Last news in Fakti

10 Юли, 2023 05:30 4 345 9

Пхенян: Влизането на американската подводница в пристанище Пусан е ядрен шантаж

  • северна корея-
  • южна корея-
  • пусан-
  • подводница-
  • сащ

Това е много опасна ситуация, която допълнително изостря военното напрежение в региона, заяви севернокорейски представител по отбраната

Влизането на американска ядрена подводница в южнокорейско пристанище за съвместни учения представлява явен ядрен шантаж и доближава ситуацията около Корейския полуостров до критична. Това се казва в разпространено от Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА) изявление на севернокорейски представител по отбраната, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Това е много опасна ситуация, която допълнително изостря военното напрежение в региона. Опитът на Съединените щати да разположат стратегически ядрени оръжия на Корейския полуостров представлява най-явния ядрен шантаж срещу КНДР и съседните държави, а също така е сериозна заплаха и предизвикателство за мира и сигурността в региона и по света", се казва в изявлението.

Говорителят на министерството на отбраната на КНДР заяви, че ученията на Вашингтон и Сеул с участието на американска ядрена подводница, както и засилените разузнавателни дейности на американската армия около Корейския полуостров, представляват заплаха за суверенитета на КНДР.

На 16 юни американска ядрена подводница, носеща крилати ракети "Томахоук", навлезе в пристанището на южнокорейския град Пусан. Военноморските сили на САЩ и Южна Корея проведоха учение за специални операции.

Говорителят обвини Съединените щати, че нарушават въздушното ѝ пространство, като извършват разузнавателни полети, и предупреди, че макар Пхенян да проявява сдържаност, подобни летателни апарати могат в бъдеще да бъдат свалени.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Нес кафе

    23 9 Отговор
    Американчета, Фнимавайте с тея с дръпнатите очички,, че лошо ви се пише. Като нищо ще Ви отсвирят😹😹😹😂🧐🤔
  • 3 И така

    34 13 Отговор
    Злото има име - САЩ. Без Сащ ще има мир.
  • 4 Пролопий

    4 17 Отговор
    Аааа, дрогарят Ким е внесъл нова партида памперси!
    Чудесна новина!

    Коментиран от #5

  • 5 Кви памперси

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Пролопий":

    Ти се въртят в устата? Изобщо имаш ли някаква реална информация,какво представлява армията на КНДР, нейните възможности в региона,и в световен мащаб.Ако бяха слаби,никой нямаше да се съобразява с тях. В този регион,след армията на КНР са те,по техника, и човешки ресурси във армията.Само един факт- пето място по подводен флот в света, включително с ядрени носители.Никой към момента,не разполага със точна информация,какъв е ядреният им потенциал.
  • 6 Шиши

    8 4 Отговор
    А ИЗСТРЕЛВАНЕТО НА РАКЕТИ ОТ СЕВЕРНА КОРЕЯ НЕ Е ЛИ ЯДРЕН ШАНТАЖ...???
    КАКВОТО ПОСЕЕШ ТОВА ЩЕ ЖЪНЕШ ...
  • 7 Чобанов

    3 4 Отговор
    Тия американо дърпат котката за опашката ама дано не стане страшно.
    Защо ,откъде накъде една държава с 200 години история с нация от кол и въже иска да се разпорежда със света ?

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 жокер

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Чобанов":

    Ти като с 1300 г. история какво си постигнал, бе панелчо?
Новини по държави: