Last news in Fakti

4 Юли, 2023 11:06 1 580 28

Кървав ад във Филаделфия! Нападателят изглежда е стрелял по случайни хора

  • сащ-
  • стрелба-
  • оръжие-
  • филаделфия

Ендемичният проблем повдига въпроса за контрола върху огнестрелните оръжия, но неговото затягане среща сериозна съпротива от страна на политически среди и влиятелното оръжейно лоби

Кървав ад във Филаделфия! Нападателят изглежда е стрелял по случайни хора - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Четирима души бяха застреляни във Филаделфия снощи, предаде Ройтерс, като се позова на местни медии, пише БТА.

Сред убитите са двама непълнолетни. Четирима души са ранени. Има задържан заподозрян за стрелбата в града в североизточния американски щат Пенсилвания.

Полицията арестувала мъж с бронежилетка и открила на близка уличка пистолет и пушка.

Неин говорител потвърди за "множество простреляни жертви".

Нападателят изглежда е стрелял на произволен принцип по случайни хора без връзка помежду си, каза след това полицейски началник, цитиран от Асошиейтед прес.

Това е поредната масова стрелба в САЩ. Ендемичният проблем повдига въпроса за контрола върху огнестрелните оръжия, но неговото затягане среща сериозна съпротива от страна на политически среди и влиятелното оръжейно лоби.

В неделя двама души бяха убити, а 28, половината от които непълнолетни - ранени, при стрелба по време на парти на открито в град Балтимор в съседния щат Мериленд.

Това е 29-ото масово убийство в САЩ от началото на годината - рекорден брой за този период, отбелязва АП.

В страната от 2006 г. са регистрирани повече от 550 подобни инцидента, при които са били убити най-малко 2900 души.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    28 5 Отговор
    Демокрация.
  • 2 Във Фили е по-опасно

    21 5 Отговор
    даже и от Крим
  • 3 Коз Як

    20 7 Отговор
    eй аман от питунистка пропаганда. Западът е рай, стотици милиони дават мило и драго да отидат там да блъскат цял живот за ипотеката. Защо никой не иска да ходи в Русия? Там не може всяка седмица да си убиваш на воля. Що за демокрация е това питам аз

    Коментиран от #6, #11

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Така така

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Булдог":

    Дано е писледният на държавата фащ

    Коментиран от #10

  • 6 Ммнее

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "Коз Як":

    То май- май и у нас никой не иска да Остане!А иначе сме ,EU държавица!

    Коментиран от #13

  • 7 Соваж бейби

    13 0 Отговор
    Раздават си сами правосъдие без адвокати и прокурор ,нямат нерви за чакане системата е много тромава.Просто копират холивудските си филми как някой супер герой и готин човек тръгва сам двгизира се и с маска на главата ,заредвн от глава до пети с хладно и огнестрвлно оръжие по негова преценка.Същата работа са и тези!
  • 8 СтранноНоФакт

    21 3 Отговор
    Странно, но никой не излиза със оръжие да стреля в Китай, Иран, Индия ... които сумарно 8 пъти по-големи от щатите.... но там живеели зле, пък "на запад" всичко било мед и масло: справка Франция.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ммнее

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Така така":

    А, не така , трябва гърч!
  • 11 Стършел

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Коз Як":

    Еми там няма ценности ( евроатлантически)
  • 12 Нищо ново

    11 1 Отговор
    Един обикновен ден в демократичния краварник.
  • 13 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ммнее":

    Американците ако знаят какви работи се случват в България ще се засрамят, че са толкова назад и изостанали!
    В САЩ няма кой да ти влезе в дома и да те убие за пет долара, там на такъв му се разпръсква мозъка по стената.
    Също и няма да те разкъсат глутници от кучета по улиците. Всички тия убийства в САЩ на пръв поглед са ужасяващи, но като се вгледа човек това са млади хора от една категория, не беззащитни бедни хора, убиват се като на игра по улици и заведения, не в собственият ти дом да влезе убиеца и да нямаш право да го ликвидираш като в България!
  • 14 Какъв кървав ад?

    6 0 Отговор
    Там си е така.

    Коментиран от #20

  • 15 Цар Долар

    5 10 Отговор
    А в Украйна всеки ден колко невинни жертви заради азиатската-грабливакочина. В Сибирският Хаганат почти всеки ден стават такива инциденти, ама там е по демократично от щатите и се крие. Що не казаха завчера за случая в град Томск 2застреляни в центъра от завърнал се затвоник "герой" от фронта, още 3ма случайни граждани в кафене в гр. Рибянск от наркоманв петък и тн. и тн.

    Коментиран от #19

  • 16 Мефистофел

    8 0 Отговор
    Защо го наричате "Кървав ад". Не е ли по-коректно да се нарече "Импровизирана заря". В се пак национален празник имат в Оботистан. Веселят се хората.
  • 17 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    5 1 Отговор
    Пушките не стрелят сами, пушките не убиват сами, за убийствата са нужни гневни хора или изперкали ветерани от американските войни по целия свят. За това, че някой решава, че всички са му криви и почва да стреля наред по непознати, по колеги, по шефове, по роднини ... си има причини. Трябва да се идентифицират тези причини и да се премахнат.

    Не съм русофил, за мен "великите" руснаци и "великите" американци са еднакво зли и вредни за по-малките държави. Първо през 1980-те години СССР нахлу и съсипа Афганистан, после САЩ нахлуха през 2000-те да арестуват джихадисти... И САЩ и Русия си мислят, че навсякъде по света могат да си правят каквот оси поискат безнаказно. Не не могат, ветераните, които се връщат от тези войни започват война у дома, на това са научени и това правят.
  • 18 йхнкхйких

    3 0 Отговор
    Otiwam vw sofiq i powam ne samo da strelqm ,a da kоля жълтопаветниците да ги корфмя в адски мъки
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Какъв кървав ад?":

    Няма кой да се сети че там затворите са препълнени,няма места а тези които са вътре трудно се хранят и с сегашната инфлация.Та властите просто ги оставят сами да се д...ят .Жалкото е че посягат на невинни жертви !ИИ не ги е научил да прави селекция и къде в пустинята или на закрито се стрелят подобни ,не на улицата

    Коментиран от #24

  • 21 бай Дън

    5 0 Отговор
    А бе изтрепахте се бе с вас ли да се разправям на Зеления потник ли да помагам !
  • 22 ЧИЧО ВИ БАЙ ДЪН✋

    4 0 Отговор
    ЧЕСТИТ ЧЕТВЪРТИ ЮЛИ...ИРАКЧАНИ👍
  • 23 дедо

    6 0 Отговор
    Краварско ежедневие.
  • 24 Затворите в сащ са

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Соваж бейби":

    Частни -бизнес. Държавата дава некакви пари на фирми от те организират затвори за престъпниците. Така че, колкото повече престъпници, толкова повече доходи за тези фирми.

    Коментиран от #25

  • 25 Соваж бейби

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Затворите в сащ са":

    Може и да има такива неща но е проблем специално за САЩ.Доста от тях работят на петролни платформи в окена защото е риск за живота.Хитра идея проблема е че затворниците не ги пращат по цял ден да работи като египтянин в строеж на пирамида ,глад до припадък само две глътки вода на жарко слънце и по една филия хляб на ден ако не слуша камши..Ами ги дондуркаме по цял свят затворниците като бебета яде,спи,фитнес спорт ,даже и бизнеси имат от там ....а хората плащаме данъци част от която отива и по затворите ?Ей нямам световна власт ще ги излекувам всичките по такъв начин че друг ако си пимисли няма да посмее като гледа предходните,без войни и омраза.

    Коментиран от #27

  • 26 Пак се прояви

    5 0 Отговор
    Пригожин,хаха
  • 27 Д'мин

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Соваж бейби":

    Само дето строителите на пирамидите не са били роби. "Описано е менюто на строителите, включващо фурми, зеленчуци, птиче месо, което говори, че са хранили здравословно, получавали са и заплащане под формата на платове. От намерените останки в погребения на хора, работили на пирамидите, се вижда, че те са лекувани, значи са имали достъп до квалифицирана медицинска помощ. "
  • 28 Руснаците и китайците са виновни

    2 0 Отговор
    Бай Дрън препоръчва другия път да използват касетъчни боеприпаси