Last news in Fakti

20 Юли, 2023 14:40 1 219 5

Еди Рама: Северно Косово не трябва да се превръща в малък Донбас

  • албания-
  • косово-
  • северно-
  • сърбия-
  • донбас-
  • еди рама

Заяви албанският премиер

Еди Рама: Северно Косово не трябва да се превръща в малък Донбас - 1
Източник: БГНЕС

Албанският премиер Еди Рама настоятелно призова Европейския съюз да предприеме решителни действия, за да ускори изпълнението на основното споразумение между Косово и Сърбия, което беше постигнато на 27 февруари в Брюксел, предаде БТА. В съобщение в социалната мрежа Twitter, той изрази загрижеността си от растящото напрежение в Северно Косово и настоя, че не можем да допуснем този регион да се превърне в новия Донбас (референция към конфликта в Украйна) и да стане заложник на постоянни кризи между Косово и Сърбия.

Рама подчерта необходимостта от решителност и бързо прилагане на споразумението, като подчерта важността на избягването на ескалация и подстрекаването на напрежение от страна на външни сили, в този случай, Русия.

Споразумението от 27 февруари е от ключово значение за стабилността и развитието на региона, като има за цел улесняването на диалога и намирането на компромисни решения между Косово и Сърбия. Неспазването на споразумението може да доведе до сериозни последствия и влошаване на вече сложната ситуация между двете държави, което може да има отрицателен отзвук в целия регион.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не не трябва

    6 5 Отговор
    Редно е Косово заедно с градовете в РСМ в които преобладават албанците да се присъединят към Албания!

    Коментиран от #4

  • 2 Труман

    6 0 Отговор
    И вие сте с нато жалко за трудовите хора които работиат за 5€на ден това постигна Косово.
  • 3 Историк

    4 2 Отговор
    Редно е Българиа да се присъедини към Косово и Албаниа .Това е плана на Нато заради базите.Черно море на Русиа .Пловдив на Гърците Кърджали на Турциа.Народното събрание се разпуска депутатите да работиат в строителството.
  • 4 Истината е, че

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Не не трябва":

    шиптърите искат(и ще го постигнат с помощта на краварите) към Албания да се присъединят цялата РСМ и Косово вкл. северната му част, където преобладават сърбите.
  • 5 Върховна наглост и лицемерие !

    5 1 Отговор
    Значи, може USA да води война срещу една независима държава за направи държава за едно малцинство от нея, НО НЕ МОЖЕ друго малцинство, което е мнозинство в една малка част от тази нова държава да получи даже право на автономно управление или да се присъедини към държавата от която е откъснато насила?!
Новини по държави: