Last news in Fakti

5 Юли, 2023 20:33 2 169 12

Размяна на реплики в Скопие: ВМРО-ДПМНЕ е фабрика за фалшиви новини

  • северна македония-
  • димитър ковачевски-
  • вмро-дпмне-
  • стево пендаровски

От ДСИ обвиниха опозиционната партия, че се е превърнала във фабрика за фалшиви новини и Гьобелсова пропаганда, създавайки несъществуващ проблем, който повтарят докато сами не започнат да вярват

Размяна на реплики в Скопие: ВМРО-ДПМНЕ е фабрика за фалшиви новини - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В допълнение към ежедневните прессъобщения с взаимни обвинения за ситуацията в Северна Македония от партийните централи на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ и управляващия СДСМ днес бяха разменени и такива между централите на ДСИ и ВМРО-ДПМНЕ, съобщава БТА.

От ДСИ обвиниха опозиционната партия, че се е превърнала „във фабрика за фалшиви новини и Гьобелсова пропаганда”, създавайки несъществуващ проблем, който повтарят „докато сами не започнат да вярват”.

„Фалшиви новини за албанския език, фалшиви новини за мигрантите, за Преспанското споразумение, за българизацията, за инфлацията, за Коридор 8, за енергийната криза, за пандемията, за Данела Арсовска (кмет на Скопие, подкрепена от ВМРО-ДПМНЕ, след което от партията оттеглиха подкрепата си за нея), за предполагаемата корупция, както и много други теми. Освен фалшивите новини, ВМРО-ДПМНЕ ясно и гръмко показа, че пренебрегва всички съвети и усилия на международната общност да продължи европейския път на страната. ВМРО- ДПМНЕ планира да изолира страната ни и да върне превзетата държава”, казват от ДСИ.

Те призовават всички политически партии да подпишат инициатива до прокуратурата и международните институции за пълно разследване на всички от ДСИ, от управляващите и от опозицията през последните 20 години, както и да подкрепят пълната проверка в политиката, съдебната власт и прокуратурата.

„Единствената фабрика с директор (Али) Ахмети (председателят на ДСИ) е тази за престъпления, която е собственост на престъпната фирма ДСИ”, отговориха от ВМРО-ДПМНЕ.

В съобщението си те изброяват обвиненията от последните дни, свързани с членове на фамилията на Али Ахмети, която според ВМРО-ДПМНЕ е „една от най-богатите в (Република Северна) Македония", призовават Ахмети да каже повече за кмета на Струга Рамиз Мерко, който влезе в „черния списък” на САЩ със съмнения за корупция и злоупотреба с власт.

В последните дни от ВМРО-ДПМНЕ обвиниха племенника на Ахмети, че е купил голям търговски център в Скопие в съдружие с албанска фирма, както и че участва в строителството на Коридор 8 като подизпълнител.

От ВМРО-ДПМНЕ определят ДСИ като „сертифицирана престъпна партия, а нейните членове - като сертифицирани от Държавния департамент на САЩ престъпници” и заявяват, че „идва времето ДСИ да отиде в опозиция и да бъде потърсена отговорност”.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да, бе

    19 2 Отговор
    Тя държавицата им е фалшива, пък какво остава за другото..
  • 2 Адам Хилтън

    7 0 Отговор
    В Македония явно и Коледа е целогодишна вече.
  • 3 Цар Долар

    7 3 Отговор
    Сръбско-московските македонски патриотаре и Израждане и тем подобни играят тенис на маса за баламите. Паднат ли границите втората-категория българи с времето ще се освестят.
  • 4 ВМРО-ДПМН е руска партия! Орбан -

    9 4 Отговор
    руският мальчик приюти Никола Груевски шеф на ВМРО - най-големият българомразец. Медиите, които най-много плюят България в РСМ са собственост на олигарси близки до Орбан. Проверете и се гръмнете, другари русофили и м .... вци!
  • 5 ДЗИ

    4 3 Отговор
    Мицкоски и ВМРО са прави тези албанци са престъпници те пречат на развитието на Македония а така влияят и тук и по между двете държави и хората
  • 6 Стършел

    5 0 Отговор
    Чакаме честният ционист да се изкаже компетентно по въпроса.🤣🤣🤣

    Коментиран от #9

  • 7 Биби Кинг

    1 1 Отговор
    Айде циба пемберузи! Оставайте ората да си се карат бе!
  • 8 Перо

    3 2 Отговор
    Измислената македонистка партия ВМРО ДЗпМНЕ с шеф Мицкоски, който даже не е северномакедонец, са единствената пречка за развитие на РСМ! Албанската партия е много по-прогресивна и мислят разумно!
  • 9 Браво бате

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Стършел":

    Ще ти кажа едно! Мислех че съм единственият усетил че е македонско (юнак) ....но!
  • 10 КАНАС ЮВИГИ

    0 0 Отговор
    НЕМА ВМРО ДНП ИМА САМО ДНП И ЛЕВИЦА А ВМРО Е БЪЛГАРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ КОЯТО ЗА ПОСЛЕДНО Е ВОДЕНА ОТ ИВАН МИХАЙЛОВ ВАНЧЕ !!! КОЙТО ЧОВЕК ТАМ НЕ Е ДОЛЮБВАН И ОТРИЧАН НО ТОЙ Е РЪКОВОДИТЕЛ НА ВМРО ! МИЦКОВСКИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА ТОВА ПЛАГИАТСТВО !!! ТАТАРИ ФАШИСТИ ЦИГАНИ УБИВАЙ БЪЛГАРИТЕ ТОВА ЛИ СА ДУМИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ДЕМОКРАТ С ТОВА ЛИ ПРАВИТЕЛСТВО Е
    ВРОПА ЩЕ ПРЕГОВАРЯ ??? С ТОВО ЛИ СА НАЙ НАПРЕДНАЛИТЕ В ЕВРОПА НАЙ ВЕЛИКИТЕ И НЕДОСТЕЖИМИ
  • 11 КАНАС ЮВИГИ

    0 0 Отговор
    А КАКТО Е КАЗАЛ ИВАН МИХАЙЛОВ ГАВРАИЛОВ – ВАНЧЕ МИХАЙЛОВ !!! МАКЕДОНСКАТА НАЦИЯ НЕСЪЩЕСТВУВА МАКЕДОНИЯ Е ГЕОГРАФСКО ПОНИЯТИЕ !!! ДУМАТА МАКЕДОНЕЦ СТАНА КАТО ИНФЕКЦИОЗНА БОЛЕСТ НА ЕВРОПА А БЪЛГАРИЯ ИЗТОЧНИК НА ЗАРАЗА ??? ПРЕЗИДЕНТ И ДВЕ ПАРТИИ И МНОЖЕСТВО ТРОЛОВЕ ЛИШАВАТ ОТ ЧОВЕШКИ ПРАВА И ЕС МАКЕДОНИЯ !!! А МОЖЕ ДА ПОЕМЕ СВОЯ УСПЕШЕ ПЪТ КЪМ ЕВРОПА БЕЗ ТИЯ ДЕТСКИ ПЛАЧЕВИ ЗА АНТИЧНА ИСТОРИЯ ЧЕ СА ПО – ВЕЛИКА НАЦИЯ ОТ БЪЛГАРСКАТА А ТЯ Е ДОЛНА ДА ПОТПИШАТ ДОГОВОРА ЗА ПРИЯТЕЛСТВО И ИКОНОМИЧЕСКО СЪТРУДНЕЧЕСТВО ДА ПРОМЕНЯТ УЧЕБНИЦИТЕ И ВПИШАТ БЪЛГАРИТЕ В КОНСТИТУЦИЯТА СИ ДА НЯМА ВРАЖДА И УБИДИ КЪМ БЪЛГАРИТЕ !! А МА ПРЪЦЛЮ И СИЕ НЕГО ОСЪЗНАВАТ !! ДА ЖИВЕЙ ЖИВЕЙ РУСИЯ И БРАТСКАТА ДРУЖБА СЪС СЪРБИЯ И ЮНАКА С ПОСРАНИТЕ ГАЩИ ОТ МАКЕДОНИЯ
  • 12 Водолей

    0 0 Отговор
    Ако сега сте го разбрали добре, ако не сте го разбрали ще чакате за ЕС още много години.
Новини по държави: