Last news in Fakti

29 Юни, 2023 18:18 2 673 208

Денков след срещата със Столтенберг: Най-добрият начин да защитим другите държави и България, е като помогнем на Украйна

  • николай денков-
  • йенс столтенберг-
  • украйна-
  • държави-
  • помощ-
  • защита

"Източният фланг става все по-важен през последните години и трябва да работим заедно, за да го укрепим", категоричен бе българският министър-председател 

Денков след срещата със Столтенберг: Най-добрият начин да защитим другите държави и България, е като помогнем на Украйна - 1
Снимка: bTV

Рисковете бяха много ясни, още когато Русия нахлу в Украйна. Най-добрият начин да се намали този риск е да се помогне на Украйна. Това е най-добрият начин да защитим другите държави, включително и България. Това каза премиерът акад. Николай Денков на съвместно изявление в Брюксел с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от novini.bg.
"Има само два начина да бъдем в безопасност и сугурност: хора, ифраструктура, обучение, технически, военни оръжия, да бъдем изцяло интегрирани в структурите на НАТО. Да можем да разчитаме на подкрепата от другите държави, съгласно правилата на НАТО. Смятам, че имаме да положим много усилия, да продължим да изграждаме капацитет и способности. Източният фланг става все по-важен през последните години и трябва да работим заедно, за да го укрепим", категоричен бе министър-председателят.
Относно процента от БВП, който държавата ни отделя за отбрана, Денков посочи: "Тази година ще бъде малко под 1,9%, за догодина в бюджета е заложено да стигнем 2%, за 2025 г. са заложени и планирани над 2%. Имаме планирани инвестиции в модернизация, в технически подобрения. Ще се увеличават и варират нагоре-надолу, но сме поели ангажимента да надминем тези 2% долна граница".


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БгТопИдиот🇧🇬

    185 15 Отговор
    Чехлю Козев нумер 2.

    Коментиран от #77

  • 2 Майна

    100 15 Отговор
    Руската позиция:
    ,,Мария Захарова беше попитана „кога Русия ще започне правна процедура за прекратяване на двустранния договор с Украйна за нейния суверенитет?“ Захарова отговори:

    „Процедурата по прекратяване на двустранния договор с Украйна за нейния суверенитет е възпрепятствана от липсата на такъв. В член 1 от Договора за принципите на отношенията между РСФСР и Украинската ССР от 19 ноември 1990 г. двете републики се признават взаимно като „суверенни държави“. След това договорът от 1990 г. беше заменен от Договора за приятелство, сътрудничество и партньорство между Руската федерация и Украйна от 31 май 1997 г. (член 39), който беше денонсиран от Украйна и прекратен на 1 април 2019 г.

    Няма армия няма държава. Но войната ще продължи, защото е тази между САЩ и силите на НАТО и Русия. Това също ще има край, но по-дълъг.,,

    Коментиран от #30, #65, #69

  • 3 Българин

    121 15 Отговор
    Видяхме великото украинско контранастъпление с подкрепа от 50 държави, включително САЩ, Великобритания и Франция. То се провали напълно. За три седмици са превзели по данни на Ханна Маляр 130 кв. км., което прави по 6 кв. км. на ден. София е 500 кв. км.

    Коментиран от #71

  • 4 Сухар бг

    129 13 Отговор
    Тоя невзрачник само суетата го движи,никоя в гимназията не му е обръщала внимание.Дошло му времето да си отмъщава момчето..
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Без много думи

    103 8 Отговор
    И КОЙ ти го подсказа това най-добро решение или ти сам се сети? С колко си мотивиран за го отстояваш така твърдо, както само ти си можеш? Не разбирасе, че ти не си про .. даж.. ник, нали!
  • 7 Майна

    100 11 Отговор
    Този ,,скакалец,, да чуе Путин:
    ,,Реалността“, заключи Путин публично, не за Шойгу или Генералния щаб, е, че процентът на унищоженото на бойното поле оръжие на НАТО рязко ще нарасне, защото „нападателният потенциал на противника не е изчерпан; те може да имат стратегически резерви, които все още не са използвани. Когато тези резерви бъдат победени, няма да останат нито оръжия на НАТО, нито украински мъже.,,

    Коментиран от #82

  • 8 Егати държавата!

    13 87 Отговор
    Руските шпиони ни гърмят военните складове както си искат и когато си поискат!
  • 9 Гай Турий

    129 10 Отговор
    От кого защитаваш България бе, каun?! Кой ни заплашва, ако ние не се перчим насреща му и ако не тъпчем агресивната ureliud наркохунта с всякакви оръжия, които убиват руснаци?! След като с твоите мdтериали се убиват руснаци, те как ще гледат на теб, като на Хари Кришна ли, като на Мадона?!Вие изобщо имате ли нормално мислeне или ни смятате за балами, да ни лъжите с витеивити ала-бализми. За такива процеси се иска логичен исторически поглед, а не продажничество на чужди служби и на НПО на Сорос.
  • 10 Русороб

    9 111 Отговор
    Защо още не е започванало прочистването на тайните служби, МВР и всички правохранителни и правораздавателни институции, държавната администрация, както и националните медии от наводнилите ги през последните години руски фашистко-комунистически агенти и шпиони?
    Защо бандитите от проруската антибългарска партия "Възраждане" са още на свобода?
    Защо в руското посолство има още кагебешници и гереушници, които продължават да работят със своите български агенти, а не са си заминали за Москва? Защо лицето Митрофанова е още в България?
    Защо съветските окупаторски паметници още стърчат над градовете ни?
    Защо не са възстановени българските имена на стотици обекти - градове, села, площади, улици и булеварди, наречени на окупаторите и техните български слуги?

    Коментиран от #15, #17

  • 11 Има и "видов ден"

    65 8 Отговор
    Тогава става ясно "кой кум, кой сват, кой на булката е брат". Соломон Паси, Симеон Кобурга, Георги Първанов и последици
  • 12 вели

    117 10 Отговор
    За мен е скнадлно български министър-председател да говори на чужд език, когато дава пресконференция извън България! Демонстрира единствено подчинение, особено както гледаше като послушно кученце, Столтенберг.

    Коментиран от #14, #39

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Аман заман

    91 7 Отговор

    До коментар #12 от "вели":

    Още по-унизително е да говори за защита на други държави, а и на България, при положение, че първо България е толкова окрадена, че вече няма какво да и се защитава, и второ да предлагаш най-бедния и най-гладен народ курбан да стане на богаташите е кощунство!
  • 15 Посолството

    86 7 Отговор

    До коментар #10 от "Русороб":

    Защо не се метнеш от по-високо , прайдар ? Платена соросня посолствопоклонническа . Демонтирай си паметника на американските летци дето убиваха мирни граждани и на оня гущер Рейгън и директно към Филаделфия . Направо на улицата с багажа и на силни аналгетици като останалите .

    Коментиран от #41, #86, #94

  • 16 знаещ

    90 7 Отговор
    нещастник жалък първо питай народа след като си негов представител и тогава действай бе глупак американска подлога

    Коментиран от #95

  • 17 Гай Турий

    82 6 Отговор

    До коментар #10 от "Русороб":

    Абе царвул, на теб известно ли ти е, че най-големите градове в Украйна и Русия са с български произход, създаване и име. Ти защо не се възпротивиш, че киевската хунта краде нашата история и иска да се изкарат, че имат история от 1000 години, а всъщност те са създадени с това име като съветска република от Ленин и Троцки по замисъл на СЕК.

    Коментиран от #24, #119

  • 18 Хохохо

    79 6 Отговор
    Направете референдум за помощта за Украйна нали сте демократи.забравих че както вашите лидери казаха че референдума не е демократичен
  • 19 Къртичата глава

    65 5 Отговор
    да взима пушката и да ходи да помага на фашагите и сина на Бай Дън.

    Коментиран от #28

  • 20 Академични глупости

    74 5 Отговор
    Русия никога не имала за цел България или Европа, но нашето мекере ни поднася претоплени опорки на Американската пропаганда. Ако Русия искаше да завладее цяла Украйна досега щеше да го е направила. Ако искаше източна Европа, досега щяхме да сме ги посрещнали с хляб и сол.
  • 21 Айдееее

    57 6 Отговор
    Очилатото заговори за хора да изпращаме в Украйна ! Май им се иска да ги навестим наистина .
  • 22 оня с коня

    7 63 Отговор
    И виждате тука че Русия Е ОБРЕЧЕНА НА СМЯНА НА РЕЖИМА и евентуално Разпадане на Отделни Губернии разпределени между Олигарсите и ПАК продължавате да си приказвате ваще си Неща!:)Ама НЕ МОЖЕ да се мери Русия нито във Военно отношение по Конвенционални Оръжия,още по-малко пък в Икономическо- 4,5 ПЪТИ я превъзхожда НАТО в Жива сила и Оръжия,а Икономиката й е колкото на една Италия или Испания!Ами останалите Евродържави ,Америка,Ю.Корея и Япания,Австралия и т.н. които усърдно помагат на Украйна?А нима САМО Малка България не бълва от Оръжейните си заводи работещи на 3 смени и 100% натоварване внушителен Обем продукция- БАШ за Украйна?А колкото до Действията и Политиката на Про- Атлантическото ни Правителство - СВИКВАЙТЕ,вече друг вятър вее НАЙ-НАКРАЯ в БГ!

    Коментиран от #29, #73, #89, #103

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Лъжи и манипулации!

    9 61 Отговор

    До коментар #17 от "Гай Турий":

    Това е от съветската лъже история, Украйна я има на карти от 16-ти век, където русия я няма.

    Коментиран от #27, #31, #55

  • 25 3636

    44 7 Отговор
    Тоя ми прилича на нещо ама не мога да се сетя.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Американската мечта умря!

    59 5 Отговор

    До коментар #22 от "оня с коня":

    Виждаме че САЩ и доларът се разпадат с бясна скорост. Никой вече не вярва на САЩ че строят демокрация като нападат други страни, никой не иска да има нищо общо с тях. Даже Западна Европа вече поглеждат към Китай обещава мир и благоденствие а не непрестанни американски войни.

    Коментиран от #33, #42, #45, #74

  • 30 Нете ли е

    9 50 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    срам да цитираш руската измамна, лъжлива пропаганда. Кога ще ви изхвърлят от тук?

    Коментиран от #34, #43

  • 31 Гай Турий

    47 7 Отговор

    До коментар #24 от "Лъжи и манипулации!":

    Смях. Ти знаеш ли произхода на името "Украйна"? Само не се измъчвай да го изкараш от смисъл за "крайна" страна.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Бил

    12 13 Отговор

    До коментар #29 от "Американската мечта умря!":

    ли си на психиатър напоследък. Изглежда лекарствата ти трябва да се сменят. Зацапваш ефира неконтролируемо.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 стоян георгиев

    46 6 Отговор
    Денков е грозно старо пасивно педерче
  • 36 А на нас

    26 3 Отговор
    Най големите бедняци кой ще помогне
  • 37 Сега

    5 23 Отговор

    До коментар #27 от "3636":

    я има, и скоро ще граничи с Китай. Не се мъчи да търсиш исторически данни, защото това не е работа за всеки.

    Коментиран от #49

  • 38 Тоа

    27 4 Отговор
    Ще защитава другите държави....
    Мухахаха
  • 39 Мера според мера

    22 0 Отговор

    До коментар #12 от "вели":

    Вехтите хайдути така са се клели:
    „Заклевам се днес пред Бога на честния кръст и на Св.Благовествувание, как ще удържа и изпълня всичките святи обязаности, които ми се съобщиха и четоха в закона и всичко, щото се касае до достигането на общата народна цел. Нека ми бъдат свидетели на смъртната клетва както светлото слънце и небето, тъй също и лъвът в народния знамен. А пък в пристъпване на клетвата ми нека храбрите юнаци с острите ножове ми бъдат праведни казнатели. Амин.”
    /клетвата е съчинена на 18 май 1867 г. в Стара планина, на връх Българка, на запад от усойната, на два часа разстояние на север от Сливен, от главен писар на народното българско движение – еленчанина И.П.Кършовски и подписана от Главния войвода на четата Панайот Хитов/
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ами ти...

    4 18 Отговор

    До коментар #15 от "Посолството":

    Се метни от по високо бе руско гу..В.н..0
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 За твоето

    3 9 Отговор

    До коментар #32 от "Професора":

    твъдение няма доказателства, но от писанията ти се вижда, че имаш проблем с мисленето. Ако искаш, ще ти помогна!

    Коментиран от #50

  • 45 Абе........

    9 4 Отговор

    До коментар #29 от "Американската мечта умря!":

    От къде ви изтърват такива психопати?
  • 46 Възрожденец

    5 14 Отговор

    До коментар #32 от "Професора":

    За него не знам, но цонка гълтачката и разкрачената като nиkaeща крава копейка съм на 101% сигурен.

    Коментиран от #62

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 3636

    18 2 Отговор

    До коментар #37 от "Сега":

    Ще граничи със сигур но в състава на РФ!
  • 50 Професора

    34 4 Отговор

    До коментар #44 от "За твоето":

    Нормалните хора ги усещаме тези като Денков, че не са в ред. Този е легенда в университета обича студентите от по екзотичните държави.
  • 51 Урюрвкос

    17 1 Отговор
    гледам измененията в Конституцията на Украйна от тази година и виждам неща които беше забранено дори да си помислиш. Например че се състои от райони, области и републики (сиреч федерация). Военен неутралитет и забрана за разполагане на чужди военни на своя територия, Основни държавни езици украински и руски плюс всяка република може да си избира свой основен език. Чудеса.
  • 52 На бе

    3 9 Отговор

    До коментар #27 от "3636":

    Аресва ли ти ?

    Коментиран от #60, #64, #153

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Живи да не бяхме

    20 2 Отговор

    До коментар #26 от "Цъцъцъ":

    Да-да, само, че той него си не дава, а назе сите курбан подарява! Само дето не знае, че куче що ни е залаяло - все е побесняло.
  • 55 Аз пък

    25 2 Отговор

    До коментар #24 от "Лъжи и манипулации!":

    Търся под "дърво и камък" стара украинска монета. Плащам без проблем, колкото кажете.
  • 56 факуса

    22 3 Отговор
    денков боклук продажен,не сме малоумни,мног добре знаеш що стана сво,кой не спази споразуменията от минск,и що си мислиш,че след 1г.помощ и никаква полза,още помощ ще промени нещата за осрайна
  • 57 Това е най-добрият начин да предизвикате

    18 4 Отговор
    Ядрена война. Ама тоя химик... Абе 5 милиона как не се събрахме 50 хил да ги погнем...
  • 58 Иначе

    11 2 Отговор
    Июало свобода на словото 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 59 Тото

    22 4 Отговор
    Пълни глупости,най разумно е да бъдем неутрални и да не вземаме страна нито на Русия нито на Украйна!!! А ако Денков толкова държи можа със приятелите си да заминава за фронта още днес!!!! Но да не въвличат България във конфликта!!!
  • 60 Мдааа

    22 3 Отговор

    До коментар #52 от "На бе":

    Което доказва че в има рус, а укра я няма.Както и си знаех. Как пък не се усещаш, че вместо да докажеш , ти се забиваш..Хахаха.

    Коментиран от #67, #102, #160

  • 61 долу ЕС

    17 5 Отговор
    пълен т а п и р! че нас кой ни защитава бе! само днес хванаха 300 миграни нехванати още 300, за 180 дни за 2023, 64 000 за 2023 ще са над 100 000!!! ето преди 1990 това беше абсурд да се случи!!! да ти умрат децата на границата!

    Коментиран от #63

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Демокрация бре

    4 3 Отговор

    До коментар #61 от "долу ЕС":

    Путин е виновен,че не им даваме право да стъпят в Европа?
  • 64 Реалист

    17 3 Отговор

    До коментар #52 от "На бе":

    Имало е държава Малорусия и е била на територията на Галиция малка една трета от крсйна вс останло е било руска империя
  • 65 А бре

    5 18 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Майничка. на кого му пука какво била казала Захарова бре? Сега като ви спретнат закона, ще виете като линейки!!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Да бе

    3 11 Отговор

    До коментар #60 от "Мдааа":

    Пуснах ти една карта преди малко...Премана я модератоеа...Щеше да ти е учудено,през 1000 та година какво има на нея.

    Коментиран от #91

  • 68 БгТопИдиот🇧🇬

    12 2 Отговор
    Тоа с тези гулеми уши да не е от богоизбраните-не съм му гледал родословното дърво ??

    Коментиран от #72

  • 69 стоян

    4 15 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    До 2 ком - тая опорка др. мутрафанова от руското ли ви ги раздава за разспостранение др 4000
  • 70 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    7 6 Отговор
    Боклук!
  • 71 А бе

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Споко българане, още не е започнало!
  • 72 Чарлс Дарвин..

    5 2 Отговор

    До коментар #68 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Спокойно моето дете.Написъл съм теория за произходс на човек.Там са описани корените му.А тва е крайният резултат.
  • 73 факуса

    12 1 Отговор

    До коментар #22 от "оня с коня":

    вятъра вее в продажните ви тикви,ама то не остана,отрезвяването ви ще е шокиращо за вас
  • 74 ЦЪР ВУЛ

    3 5 Отговор

    До коментар #29 от "Американската мечта умря!":

    Защо не се разкараш бре? Не ви ли нагарчат тези дъвки?
  • 75 Тапа Нар

    20 3 Отговор
    Ако другите държави са опряли Гъбария да ги защитава, значи положението е трагично

    Коментиран от #81

  • 76 Виц за трима от ншите

    14 3 Отговор
    Чета с предател, Денков. Лошото е, че четите са 2 милиона, значи и толко са предателите
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Татко Барва

    13 4 Отговор
    Това безумие е на съвестта на гъбарите. Прокълнати да са и семката им
  • 79 🇺🇸🇮🇱🇬🇧🏳️‍🌈🚾

    21 4 Отговор
    Сламено човече ,или по точно сламено мишле на което му бе дадено да играе роля на (ръкояодител)на едно анти българско управление замислено и констроирано от един посланник в едно посолство.
  • 80 Коментар

    21 2 Отговор
    Това звучи като:
    Най-добрият начин да не загинем е да налапаме дулото и да дръпнем спусъка!?

    Евроатлантизмът е новия фашизъм!
    Това трябва да го знае всяко хлапе, а какво да говорим за възрастните!!! Те трябваше да са го разбрали още преди женитбата на "чегъртачите" с "чегъртания"!!!
  • 81 Браво

    2 3 Отговор

    До коментар #75 от "Тапа Нар":

    Умен си ,с 12 думи и една буква.👍
  • 82 селянин

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    А бре щяхме да те вземем на село гаргите да плашиш, ама и за това те не бива!
  • 83 Ами ние като

    15 1 Отговор
    нападнем Макетата ще ни помогне ли някой че не виждам по друг начин да се разберем.
  • 84 срам

    28 4 Отговор
    Идиоти брат! Пълни! Жал ми е за тези които са гласували за този, а още повече за цяла България!

    Коментиран от #106

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 ЦЪР ВУЛ

    3 6 Отговор

    До коментар #15 от "Посолството":

    Защо не се разкараш бре?!?
  • 87 БгТопИдиот🇧🇬

    12 2 Отговор
    Ходихте ли за гъби-ХОДИХТЕ !!

    Сега чакайте повиквателни.
  • 88 Ива

    30 2 Отговор
    Денков след срещата със Столтенберг: Най-добрият начин да защитим другите държави и България, е като помогнем на Украйна
    Каква Украйна виш на какво прелича България
    Продажник

    Коментиран от #151

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Колко е бърз

    17 1 Отговор
    Брей че бързак. Няма и месец откакто получи длъжността и веднага започна да лиже за…ници. Е, веднага се вижда и какво ще е управлението. Дали ще минат и 3 месеца преди хората да излязат на улиците?
  • 91 Страничен

    25 3 Отговор

    До коментар #67 от "Да бе":

    Нямат украиндки хан, цар, княз,писменост, държавност, монетарна система. НИЩО. Измислена държава.Ето сега си променят имена на села,да не носят руски имена, а укрозки. Така си създават и крадат история.Щом и полежите подскочиха, че им крадат от историята, значи са измислени. Ако имаш дълга история 1000 год.няма да крадеш, а ще имаш артефакти
    Къде им са старите монети, както казва един коментатор по горе. Държава без парична система НЯМА. Украйна е местност, регион на Руското княжество.

    Коментиран от #97

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Тъпак

    18 3 Отговор
    От тая демокрация и свобода на словото, не можем нищо да кажем. Половината коментари се премахват веднага, но истината си остава- дойде хунта от българоубийци

    Коментиран от #107

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Любопитния

    4 10 Отговор

    До коментар #16 от "знаещ":

    Ти ли си народа бре изгладняла продажна копейко?

    Коментиран от #98

  • 96 Сеймур Херш-САЩ

    12 1 Отговор
    На ВСУ са необходими 117 г. за да си върнат руските териториии присъединени към РФ в началото на 2022 г.
    Херш е носител на наградата Пулицър
  • 97 Адебе

    9 9 Отговор

    До коментар #91 от "Страничен":

    Гробът на хан Аспарух е в Украйна.Тогава Украйна България ли е,или България е Украйна?

    Коментиран от #162, #163, #165, #169

  • 98 А да не би да си ти

    6 1 Отговор

    До коментар #95 от "Любопитния":

    бе козарска подметке съдрана
  • 99 Правилно

    4 0 Отговор

    До коментар #92 от "Български Русофил":

    Ете така требе👍
  • 100 Какаминга

    15 1 Отговор
    На Украйна скоро и Господ няма да може да и помогне.
  • 101 хахаха

    11 2 Отговор
    Към избирателите на ПП-ДБ ама как ви натаковаха :) тези от ГЕРН кво да и кажа те са праволинейни за тях каквото и да кажа все ще е малко :)
  • 102 Даааа

    3 18 Отговор

    До коментар #60 от "Мдааа":

    РУСИЯ ГУБИ ТОТАЛНО ВОЙНАТА! СКОРО ЩЕ ЗАМЛЪКНЕТЕ!!

    Коментиран от #104, #105, #108, #118

  • 103 До оня дето го клати коня

    13 3 Отговор

    До коментар #22 от "оня с коня":

    Обречена е твоята любима краварска фалирала и кашерна помийна яма зад океана.
    Без петродолара САЩ са КРАЙ.
    Да те светна,че Сау.Арабия,ОАЕ,Венецуела, Иран и Русия работят усилено по това да изхвърлят долара от търговията с нефт ,газ и петрошни продукти.
    Новата обща валута на БРИКС която идва съвсем скоро и с която ще се търгуват нефтените продукти както казва Джефри Сакс ще е край на американската хегемония и начало на ужасяващи процеси в самите съединени щати.

    Коментиран от #110

  • 104 хахаха

    5 0 Отговор

    До коментар #102 от "Даааа":

    И като се събуди краката ти отвити :)
  • 105 Тъпак

    3 2 Отговор

    До коментар #102 от "Даааа":

    Такъв, мечтай си
  • 106 Коментар 84

    1 0 Отговор

    До коментар #84 от "срам":

    Разбрах ,че е до мен.....и на мен ми е жал...
    Скавейков е написал защо.
  • 107 Господине

    3 0 Отговор

    До коментар #93 от "Тъпак":

    Ние не сме тук да си казваме нещо,а да ни промиват мозъците.Затова вместо да си го промивам се забавлявам и с едните,и а другите 😁

    Коментиран от #115

  • 108 МДААА

    3 8 Отговор

    До коментар #102 от "Даааа":

    1.Референдум няма да има.
    2.Изпращаме милион снаряди за Украйна.
    3.Цената на газа е по-ниска от преди войната.
    4.Пригожин е отказал да подпише договор.Вагнер спира участието си във войната в Украйна.
  • 109 Цъцъцъ

    13 2 Отговор

    До коментар #94 от "А бре":

    Един така взриви и мавзолея, ама го забравихте.
    Подлогите никой не ги помни

    Коментиран от #116

  • 110 Това през

    0 0 Отговор

    До коментар #103 от "До оня дето го клати коня":

    22 век.
  • 111 Анонимен

    14 2 Отговор
    Хората искат да живеят в мир и всяко действие, което го застрашава, е много погрешно. Искаме страната ни да се управлява от хора, които на първо място поставят България и българите, а не чужди интереси!
  • 112 Въпросче

    10 2 Отговор
    Абе, хора, някой знае ли това академик има ли жена и деца или е омъжено като Кокорчо?

    Коментиран от #120, #122

  • 113 За Украйна!

    3 12 Отговор
    Са всички добри хора!
    Другите са за затвора!
    А Путин в Бора Бора!
  • 114 не човек а сасухрена карикатура

    5 2 Отговор
    Тоя ако е запасняк , ще е като от филма Тримата от запаса.
    С уточнение , че героите там бяха хора , а този е дашен пудел, но академичен.
  • 115 Тъпак

    8 2 Отговор

    До коментар #107 от "Господине":

    Господине, явно си дошъл от село да погледаш сеир, но кръвта на българите ще е истинска, ако участваме като срана в конфликта

    Коментиран от #127

  • 116 помним

    11 3 Отговор

    До коментар #109 от "Цъцъцъ":

    Евгени Бакърджиев другия престъпник за времето си :) Как ще го забравим нали при него и Костов почна пълния разпад на държавата! Предателите не се забравят!
  • 117 Мим

    15 1 Отговор
    Абе ,като учен уж те смятахме за по компетентен,а ти се оказваш абсолютно некомпетентен ,поемаш чуждите задачи и нагласи.Много си се объркал.Трябвало на укрите да помагаме и то като най бедна и низвергната страна от запада.Ами не виждаш ли,че и германците на макетата помагат за наша сметка.Никой не ни бръсне ,а ти им се подлагаш и натискаш.Излиза подлизурка.Марш към нивата....
  • 118 гого

    6 4 Отговор

    До коментар #102 от "Даааа":

    Бягай да се стържеш някъде джендър !!!!!

    Коментиран от #126, #135

  • 119 ЦЪР ВУЛ

    5 5 Отговор

    До коментар #17 от "Гай Турий":

    Коя и каква българска история е откраднала Украйна бре?!? Когато Северна македония под носа ти краде бъгарска история, траеш като риба!! Не стига, че изобщо не си наясно с Историята, ами се правиш и на патриот за копейки!!!

    Коментиран от #193

  • 120 Цъцъцъ

    3 2 Отговор

    До коментар #112 от "Въпросче":

    Има жена, но няма деца. Такива като него не се размножават
  • 121 Кака

    5 1 Отговор
    Източния фланг отдавна стана източен фронт
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Пригожин

    3 6 Отговор
    Без мен Путин няма шанс

    Коментиран от #132

  • 124 Помагайте им

    7 2 Отговор
    давайте си заплатите, продавайте си имуществото ... но не с парите на хората.
  • 125 топ овластени дебили

    6 2 Отговор
    Денков, Денков,
    вятар те вее на бела кобила.
  • 126 Бат Котьо

    1 0 Отговор

    До коментар #118 от "гого":

    Ела ,ела Гогчо. Не се притеснявай, винаги има първи път.
  • 127 Тъпака съм

    0 0 Отговор

    До коментар #115 от "Тъпак":

    А ти умньо,мислеш че ще се разминеш ли?
  • 128 Тъпчо

    11 2 Отговор
    Само дето не можах да разбера какво общо има Украйна с другите държави, НАТО и България... Нещо малко за риби ни взема гоУемия брат ма карай... Винаги сме си платили от нефелни политици и сега не правим изключение
  • 129 Доктор

    9 3 Отговор
    Продажен соросоид с визия на гризач и поведение на мекотело.
  • 130 йовков

    3 1 Отговор
    Бже, колко мъка има по тоя свят, Боже! Елс си прибери мунчовците!
  • 131 Пха ха ха ха

    10 3 Отговор
    Гладните евроатлантически хрътки се облизват около Русия но скоро ще бъдат наритани в ъгъла 🤪
  • 132 Това е безспорен

    4 1 Отговор

    До коментар #123 от "Пригожин":

    Факт.
  • 133 Браво г-н Денков !

    4 8 Отговор
    Само така !
    До предаването на Путин в ХАГА !
    Вие сте истински мъжага !
  • 134 мер

    5 3 Отговор
    Вие да си гледате работата ! Тук не става въпрос за държавите , а за натовските бази, които нямат работа около границите на Русия . Егати лъжците .

    Коментиран от #141, #152

  • 135 Онзи

    2 3 Отговор

    До коментар #118 от "гого":

    Не е проблем да се видим и изобщо няма да те питам стърган ли си или не!!

    Коментиран от #144

  • 136 Белата Златка

    1 0 Отговор
    Крим е ГРЪЦКИ!

    Коментиран от #139

  • 137 Читател

    8 1 Отговор
    Плъх
  • 138 ха ха

    10 2 Отговор
    помпате мускули за да има още войни , нато е агресивен блок изпълняващ нарежданията на шепа клептократи и идевателстващ над половината свят , а лъжите за демокрация , либерализъм , ала бала ценности ги виждаме ежедневно

    Коментиран от #146

  • 139 Брао Златке

    2 0 Отговор

    До коментар #136 от "Белата Златка":

    А Венеция е ,Македонска.
  • 140 Хи Мен

    4 3 Отговор
    Гъбари, доволни ли сте какво постигнахте с бездействието си? Само така

    Коментиран от #145, #164

  • 141 Ааа не

    7 2 Отговор

    До коментар #134 от "мер":

    Кой си ти ,да казваш къде да има бази на НАТО и къде не?!? Какъв фактор си ти. какво зависи от тебе?!?
  • 142 Ъъъ

    10 2 Отговор
    Психодиспансера има почивен ден, пациентите му са тук и лаят възхвали за фащ
  • 143 Най добрие начин да защитим България е

    15 2 Отговор
    като се разкараш пропаднала краварска марионетка и ни лишиш от неприятното си присъствие! А можеш да вземеш на из път и участващия в управлението на фашистите от Укрия простия бай Тодор!
  • 144 Пор Ник

    0 0 Отговор

    До коментар #135 от "Онзи":

    Ти нали лъскаше на гилфове бе?
  • 145 А какво

    1 0 Отговор

    До коментар #140 от "Хи Мен":

    Трябваше да е действието?...Ти какво направи?
  • 146 Любопитния

    4 1 Отговор

    До коментар #138 от "ха ха":

    Че ти откъде знаеш какво е ценност?! Кой те излъга пак?

    Коментиран от #155

  • 147 ПП/ДБ/ГЕРБ/ СДС

    2 7 Отговор
    Ще управляват дълги години....
    Свиквайте русофили....
    Докато станете фосили....
    Миглена от Тервел.
  • 148 Тома

    5 5 Отговор
    На българина му дай да се надупе и му гледай сеира

    Коментиран от #150

  • 149 язе

    13 3 Отговор
    Този паткан трябва да му е ясно, че няма как български войни да стрелят по руснаци. Това, че сме в НАТО и ЕС не е никакъв фактор, когато се изправиш лице в лице с т.н. "враг". По-скоро ще запукат украинците и НАТО-вците. Това са пълни иди0тщини. Ноооо "матряла" си е виновен, че избира пед@ли, крадливи б0клуци и нек@дърници. Тази малка, китна държава, с този благ и трудолюбив народ можеше да е РАЯ на Земята, ако не се управляваше от изр0ди!

    Коментиран от #156

  • 150 Браво Тома

    0 4 Отговор

    До коментар #148 от "Тома":

    Докато си чешем езиците,дойде време да си кажем истината 🍺🍺
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Даааа

    3 5 Отговор

    До коментар #134 от "мер":

    ЩЕ ИМА ОЩЕ БАЗИ НА НАТО!! БЪЛГАРИЯ Е ВАЖНА ЛОГИСТИКА!!
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Пригожин

    2 7 Отговор
    Още от Шипка....
    Русия прави ошибка след ошибка....
    Путин е вече малка рибка
    И не може да припка
  • 155 ха ха

    4 2 Отговор

    До коментар #146 от "Любопитния":

    ами теб те устройва нивото на домашно куче пудел , друг друго , или те лъжа ?

    Коментиран от #159

  • 156 Тизе

    3 6 Отговор

    До коментар #149 от "язе":

    Бре баш паткане, кой ти каза че българи ще стрелят по ватенки?!? Ако не беше НАТО сега ватите щяха да стрелят по тебе и изобщо нямаше да те питат!
  • 157 🤣😉🤣🤣🤣🤣

    1 0 Отговор

    До коментар #153 от "Упс!!!":

    Абе синко,абе коментаторе....
    Тръгнал си тук,да оспорваш нещо,на което пише с големи числа -1000 гд.🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Виа па закво влизате да коментирате неща,които изобщо не са ви в понятията?Историята не е чаша !
    Сега,направи следното-
    ВЛЕЗ В ЧИЧО ГУГЪЛ,И НАПИШИ КОЯ ГОСИНА БЪЛГАРИЯ ПАДА ПОД ОСМАНСКО РОЖСТВО!
    ЩЕ ТИ ДАМ ЖОКЕР ! 13...И КОЯ
    СТАНИ БОГАТ С ПОЗНАНИЯ СИНКО,НЕ С ШОПСКА САЛАТА!
  • 158 Истината съм аз

    0 0 Отговор
    Двама де...би....и седнали локум да разтягат ,от тях нищо не зависи ,дори руснаците го ритнаха оня по г..
  • 159 Любопитния

    1 2 Отговор

    До коментар #155 от "ха ха":

    Лъжеш се хахахакащия, никога не съм бил пудел или куче, копейко?!? Ти да не смяташ, че от Русия ще доде благоденствие?!? Попитай по възрастните, всеки ще ти каже .че всички беди са идвали от Русия и продължават да идват!! От тази изостанала империя нищо добро не чакай!!

    Коментиран от #172

  • 160 Абе,забивач

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "Мдааа":

    Тая карта,дали се сещаш защо е пусната ???
  • 161 Артилерист

    13 2 Отговор
    Денков окончателно се демаскира. Денков, не ми говори за интегриране в американското НАТО, ами кажи кога ще заработи икономиката, кога ще се подобри жизнената среда, щото хората да не напускат територията-в момента имало дефицит на кадри във всички области, а в провинцията като извикаш "Бърза помощ ", ако не пукнеш, докато дойде, най-много фелдшер да ти се яви, я да констатира фаталния край, я да ти хакне някоя инжекция за успокоение- кога ще се измъкнем от последното място в Европа по доходи на хората, стига с тез американски оръжия, никой не ни заплашва освен американците. Денков, ако наистина си толкова смел, колкото военно любив, кажи кога ще предложиш да се вдигнат данъците на богаташите. Денков, ти си академик, не повтаряй тъпата опорка, че войната е започнала с навлизането на Русия в Украйна, не ти отива като толкова високо титулуван учен. Денков, ние знаем, че си назначен от посолствоТО, но неговите интереси не са наши, на нашата България! И накрая, г-н АКАДЕМИК Денков, моля ви, направете така, че хората да ви запомнят с нещо по-полезно, отколкото с интеграцията в НАТО. Побързайте! Нямате никакво време с тоз атлантизъм.

    Коментиран от #183

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 гъбар

    8 1 Отговор

    До коментар #140 от "Хи Мен":

    Като не гласувах постигнах две важни за мен неща: 1. не си сложих грях на сърцето, че съм гласувал за хора, които ще отнемат бъдещето на децата ми; 2. намалих легитимността на такива като тия, които взеха властта не благодарение на избори, а на ала-бала с някого си. Като намалявам легитимността на натрапената ни власт, аз ги лишавам от правото да говорят от мое име. Когато гъбарите станахме критично много, ги лишихме от легитимността да говорят от името на народа и дадохме ясен знак, че това правителство не ангажира българския народ, който мисли точно обратното на това, което мислят и правят неговите управляващи. Това е тиха, но решителна съпротива, другото е да правим революции, което не е добра идея. Тихата съпротива също върши работа в подходящия момент.
  • 165 А бре

    15 3 Отговор

    До коментар #97 от "Адебе":

    И Черно море са прокопали укрите . И Хан Аспарух ще си лепнат, споко. С тая кутия дето я имате и него им дайте. ТПНР

    Коментиран от #171

  • 166 Верно е

    0 0 Отговор

    До коментар #163 от "Хахаха":

    Па ябълката отровила Наташа!
  • 167 фактите

    12 1 Отговор
    Тоя кой го е упълномощил да говори така, михлюзин ниеден! НИЕ НЕ ИСКАМЕ ОРЪЖИЯ. ПОЖАР НЕ СЕ ГАСИ С БЕНЗИН, МИШОК ПЛАШОК.
  • 168 хох

    9 2 Отговор
    ЖАЛЪК МИШОК!

    Коментиран от #179

  • 169 Мдаа

    12 1 Отговор

    До коментар #97 от "Адебе":

    И Адам и Ева са укри според тяхните учебници.

    Коментиран от #177

  • 170 Алена Астролог

    11 2 Отговор
    Подавай си листчето, на което пише оставка. Звездите са срещу теб. Народът също.
  • 171 ТПНР

    2 0 Отговор

    До коментар #165 от "А бре":

    Означава тъпамар бе...Не можеш ли го кажеш.Кво ме интересува дали ще си го лепнат,или не.Не ми е приятел.А на теб?
  • 172 ха ха

    5 2 Отговор

    До коментар #159 от "Любопитния":

    ама според теб не си , и достатъчно съм възрастен за да помня и лошото и доброто , и в сравнение със настоящето 90% от хората са по зле
  • 173 Аз съм от ссср

    9 3 Отговор
    Най добрият начин да защитим България е да се отървем първо от вас после забранява ме НПОтата за да се отървем от такива като вас и да работим със целият свят.
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 дядото

    8 3 Отговор
    колко е била права баба ми,която навремето имаше един израз- боже,божем учен човек а говори шашови работи.
  • 176 Моряка

    7 3 Отговор
    От кого ще се защитаваме, бе безгръбначен тъпанар ?Нас Русия никога не ни заплашвала, въпреки Соломон Паситата, Тагаревци ,Кирчовци и тем подобна американска открита и нагла агентура.И си сложиха мекотело за Премиер,който от безгръбначност и послушание ще ни вкара в Украинската патаклама,без да се замисли с академичния си мозък.Ако не го смъкнем до тогава.
  • 177 Стига бе

    0 0 Отговор

    До коментар #169 от "Мдаа":

    Аз не съм ги чел.А ти кога успя?

    Коментиран от #178

  • 178 Хмхмхм

    0 0 Отговор

    До коментар #177 от "Стига бе":

    Е нали ги публикуват хероите. Ти де спа.

    Коментиран от #182

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 сноу

    5 2 Отговор
    Бай колю по какво беше хакадемик,че имаме в квартала тука един същия, та жена му го тепа през ден та се загуби...
  • 181 Путин

    3 2 Отговор
    Путин обещал България да я подари на Ердоган и затуй Денков е прав само в НАТО и Европа ще сме сигурна държава иначе чав бабино руснаците българите ги имат за предатели а и е прав Путин ние българите само сме предатели
  • 182 Поне спах бе

    1 0 Отговор

    До коментар #178 от "Хмхмхм":

    Не исках да бъда учен.
  • 183 Моряка

    1 1 Отговор

    До коментар #161 от "Артилерист":

    Артилерио, ко му се молиш на това мекотело, няма да те чуе.Такива разбират само от павета.Не говоря за любимите ми 122мм,дано да не се налага да ги употребим срещу тези майкопродавци.С една дума,ако ми позволиш да префразирам великия Вучетич- "Да изковем от 122 милиметровите снаряди стоманени павета."
  • 184 СВЕТА СРЕЩУ ПУТИН

    1 5 Отговор
    И руснаците му са мръщят....
  • 185 НИЕ СМЕ НАТО

    1 2 Отговор
    Ние спираме...
    Путин.....
  • 186 Справедлив

    5 1 Отговор
    Хамерикански подлоги и евроджендъри . Този пример също.
  • 187 Хаха

    3 2 Отговор
    И както Копейкин каза... Уродлива сган!
  • 188 НАТО СПИРА РУСКИЯ МЕЧОК

    1 6 Отговор
    Ша го върне и в бърлогата му.....

    Коментиран от #200

  • 189 СНАРЯДИ ЗА УКРАЙНА

    1 5 Отговор
    Руските окупатори не се жалят.....
  • 190 НИЕ СМЕ НАТО

    1 5 Отговор
    И бг оръжие трепе руснаци...Москва сама се нахендри....
  • 191 ТАГАРЕВ....ЛЮБИМЕЦЪТ НА ПУТИНИСТИТЕ

    2 4 Отговор
    Бил военен съветник в Украйна....ясни са му нещата
  • 192 Ха-ха

    3 3 Отговор
    Денков, я отивай да си върнеш академичните звания, и да си вземеш обратно тирулютките, които си правил, за да те направят академик
  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Гай Турий

    6 1 Отговор
    Пише се цар вул, като за теб козя подметка. Несретник, нито на макетата мълча, нито на укроpiтеците. Македония е като Украйна, скачени съдове, само където господарите им са точно наобратно, нещо което на теб в картуната не ти е ясно. Всичко в т.н. изкуствено създадени страни Украйна и Македония е българско по древност, по история, по етнос, по топонимика и т.н. Само, че ти жидоянкина купена подлога, мазана с козя мас всеки ден, тези неща са ти неизвестни, за теб тъмен продажен субект, са мъгла.
  • 195 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    0 2 Отговор
    Знамето трябваше да ти го набият като кол!
  • 196 премиер означава лидер

    5 2 Отговор
    Извинявайте, ама какъв лидер може да бъде мекушавият Денков? На няколко пъти ми се случва да го слушам без да го гледам и всеки път мога да се обзаложа, че говори жена, не мъж. Този измислен академик джендър ли е или да? Как може да ми бъде лидер нищожество като това нещо? Къде ще ме заведе? Какво ще ми гарантира, освен сервилност към едно посолство и пълно заличаване на идентичността ми - моята и на моя народ? Що за същество е това? Кой го измисли и инсталира да води моя народ? Това е несериозно, да не кажа, че е жалко. Жалко е най-малкото защото не е разбрало на кого да слугува, този господар на света вече не е господар, колко да си академик, ако не си схванал какво точно се случва?

    Коментиран от #199

  • 197 Българин

    6 2 Отговор
    Денков отиде там и друга песен запя.Това правителдтво на войната няма да съществува дълго. Не трябва да се месим в този конфликт.Никой не застрашава в момента България,от кого да се защитаваме?А и Украйна нито е в ЕС нито в НАТО. Най-добре за страната е неутралитет.
  • 198 1111

    2 1 Отговор
    Споко.Още много военни заводи ще гърмят.
  • 199 смях

    2 3 Отговор

    До коментар #196 от "премиер означава лидер":

    И къде го тоя гроб на хан Аспарух?? Сънува ли го някъде?

    Коментиран от #201

  • 200 мишо

    1 1 Отговор

    До коментар #188 от "НАТО СПИРА РУСКИЯ МЕЧОК":

    Да, ама като го хване за оная дръжка.
  • 201 хммм

    2 0 Отговор

    До коментар #199 от "смях":

    И къде точно съм споменал за гроба на хан Аспарух? Друсан ли си или си неадекватен по рождение?

    Коментиран от #204

  • 202 А може ли

    2 2 Отговор
    На денков в ъзъ?
  • 203 Вирус

    2 2 Отговор
    Хахаха поредния Кирчо острото кой те заплашва папагалски повтаряния
  • 204 хммм

    1 0 Отговор

    До коментар #201 от "хммм":

    Това беше въпрос към един друг потребител по-надолу.. не знам защо съм цитирал тебе.
  • 205 флипп

    1 2 Отговор
    От глобалистка сган, и нейните гнусни разсейки - ЕС, НАТО, СЗО и МИФ по-голяма заплаха няма, не само за България, но и за цялото човечество
  • 206 САМО НАТО

    0 1 Отговор
    Спира Путин.....
  • 207 САМО НАТО

    0 1 Отговор
    Ша върне руския мечок в бърлогата му....
  • 208 САМО НАТО

    0 1 Отговор
    Ша отупа пълчищата путинови
Новини по държави: