Last news in Fakti

10 Юли, 2023 15:52 725 6

Канада и Латвия със споразумение за увеличаване на войските в Балтика

  • канада-
  • латвия-
  • джъстин трюдо-
  • войски-
  • балтика

Канадският премиер, Джъстин Трюдо, е на посещение в Латвия преди започването на срещата на високо равнище на НАТО

Канада и Латвия със споразумение за увеличаване на войските в Балтика - 1
Източник: БГНЕС

Канада и Латвия подписаха споразумение за засилване на отбранителните батальони в Балтийската регион, обяви латвийският премиер, Кришанис Каринш, по време на съвместна пресконференция с канадския премиер, Джъстин Трюдо.

"Преди година, по време на срещата на върха на НАТО в Мадрид, ние взехме решение да засилим тези батальони (в Латвия, Естония, Литва и Полша) до равнището на боеспособна бригада. Преди минути нашите министри на отбраната подписаха обща пътна карта, определяща как и кога това ще бъде постигнато в Латвия", заяви Каринш на пресконференция, проведена на латвийската военна база Адази.

Трюдо обяви, че Канада ще разположи допълнително 1200 военнослужещи в Латвия, съобщи БТА.

Канадският премиер е на посещение в Латвия преди започването на срещата на високо равнище на НАТО, която ще се проведе утре и вдругиден в столицата на съседната Литва, Вилнюс.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    4 0 Отговор
    Единственото което Канада и Балтика увеличават са анти-депресантите.
  • 2 ХАХАХАХАХА

    5 0 Отговор
    Джендъра Трюдо където се скри като излязаха тираджиите на протест заради измисления ковид и онея течности наречени ваксини, хаха, класика. Мишки, страх тресе кочината, а?
  • 3 Трюдо обяви, че Канада ще

    3 1 Отговор
    разположи допълнително 1200 от своите имигранти в Латвия,
  • 4 А после

    3 0 Отговор
    Русия била виновна като я заобикалят с чужди войски . И какво трябва да прави Путин ? Да ги приветства с добре дошли ? КРАВАРИТЕ подкокоросват света към ядрена война . Русия е в правото да се страхува и предпазва докато не е късно .
  • 5 Сандо

    1 0 Отговор
    Балтите вече не са държави,те вече са плацдарм.Със сегашното правителство нас ни чака същото.
  • 6 Атлантист+

    0 0 Отговор
    Атлантистът Трюдо изглежда щастлив да сложи едно рамо на прибалтийските. Започва милитаризацията на Източна и Централна Европа. Скоро и у нас, според Тагарев: В Името на Нашата Сигурност!
Новини по държави: