Last news in Fakti

26 Юли, 2023 09:42 41 016 196

Как Орбан окончателно се сбогува с Европа

  • виктор орбан-
  • унгария-
  • ес-
  • русия-
  • сащ-
  • реч-
  • омраза-
  • популизъм-
  • трансилвания

В речта си той демонстрира отявлен антиамериканизъм и омраза към Европа

Как Орбан окончателно се сбогува с Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Югоизточна Трансилвания е идиличен регион – няма почти никакви индустриални фабрики, но затова пък - много природа. Тъкмо в Секейския край живее най-голямата част от унгарско малцинство в Румъния. За Унгария този регион има митично значение, защото унгарските секеи говорят един архаичен унгарски и имат славата на горди и свободолюбиви хора, които почитат традициите.

Всеки юли от 30 години насам в региона се организира и т.нар. Свободен летен университет от партията на Виктор Орбан „Фидес”. Дълго време това място беше център на диалог между Румъния и Унгария. В последните години обаче това събитие произвеждаше предимно скандали, свързани с редовните речи на Орбан.

Немощният Запад и силната Унгария

Една от най-важните си речи Орбан държа именно там - извън Унгария, но в регион, който е бил част от унгарската територия на Австро-Унгария до 1918 година. През 2014 година Орбан представи там идеята си за “нелибералната държава”, а през миналата година обяви, че унгарците не искат да се превръщат в “смесена раса”.

По принцип Орбан обича да се представя на това място като пророк и спасител от задаващата се всемирна гибел. Той представя Запада като слаб и дегенерирал и му противопоставя образа на една християнска и патриотична Унгария, ръководена от него. Покрай другото Орбан обича да отправя полемично-враждебни критики към Румъния - сякаш Трансилвания все още е част от Унгария, а той е господар на тази държава.

Началото на едно “прекрасно приятелство”?

Тази година обаче нещата бяха различни. За първи път от години Орбан първо посети Букурещ и се срещна с румънския си колега Марсел Чолаку. Идеологически той е близък до Орбан. Двамата обсъдиха създаването на високоскоростна железопътна линия между Будапеща и Букурещ, а Орбан пожела повече румънски инвестиции в страната си. Унгарският лидер нарече това “началото на едно прекрасно приятелство”.

Но който е очаквал, че този път Орбан ще бъде по-умерен в речта си в Трансилвания, е останал разочарован. Речта му беше саркастична, на моменти злобна полемика срещу Запада, САЩ и Европейския съюз. Като западни ценности Орбан обяви “миграцията, ЛГБТИ и войната”. САЩ били загубили водещата си позиция в света за сметка на Китай и затова се превърнали в опасен партньор, който може да тласне света към война. ЕС пък искал да наложи проект за “подмяна на населението” с мигранти и да подкопае традиционните християнски основи на Европа чрез “ЛГБТИ идеология”.

Упадък на Европа?

Орбан обяви, че Просвещението в Европа се е провалило. “Преди повече от 200 години левите либерални интелектуалци и политически лидери си мислеха, че като отричат религията и християнството ще се изгради една перфектна просветена общност”, каза унгарският премиер. “Това беше чиста илюзия. Отхвърляйки християнството, ние се превърнахме в хедонистични езичници”, допълни той.

Унгария била единствената страна в Европа, която успяла да си извлече правилните изводи от това развитие. Защото само в нейната конституция фокусът бил поставен върху “ние”, а не върху “аз”. Не било случайно, че новата унгарска конституция е подписана точно на Великден през 2011 - алюзия към прераждането и надвиването на смъртта.

"Трансилвания не е румънска територия"

А за финал Орбан унищожи мечтата за “прекрасно приятелство” с Румъния - още преди то да е започнало истински. Подигра се на Чолаку, наричайки го “20-ия румънски премиер”, откакто самият той е на власт. Подигра се и с дипломатическата нота от Букурещ, в която бе помолен да не повдига “чувствителни за Румъния” въпроси в речта си. По думите му един от тях бил за “несъществуващите румънски административни територии” - с което Орбан намекна, че според него унгарците в Секейския край трябва да са автономни. “Никога не сме смятали, че Трансилвания и Секейската област са румънски територии”, обяви Орбан. Тъкмо на тази реплика аплодисментите бяха най-продължителни.

Нищо фундаментално ново не беше казано от унгарския премиер в тази реч. Забележителното този път беше отявленият му антиамериканизъм, както и омразата към Европа, редом с идеализирането на Китай и откритото омаловажаване на действията на Русия. Нова е също така все по-голямата му склонност да изкривява фактите с лека ръка – например, когато говори за Просвещението или твърди, че войната била една от ценностите на Запада.

Унгария в международна изолация

Отдавна се знае, че Орбан изпитва носталгия по „Велика Унгария“ - карта на нейните територии виси в кабинета му. Откритото поставяне под въпрос на румънската юрисдикция в Трансилвания и Секейския край обаче е ново. Не е ясно какви ще са дългосрочните дипломатически последствия от речта на Орбан. Единствено чешкият министър-председател Петър Фиала отправи остри критики към Орбан, който беше заявил, че Чехия се е "предала" пред Брюксел.

До момента няма официални изявления по повод речта на Орбан нито от Румъния, нито от Брюксел или Вашингтон. Хората изглежда са уморени от провокациите на унгарския министър-председател, но в същото време мълчанието може да е и знак за това колко изолирана е станала Унгария в международен план. Самият Орбан иска да не оставя никакво съмнение за това какви са позициите му и какво може да се очаква от него. В речта си той заяви: "Нямаме друг избор. Дори да обичаме Европа, дори и тя да ни принадлежи - все пак трябва да се борим”.

Автор: Кено Ферзек


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 221 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    429 62 Отговор
    Само ще отбележа, че Орбан защитава интереса на Унгария след като прочетох гьобелсвеле статията не съм я чел.

    Коментиран от #19, #89, #94

  • 2 БСП за България и Радев

    405 113 Отговор
    Смейте се нацистчета, но другарят Орбан е от последните независими лидери заедно със Си, Ким Чен Ун, Ердоган и Лукашенко. Заедно с другарят Путин ще си поделят света. Идва новият световен ред

    Коментиран от #54, #76, #90, #138

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Точен

    463 74 Отговор
    Орбан е велик европеец, защото е унгарец, а не безродник.
  • 5 газов инжекцион

    231 22 Отговор
    Въпрос за 3000 лева:"Как Орбан окончателно се сбогува с Европа? Не знам." Каменния.
  • 6 Бонев

    380 18 Отговор
    Живял съм в Унгария. Честно казано там е Европа.
  • 7 лют пипер

    62 12 Отговор
    Да, де! Дето баба си изяде.
  • 8 Последния Софиянец

    413 62 Отговор
    Само Радев и Орбан казват това което всички европейски лидери мислят но са мишоци.

    Коментиран от #148, #165

  • 9 Г-ца каприз

    382 66 Отговор
    Орбан....мъж за пример...и велик политик от класата на Путин...

    Коментиран от #46, #109

  • 10 Сандо

    407 43 Отговор
    Твърде вероятно е Унгария да стане първата държава напуснала ЕС и присъединила се към други организации като БРИКС,ШОС,ЕАИС и др.И акого направят ще спечелят,както спечелиха след като изгониха от страната си МВФ и Сорос с неговите отровни организации.

    Коментиран от #18, #112, #173

  • 11 Орбан

    63 232 Отговор
    Когато си истински родолюбец вземаш не по малко от 3 милярда евро от Путин и оредаваш родината ! Факт
  • 12 Настопроценти

    148 13 Отговор
    И в Швейцария е Европа. В Монако също.
  • 13 Мислеш

    225 43 Отговор
    На снимката двама истенски политици обичащи своят народ
  • 14 кюмюра от Драгалевци

    304 36 Отговор
    Престанете да свързвате Орбан с Путин . Значи всеки който милее за родината си е путинист , така ли? Значи всеки който е против терориста Сорос е путинист ? За ЛГБТ ценностите не искам да говоря з да не засегна моите "приятели" от ПП и ДБ .....
  • 15 БСП РАДЕВ ЗА РУСИЯ👊👊🇷🇺🇷🇺

    41 198 Отговор
    ОРБАН ПОНЕ ПРЕДАДЕ ДЪРЖАВАТА ЗА 10 милярда а РАДЕВ ЗА 30 милиона страшен тарикат

    Коментиран от #23

  • 16 ЕВРОНЮЗ

    189 12 Отговор
    Заглавието би трябвало да е КАК ЕВРОПА СЕ СБОГУВА С УНГАРИЯ....
  • 17 Механик

    312 25 Отговор
    Начи за да си в европа трябва непременно да обичаш Америка? И от къде на къде?
    Много си е прав човека. Един от малкото, дето му пука за държавата си.
  • 18 КОТарАК

    36 132 Отговор

    До коментар #10 от "Сандо":

    Унгария ще бъде последната напуснала ЕС , ако изобщо теоретично се случи! а вие вече няма ли да се разкарвате от тук?

    Коментиран от #78

  • 19 Футболиста Орбан и мозък

    47 180 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    Никакъв интерес не може да защитава
    Като е такъв защитник защо не излезе от ЕС и НАТО и да прави каквото си иска?
    Да влиза в Брикса-Мрикса да гърми..
  • 20 хаберих

    149 21 Отговор
    3 милиарда евро от Путин са капка в Каспийско море. Руският държавен резерв разполага с 4 200 тона чисто злато.Вече може и да са повече.
  • 21 ИВАН

    225 30 Отговор
    Браво, браво , браво - такива човеци са нужни сега на света, Орбан е национално отговорен лидер и ръководител, браво и на унгарците, че са си го избрали и дано 100% го подкрепят.
  • 22 Сталин

    200 20 Отговор
    Абе хайвани то няма такова нещо като Европа каквато беше,по скоро Орбан се сбогува с Европа на евреите ,които превърнаха цветуща Европа в септична яма по модел на ционизма

    Коментиран от #49

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Торанага

    174 14 Отговор
    АБЕ КОЙ ГИ КРОИ ТЕЗ ГРАНИЦИ В ЕВРОПА БЕ ?!!! ТО ЯСНО ЧЕ СА АНГЛОСАКСИТЕ.
    НЯМА ЕДНА ДЪРЖАВА ДА И Е СЪБРАНО НАСЕЛЕНИЕТО В ГРАНИЦИ, НАВСЯКЪДЕ ОСТАВЕНО НАСЕЛЕНИЕ ИЗВЪН ГРАНИЦАТА. НИЕ СМЕ НАЙ ОЧЕВАДНИЯ ПРИМЕР. И ТУЙ С ЦЕЛ ВЕЧНО ДА ИМА КОНФЛИКТИ ТЛЕЕЩИ В ТАЗ ЕУРОПА (да и таковам м... )
  • 25 За Русия 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🍆🍆🍆🍑🍑

    27 121 Отговор
    Всеки е длъжен да предаде в полза на Русия, па каквото ще да е то просто е важно да сме русофили със цената на всичко, пък след като ни изгонят от ЕС русия ще ни плати
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Д. Димитров

    192 32 Отговор
    Ех ако и в България си имахме някой като Орбан, Ердоган, Путин или Си..... Все хора който мислят за родината и народа а не се подчиняват на англосаксонската измет, САЩ и на мушетата! До кога?

    Коментиран от #58

  • 28 Дойче зеле

    174 24 Отговор
    Е типичен пример на поддръжка на упадала на Фащ и запада. Орбан е напълно прав. Залезът на западналите е в пълен ход. Само заблудени, бивши соц страни са на мнение, че всичко при краварите и при акушерките е на ред. Задава се сгромолясване, много по-силно от падането на соц-системата...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Дернев

    138 25 Отговор
    Ако европейците не се вслушаме в Орбан, сигурно огромна част от нас ще се сбогуват с Европа, защото ЕС и САЩ ни гарантират единствено 3СВ, защото Щатите искат да спрат времето и с това и господстващата си до скоро роля в света.

    Коментиран от #43

  • 31 Васил

    51 140 Отговор
    Ауууууууу мощната Унгария която живее като паразит с парите на Европа ако и врътнат кранчето до половин година ще обявят фалит.

    Коментиран от #161

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Дерзайте приятели на Пу

    54 152 Отговор
    На циркаджията Орбан никой не обръща внимание защото ще ги изхвърлят от ЕС и така както няма излаз на море ще фалира Унгария за 1 година..под вещото управление на Орбан Унгария е страната с най-голяма инфлация в ЕС и румънците ги задминаха по стандарт в пъти..единствената работа на Орбан е да държи нелепи фашистки речи и да се навежда на разни диктатори да му подхвърлят по нещо..Германия и Франция ако решат ще го направят футболна топка както е такъв мощен лидер

    Коментиран от #38, #44, #47, #59, #69

  • 34 Няма с какво

    49 6 Отговор

    До коментар #26 от "Госあ":

    Понеже е абсолютната истина.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ОРБАН

    23 61 Отговор
    И ПУТИН БРАТОВЧЕДИ.
  • 37 орбан руски шпионин

    34 115 Отговор
    Мръсен шпионин е орбан
  • 38 Това е безспорен

    14 55 Отговор

    До коментар #33 от "Дерзайте приятели на Пу":

    Факт.

    Коментиран от #50

  • 39 прокопи

    51 31 Отговор
    Въобще не ми ги хвалете унгарските фермери. Ние сме ги научили как се произвеждат зеленчуци и плодове. Наши емигранти са в основата на унгарското земеделие. Единствения плюс на Унгария, че по време на соца, там нямаше ТКЗСта и АПКта. Няма одържавяване на земята. Всичко е частно от едно време

    Коментиран от #64, #67, #91, #155

  • 40 Унгария

    25 87 Отговор
    Много я закъса.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Язе Сам

    110 18 Отговор
    Е неможе всички да са меки китки,човека си обича държавата преживял е катарзис и е избягал от Соросс.
  • 43 Ами като те е страх от 3СВ

    36 92 Отговор

    До коментар #30 от "Дернев":

    Заминавай за Русия.Там ще си в безопасност.Що стоиш в страна членка на ЕС и НАТО?!

    Коментиран от #97, #189

  • 44 Механик

    120 17 Отговор

    До коментар #33 от "Дерзайте приятели на Пу":

    Оффф! ка се не спряхте с тия тъпизми бе?
    Все другите фалирате. То не бе Русия, Китай, Корея, а сега и Унгария.
    Я си гледайте американските банки, дето пукат една след друга като пуканки в микровълнова! Гледайте си Франция, дето е бетер Бахмут!
    Все чакате да паднат на коча тинтири-минтирите.
  • 45 Урюрвкос

    44 6 Отговор
    железни топки
  • 46 от там

    14 49 Отговор

    До коментар #9 от "Г-ца каприз":

    За Орбан съм съгласен за Путин мога много да споря , там живея и от близо нещата изглеждат различно . А като се замисля ходих 2013г до Солун с фланелка с лика на Путин ..... Сега симпатизирам на един политик на когото дадоха 5 години (сетете се по поръчка на кого ! ) условно за абсолютно нищо , повтарям абсолютно нищо единствената вина на човека е че е по умен от Путин и че е ИДЕАЛИСТ . Казва се Николай Платошкин .

    Коментиран от #55

  • 47 Д. Димитров

    121 15 Отговор

    До коментар #33 от "Дерзайте приятели на Пу":

    Ти скоро ходил ли си в Унгария.... Че да говориш за унгарския стандарт? Аз ходя често и в Унгария и в Румъния.... стандарта е несравним в полза на унгарците! А знаеш ли как унгарците говпрят за Орбан... Казват "НАШИЯ ОРБАНЧО" и го казват с любов и уважение! Те ценят това което е направил за народа и за това ще е несменяем и обичан. А англосаксите може да си лаят колкото искат, безсилни са! До кога?

    Коментиран от #53

  • 48 БСТ

    86 11 Отговор
    Ясно е , че ЕС загива ...
  • 49 Много точно казано

    76 15 Отговор

    До коментар #22 от "Сталин":

    Стана тя "септична яма" и никога вече няма да е нормална европейска цивилизация
  • 50 Безпорния фскт

    22 6 Отговор

    До коментар #38 от "Това е безспорен":

    се доказва. А това е спорна лъжа. Недоказани приказки.
  • 51 Геигорян

    14 66 Отговор
    Орбан защо не се намира в списъка,,миротворец".?Копейкин е член на списъка и сега си чака реда(наредил се е на опашката)
    Ще го замести Генчо гелосания(Плюнчо)

    Коментиран от #73

  • 52 Орбан е един от

    91 14 Отговор
    Малкото разумни. Европа и фащ загиват, понеже на власт са малоумници.
  • 53 Велик лидер казаха

    27 63 Отговор

    До коментар #47 от "Д. Димитров":

    Унгарците са в Шенген..като спрат да са в шенген ще видиш как е..визи мита банкови трансфери фондове..унгарците са най-мързеливата шайка в Европа всичките пари идват от ренти и туризъм пък сградите дето ги имат са строени от австрийците тия са независими от 1918 година ходиха на една война и я загубиха после още 50 години бяха под вещото ръководство на СССР
  • 54 Последния Софиянец

    7 34 Отговор

    До коментар #2 от "БСП за България и Радев":

    Tи комунист ли си😄не чакам отговор🇷🇺
  • 55 Платошкин не разбира

    35 16 Отговор

    До коментар #46 от "от там":

    Днес ситуацията. Русия е изправена пред дръвника. Или тя ще ги помете или на нея ще й отрежат главата. Няма място за мечтатели сега. Първо да се спаси Русия пък после може да вземете на власт, когото си искате.

    Коментиран от #66

  • 56 Чоко

    30 79 Отговор
    Орбан е превъртяла руска подлога. Същият като арадев

    Коментиран от #121, #129

  • 57 Ватикан

    43 11 Отговор
    стои зад Орбан, Унгария никога не е била по-силна и независима като стандарт и икономика, политика, липса на финансови дългове, в лицето на Орбан. Русия и България в лицето на Набиулина, и Василев никога не са били по-слаби и губещи пред глобалният капитал. Германия и Дойчето в лицето на Шолц, да си гледат тяхната загиваща икономика и народ. Съсипаха Европа. Русия с последният си ход цифрова рубла се изложи тотално пред целият свят, потвърдиха мнението, че са управлявани от предатели.

    Коментиран от #60

  • 58 Историк

    65 21 Отговор

    До коментар #27 от "Д. Димитров":

    Има такъв човек и той е Радев,но няма правомощията...ние трябва да му ги делегираме,ние-народа!
  • 59 геобразен соросоид

    35 10 Отговор

    До коментар #33 от "Дерзайте приятели на Пу":

    Още веднъж сравнението на Орбан с Путин е нелепо . Може и да имат нещо сходно (все пак и двамата са представители на хомосапиенс) но разликата е огромна . Единия с всички богатства на Менделеевата таблица че и оттатък с стандарт на живот около българския а другия без особени природни ресурси даже без излаз на море и с стандарт на живот поне 2 пъти над българския а съответно и над руския . Има ли нужда още да спорим за Орбан и Путин !?
  • 60 Историк

    33 2 Отговор

    До коментар #57 от "Ватикан":

    Относно цифровата рубла не е точно така,но темата е изключително обширна за дискусии...
  • 61 За свободата

    58 8 Отговор
    Какво от това което сте публикували не е варнот!? Ето това е да имаш президент с кауза и позиция.Браво
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Алфа херинга

    42 2 Отговор
    Откога Европа е реципрочно на Америка?
  • 66 от там

    12 16 Отговор

    До коментар #55 от "Платошкин не разбира":

    И как спасява Русия последните 1,5г ? Като изпрати около 550 човека на явна гибел 24.о2 2022 ли ? Като отвръща само на определени терористични актове ли ? Като едни ходят на почивки до Турция и ОАЕ а други ги трепят на фронта ли ? Като праща помощ на Ердоган (самолети за гасене, газови хъбове , атомна централа в Акую и пр ) а той за благодарност връща терористите в Киев ли ? Имам още десетки въпроси и не само аз ...... Дори един генерал от запаса по централна телевизия го каза ако бяхме ударили по сериозно в началото нямаше да има толкова жертви и от едната и от другата страна . По темата Украйна Платошкин също е наивник но на тема управление и начин на управление на страната е няколко десетилетия напред .

    Коментиран от #128

  • 67 ей онзи

    9 2 Отговор

    До коментар #39 от "прокопи":

    Тебе забравихме да питаме кого да хвалим !
  • 68 Хоризонт

    55 6 Отговор
    Европа отдавна прилича на гето. Скоро ще и обеднеее. Как мислите ще продължи с тази мигрантска политика и политиката и въобще.
  • 69 Фон дер Миндер

    22 5 Отговор

    До коментар #33 от "Дерзайте приятели на Пу":

    Бивалици - небивалици, това е написаното от теб. Разсъждения като на 10 годишно дете. Извинявай, но си ужасно скучен
  • 70 АУДИ

    28 3 Отговор
    Ми прав е човекът
  • 71 555

    48 11 Отговор
    Орбан не само ще се сбогува с Европа но ще повлече и бившите соц страни . ..нещото от което най се страхуват краварите и техните поставени подлоги в Европа .
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Фон дер Миндер

    50 8 Отговор

    До коментар #51 от "Геигорян":

    Нема го у фашо списъка щото унгарците се изчистиха от глистите и паразитите! А ние си имаме бол от цялата гама бацили / Баце, кирчо, хАсенчо, тагаринчовци разни, Ам-гъл Атанасов и тн/.

    Коментиран от #102

  • 74 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    65 10 Отговор
    Орбан защитава унгарските интереси, а Киро Канадски - краварските...
  • 75 Браво

    56 12 Отговор
    На Орбан, единственият с позиция, всичките други лизачи и нагаждачи.
  • 76 кириленко

    12 21 Отговор

    До коментар #2 от "БСП за България и Радев":

    Българите ще бъдите лайночистачите на новият ред...последна дупка на кавала
  • 77 флипп

    44 11 Отговор
    Браво на Унгария, де и ние да имахме такива политици да ни измъкнат от тази сатанистка клоака
  • 78 Кокорчо

    12 3 Отговор

    До коментар #18 от "КОТарАК":

    Пенчо разкарай титул е за нормални хора а не за наведени
  • 79 УНГАРИЯ НЕ ПРИЕ ЕВРОТО!

    49 11 Отговор
    СТИГА С ТИЯ МЕНТАЦИ! УНГАРИЯ СИ Е В ЦЕНТЪРА НА ЕВРОПА И СЕ СБОГУВА С ЗАПАДНИТЕ САТАНИСТИ. ТОВА Е ПРАВДАТА.

    Коментиран от #82

  • 80 Последния Софиянец

    20 50 Отговор
    Руската подлога Орбан е пример за нашите руски подлоги. Копейкин иска да вземе Бесарабия от Украйна а Радев се състезава с Орбан кой по-качествено ще избърше, оближе, подсуши и напудри изцапаните от специалната военна обосрация задни части на Путин. Засега Орбан води в класацията, но Радев не се дава и като нищо ще дръпне
    на финалната права. Има огромен хъс и талант!

    Коментиран от #96, #119

  • 81 ИМПЕРИАЛИСТ

    53 8 Отговор
    Орбан е трън в очите на Америка, защото ограничава (етнически нетолерантно прозвище) компании да доят Унгария и дава пример на останалите как да сторят това.

    Коментиран от #92

  • 82 Унгария

    17 16 Отговор

    До коментар #79 от "УНГАРИЯ НЕ ПРИЕ ЕВРОТО!":

    Много добре шапа евро фондове и плюе.Видял ли си Орбан какъв дворец строи в Будапеща.Ходи виж.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Браво на Орбан!!!

    49 12 Отговор
    Единствения трезво мислещ европейски политик,неподвластен на брюкселските чиновници! А в България кога ще дойде на власт достоен кандидат???!!!

    Коментиран от #117, #170

  • 86 Евала

    44 10 Отговор
    На Орбан - истински патриот и щит за народа си, а не фигурант на едно посолство.
  • 87 КАЛАШНИКОВ

    44 10 Отговор
    Орбан е един Силен и Независим Лидер,който не се бои да казва директно ИСТИНАТА в лицата на т.н политици от ЕС, НАТО и т.н. За него винаги на първо място е Унгария и унгарския народ и при него такива "филми" като.....уж Райската градина на Европа и други подобни ценностни умотворения не вървят!!! В особеностите на промените в съвременната геополитика това е много важно- на тази планета всяка страна и всеки народ са равноправни, никой не трябва да има илюзията ,че е нещо повече- Световен Хегемон и т.н подобни глупости.
  • 88 Буров

    1 13 Отговор
    На свое заседание, проведено на 20 юли 2023 г., Управителният съвет на Българската народна банка (БНБ) прие решение на основание чл. 9, във връзка с 3 от Преходните и заключителни разпоредби на Наредба № 44 на БНБ от 28 юли 2022 г. за условията и реда за избор на независими оценители по чл. 55а от Закона за възстановяване и преструктуриране на кредитни институции и инвестиционни посредници (Обн. ДВ. бр. 65 от 12 Август 2022 г.), за обявяване на процедура за включване в списъка на независимите оценители за извършване на оценки по чл. 55 и чл. 106 от Закона за възстановяване и преструктуриране на кредитни институции и инвестиционни посредници (ЗВПКИИП) по отношение на кредитни институции и групи, за които БНБ е орган за преструктуриране.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 нпо агент

    43 5 Отговор

    До коментар #2 от "БСП за България и Радев":

    щом дойче зеле гьобелс пропаганден ..ще го пропусна...сащ и неговите кукли в европа няма да се успокоят докато не докарат Унгария до положение в което се намира България..Направиха ни просеци и вкарали простокирчовци да ни довършат..Искат да заличат всичко българско,започнали от образованието и с опита за отмяна на национален празник 3 МАРТ...искат да заличат паметта на българи..

    Коментиран от #130

  • 91 браво бе

    32 1 Отговор

    До коментар #39 от "прокопи":

    всичко си имаха в егеш мегеш разликата беше, че ние строехме социализма а те го бяха измислили и построили ние им ходехме на екскурзий с цел шопинг и умишлено ни обменяха с декларация само по 36 БГ лева там имаше от пиле мляко ,а те у нас идваха само и единствено заради морето и не масово както чехи ,поляци и гдр явно си с голямо ЕГН и нямаш спомени и визия и сега с мамалигарите дето ги нямахме за нация са 30 години преди нас във всички оношения .Посещавам от 1988г. редовно Балатон както и Матрахаза имам колеги -приятели по тези места....
  • 92 А бее

    35 6 Отговор

    До коментар #81 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Тия нямат ли американско посолство.
    И, ако да,
    защо спят и не им спретнат
    едно чилийско шоу и да сложат едно пиночетче?
    Щото при маджарите майдан няма да мине.
    Те не са толкова " умни" колкото усръинсите
  • 93 Асен

    40 6 Отговор
    Ще ми се и България да имаше един Орбан на место тези сегашните продажници превърнали България в американска ,нео-либерална колония ,а вече и мулти-етническа такава , защото от тази година в България защъкаха адски много араби, като в Европа, и аз действително се безпокоя за бъдещето на България. Етническото и мигрантско положение не е шега работа и никога не бива да се гледа с лека ръка. Мултикултурализъма е мн плашещо явление и особенно предвидената незначителна роля на бялата раса в него. Населиш ли веднъж дадена територия с даден етнос , както правят тези в Европа, повече връщане на зад няма, а ако има то ще е ужасно трудно и то през ръцете на някой наистина решителен диктатор. С нормални мерки надали ще стане
    Така че да, България спешно има нужда от един Орбан, защото още преди 2 год. представител от БНБ ,ако не бъркам, веше вметнал ченит Брюксел ще принудят България да заселва араби на своя територия.
    Баба Ванга беше предсказала за Арабска държава със столица Рим, а една Англичанка в канала си беше казала че даже към днешна дата в Англия не може да се избере кмет за някаква Английска провинция който да не е мюсюлманин. Правете сметка!

    Коментиран от #118

  • 94 ХА ХА

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    Прочетох коментари 1, 2, и 4 и много се смях.
  • 95 стоян георгиев

    18 26 Отговор
    Ще повярвам на орбан когато извади унгария от ес и нато.до тогава ще го смятам за поредния хитрец дето иска да се прави на мъж докато цица европейски парици и стои на сянка прикрит от американското оръжие.

    Коментиран от #103

  • 96 Асен

    30 7 Отговор

    До коментар #80 от "Последния Софиянец":

    Няма какво да си говорим, мултикултурализъма в Европа е кошмар за белите донори. Състояха живота на хората. Я България отдавнашна е англо-саксонски бунище.
    Предпочитам Орбан!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 УМЕН

    32 8 Отговор
    Мерилото за нормален човек е демонстрирането на отявлен антиамериканизъм. Всичко останало е патология, отклонения и психични заболявания.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 ХА ХА

    15 8 Отговор
    Бил съм три пъти в унгария 1990 2005 и 2012, не вярвам че унгарския народ бленува за руский мир и подкрепят орбан, има няква схема. Всички унгарци говорят немски и никой не иска да говори руски макар че го знаят.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 сноу

    12 2 Отговор
    Брей,брей...туй зеле пак се вкиснало.. че и намерило кой ми с..в гащите, като наш мамин майнов да кашля в мазето на зелето..Пък ферзекчето да постъпи като истински зевзек ,и повтори по няколко пъти последното изречение на Орбан,ама и да го осмисли..
  • 109 Незнаещ

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Г-ца каприз":

    И в какво се състои величието им ??
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Бай Иван

    10 1 Отговор
    И що тъй триете неудобни комнтари?
  • 112 Киркор

    14 7 Отговор

    До коментар #10 от "Сандо":

    Няма да стане,защото Унгария най много цоца от ЕС ,а не от Русия.Лично,може би ЕС да иска Унгария да напусне,но Орбан не го желае от комерсиална гледна точка.Стреми се да имитира Ердоган,но не му се отдава...

    Коментиран от #137

  • 113 Възмутен

    23 9 Отговор
    По принцип Орбан обича да се представя на това място като пророк и спасител от задаващата се всемирна гибел
    Ама как не го е срам, тоя Орбан, той не знае ли че единствените които държат правата да са правоверни спасители и пророци са соросоидните неолиберални сатанисти?
  • 114 Песимист

    12 2 Отговор
    Гледайки снимката си мисля: Орбан към Путин - ще ми помагаш ли финансово? Путин към Орбан - ще си помисля...
  • 115 ХА ХА

    5 7 Отговор

    До коментар #107 от "Хан Драган":

    Казал си само глупости.
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Десо

    9 6 Отговор

    До коментар #85 от "Браво на Орбан!!!":

    Но подвластен на парите!Нека Путин поеме, ако му стиска,сумите,които ЕС отпуска на Орбан,дали ще стане ?Да,глупав въпрос зададох,но....
  • 118 сноу

    22 6 Отговор

    До коментар #93 от "Асен":

    ++++абсолютно си прав ...и като срещна тук някакви жалки нещастници ,като заблеят за някакви си бели държави, пък като изплезят език и за цивилизационния избор направо ме втриса..Така е оцвъкана европата ,че едва ли има някой който да вярва в нейното християнско бъдеще.. Впрочем тя европата така или иначе дължи богатствата си на десетките колонии и милионите роби експлоатирани с векове и ще не ще сега ще си плаща греховете ама ние,ние прекрасно знаейки това къде се врем между шамарите, че и орбан плюем..

    Коментиран от #120

  • 119 Джгруби

    24 7 Отговор

    До коментар #80 от "Последния Софиянец":

    Софе, на ОРБАН можеш само да му пиеш водата,,след като в същата тази вода си му измил краката.
  • 120 Ицо

    12 2 Отговор

    До коментар #118 от "сноу":

    От много снег си станал малко тъб.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Плъхомор

    19 4 Отговор

    До коментар #116 от "стоян георгиев":

    Предполагам, че го казваш това от позицията на човек с пълни дисаги, кажи само от де ги пълниш от козяк или от някое шорошко непео...?

    Коментиран от #124

  • 123 По Дунава

    7 4 Отговор

    До коментар #116 от "стоян георгиев":

    Петролопровода Дружба минава през НАТОВСКА граница.Прочети за AMBO pipeline и може да вденеш ,че има тръба от Нефтохим до Илиенци и макетата ще влезнат в ЕС ама друг път.Не ме интересува къде са чаветата на Орбан Путин или Некои наш чорбаджия изедник.

    Коментиран от #125

  • 124 стоян георгиев

    8 13 Отговор

    До коментар #122 от "Плъхомор":

    Казвам го от човек направил избора си .аз съм за европа и нато.планирам да живея в тази среда и съюзници щото смятам че е най доброто за мен и децата ми.ирбан и подобните на него говорят едно а правят друго.тва не е мъжко ако го свързваш с дисагите.

    Коментиран от #147

  • 125 стоян георгиев

    4 5 Отговор

    До коментар #123 от "По Дунава":

    Ква връзка има тва с писаното от мен по темата? Знаеш ли че на луната са снимали един камък дето прилича на къщата на ахмет доган?....

    Коментиран от #127

  • 126 Гочето

    3 2 Отговор

    До коментар #121 от "Цтобе":

    Правилно,писнало ми е от тъкива тъпани които не виждат повече от носа си.
  • 127 По Дунава

    3 3 Отговор

    До коментар #125 от "стоян георгиев":

    Знам, от другата страна на луната са Абхазия чeчeнци и Грузинските Европеици
  • 128 За войната съм

    13 8 Отговор

    До коментар #66 от "от там":

    Съгласен. Но аз не одобрявам всичко на Путин. С войната много се изложи даже.
    Ако е решил, да има война, то трябваше още първите месеци да е превзел Киев и край на войната. Нямаше да има толкова много разрушения и жертви.
    Ток НЕ разбира, как реагира Западът. Ако още се мотае с някакви си СВО, то нещата за Русия много зле ще свършат.
    По принцип е правилно, да не се допускат фащ и Западът да са с военни бази и лабораторни на руските граници, НО как го прави до сега Русия е повече некадърно....
    Русия сега е в голяма опасност. И ако не Путин, то някой друг трябва да успее да завърши тази война в полза на Русия. Иначе Русия ще бъде разделена на много части и ограбена, народът унищожен .. това ви чака, ако не се справите.

    Коментиран от #132

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 7676

    7 13 Отговор

    До коментар #90 от "нпо агент":

    До 1989 г 3 март не беше официален празник.
    При любимите ти комунисти.Кажи нещо, кой
    е искал да унищожи народната памет.

    Коментиран от #135

  • 131 Владимир Путин

    18 6 Отговор
    всички бг. европеали мразят патриота Виктор Орбан.
  • 132 стоян георгиев

    6 8 Отговор

    До коментар #128 от "За войната съм":

    Хахаха хохохо.трябвало ама не можа и верно ще свърши зле.взехте да се усещате матрьожите на къде отива работата .при вас е така всеки път тъч че сте свикнали.

    Коментиран от #152

  • 133 Либо-Путин

    3 11 Отговор
    И как боли истината, кърви гъзицата т.н. Демо-Атланти, сърби и гной се стича.. Но на който му допада този вкус се радва и отваря всеки плътски вход за сатаниските орди, но виде им се края и всичко ще си дойде на място. Европа пак ще цъфти, но без Педи-бРИКС и щастие ще възцари по света и хората ще открият светлината и истината за хубав нов живот. И дай Боже по скоро мир на земята.
  • 134 Велко

    21 5 Отговор
    Каква Европа бре? Половината от населението са мигранти и натурализирана паплач.
  • 135 7676

    6 11 Отговор

    До коментар #130 от "7676":

    Добре де , слагате минуси.Не искам
    плюсове.Но аз не лъжа , това което
    съм написал истина ли е.Искам отговор.
    Честно и почтено.Хайде бе руслями.Не
    се срамувате, дерзайте.
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Сандо

    10 2 Отговор

    До коментар #112 от "Киркор":

    Не си наясно с процесите в Унгария.
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Ти да видиш!

    5 12 Отговор
    Изрудите се самоизяждат-коминистичедките и за това се уригват по този начин.Череното-кръвта,която проповядват ще ги удави.Дай боже на всеки такава радост!Да има повече Комунистически Трупи да ги влачи реката,там за дъскорезницата,за ковчези!!!

    Коментиран от #142

  • 140 нормален

    25 6 Отговор
    Браво на Орбан Много е прав човека запада изпада от класацията долара умира и е прав че инструмента на Европа е войната което се доказва от практиката непрекъснато дават оръжие на Украйна и подклаждат войната вместо да преговарят за мир показателен е фактът че Европа мълчи и не коментира казаното от Меркел че минските споразумения се използвани за подготовка на Украйна за война мълчи и за избиването на хиляди руски дечица и цивилни в Донбас след 2014 година Защо мълчите лгбт граждани убедете ме че тези Подли действия на зеления подкрепени от Меркел напомнящи на действията на Хитлер след пакта за ненападение със съюза са правилни хуманни демократични Нали за такива имате претенции евроатлантици сладки
  • 141 Дивуй

    12 4 Отговор

    До коментар #116 от "стоян георгиев":

    А ти дори нямаш дисаги.Отрязал си ги за да си европеец атлантик ..
  • 142 иваило

    11 2 Отговор

    До коментар #139 от "Ти да видиш!":

    спокойно мила да си пиеш хормоните че не си ти !!!!!! джедъри ревете на чужди гробища хахахаха
  • 143 сирене

    13 4 Отговор
    Американизъм има предимно в този сайт... Населението си знае точно какво иска.
  • 144 Гъчо

    20 4 Отговор
    В кое Орбан не е прав ?
  • 145 Иво

    11 22 Отговор
    Орбан и Путин са като братя. Имат еднаква фашистка идеология и мразят Свободния свят. ЕС трябва да се отърве от поредния фашист.

    Коментиран от #151

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Ходи и се не връщай

    22 5 Отговор

    До коментар #124 от "стоян георгиев":

    Ходи живей и пълней у Европата, като всички емигранти, запали си тука къщичката и заминавай. Слушай какво ти блеят кирчо кокорчо и тиквун, те нали са от твойта черга, измамници закърмени с евроатлантически ценности и филии с мас още от ранно детство... Техните шкафчета пълни, твойте, ще са пълни само, че малко по нататък, когато стигнем в светлото евроатлантическо бъдеще със цъфнали те си налъми..
  • 148 МелБлагой

    5 9 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    викаш всички са глупаци само 15 милиона българи и унгарци са умни....а дали са ти казвали че си пр...

    Коментиран от #184

  • 149 Гробаря

    13 6 Отговор
    Не се притеснявайте и напъвайте толко, каквото трябва то ще стане... Нито ще въздействате на Орбан, нито на БайПамперс, нито наЗеля или на Путин..от робите плебеи нищо не зависи, виждате че от робите само пушечно месо става, укрите го демонстрираха нагледно, затова по умно е да си оправите завещанията навреме и евентуално, да си закупите по централен и по възможност по евтин парцел за вечното си убежище...
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 НАФАРФОРИЙ

    20 2 Отговор

    До коментар #145 от "Иво":

    Не съм чул те да се кланят на фашиста Бандера като фашистите Зеля, Урсула и
    Байгън
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 100

    4 11 Отговор
    Еми, тогава марш в Евразия. Там е едно хуууубаво.

    Коментиран от #158

  • 154 Така е ..

    5 11 Отговор
    Луд човек като Путин.
  • 155 Каквото и да говороте

    19 4 Отговор

    До коментар #39 от "прокопи":

    АПК-та и ТКЗС-та са няколко порядъка по-високо организирано селскостопански производства от това на умрелите западнали. Но, ние ги унишожихме, за да сме на това много по-ниско ниво днес. За да сме "у союзо" им. . и всичко да купуваме от тях.
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Урсула и байгън

    9 3 Отговор
    Колко нещастни ни прави тоя Орбан
  • 158 Ти да видиш

    7 3 Отговор

    До коментар #153 от "100":

    И това време ще дойде скоро, колкото да не им се вярва на лгбт матряла

    Коментиран от #181

  • 159 Евроатлантик

    6 3 Отговор
    Орбан и Лукашенко най миБъркат в лгбтОтверстията
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Грозев

    19 4 Отговор

    До коментар #31 от "Васил":

    Унгария е една от страните, които получават по- малко отколкото внасят в европейската хазна. Това се отнася и за България между впрочем, заяви го евродепутатът от ГЕРБ, Андрей Новков, думите му бяха, цитира точно: Получаваме много по-малко отколкото внасяме. Тъй, че стига с митовете за европейското кранче. Има кранче, но само за Украйна и БГ е една от страните, които подържат това кранче.
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Бай Колю

    15 3 Отговор
    Де да бяхме с национално достойнство като Унгария...
  • 164 Йо Несбьо

    10 4 Отговор
    Имаме полза от ЕС дори само за да ни обира излишъка от работна сила и за да не работим съвсем без пари. Но истината е, че европейците изнасяме войната в Украйна на плещите си, за да могат онези да се преструват на бежанци. Какви бежанци са те?! Западна Украйна е незасегната, а те си ходят до Украйна на почивка и да си видят близките. Междувременно сметките им ги плащаме ние! За квартири, за храна, за забавления, за градски транспорт...

    Освен това, един неудобен въпрос - може ли да сте във война и ти да стоиш в България и Чехия, докато ти убиват роднините, познатите, приятелите?! А ти отиваш на работа с усмивка и като типичен непукист си отработваш смените и си живееш в готиния апартамент, който са ти дали безплатно. Защото аз не съм сляп и ги виждам по кафенетата, по ресторантите, срещам ги в скъпите сгради и апартаменти, хотели и резиденции.

    Тяхното мислене е от типа "Виж как сме се уредили!", докато някой друг плаща!
  • 165 Последния Софиянец

    4 8 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Крадеф трябва да е в затвора форевър.
  • 166 Сандо

    3 1 Отговор
    Замина ватата в крематориума.
  • 167 ФИНЦИ

    14 4 Отговор
    ТОВА Е ПОЛИТИК НЕ КАТО НАШТИ МИШКАРИ
  • 168 Красимир

    11 3 Отговор
    Браво на Виктор орбан единствения който говори истината и затова не е удобен не е като нашите политици 7
  • 169 Красимир

    12 5 Отговор
    Браво на Виктор орбан единствения който говори истината и затова не е удобен не е като нашите политици 7
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 мистер сенко

    16 6 Отговор
    три пъти прочетох статията и останах с отлични виждания по казаното от орбан,браво на такива държавници
    за разлика от нашите лумпени.................
  • 172 Марио

    5 13 Отговор
    Орбан е поредният диктатор,който си променя мнението по два,три пъти на ден относно развитието на икономиките на ЕС и Нато.Той е нестабилен в политически спектър ,защото изпълнява поръчките на Путин.И скоро ще се озове в изолация,предвид критиките към Запада.И той като Путин мечтае за Румънски територии,които смята за свои.Фалшифицирането на териториалната цялост та Унгария,алчността на Орбан и корупцията са основен двигател на унгарския мин.председател.
  • 173 Всички пишещи срещу Унгария

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Сандо":

    или не знаят, или не искат да помнят, че Унгария беше първата от соц страните, която ОТКРИТО застана срещу режима - 1956 г. Тогава бащите на сегашните "демократични" евроатлантици са се слагали на нашите управляващи и не са смеели дори да си помислят за какъвто и да е преврат. ТОЛКОВА за Унгария и Европа. Тя си е в Европа преди нас и точно акушерките ще се усетят, че правят нещо нередно.
  • 174 Всичко това е ТОЧНО така!

    6 3 Отговор
    Речта на Орбан в Трансилвания беше саркастична, на моменти злобна полемика срещу Запада, САЩ и Европейския съюз. Като западни ценности Орбан обяви “миграцията, ЛГБТИ и войната”. САЩ били загубили водещата си позиция в света за сметка на Китай и затова се превърнали в опасен партньор, който може да тласне света към война. ЕС пък искал да наложи проект за “подмяна на населението” с мигранти и да подкопае традиционните християнски основи на Европа чрез “ЛГБТИ идеология”.
  • 175 ганю

    0 1 Отговор
    Последния Софиянец не се изказвай като галош
  • 176 Да бе,да

    8 7 Отговор
    За да се хареса на Путин,Орбан е лицемер.Той дои ЕС,отпускат му средства,които той не използва по предназначение и залъгва унгарците,че милее за тях и се бори за техния просперитет.Унгария още преди 20 год.е силно развита страна,благодарение на частния сектор и частни инвестиции.И заслугата не е на Орбан,който този хитрец,приписва всичко на себе си.След като плюе Запада и ЕС,защо се моли за европ.субсидии.???Да излиза по-скоро от там и ще му секне кранчето.Тогава само на бюджета да видим как ще се оправя.
  • 177 Български

    1 1 Отговор
    До99. Руски. По- полека.!!!Че балонът ти ще се спука.
  • 178 Артилерист

    5 1 Отговор
    Дойчовците да казват, че някой друг-Орбан- изкривява фактите си е гнусна перверзия...
  • 179 Лил

    3 5 Отговор
    Не мога да повярвам каква омраза се лее тук към Европа и обич към Орбан! Миналата година пътувахме из Унгария, ама на североизток, към Дебрецен, Мишколц, Егер. Попаднахме обратно в дивия соц- прашни, счупени улици, пътища, сгради, тъжни и мрачни хора, празни магазини, пълна мизерия. Колко от подалите тук хвалебствия за Орбан са били изобщо в Унгария, особено в онези част?! Какво ви става, бе хора? Защо се водите по приказки на популисти като Орбан и Копейки?
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Един

    1 4 Отговор

    До коментар #158 от "Ти да видиш":

    Ще дойде, когато му дойде акъла на Путлер т.е. никога.
  • 182 евала

    3 2 Отговор
    велик политик и човек такъв в българия няма освен радев
  • 183 Гонзо

    1 1 Отговор
    Антипатичен ми е Орбан , но ДВ пък два пъти .
  • 184 КУРти

    2 1 Отговор

    До коментар #148 от "МелБлагой":

    А ти да не смяташ франсетата, италианците, испанците и останалите за големи интелекти?
    Разбира се, че тук сме много по-умни, естествено и тук има безброй глупаци, но там в процентно отношение са много, много, много повече.
    Не случайно сме от най-умните нации в света, а това че като повтарят по американските бтв и нова нещо, само глупаците им вярват
  • 185 Атака

    3 1 Отговор
    Браво на Орбан ,долу еврогейския катун и диктатурата на шепа психопати
  • 186 Ганчо

    0 1 Отговор
    Нещо невярно да в казал Орбан?

    То вие и за Русия твърдите, че била изолирана, смeлници.
  • 187 Яяяяя

    0 1 Отговор
    Да, Орбан е прав за много неща, но не и за всички. Наистина всяка една нация трябва да се самоусъхранява и да живее с чест и гордост. Но ако всяка една нация тръгне да си връща територии и величие както Русия, не ни чака нищо добро, а изтребление. ЕС не е изобщо съвършен, но дава на всички свободата да са жители на една огромна територия. Живяхме в соца и знаем какво е да си затворник в Родината си. Сега пляскаме на Орбан, но и на него не му се иска да е отново руска територия. Може би истината е някъде по средата. Между изтока и запада. И унгарците и българите си искат националното достойнство и не искат запада да го заличи, но иска ли някой пак да сме провинция на Русия? Аз не!
  • 188 Наблюдател

    0 2 Отговор
    Как един истински християнин и патриот пикае на евро-лгбт изродски псевдо ценности и бюрократи. Красота уви нашите им лижат зааааднока.
  • 189 Курци

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Ами като те е страх от 3СВ":

    Как що?Щото като стане тази война да има готови "троянски коне",че бързо да ви докопат.
  • 190 Реалист

    3 3 Отговор
    Браво на Орбан.Скоро познатата ни Европа няма да я има.Прекалено са зависими от мигрантите,самите те го осъзнават но нямат решение.Преди пет години от всички първолаци във Виена 52%бяха мюсюлмани,(към днешна дата са доста повече),те вече са на тинейджърска възраст и след десетина години вече ще раждат по няколко мюсюлманчета.Ай честито
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Бас държа

    0 0 Отговор
    Че бащаму е бил някои от унгарската ком партия.Абе источна европа смотана работа.
  • 193 4417

    2 0 Отговор
    Слугите от Fakti, как се излъгаха да препечатат тази статия ха ха ?!
  • 194 Браво

    2 0 Отговор
    На Орбан. Родолюбец. Това което липсва на нашите управляващи!
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 паси

    1 0 Отговор
    Един от малките лидери които защитават Националните си интереси. Много от лидерите по точно - предателите назначени от Брюксел или Америка служат вярно и предано на Задокеанският си господар тези предатели не само себе си но и майка си ще предложат заради личните си интереси.
Новини по държави: