Last news in Fakti

30 Юни, 2023 05:43 1 535 12

Мицкоски пожела предсрочни избори в РСМ

  • християн мицкоски-
  • северна македония-
  • вмро-
  • избори

Това е единствената възможност, заяви председателят на ВМРО-ДПМНЕ

Мицкоски пожела предсрочни избори в РСМ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Предсрочните парламентарни избори остават единствената възможност за СДСМ, каза в интервю за Канал 5 председателят на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски. По думите му е дал достатъчно време на премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски след лидерската среща на 7 юни да мисли кой от двата варианта, които е предложил ще бъде приет.

Мицкоски обясни, че посещението му в Брюксел е било с цел лично да каже на представителите на ЕНП, с които се е срещнал позицията и аргументите си по отношение на конституционните промени, за които отново твърди, че партията му няма да подкрепи, защото са „под български диктат”. По думите му, под „български диктат” той разбира поставянето на условие българите да бъдат вписани в конституцията на Северна Македония, а на въпрос защо не го нарича „европейски диктат”, след като това условие е част от компромисното решение, което вече е вписано в преговорната рамка, кой посочи, че първоизточникът на това искане е „официална София”, а ВМРО-ДПМНЕ не е била част от процеса, който го е приел.

„Ако ние приемем този диктат, следващата стъпка ще бъде асимилация”, посочи Мицкоски.

Мицкоски посочи, че в Брюксел не се е срещнал с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, защото с тях се е виждал, когато са идвали в Скопие, но е показал, че в Брюксел опозиционната партия е отишла открито да каже какво мисли, за разлика от управляващите, които се държат като страхливци и ходят там „за да коленичат или да клеветят опозицията” и не е важно на какво ниво са били срещите, а какви аргументи са били представени от страна на ВМРО-ДПМНЕ на тях. Той не посочи дали е получил подкрепа на искането си за отложено действие за влизане в сила на конституционните промени, след края на преговорите на страната с ЕС, което излиза извън договорената преговорна рамка, но каза, че не е чул убедителни аргументи от събеседниците си в Брюксел.

В отговор на въпрос ако ВМРО-ДПМНЕ стане управляваща партия може ли да обещае, че Северна Македония ще преговори преговорната рамка и ще започне преговори с ЕС, той посочи, че може да гарантира, „че с бъдещото правителство на ВМРО-ДПМНЕ учебниците ще пристигат в началото, а не в края на учебната година, че повече няма да има умиращи пациенти в болниците, защото не да получават заслуженото здравеопазване, че ще има инфраструктурен бум и реализация на проекти, както никога досега”.

„Мога да обещая, че ще имаме по-добра икономика, отколкото е сега, че законът ще управлява, че ще се борим срещу престъпността и корупцията, и че ще се боря за защита на интересите на моя народ. Що се отнася до преговорите - условията, които правителството на ВМРО-ДПМНЕ и аз лично сме готови да приемем са ясни, ако от другата страна имаме партньор, той ще ги уважи“, каза Мицкоски.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хитрото

    2 2 Отговор
    Тоя е битер наш Боко.

    Коментиран от #7

  • 2 Перо

    12 3 Отговор
    Мицкоски е дете на еврейка и сърбин, а се пише най-големият македонист в РСМ! Ционистът, ако дойде на власт, най-много да предизвика гражданска или балканска война и както са един файтон кресливци ще бъдат смазани за един ден! Защо го допускат до структури на ЕС, когато неговата партия не е управляваща и от тях нищо не зависи. Нашите кратко и ясно трябва да изказват проблема с македонистката идеология, както и последващата вреда от измисления македонизъм на “политическата”, а не етническа нация и език! Последствията ще са за целия ЕС!!! “Макетата” още живеят в 50- те години и нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили, не са за ЕС!
  • 3 Мая

    10 2 Отговор
    РСМ в момента се управлява явно от подобни хора,което е пагубно за тях.
  • 4 канас ювиги

    5 4 Отговор
    ТОЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ЛУНПЕН ЗАЩТО УРСУЛА И МИШЕЛ НЕ ГО ИЗПРАВЯТ ПРЕД СЪДА В ХАГА ???? МОЖЕ И В ПСИХИЯТРИЯ !! А МИ ВЗЕЛИ ДА МУ СЛУШАТ ДУШЕВНИТЕ НЕВОЛИ ТЕ ДАНИ СА ЛЕКАРИ ПСИХИАТРИ ТЕ СА ПОЛИТИЦИ ??? Е ТЕ ИСЛУШВАТ А МА ДА НЕ ДОПУСНАТ МАКЕДОНИЗМА В ЕВРОПА ???? А Е ВЪЗМОЖНО С НАШТИ СЛАБИ ПОЛИТИЦИ ЩЕ СБЪДНАТ МЕЧТАТА НА ПУТИН КАТО РАЗКЛАТЯТ БАЛКАНИТЕ !!! В МОМЕНТА ПСИХОМИЦО ИМИТИРА КОСОВСКИТЕ АЛБАНЦИ И ПЛАЦИ НА САЩ И ЕВРОПА КАК ГИ УНИЩТОЖАВАМЕ СЪРБИТИ РЯПА ДА ЯДАТ !! ЕВРОПА И САЩ ГЛЕДАТ РСМ КАТА ПИСАНО ЯЙЦЕ А ТАМ НЕ СЕ СПАЗВАТ ОСНОВНИТЕ ЧОВЕШКИ ЗАКОНИ И ТЕРОРИЗИРАТ НАСЕЛЕНИЕТО НА СЪСЕДНА ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА ?? НЕ Е ПРИОЕМЛИВО А И РЕШЕНИЕТО ЗА РСМ Е ОБЩО ЕВРОПЕЙСКО А ТЕ ПАК СКАЧАТ НА НАС ! ПРИБЕРЕТЕ ГО МИЦКО НА ТОПЛО И РЕШЕТЕ ЗАВИНАГИ ТОЯ ВЪПРОС !1
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Македонец в космоса

    8 2 Отговор
    Най големия продажници в рсм управлява последните 20г и води яхта антибългарска политика. Този ако дойде ще предизвика нова балканска война. Рсм и Сърбия vs България Косово Албания и Гърция. Подялба на рсм между България Гърция и Албания и световна изолация за тумора Сърбия
  • 7 хммм

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хитрото":

    Oбъркал си се приятел. Македонският ГЕРБ е СДСМ на Зоран Заев! Те са си лики прилика с Бойко.
  • 8 ХАСАН

    0 0 Отговор
    ТЕ ЩИПТАРИТЕ ТЕ АСИМИМИЛИРАХА ОСТАНА САМО ДА ТИ НАПРАВЯТ СЮНЕТА И ДА ПРАЗНУВАШ КУРБАН БЙРЯМ И РАМАЗАН СЪС ТЯХ
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: