда се да бъдат награждавани както държавни, частни и чартърни училища, така и физически лица.

Уточнява се, че наградите ADEK ще се присъждат за постижения в областта на образованието и иновациите, като сред задачите ѝ е да поддържа здравословна конкуренция между училищата. Училищните награди, по-специално, ще бъдат изразходвани за прилагане на подобренията, предложени от победителите.

Наградите ще включват активно участие в училища за родители, най-добра програма за професионално развитие, най-добра програма за ограмотяване и арабска програма, както и усилия в областта на подобряването на благосъстоянието на учениците.

Индивидуалните награди ще бъдат връчени в три категории: директор на годината, награда за изключителен учител и награда за "невъзпят герой". В бъдеще се планира списъкът с номинации да бъде разширен. Кандидатурите за номинирани са отворени до 29 септември 2023 г. Постиженията ще бъдат оценявани от професионално жури.

Източник: Khaleej Times

Превод и редакция : Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радио Елто

    2 1 Отговор
    Абу Даби Баща На Газелата Браво но Оае
  • 2 Радио Елто

    5 1 Отговор
    Бг Правителство да Вземе Пример