Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Юни, 2023 19:41 9 074 207

Краят на Путин: наблюдаваме го в реално време

  • вагнер-
  • владимир путин-
  • преврат-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • история-
  • кремъл-
  • евгений пригожин

Това не е началото на неговия край - то бе поставено от самия него на 24 февруари 2022 г.

Краят на Путин: наблюдаваме го в реално време - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Коментар на Евгений Дайнов:

На 17 март 2022 година, т.е. три седмици след руското нахлуване в Украйна, имах честта тук да задам следния въпрос: "Ами ако Русия, губейки войната, престане да съществува?". И скицирах отговора: "Вместо да стане новият "събирач на руски земи", Путин може да се окаже човекът, разпиляващ Русия на онези парчета, които преди половин хилядолетие са били обединени от Иван Грозни".

Още новини от Украйна

Точно това, по начина, по който се очакваше не само от мен, се случва днес: Русия започва да се разпада на княжества, атаманства и воеводства. Подразделенията на частната армия на Евгений Пригожин вече са превзели областните руски центрове Ростов на Дон и Воронеж и настъпват към Москва. Редовната руска армия е съвършено безпомощна пред "Вагнер". Цяла сутрин руски генерали апелират - не отправят заплахи, да се отбележи - към вагнерци "да се опомнят" и да се подчинят на "избрания от народа" руски президент Путин. Междувременно Пригожин излъчва кадри от свои разговори с местните командири на превзетите от него руски градове.

След военните, свое скимтящо обръщение към народа излъчи Владимир Путин. Страхуващ се да споменава конкретни имена или събития, руският вожд говори безадресно за "удар в гърба", "предателство", "измяна" и "гражданска война". Никой, който не следи неотлъчно Пригожин в социалните медии, няма да разбере нищо от казаното от Путин - освен, че става нещо страшно. В пороя от думи самият Путин направи онзи паралел, който от началото на войната правят всички наблюдатели, разбиращи от руска история. Сравни бунта на Пригожин (без да го спомене поименно) с разпадането на руската империя в края на 1917 година под тежестта на загубите в Първата световна война. По-горе написах "руска история", но всъщност такава не съществува. В руското общество никога не е полагано онова усилие за осмисляне на миналото, което поражда историята - там всичко се повтаря постоянно, с леки вариации. Затова отсега знам какво ще се случва в Русия в близкото бъдеще.

Пригожин изглежда силният, а Путин - уплашеният

Путин няма как да излезе победител в тази ситуация. Като начало, той светкавично ще загуби подкрепата на множество силови играчи, без да може да я компенсира с каквото и да е друго: не-силови играчи в Русия отдавна няма, тъй като Путин целенасочено унищожи не само руското политическо и гражданско общество, но и обществото като такова. Русия е населявана от озлобено, атомизирано и лишено от разум население, неспособно на колективно политическо или гражданско усилие - нито в подкрепа на, нито против властта.

В момента Пригожин с лекота обръща против Путин ситуацията, която самият Владимир Владимирович създаде. Тя има две основни характеристики: свеждането на населението до състоянието на диво племе, неспособно на политическо действие и разрояването на "частни" армии, милиции и всякакви подобни въоръжени подразделения.

Населението на Русия в продължение на почти четвърт век бе натискано надолу към най-дивото възможно състояние, в което единственият регулатор на обществените отношения е силата. Путин правеше това с цел да дресира населението да следва най-силния, смятайки, че това ще е винаги той самият. Само че в момента Пригожин изглежда силният, а Путин - уплашеният. Дресираното да следва силата население неминуемо ще се раздели. Някаква по-активна част ще застане зад Пригожин, тъй като очевидно силата е в него. Друга, по-пасивна част ще подкрепя боязливо Путин, но без да се афишира. Между тях огромно количество хора ще наблюдават ситуацията, за да могат овреме да се подредят до победителя, когато такъв се очертае.

А тази ситуация ще бъде структурирана от силовите играчи. Те са вече стотици. Десетки са подразделенията на руската армия, гвардия и полиция, всяко от които във всеки момент - по установена руска традиция - може да започне да действа като автономна единица със свои собствени цели и планове. Към тях следва да добавим десетките, а може би вече стотици въоръжени подразделения, създадени в последната година-две от олигарси, генерали, висши чиновници и, общо взето, всеки с някакви пари или власт. Както и в случая с обществото, така и тази ситуация бе създадена лично от Путин. Както и в случая с обществото, тя в момента работи против него.

Путин падна в собствения си капан

Защо Путин направи така, че да се окаже в капан? Краткият отговор, даван от колегата Олексий Арестович в подобни случаи, е: "Да не забравяме, че си имаме работа с идиоти". По принцип това е така, но нека видим по-подробно идиотизма на Путин в този точно случай.

Унищожаването на обществото в Русия бе началният етап в усилието на Путин да унищожи обществото в демократичните страни в Европа и Америка. На собствен терен Путин приложи коктейл от насилие и дезинформация. Насилието имаше за цел да убеди хората да не се съпротивляват, докато дезинформацията целеше да им внуши, че всъщност няма в името на какво да се съпротивляват: всичко така или иначе е лъжа, истина и обективни факти няма. В западните страни Путин приложи някакво насилие (предимно отровителско), но най-вече заложи на дезинформацията. Идеята бе да убеди демократичните общества, че истина и факти няма, и че истината е онова, което каже най-силният. А в главата на Путин най-силният е винаги той.

Към днешна дата обаче, така подредената от Путин ситуация се оказа капан за самия него. Западните общества се отърсиха от пусканата от него мъгла на "постистината" и вместо да се покорят на неговата сила, го погнаха със заповед за арест. А собствената му страна, лишена от общество, не може да му окаже никаква подкрепа пред лицето на настъпващия към столицата Пригожин.

Комунистическите предшественици на Путин бяха по-умни. Те разрушиха завареното общество, но на негово място поставиха друго, макар и измислено, което ги подкрепяше на официални манифестации. Путин просто уби обществото, без да постави на негово място някакъв свой вариант. И в момента виси на много тънка нишка над морето от щикове, което е щръкнало отдолу. На свой ред разрояването на силовите структури, допуснато от Путин в последните години, е съвършен идиотизъм не само от гледна точка на историческия опит, но дори - на самата властова философия на самия Путин.

Краят на Путин идва

Историята демонстрира, че когато всеки феодал, монополист, придворен или готвач си има собствена армия, тези армии в крайна сметка се сблъскват помежду си и помитат държавния ред. Примери: днешна Сирия, днешна централна Африка. Затова се приема, че държава има там, където има само една армия, подчинена на един легитимен властови център. Властовата философия на самия Путин е, на свой ред, свръхнапрегната версия на разбирането за държавата, наречено "вертикала на властта". При този модел властта не произтича от народа и не се въплътява в множество органи на властта, отделни един от друг. Властта извира от човека на върха - Путин, който я разпределя надолу и контролира всяко нейно проявление.

Как от това положение се стига до наличието на десетки и стотици частни армии, е пълна мистерия. Най-вероятно Путин, бидейки тежко средновековен човек по манталитет, на някакъв етап е решил да задоволи апетитите на своите феодали и придворни, като им позволи (освен яхти, любовници и дворци) да имат и свои армии. Ако е направил това, значи е умствено непълноценен, тъй като то директно противоречи на неговото убеждение, че той е "събирач на руските земи" (като Иван Грозни и Петър Велики), а не - разпиляващ същите. Наблюдаваме края на Путин в реално време. Това не е началото на неговия край - то бе поставено от самия него на 24 февруари 2022-ра. Днес е неговият край.

Гледаме и началото на края на онази Русия, която затъмнява небето на Европа от 300 години насам.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 137 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    83 66 Отговор
    Пригожин написа в Телеграм, че не иска смяна на Путин. Скоро Пригожин ще бъде арестуван.

    Коментиран от #11, #12, #23, #42

  • 2 Така е

    134 38 Отговор
    според Дойче зеле !

    Коментиран от #28, #115, #159

  • 3 честен ционист

    90 60 Отговор
    Накрая всики пак на червеното килимче ще целувате ръка на императора на Третия Рим.

    Коментиран от #19, #116

  • 4 СССР

    77 105 Отговор
    Другари и другарки каква я мислихме ние с другаря путин каква стана тя ... :( Май няма да е Киев за 3 дни а Мацква ... :(

    Коментиран от #118

  • 5 Вашето Мнение

    99 55 Отговор
    Пирожкин вече проси милост, нашто еврюатлантическо шебек още е ухилено.

    Коментиран от #39

  • 6 Щом се намеси

    88 40 Отговор
    жалкият грантаджиски лъжец на НПО-тата на САЩ да манипулира и лъже, значи край на Путин не иде! И по добре! Че после му уйде любимата Украйна!
  • 7 СИНЬОТО

    5 22 Отговор
    Супер ,значи да разбирам ли че след като ме храносмилат гол в смален вид ,ЖЕНИТЕ, ще се преродия в момиченце ЖЕНА в следващия си живот
  • 8 Помак

    55 45 Отговор
    ....Робе робе...винаги си искал да бъдеш мачкан и унижаван ...на теб Робе не ти харесва мощната православна европа на чело с Русия ...давай Робе ,дерзай ,дошло е времето на аутсайдерите
  • 9 Пуканките🍿

    57 42 Отговор
    Свършиха по магазините¡

    свършиха и трол-копейките по фоурмите 👍

    Коментиран от #120

  • 10 Българин

    77 26 Отговор
    DW СА КОРИФЕИ НА ЧЕСТНАТА И НЕПОДПРАВЕНА ЖУРНАЛИСТИКА ХАХХАХХАХАХААХАХАХАХХА
  • 11 Даааа

    29 20 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    АМА НА КУКОВО ЛЯТО!
  • 12 прост мужик

    38 34 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Другарьо това най-новите опорки от таварищ Митофанова ли са ?

    Коментиран от #24, #27

  • 13 Вашето Мнение

    46 28 Отговор
    Ко стана ва шебек евроатлантически, пак ли с мокррите сънища останахте? Свърши фейка, започват анализите на баш шебека.

    Коментиран от #34, #48, #70

  • 14 Обесен- _Язовец

    37 5 Отговор
    Пия си биричката и гледам шоуто.
  • 15 Начо

    47 41 Отговор
    Наш Костя се покри.чака да види ква ще е хавата. Може да се наложи първи да хвърли камък по Путин. Оня клоун, последния софиянец и той се покри..чака инструкции от Деса мерцедеса

    Коментиран от #37

  • 16 кибик

    48 18 Отговор
    а пък аз наблюдавам края на факти
  • 17 Нека

    48 26 Отговор
    неспират шамарите по Зеления !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Любопитен

    35 11 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Ти избрали си вече чий г@с да целуаш?
  • 20 говори москва

    26 29 Отговор
    Пюсин замина спешно на официално посещение в Судан.
  • 21 Идва края

    39 22 Отговор
    На ФейктиБгПуделите и тяхните КозякСателите. Ще виРежемГлавите.

    Коментиран от #31, #60, #83

  • 22 стоян георгиев

    37 10 Отговор
    Да не забравяме че си имаме работа с идиоти.тва е цитата на вечерта.

    Коментиран от #59, #114

  • 23 САМО ПИТАМ

    52 11 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":



    Какво стана с "ужасяващия" коронавирус и с "истинските" и "безопасни" инжекции?


    Коментиран от #55

  • 24 Анонимен

    38 18 Отговор

    До коментар #12 от "прост мужик":

    Да, сър. Скоро да не се скриете по дупките си? После, когато арестуват Пригожин, специално пак ще ви попитаме?

    Коментиран от #117

  • 25 Краят на Радев

    23 32 Отговор
    Наблюдаваме го в реално време
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Пасольството

    18 16 Отговор

    До коментар #12 от "прост мужик":

    Опорките са пуснати !
    Спакойно другари, пабиебата е блиZуу..
  • 28 ха ха хааат

    28 24 Отговор

    До коментар #2 от "Така е":

    Според РИА Новости , на Вован ще му се иска да е в Хага ...🤭😁
  • 29 134 цяло и 5ет и 8

    58 25 Отговор
    Нека изчакаме още само 1 седмица. Тогава всички които днес ликуват и злорадстват , ще се скрият и няма да коментират. Много бързате в радостта си за разпада на Русия

    Коментиран от #171

  • 30 РЕАЛИСТ

    43 28 Отговор
    Какъв силен е Пригожин, бе. Скрил се е, щото вече осъзнава, че е мъртвец. Путин издаде смъртната му присъда . Очакваше, че други части на армията ще го подкрепят, но ядец. Всички го нарекоха предател, който при тотална война срещу Запада, забива нож в гърба. Всички сметки му са блокирани. Вагнер са наемници. Без пари си не мърдат пръста. Да си тегли един куршум в свинската си глава е май доброто решение за този криминал.

    Коментиран от #43, #65, #66, #82

  • 31 След 3 дни

    9 4 Отговор

    До коментар #21 от "Идва края":

    Нали така дрогарю комисррр

    МУХАХАХАХХАаааа
  • 32 Истината

    28 42 Отговор
    Името ВЛАДИМИР е съдбовно за Русия. Княз Владимир я покръсти, ВЛАДИМИР Ленин стартира разпадането на руската империя, Владимир Путин
    ще я довърши а ВЛАДИМИР Зеленски ще подпише смъртния и акт!

    Коментиран от #47

  • 33 Българин

    21 40 Отговор
    Путин е жалък мизерник и страхливец.

    Коментиран от #52, #67, #78

  • 34 Де бре

    21 26 Отговор

    До коментар #13 от "Вашето Мнение":

    Ето това става русоробчо продажен. Украинците освободиха територии в област Донецк, окупирани от 2014 г.
  • 35 реру

    23 31 Отговор
    "... Путин може да се окаже човекът, разпиляващ Русия на онези парчета, които преди половин хилядолетие са били обединени..."


    Когато се говори за разпадането на Русия в това няма нищо лошо. Териториите ще останат, хората ще останат - само структурата на държавната администрация ще се промени, може би ще има нещо като ЕС и НАТО, където ще има много републики с техните армии, правителства, закони и ако желаят ще се обединяват в икономически, военни, културни, научни и т.н. съюзи.

    Само така ще се разруши ТЮРМАТА на народите и да няма нищо страшно - просто това, което не се е разпаднало през 1991 год. че ще се разпадне естествено, защото твърде много хора не харесват всичко това вътре в Русия.

    Вече ще можеш да спреш да се смяташ за руснак и да мислиш за нова идентификация - като кубанец, ичкериец, татарстанец - и всички ще живеят щастливо... Ще живеят за да живеят и ще правят добро...
  • 36 Абе

    29 16 Отговор
    Не бързайте да се радвате, че Путин може да ви се стори като върл евроатлантик в сравнение с Пригожин...
  • 37 Рубладжия това звучи евтино

    24 18 Отговор

    До коментар #15 от "Начо":

    Покри се защото рублата девалвира, до около 115 рубли за едно евро и 100 рубли за един долар.
  • 38 Иисус

    31 24 Отговор
    След президента Владимир Путин идва Армагедон за НАТО и ФАЩ

    Коментиран от #45

  • 39 Ихтамнет

    13 16 Отговор

    До коментар #5 от "Вашето Мнение":

    Стига лъга бе бурятско л.йно
  • 40 РЕАЛИСТ

    23 22 Отговор
    Доброволните руски роби още от сега трябва спешно да се преориентират към нов обект на обожание и към нов господар. В противен случаи ще бъдат подложени на нервни сривове, истерични конвулсии и суицидни желания.
  • 41 Хмммммм

    20 7 Отговор
    Два от тези цитати на ДВ съм ги чел тук от коментиращ няколко пъти. Т.е. някой коментари са от патки.бг. Често излиза коментар за някаква глЮпост и сайта оп пуска статия

    Коментиран от #99

  • 42 Ихтамнет

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Лъжеш лъжеш няма го в нито един канал лъжец
  • 43 След 100 години

    8 10 Отговор

    До коментар #30 от "РЕАЛИСТ":

    Аве мой фронтовите им части мрат като мухи..ти мислиш ли че им се занимава..тия работи униформените в цяла Русия ги знаят..моли се да не свият знамената и да не потеглят към Москва да манифестират че ще е много тежко положението

    Коментиран от #86

  • 44 Започва се

    25 9 Отговор
    Не е от голямо значение за нас,каква ще е съдбата на Путин!Но е от огромно значение за нас,какво ще последва от тук нататък?Какво цели Пригожин с тоя пуч?Дали пък е недоволен от нерешителността на Путин да приключи с Украйна?Дали пък няма да се натисне червеното копче?Страшно става в Европа, много страшно!
  • 45 Бог

    3 7 Отговор

    До коментар #38 от "Иисус":

    Стига бълнувал сине
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 И явно

    4 4 Отговор

    До коментар #32 от "Истината":

    Владимир се казва този който те.....
  • 48 А бре

    15 12 Отговор

    До коментар #13 от "Вашето Мнение":

    Ватнишки шебек, ти намери ли си миша дупка, побързай, вече са на изчерпване!
  • 49 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    20 19 Отговор
    Русофилският истеричен вой е музика за ушите ми!
  • 50 ийнмхъ

    26 10 Отговор
    Ей го още един храненик на краварите. Казвам ви сами си подават простите муцуни и грухтят. А точно тоя е голяма греда на краварите. Хем прост, хем некъпан и хем на нищо не приличащ алкохолик. Лапат грантове и тормозят българите вече 33 г. едни и същи пропаднали прошляци. В Русия всичко си е наред бре платен палячо, а вие некадърници платени какво си мислите че ще спечелите като се плюнчите толкова много. Само след дни ще ви се смеем на бръщолевенията.

    Коментиран от #57

  • 51 Вагнер, Бетовен и Бах

    23 10 Отговор
    Като влязоха протестиращите в Белия дом, преди няколко години, ко стана? Нищо! Така че, не се надявайте много.

    Коментиран от #58, #62

  • 52 Явно

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    Описваш себе си.
  • 53 отегчен

    13 16 Отговор
    Случващото се в Русия е пълен театър. Пригожин и Вагнер се "жертват" за да спасят руския елит. Кремъл разбра, че СВО е тотален провал и, че за да има мир със Запада, Украйна трябва да спечели. Това естествено ще е пагубно за руския елит, затова се организира този "преврат" чрез който да оправдаят загубите и да има изкупителна жертва. И вълкът и агнето цяло.
  • 54 историк

    16 12 Отговор
    Мизерия, бунтове, преврати, Русия през вековете.
  • 55 ........

    12 4 Отговор

    До коментар #23 от "САМО ПИТАМ":

    Фатки да кажат. Те ги рекламираха усилено, барабар със стоян георгиев, бурята с двете леви обувки. Той агитираше в захлас и плашеше с апокалипсис
  • 56 Факти 🚾🚾🚾

    17 8 Отговор
    Вервайте на DW
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 хасан двата у....

    11 2 Отговор
    дайнов дава и поема
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Българин

    9 11 Отговор
    Рашибозука, изкупихте Лексотана в аптеките бе... 😂
  • 64 Скот Ритър

    21 12 Отговор
    Идиоти са тези, които викаха москаляку на гиляку и след 8 г им пръснаха панаира и живеят на помощите на Запада, но там не са идиоти и до края на 24г ще видим колко украинци ще се върнат по родните места. Путин ще го свалят в западните медии, докато Украйна изчезва като пролетен сняг. Някакъв военен бунт не може да попречи на руските планове в тяхната история е имало власовци, но държавата е останала.

    Коментиран от #72

  • 65 оня с коня

    7 14 Отговор

    До коментар #30 от "РЕАЛИСТ":

    Ти не разбираш елементарни неща,развивайки някаква си твоя дебилна теория че вагнер били наемници и без пари няма си мръднат пръста.А не ти ли минава през ума че вместо Пригожин И ХОРАТА МУ да чакат Руското правителство да си изпълни обещанието да им плати "за нещо си" не е по-добре да ЗАВЗЕМАТ ВЛАСТТА а от там - и цялата Руска хазна?Абе Пригожин иска да стане "Путин" бе не го ли разбирате?
  • 66 ЦЪР ВУЛ

    12 9 Отговор

    До коментар #30 от "РЕАЛИСТ":

    Разкарай се бре! Писна ни от твоята махленска пропаганда!!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 ПУТИН Е НАМЕРЕН В БЕЗПОМОЩНО СЪСТОЯНИЕ .

    15 13 Отговор
    .................. С ТРИ ЧОРАПУЛИ ДА СЕ ВЪРГАЛЯТ ИЗ ГОРАТА С НЕГО Е БИЛ И ЛАВРОВ , СЪЩО ПИЯН КАТО ТАЛПА , ПУТИН НЕ Е ЯЛ ВЕЧЕ ТРЕТИ ДЕН , САМО ПИЕ ВОДКА И СЕЛЬОДКА ! ОТКАЗАЛ Е ВСЯКАКВА ПОМОЩ И Е ПСУВАЛ КАТО КАРУЦАР !
  • 69 Дете Индиго

    13 17 Отговор
    Браво на Путин великият гробар на росия ще унищожи руската държава безплатно а на запад биха му дали много пари за унищожението на Русия , нашите родни български путинофили са в шок от ставащото в Русия нали русията според нашите путинофили е защитничка на такива общочовешки ценности като лъжата и дезинформацията , кражби на перални и тоалетни , изнасилване и убийства на цивилни и и на други общочовешки ценности а пък то какво стана сега няма кой да защитава общочовешките ценности
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 О, Боже, помози

    9 3 Отговор
    Точно нечистоплътко "дай- но" да дава прогнози?.....
    Пази Боже!
    Той да пази себе си не може......
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 емксопхт

    14 9 Отговор

    До коментар #57 от "Прокопий":

    Краварските кюлоти непрани дето ги лижеш по- вкусни ли са да ти е вкусно
  • 74 Реалист

    10 11 Отговор
    Ядрен удар по НАТО ще нормализира обстановка

    Коментиран от #102

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Град Симитли

    11 5 Отговор
    Евгениййййй,
    Спри скоросмъртницата от Миндя, помако!
  • 77 Роко

    13 5 Отговор
    Извинявам се но в цялата статия прочетох само внушения много малко факти
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 гражданин

    10 8 Отговор

    До коментар #46 от "Бесен-_ Язовец":

    Вярно е, цял ден с@рем върху вас жалките червени х@йлофили.
  • 81 Пусин е дед

    8 13 Отговор
    приключи джуджето диктатор 😂🤣
  • 82 Ей Ти не

    10 12 Отговор

    До коментар #30 от "РЕАЛИСТ":

    Си Реалист Ами Заблуденяк .

    Вместо парад в Киев , май ще има парад на Червения Мегдан.

    За пореден път виждаме колко жалък е Бункерния Дядка .
  • 83 Даа бе

    7 13 Отговор

    До коментар #21 от "Идва края":

    Ще режеш на баба си скъсаното хвърчило ,копейко! Ще се чудиш къде да се скриеш продажна от тр еп ко.

    Коментиран от #100

  • 84 оня с коня

    11 16 Отговор
    Ама защо никой тука не вика "СЛАВА НА РУСИЯ" бе Русофилски продажници- видяхте че Русия се разпада и моментално й обърнахте гръб щото няма вече Далавера ааа?

    Коментиран от #89

  • 85 ха ха

    7 0 Отговор
    таблетките кога ще раздават
  • 86 РЕАЛИСТ

    3 1 Отговор

    До коментар #43 от "След 100 години":

    Фантазьор.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Козела

    22 7 Отговор
    Хаха! На западняците им потекоха лигите! Вие наистина ли мислите, че една дивизия наемници ще подчини цяла Русия?!! Този фарс ще свърши за 3-4 дни и то не в полза на Пригожин. Впрочем до реален бой няма и да се стигне. Светнаха ви очите, но напразно!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Читател

    14 4 Отговор
    Пригожин и Вагнер ще изчезнат немедлено, запомнете това.И представа си нямате за мащабите и пишете глупости.Това е проверка и мача е решен.
  • 96 беж путя да бягаме

    6 15 Отговор
    Алчното кръвожадно КГБ джудже облечено в рокла на червени звезди сърпове и чукове и чейли на висок ток се изнася към северна корея.
  • 97 Българин 681

    6 0 Отговор

    До коментар #89 от "ийазсв":

    Не обиждай моля те конете!
    Те са интелигентни животни.
  • 98 статия за промити мозъчно

    10 1 Отговор
    Нацистен , проблемът го представяте като Путин , но това далеч не е така .
  • 99 Сух

    9 1 Отговор

    До коментар #41 от "Хмммммм":

    Това съм го забелязал от доста време го правят. Да не забравяме парите които идват към него за какъв материал са дадени. Някой от"журналистите" изглежда е умрял от глад и заработва като допълнително някоя стинка.. Измет
  • 100 ПомачеНещастно

    1 1 Отговор

    До коментар #83 от "Даа бе":

    От теб мога да започна.
  • 101 от западняка по тъпо няма и политиците и

    11 1 Отговор
    Абре Welle , вашите наемници , усранците , сега да се не урнат да превземат Москва преди Пригожин , голям трофей си е значи и да вземат да се ударят челно в нещо много твърдо .
  • 102 Не е остина

    0 3 Отговор

    До коментар #74 от "Реалист":

    Човече, имаш психически проблем! Как изобщо можеш да си помислиш нещо подобно, да не говорим да го споделяш с други?!?!?!
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 хахаха

    12 2 Отговор
    снощи пригожката призова руската армия да застане с него и да вървят към Москва...днес се разбра, че никой не го подкрепя и той взе да мрънка - нямало да сваля Путин...да, ама вагнеровците свалиха 6 въртолета и един самолет ... пригожката вече усеща как ще търка наровете доде е жив....или пък усеща хладния дъх на трапа...:)
  • 105 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    4 16 Отговор
    Русофилчета гнусни къде сте май....... Да е....

    Коментиран от #196

  • 106 Фори

    3 6 Отговор
    А нашия президент шашкънина от Австрия каза че трябва да забравим помоща за Украйна и да даряваме оръжие за путин, ьа да се справи с Пригошин.
  • 107 Ботоксче

    3 4 Отговор
    На това му се вика храни куче да те лае
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Така така

    15 2 Отговор
    Сус бе фрицове ще имада чакате, най много да дочакате руски танкове в рамщайн. Русия ще се оправи,който и да спечели. Но вашата идна зима ше е тежка и то много
  • 111 Края на Путин

    1 11 Отговор
    Е и края на копейкин корнела и крадев. Ами сега от къде финанси?
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 САЩ са най великите и господари на Света

    3 17 Отговор
    Но този път САЩ няма да спасяват Русия от фалшивия и измислен "РУСКИ СВЯТ" на Путин и независимо от политическите различия, икономическата пропаст между Русия и САЩ и омразата на Русия към САЩ , винаги, когато Русия е имала нужда от помощ, САЩ като световен хегемон са се отзовавали с помощ, безкористно и добронамерено с християнско милосърдие и са спасявали народа на Русия през 20 век , 5 пъти от най тежките политическо икономически и социални кризи....!!!
    Но когато трудностите преминат Русия, вместо благодарност, Русия започва да проявява своята злобна омраза и неблагодарност към най проспериращата държава и започва да се държи войнствено, високомерно, нагло и по типично руско мутренски просташки начин , заплашвайки я с унищожение и ядрена апокалипсис....!!!

    Коментиран от #185, #206

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 нпо агент

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    щом трябва..за пари готови на всичко..
  • 117 Ей такива “анонимни“

    0 8 Отговор

    До коментар #24 от "Анонимен":

    С ЛОПАТА ДА ГИ РИНЕШ!Прости, изпълнителни верни на “Гласът на Масква“, безропотно изпълняващи всяко едно велание на центъра.Един вид роботи с инструкции!
  • 118 катран

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "СССР":

    сигурно и ти си сред тези който ще превзема Москва..ама надали...Пригожин вече се отказа,остава и ти да го последваш..много бързо хриключи малоумие на този готвач..сигурно ял отровна храна..
  • 119 асдасдадс

    4 0 Отговор
    И ква стана тя? Виждате ама не виждате :)
  • 120 да да

    12 2 Отговор

    До коментар #9 от "Пуканките🍿":

    кво стана..радостта на соросоидни грантаджии беше кратка..филма свърши..мислеха че ще има сериал.а то не издържа и половин серия..няма зрителски интерес..пригожин мислеше че всичси руснаци ще го посрещнат с хляб и сол...
  • 121 нпо агент

    6 0 Отговор

    До коментар #114 от "Точно така...":

    след теб не останаха други ...спи спокойно, скоро всичко за укройна ще приключи..а пригожин и той отива в трета глуха..
  • 122 Ейййй....русофилска гнус....

    4 16 Отговор
    Изпълзяхте като хлебарки от дупките си, шок и ужас😆, да гледате матушка русь как се разпада пред очите ви, да гледате как един готвач за два дена направи за смях "Най великата, най мощната и непобедима държава и армия" в света за посмешище, императора избяга по..СР@..н в Санкт Петербург😆, така не бях се смял с години, целият свят се убеди че РФ е просто някакъв зловещ цирк, в който клоуните са садисти и убийци, кефя се като гледам агонията на това зловещо образование наречено държава, и един уплашен до смърт мокър плъх нарекал се император.

    Коментиран от #123, #199

  • 123 Така така

    11 1 Отговор

    До коментар #122 от "Ейййй....русофилска гнус....":

    Моят коментар е още от преди Пригожин да завие обратно, но не на 360 градуса. Сега ще видите по хармонични действия в укропия
  • 124 Пъпеша

    18 1 Отговор
    Ех, Евгений, ех Дайнов, ах комунистическо същество, смятах, че имаш повече мозък. Ходи си прави сладкото в Миндя и спри да драскаш глупости.
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Нико

    1 1 Отговор
    А сега спря движението към Москва. Това ново начало ли е след края?
  • 128 Путин ще го мушкат яко

    6 10 Отговор
    по дупките. Поддръжноците му-тоже.
  • 129 Дайнов е американса подлога

    18 2 Отговор
    Точно този соросоид да прави анализ на положението в Русия е меко казано смешно. Да вземе да се замисли защо в момента сме като един пропаднал щат на задокеанския агресор. Мълчи, предател!
  • 130 Донки Хот и Сан Чопанса

    13 0 Отговор
    Евгени, евгени, дърто магаре стана, ама както преди, освен за доносник за друго не ставаш
  • 131 ФИНЦИ

    12 0 Отговор
    ДАИНОФ ДАИНОФ ТАКИВА МИШОЦИ КАТО ТЕБЕ БИХ ГИ ОБРЪСНАЛ БЕЗ САПУН ТАМЯНЧООООООО СВЕТИ ПЕТАР ТЕ ВИКА ЗАКАСНЯВАШ
  • 132 Да ама друг път

    11 1 Отговор
    Виж края на Байдън наистина го наблюдаваме в реално време. Дано доживее кукумицинът до изборите на Демократите, за едно прощално унижение, когато Кенеди го разбие.
  • 133 Истинолюб

    11 1 Отговор
    Поредния "анализатор" и "коментатор" на мечтите в собствената си глава.
    Ще поживеем, ще видим.... Може да се случи, може и да не се случи, а може и да има обратен ефект...
    Пирожкин или е изпушил, вземайки се насериозно, или предстоящото обезличаване на ЧВК го заплашва с нещо и заигра на "всичко или нищо", но най-вероятно е вербован и дълбоко законспириран и сега наблюдаваме Ленин II (Ленин бе немски шпионин, а когато Германия загуби Първата световна, Ленин го яхнаха уолстрийтските банкери чрез Петата колона, която владееше цялата съветска администрация) Варианта с вербовката отговаря на въпроса защо френското разузнаване още не го е утрепало, след като "Вагнер" удари яко по френското влияние в Африка .
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Крис

    9 0 Отговор
    Дайнов,пак не си в час...
  • 136 Бат Вальо

    13 1 Отговор
    Ще помоля кмета на село Миндя да иде и наглада Евгений ДайнOFF, щот дато чета кви простотии е изплямпал, явно яко са е натряскал! Бе, той простотии винаги е плямпал, ама да не вземе да стори някоя друга беля ...
  • 137 Факт

    2 7 Отговор
    За пригожин 61 процента от руският народ го подкрепят. И в България харесват путинистите бойкодоганитнкопейкининовсидр кгб 77 години, зависи дпс дали хората към няма да се обърнат на всички ви столаджииимързеливите, бочко се тресе, сега като му гепят и го оставят като църковна мишка на третия ден ще се озъби

    Коментиран от #143

  • 138 Дзверцов

    9 0 Отговор
    Аман от траурни агенти! Така, ако се разпадаше ядрена държава в 21 век, американците са чао на мача!
  • 139 Анонимен

    4 0 Отговор
    На пенсии да ви оставят и после да ви питам 25 г как е или бяхме, живяйте крадците и натрупахте капитал от народните пари
  • 140 Хихихи

    2 0 Отговор
    Берберян румънеца, кани зайко байко в Евроком, бмб
  • 141 фейк

    10 0 Отговор
    Наблюдавате ви..да не казвам думата...на баба ми..шамандура..Пригожин приключи авантюрата си и се връща..Онлайн може те да проследите как украйна приключва живота си..до последния украинец..
  • 142 Помним Женя, помним все още

    19 0 Отговор
    "Неговият баща, Александър Дайнов, е постоянен кореспондент на вестник „Работническо дело“ в Москва (1961–1965) и Лондон (1971–1977), а след това е главен редактор на вестник „Софийски новости“. Майка му, Лидия Маринчевска, е дъщеря на активни борци против фашизма и капитализма".
    Той за това е учил в Англия, а не защото е много умен!
    Сега бълва глупости, защото е политолог на лизинг, срещу заплащане! Кръвта вода не става!!!
  • 143 да да

    12 0 Отговор

    До коментар #137 от "Факт":

    Сигурно и себе си броиш ..след като 61% го подкрепят защо спря и се връща в базата си..защото видя че го чака едно дърво и започнаха вагнеровци да се предават..Със сто машини и три танка тръгнал да се прави на юнак..това да не ти уганда или конго..айде по сериозно..Дори сащ се въздържаха от коментари,чакаха..защото знаеха със сигурност че тази акция ще е кратка..Но разбира се най големи разбирачи се намират в БГ ..от президента до чистачка,всички се изказаха..дори ББ..но без него не може..той е загрижен за света..
  • 144 Нечии мокри сънища

    17 1 Отговор
    пак се оказаха кухи мечтания. Но пък беше много забавно цял ден, особено разсъжденията на тема "езикът на тялото" на Путин, който издавал животински страх, и други подобни небивалици, за които лично аз не бих си подал носа от срам в скоро време, но нашите "експерти" и "анализатори" са лишени от чувство за срам. Ще продължат бодро да ни обливат от телевизорите със същото скудоумие.
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 дядото

    11 0 Отговор
    тази от р еп ка пак се изпраска като ......на пясък.лошото е че го прави от името на българия и българския народ.за от ре пк ите като него в обществото краят на путин е много желан,но отново се отлага за много време.
  • 147 Фащ

    7 1 Отговор
    винаги лъжат.
  • 148 777

    12 1 Отговор
    Женята Дайнов е известен с неспособността си да аналзира и прогнозира!
    Изключителни немощен анализатор!
  • 149 Психопата Путин -Унищожителят на Русия

    5 16 Отговор
    Краят на Путин идва и Путин едва ли ще остане на власт или ще доживее до късната есен на 2023г !!!!
    В момента Украйна води ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА за защита на своето население и територии и когато Украйна отблъсне руските нашественици и окупатори и възстанови териториалната си цялост до късната есен на 2023г , а победената руска армия се изтегли и прибере у дома и войната ще се пренесе вътре в Руската федерация и ще бъде толкова кървава, колкото е в момента в Украйна...!!!
    Най-тежки битки ще бъдат между частните армии и между кавказките народи и Русия, като крайният резултат ще е, че републиките, които сега са част от Руската федерация, ще започнат да обявят независимост и отделят...!!!
    Пригожин само показа, че руската армия е смешна и че войната няма да остане встрани и от руската столица и Москва първо ще загуби функциите си на град столица който е в състояние да управлява огромната страна, като постепенно ще се плъзне към хаос и терор с гражданска война и до края на годината всекидневието там няма да е за живеене и ще бъде белязано от взривове атентати и убийства и вече няма да е ясно кой срещу кого и за какво се бие в Москва , а Руската федерация ускорено ще върви към своя естествен и закономерен разпад..!!!.

    Коментиран от #191

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Мравояд

    10 0 Отговор
    Дайнов кога ще се окъпеш , много вониш.
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Буха ха

    9 0 Отговор
    Що тъй неуместно пръцна бе Гена?
  • 154 Моряка

    14 2 Отговор
    Нещастник от Прайда.Путин си остана Путин,сънят в лятна нощ свърши,шареният балон се спука.
  • 155 Къде е пуси

    1 5 Отговор
    Пиражкин го търси да бие или у....
  • 156 Дзверцов

    9 1 Отговор
    Така е. В Далний воасток идва лято. Путин отива за риба. Ще разпуска докато украинските несретници се мъчат да оцелеят.
  • 157 Мумията от мавзолея

    3 14 Отговор
    Това е краят на путлер. Сринаха му авторитета, а това в милиционеро-криманалния режим е пенсиониране в ковчег. Най му кефят rusorobite, не могат да се определят пусинофили или пирожкофили са, някой вече се хващат и за евроатлантизма

    Коментиран от #161

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 1917

    17 0 Отговор

    До коментар #2 от "Така е":

    Браво Евгени, браво Дайнов - прочети си последните новини - ха, ха, ШороШ май е към края....
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Моряка

    10 0 Отговор

    До коментар #157 от "Мумията от мавзолея":

    Проспал си последните 2 часа приятелю.А през това време.....Мокрия ти сън свърши.
  • 162 Бат Вальо

    9 0 Отговор
    Женя, в България и по-големи бърльоци от теб има (Роско Плевнялията е един от тях), та, не се възгордявай ...

    Коментиран от #164

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Моряка

    11 0 Отговор

    До коментар #162 от "Бат Вальо":

    То не са само Роско и Женята.Сега всички пинчери от кучкарника на Пасито ще се гръмнат.
  • 165 Аз казах

    11 0 Отговор
    От къде ги изравяте тия,толкоз ли няма някой кадърен анализатор
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 нпо агент

    7 1 Отговор

    До коментар #29 от "134 цяло и 5ет и 8":

    каква една седмица..всичко приключи..това да не лесото или някоя африканска държавица..всички да се връщат по дупките си..Пригожин ще се покрие в Белорус и филма няма да има продължение..делото ще прекратят по думите на Песков, но случайно след време ще получи сърдечен арест...
  • 172 Гнида

    13 1 Отговор
    Коар за войче зеле . Путин такъв театър им направи , че задмина гадни копилита .
  • 173 Дайнов уволнение

    8 0 Отговор
    Дайнов избълва цял ферман от налудничава проза. Пак е объркал качеството с количеството. Аз ако бях в пропагандния център на ДВ, бих го уволнил на момента.
  • 174 А50

    9 1 Отговор
    Офффф, нема как без този с тежкото обременено номенклатурно детство Дайнов
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Ко стана грантаджийска подметко? :)))

    9 0 Отговор
    Май прибърза? Амъ ко ти пука! Все си лазещо нищо! :))))) Все ти е тая, че си гнус!
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 шааа

    7 1 Отговор
    Евгений Дайнов е известен с непознаване на политическите процесите. Жалко, че някои новинарски издания публикуват неумелите му творчески изяви. От това те не го правят по-важен, а просто самите те затъват до неговото ниво.
  • 180 Тино

    3 4 Отговор
    Типично по руски.
    Самоубиха се сами и станаха за смях пред целия свят.
  • 181 Тапа Нар

    7 1 Отговор
    и на какво се надявате - че следващият ще подари Русия на запада ли хахахахаха следващият ще е още по-лош, нямате никакъв повод за радост
  • 182 Титилов

    3 0 Отговор
    Мечти
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Края на губернията

    2 3 Отговор
    Последният да гаси шалтера.3597
  • 185 Фащ са най-

    4 2 Отговор

    До коментар #113 от "САЩ са най великите и господари на Света":

    Отвратителните рекетьори, фашисти, психопати, убийци, манипулатори, крадци, недодялани простаци.
    Е, казвай им слава. Толкова си можеш, щом тая измет са ти идола.

    Коментиран от #193, #202

  • 186 Е гаси кефа

    2 1 Отговор
    Най добрата новина за века, супер .
  • 187 Вангелия

    5 1 Отговор
    сичко ке се опраи, га ядосат мечокот и фане да мачка краварйето, како що си требе.... големо насиранье ке е, цела Европа ке замирише, даже и на островот при камилата
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Дерзайте путлеристи

    2 4 Отговор
    Филма свърши. Краят на една московска гейша.
  • 190 ЩЕ претим копейкин

    1 1 Отговор
    Да го пази той е смел ГАГАУЗ. Ха ха ха.
  • 191 "Хубава" прогноза, ама...

    3 1 Отговор

    До коментар #149 от "Психопата Путин -Унищожителят на Русия":

    Това може и ЩЕ доведе до ядрен апокалипсис за цялата лъжлива краварска империя.
    Да приемем, Русия се разпада, "закономерно", както ти казваш...
    Е, тази огромни погреби с разните ужасни оръжия в чии ръце ще попаднат? Чеченци, Буряти, Башкирци и подобните... И е достатъчно един луд от тях да се намери да удари в Йелоустоун и цялата Кравария плюс техните тъпи васали да умрат завинаги. Така че, ако започне такова разпадане, то и краят на западналите в най-кървавия му вид идва.. Предупредих ви,, не се радвайте много, понеже камбаната бие за вас!
  • 192 Не одобрявам

    0 3 Отговор
    Убийствата, но не разбирам и НАТО, па дайте им на укрите 150-200 томахавки със конвенционален заряд и да се приключва с тая война.
  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Разбирам ме те

    3 0 Отговор

    До коментар #193 от "Разбирам ме те":

    Даже си готов да дадеш и малолетната си щерка...само и само да му угодиш.

    Коментиран от #195

  • 195 Разбирам ме те

    2 0 Отговор

    До коментар #194 от "Разбирам ме те":

    Това и по Османско време не е било така бе....
  • 196 Зета

    2 1 Отговор

    До коментар #105 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    Тука смеееее.Противно ЛАЙ....О
  • 197 Поредната осирация

    3 1 Отговор
    На Дайнов.
    Горкия ,как ще преживее тая нощ.
    Направиха го за смях, а той така се вдъхнови, че може да се е изпуснал даже.
  • 198 СЛАВА НА РУСИЯ

    3 2 Отговор
    Слава на Путин.
  • 199 Още ли се кефиш

    2 1 Отговор

    До коментар #122 от "Ейййй....русофилска гнус....":

    Ха-ха-ха,че то май нашия кеф е по голям от твоя.
  • 200 Пирожин

    4 0 Отговор
    И сега какво. Евгений трябва да върне доларите!
  • 201 Човек с очи

    3 2 Отговор
    Наблюдаваме попарените влажни мечти на платените неонацисти от DW.
  • 202 Руската агресия, ударя по руските глави

    2 4 Отговор

    До коментар #185 от "Фащ са най-":

    Истината е че най "Отвратителните рекетьори, фашисти, психопати, убийци, манипулатори, крадци, недодялани простаци." ... са точно рушняците,
    които се показаха пред Света и доказаха като азиатските варвари в завоевателната си война в Украйна с грабежите и мародерствата на руснаците и от руската армия да крадат в окупираните градове всичко ,– от перални, телевизори, да плячкосват медицинско оборудване и от стари тенджери и тигани, детски играчки, та до тоалетните чинии....!!!
  • 203 оз Полковник Фатмаков

    1 1 Отговор
    Заради интересите на малцина страдат мнозина и това е само началото очаквайте и неочакваното ама дано е по скоро че цялата тая трагедия да приключи и да спре проливането на невинна кръв.
  • 204 Пригожкин

    1 2 Отговор
    Колко смешно е да си Путуфил и да се кланяш на едно Джудже Скоро ще се кланяте на мен и ще викате Слава на Пригожкин
  • 205 Спукана му е работата

    1 2 Отговор
    Бункеру му се видя тесен
  • 206 Коко

    2 1 Отговор

    До коментар #113 от "САЩ са най великите и господари на Света":

    Сащ са последната дупка на кавала, но всички безумци я пълнят.
  • 207 Читател

    1 0 Отговор
    Г-н Евгени Дайнов, много бързате да даваме интервюта пред DW с такъв патос на ясновидец. Много по-умни и юредирани хора от вас, които представляват нациите по света се въздържат от подобни изказвания. Те не са преподаватели в университети и нямат научни титли, но за разлика от Вас имат ум в главата. Лично аз много съм притеснен от събитията в Кремъл. Притеснен съм от това да не би Пригожин да заеме мястото на Путин защото тогава България наистина ще бъде застрашена и то със сигурност.Попадне ли куфарчето с ядрените кодове в ръцете на Пригожин съм абсолютно сигурен , че нито ти нито DW ще можете да кажете Ошо каквото и да било.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания