Last news in Fakti

4 Юли, 2023 16:20 1 604 4

Турската полиция залови виден нидерландски наркобос

  • турция-
  • наркобос-
  • полиция-
  • интерпол

Исак Бинян, известен като "Черната мамба"

Турската полиция залови виден нидерландски наркобос - 1
Източник: Shutterstock

Исак Бинян, известен като "Черната мамба" и дясна ръка на нидерландския наркобарон Йозеф Йоханес Лайдекерс, е задържан от турската полиция, според информация от "Хюриет дейли нюз". Исак Бинян беше обект на търсене от страна на Интерпол, като срещу него беше издадена червена бюлетина. Задържането му стана при опит да избяга от северозападния турски окръг Мугла, предаде БТА.

Арестът на Бинян е резултат от полицейска операция, проведена миналия месец в Истанбул, която беше насочена срещу заподозрени в пране на пари за Лайдекерс. Когато полицейските екипи откриха, че Бинян се намира в Турция, той започнал да планира бягство.

Турската полиция увеличи усилията си и извърши отделна операция, при която бяха задържани общо четирима заподозрени, включително един нидерландски гражданин, идентифициран като член на наркокартела и също обект на търсене с червена бюлетина, предаде БТА.

По време на претърсванията в дома на Бинян бяха открити голямо количество цифрови материали и фалшиви паспорти. Установено е, че Бинян е пристигнал в Турция, за да помогне на Лайдекерс да избяга.

След допълнителни разследвания полицейските екипи откриха, че Бинян се крие заедно със съпругата си в курорта Фетхие в окръг Мугла. Научавайки, че Бинян и неговите съучастници планират да избягат с яхта, полицейските екипи извършиха операция на 25 юни и успяха да го задържат.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Макс

    4 20 Отговор
    Турците са основен играч в разпространението на наркотици в Европа . Ердоган не се справя с нищо , разочарованието от него е голямо .Турците имаха възможност , но сами се прецакаха , защото гласуваха доверие на Ердоган .

    Коментиран от #3

  • 3 Да огромно е разочарованието

    15 3 Отговор

    До коментар #2 от "Макс":

    От Ердоган..... Особено сред туркофобите🤭🤭🤭
  • 4 Бай Дън

    12 0 Отговор
    Татко Раза не си поплюва!
Новини по държави: