Last news in Fakti

27 Юни, 2023 05:22 1 652 11

Путин получи подкрепа от президента на ОАЕ

  • мохамед бин зайед ал нахаян-
  • владимир путин-
  • русия-
  • оае

Рудският лидер разговаря с Мохамед бин Зайед Ал Нахаян

Путин получи подкрепа от президента на ОАЕ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС - архив

Руският президент Владимир Путин проведе телефонен разговор с колегата си от Обединените арабски емирства (ОАЕ) Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС и БТА.

Преслужбата отбелязва, че президентът на ОАЕ "е проявил интерес да чуе оценките за ситуацията в Русия във връзка с опита за метеж от 24 юни". "След като получи изчерпателна информация, лидерът на ОАЕ изрази пълната си подкрепа за действията на руското ръководство", отбеляза Кремъл.

"Бяха обсъдени някои актуални въпроси на по-нататъшното развитие на сътрудничеството между двете страни предвид резултатите от преговорите на 16 юни по време на Петербургския международен икономически форум", се посочва в съобщението.

Президентът на ОАЕ е отбелязал важността на запазването на стабилността в Русия, както и на сигурността и благополучието на руския народ.

Телефонният разговор се е състоял по инициатива на ОАЕ.

Путин проведе вчера телефонни разговори и с президента на Иран и емира на Катар, които също изразиха подкрепа за действията на руското ръководство във връзка с бунта на Пригожин.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    18 4 Отговор
    Мохамед бин Зайед Ал Нахаян е инвестирал повече от 2 милиарда долара в руската икономика.

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Някой си

    6 20 Отговор
    Сега ако реши НАТО да атакува, дали ще му остане време на кролика да разкопае някоя и друга ули ца в Москва и да удари една шайба на Глупашенко..?
  • 4 Ал Бинди

    6 18 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    Ти па..Запада реши да постави на колене матушката, ама на нея не и се ставаше..
  • 5 Само питам

    5 18 Отговор
    А президентите на Зимбабве и Еритрея подкрепиха ли го? Румен Радев защо мълчи?
  • 6 Идва

    18 2 Отговор
    нов свят - честен и справедлив.
  • 7 Горил

    2 16 Отговор
    Друзя продажни копейки , Защо никой от населението не се вдигна да защити онова с ботокса и токчетата, нали уж 90% са за него и подържат войната! В нито едно село или град и в оркландия и в задунайска!!!!

    Коментиран от #10

  • 8 Последния Софиянец

    2 18 Отговор
    До като ватниците се млатят помежду си в блатницата, Зеленски ги загрузва с 200 на фронта!
  • 9 Артилерист

    15 0 Отговор
    С американците са 30-тина държави от НАТО-то им и някои от богаташите извън него. Всичко останало подкрепя Русия. Някои все още негласно, за да не ги ударят със санкции империалистите, но осъзнаването е в ход. Спомняме си как Байдън наскоро ходи да уговаря арабите, но те неочаквано, нали, извадиха кураж и не му уйдисаха на останалото му като акъл. Същото направиха и китайците и африканците с Блинкен. Изобщо по-голяма част от света показва, че му е писнало от чорбаджилъка на американците, Г-7 и прочие експлоатиращи ги богаташи. И нещо не толкова важно: не им ли е неудобно на някой атлантикоориентирани или платени за тази цел, да се опитват да обиждат за физически недостатъци президента Путин на фона на отчайваващото ментално състояние на тоз дето уж води американците и останалия демократечен, нали, свят? И те там наредени след тоз дибидюс безупречен техен кумир. Някак си доста комично излиза, а?

    Коментиран от #11

  • 10 Ха-ха-ха

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Горил":

    Ма той и обратният въпрос е валиден? Защо никой от военните не тръгна срещу президента? Всички стояха и гледаха ? Нали не го обичат според вас, можеха да се възползват и да го свалят?
    Не бъдете смешен, кой метежник и превратаджия ще му кажат спри и той ще спре и ще тръгне наобратно? Дайте друг такъв пример в историята! Чакам.
  • 11 Аааа

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Артилерист":

    Той пък зеления 2 метра е, същият с ръст 1.70.
    Ама той е някакси по- така, демократично нисък.