Last news in Fakti

3 Юли, 2023 08:40 897 4

Испания поема европредседателството

  • испания-
  • мадрид-
  • европредседателство-
  • педро санчес

Европейските комисари ще пристигнат в Мадрид днес

Испания поема европредседателството - 1
Източник: БГНЕС

Европейските комисари ще пристигнат в Мадрид в понеделник, за да започне официално испанското ротационно председателство на Европейския съюз. Това съобщават местните медии, отбелязвайки, че председателството започна на 1 юли от Киев, където премиерът Педро Санчес се срещна с президента Володимир Зеленски и изнесе реч пред парламента.

Това посещение беше прието като символичен жест - подкрепa на Испания и на Европа за Украйна. Испанското председателство има ясно определени приоритети, сред които зеленият преход, укрепването на социалната справедливост и поддържането на единството на Европейския съюз.

Премиерът Педро Санчес изрази надежда, че по време на председателството ще бъде приключена и работата по новия европейски пакт за миграцията и убежището. Испания активно подкрепя идеята за преместване на мигрантите и ще използва своето председателство, за да насърчи напредъка в тази област.

Испанското председателство на ЕС ще изпълнява важна роля във формулирането на политиките на Съюза и в управлението на предизвикателствата, пред които се изправя Европа, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Объркано Атлантиче

    5 1 Отговор
    Какво не ви казват:
    Нова политика на ЕС: конфискувани от държавата деца заради „прекомерна“ привързаност към майките.
    Румънски независими журналисти бият тревога за новите европейски закони:

    „Любящите родители вече се превърнаха в престъпление в страните от ЕС. Това доведе до това, че държавата отделя децата от семействата им и ги затваря в социални центрове. Действията за конфискация на деца се умножават и разпространяват във все по-голям брой страни от ЕС, което е новата политика на Европейския съюз.”

    „Държавни политики за родителско насилие вече съществуват в Австрия, Германия, скандинавските страни, а сега този подход ще бъде тестван в Румъния.“
    -- All Your Kids Are Belong to Us | Gates of Vienna --
    Когото и да се махнем този ЕС-ЕС все ще е късно.
  • 2 Макс

    2 4 Отговор
    Успех Испания !
  • 3 завод

    0 0 Отговор
    Ще има танци тип "еспаньола" най-накрая в Юропата. Юхуууу!
  • 4 хммм

    1 0 Отговор
    Искате да кажете че евро-председателството ще се фашизира...
Новини по държави: