Last news in Fakti

30 Юни, 2023 08:56 747 1

Най-малко 104 души са починали в Мексико от средата на юни заради горещините

  • мексико-
  • горещини-
  • топлинен удар-
  • обезводняване-
  • жеги

Повечето от топлинен удар, останалите - от обезводняване

Най-малко 104 души са починали в Мексико от средата на юни заради горещините - 1
Източник: Shutterstock

Най-малко 104 души са починали в Мексико от средата на юни досега вследствие на горещините - повечето от топлинен удар, останалите - от обезводняване, съобщиха здравните власти, цитирани от ДПА.

Северно Мексико е обхванато от екстремни жеги. В понеделник в град Акончи в щата Сонора температурата достигна 49 градуса по Целзий. По данни на министерството на здравеопазването само в щата Нуево Леон през втората половина на този месец в резултат на силните горещини са починали 64 души, предаде БТА.

Същевременно метеорологичната служба издаде предупреждение за ураган в югозападната част на страната заради тропическа буря, наречена Беатрис, която набира мощ в Тихия океан.

Очаква се днес Беатрис да прерасне в ураган, съобщи Националният център за урагани на САЩ. В някои части на Мексико тя вече предизвиква дъждове, бурни ветрове и високи вълни.

Беатрис се движи успоредно на крайбрежието в северозападна посока, но все още не може да се изключи възможността да навлезе пряко над сушата, заяви Алехандра Мендес от мексиканската Национална метеорологична служба.

В Тихия океан сезонът на тропическите циклони започва обичайно на 15 май, а в Атлантическия океан - на 1 юни, като и в двата региона приключва на 30 ноември.

Адриан - първият ураган за годината - се формира тази седмица над Тихия океан, но без да застраши сушата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    0 1 Отговор
    В Украйна почвата е още мека.......няма контраофанзива
Новини по държави: