Last news in Fakti

20 Юли, 2023 04:51 1 046 2

Поне двама души бяха убити при стрелба на строителен обект в новозеландския град Окланд

  • нова зеландия-
  • окланд-
  • нападение-
  • убити

Няколко души са ранени при нападението

Най-малко двама души бяха убити и неколцина бяха ранени при стрелба на строителен обект в новозеландския град Окланд, заявиха днес новозеландските власти, цитирани от Ройтерс, предаде БТА.

Полицията съобщи, че нападателят е мъртъв и че рискът е преминал.

Атаката е била извършена в една от оживените улици на градския център. Рискът е "овладян, става дума за изолиран случай", се казва в изявление на полицията, в което се уточнява, че нападателят, който е бил от мъжки пол, е мъртъв.

"Можем да кажем още, че няма риск за националната сигурност", се изтъква в същото изявление.

Нападението бе извършено броени часове преди началния мач на Световното първенство по футбол за жени, отбелязва Ройтерс. Мачът ще се играе в Окланд.

"Няма идентифициран политически или идеологически мотив за стрелбата, следователно няма риск за националната сигурност", каза новозеландският премиер Крис Хипкинс на излъчван по телевизията брифинг. Хипкинс каза още, че атаката няма да се отрази на графика на футболния турнир, тъй като става дума за изолирано нападение.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ван Дал

    2 0 Отговор
    Тая гражданска война вече 300 години не приключва...