Last news in Fakti

26 Юли, 2023 09:38 774 3

Трима души загубиха живота си в горските пожари в Гърция

  • гърция-
  • пожари-
  • горски-
  • централна-
  • загинали

На остров Евбея

Трима души загубиха живота си в горските пожари в Гърция - 1
Източник: БГНЕС

Трима души загубиха живота си в горските пожари на гръцкия остров Евбея в Централна Гърция, съобщи гръцката национална телевизия ЕРТ.

Тялото на 41-годишен животновъд, който беше в неизвестност от неделя, беше намерено изгорено в постройка в труднодостъпен район на острова. Според информация на ERT мъжът е попаднал в капан от пламъците, докато се е опитвал да изведе животните си.

Двама пилоти на 34 и 27-годишна възраст от военновъздушните сили загинаха, когато самолетът им тип Канадеър за борба с горските пожари се разби вчера в района на село Платанистос на остров Евбея, източно от гръцката столица Атина.

Кадри от видеозапис на инцидента показват как самолетът лети ниско, за да се прицели точно в пожара, и дясното крило се удря в дървета, вследствие на което самолетът губи баланс и се разбива.

Стотици пожарникари, подпомогнати от свои колеги от други държави, се борят с пожарите, които бушуват на гръцките острови Родос, Корфу и Евбея от миналата седмица. Поради горещите и ветровете огънят на различните фронтове се разпалва непрекъснато. Около 20 000 души бяха евакуирани от остров Родос през уикенда, тъй като огънят се разпространи и достигна населени места. Жители и посетители в северната част на остров Корфу също бяха принудени да напуснат домовете и хотелите заради разрастващите се пожари, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    2 1 Отговор
    И кво се оказа Канадеър се разби поради пилотска грешка а не както рублюфеновете твърдяха поради техническа неизправност.Ей лъйнъ руски цял свят лери на Бомбардие а не на Бе Ту Ил Ан и тн отпадъци
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хайл 14/88

    0 0 Отговор
    Когато имаше природни бедствия в България що Симонке не писа нищо с толкова трагични думи
Новини по държави: