Last news in Fakti

9 Юли, 2023 06:28 670 3

Партийните събрания за определяне на кандидата на републиканците за Белия дом започват от Айова на 15 януари

  • доналд тръмп-
  • рон десантис-
  • кандидати-
  • президент-
  • републиканска партия-
  • айова

Това ще стане в Деня на Мартин Лутър Кинг, който е официален празник в цялата страна

Партийните събрания в Айова, с които ще започне вътрешната надпревара при републиканците за определяне на кандидата на партията на президентските избори в САЩ през ноември догодина, ще се състоят на 15 януари, предадоха ДПА и АП, цитирани от БТА.

Това ще стане в Деня на Мартин Лутър Кинг, който е официален празник в цялата страна.

Борбата за президентската номинация на републиканците по традиция започва в Айова. Това придава на малкия като население щат в Средния запад на САЩ по-голяма тежест, отколкото би имал иначе.

При републиканците кръгът от претенденти е широк. Фаворит за президентската номинация на партията според първоначалните проучвания на общественото мнение е предишният американски президент Доналд Тръмп. Букмейкърите обаче отреждат сериозни шансове и на губернатора на Флорида Рон Десантис.

Демократите от своя страна се отказаха от традицията също да започват своята вътрешна надпревара с партийни събрания в Айова. Вместо това борбата ще стартира с първични избори в Южна Каролина на 3 февруари. Решението бе взето по искане на президента Джо Байдън с цел да бъде даден приоритет на щат с по-разнообразно население - нещо, което според него приляга повече на демократите.

Байдън, който вече обяви, че ще се бори за преизбиране на 5 ноември 2024 г., е фаворит в надпреварата за номинацията на своята партия.

Резултатът в първия гласувал на първични избори щат е смятан за изключително важен, тъй като широкото медийно отразяване може да повлияе в следващите щати, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абв

    0 0 Отговор
    Имат 3 обърнати пентаграма в емблемата си, после се чудят защо ги мамят на изборите, обърнатият пентаграм носи беди.
  • 2 Много жалко, ама много!

    0 0 Отговор
    Тези от българска майка раждани, измреха. Одтанаха (вие си сложете епинета). Моят е ругатня!
  • 3 Нане

    0 0 Отговор
    я да го дуат