Last news in Fakti

26 Юни, 2023 05:20 897 9

Бреговата охрана на САЩ ще води разследването на инцидента с батискафа „Титан“

  • батискаф-
  • разследване-
  • инцидент-
  • титан-
  • сащ-
  • брегова охрана

Американците ще получат помощ от Канада, Франция и Великобритания

Бреговата охрана на САЩ ще води разследването на инцидента с батискафа „Титан“  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бреговата охрана на САЩ съобщи в неделя, че ще води разследването на имплозията на подводницата "Титан" с помощта на Канада, Франция и Великобритания, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Батискафът "Титан" се взриви на път за обиколка на останките на кораба "Титаник", при което загинаха всичките петима души на борда. Отломките бяха открити в четвъртък (22 юни) на около 3810 метра под водната повърхност и на около 1600 фута (488 метра) от "Титаник" във водите на Северния Атлантик.

Петимата души на борда на „Титан“ загинаха: 58-годишният британски милиардер и изследовател Хеймиш Хардинг; роденият в Пакистан 48-годишен бизнес магнат Шахзада Давуд и 19-годишният му син Сюлейман (и двамата са британски граждани); 77-годишният френски океанограф и експерт по „Титаник“ Пол-Анри Наржоле, който десетки пъти е посещавал мястото на корабокрушението на „Титаник“; и Стоктън Ръш, американският основател и директор на „Оушън Гейт“, който е управлявал подводния апарат.

Главният следовател капитан Джейсън Нойбауер от Бреговата охрана на САЩ заяви, че операциите продължават и че са картографирали мястото на инцидента. Той не посочи срокове за разследването. Нойбауер каза, че свикването на Морски разследващ съвет е най-високото ниво на разследване, провеждано от Бреговата охрана на САЩ.

Разследващите работят в тясно сътрудничество с други национални и международни разследващи органи, включително Националния съвет по безопасност на транспорта на САЩ, Съвета по безопасност на транспорта на Канада, Френския съвет за разследване на морски произшествия и Сектора за разследване на морски произшествия на Обединеното кралство, добави Нойбауер. В момента се събират доказателства в пристанището на Сейнт Джонс, Нюфаундленд, в координация с канадските власти.

Съветът на бреговата охрана може да отправя препоръки към прокурорите за налагане на граждански или наказателни санкции, ако е необходимо, отбелязва АП.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 американски разузнавач

    8 2 Отговор
    Абе,какво става с прехвалената американска техника.Шпионският суперсамолет Раптор-потъна в Черно море,суперракетата на Мъски потъна в Атлантическия океан,суперподводницата Титан и тя на дъното

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 12343211

    8 0 Отговор
    Машинката не била пригодена за дълбочина ма на разследване да има.
  • 4 Лошо

    9 0 Отговор
    Не се взриви, а се смачка. И се оказва че май не отговаря на никакви стандарти...
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "американски разузнавач":

    И все PUT IN е замесен ‼️
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 0 Отговор
    Когато хора без елементарни познания по елементарна физика търсят лесна печалба и приключения - резултатът е такъв ‼️
    На 4 000м налягането е около 400атм което на 1м² е
    100×100×400= 4 000 000кг = 4000тона ,
    При площ от минимум 30м² то вече е
    над 100 000 тона ‼️‼️‼️‼️‼️
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 факуса

    2 0 Отговор
    ами 3ти път стомна за вода,чупи се,и пише,че щели да помагат на семействата,с какво пари явно имат бол щом по 250 000 са броили,вместо на зеления да ги дарят,поне щяха да са живи,или на нас за кувьози щот с тез капачки
  • 9 бързането

    4 0 Отговор
    към дъното ги е разчупило . Разпада им е бил на по близо от 50 метра от самото дъно . Затова търсещите ги не са чули и видели нищо . след 20 часа съобщили за звуци от други кораби наблизо- ритмични повторения с потропване и похлопване . Ще се полутат и помотат и ще открият още останки .