Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Юли, 2023 19:19 9 118 214

Румъния: войната стигна до вратата на НАТО

  • румъния-
  • черно море-
  • нато-
  • украйна-
  • русия-
  • пшеница-
  • зърнена сделка

Владимир Путин иска да блокира зърнения износ на Украйна с всички средства и същевременно да си отмъсти, че определени санкции срещу Русия, като например тези в банковия сектор, не са отменени

Румъния: войната стигна до вратата на НАТО - 1
Снимка: DW

Никога досега руската война срещу Украйна не е била толкова близо до очертанията на НАТО: Русия бомбардира украинското пристанище Рени. Границата с Румъния е на едва 200 метра. Какво цели Путин?

Румънските моряци първо реагират с учудване, а след това с паника. На зазоряване те заснемат със смартфоните си прелитащите дронове - като малки точици в небето. "Ще ги пуснат тук да се взривят, ще паднат право на пристанището", казва в шок един от мъжете.

Още новини от Украйна

И наистина - скоро на няколкостотин метра избухва силен взрив. "Хора, дайте да бягаме, войната вече започна пред румънските брегове", зове друг моряк.

В ранните часове на 24 юли Русия изпрати 15 ирански дрона "Шахед" срещу украинското дунавско пристанище Рени. Някои бяха прехванати от украинската противовъздушна отбрана, други експлодираха в пристанището и разрушиха някои от складовете и силозите за украинско зърно. Седем души бяха ранени. Румънски товарен кораб също пострада при нападението.

Нова степен на ескалация

Никога дотогава руската война срещу Украйна не е била толкова близо до очертанията на НАТО. Дунавското пристанище Рени е на границата между Украйна, Румъния и Молдова, на около 120 километра западно от делтата на Дунав в Черно море. Между разрушените складове на пристанище Рени и талвега, маркиращ границата с Румъния, има не повече от 200 метра. Молдовското дунавско пристанище Джурджулещ е на пет километра нагоре по реката, а разстоянието до румънския град Галац, който има 220 000 жители, е десет километра по въздушна линия. Чист късмет е, че не особено точните ирански дронове не са се приземили на натовска територия.

Атаката срещу Рени представлява нова степен на ескалация на започналия преди седмица руски бомбен терор в черноморските пристанища Одеса и Николаев, насочен най-вече срещу инфраструктурата, осигуряваща украинския износ на зърно. И преди руски ракети са прелитали през част от румънското въздушно пространство, а една падна в горите на Полша. Но Русия досега не беше предприемала умишлена атака толкова близо до външната граница на НАТО, при това срещу цивилна цел и в район без значима военна инфраструктура.

Дунавският маршрут ще се разширява

"Владимир Путин иска да блокира зърнения износ на Украйна с всички средства и същевременно да си отмъсти, че определени санкции срещу Русия, като например тези в банковия сектор, не са отменени", посочва пред ДВ румънският политолог Арманд Госу.

Украйна има спешна нужда от приходите от продажба на зърно и маслодайни култури, за чийто износ до момента имаше три маршрута. Най-голямото количество се транспортираше от пристанищата Одеса и Николаев през Черно море. Експортът се осъществяваше благодарение на т.нар. зърнена сделка между Русия и Украйна, преди Москва да се оттегли от нея. Друга част е превозвана по суша през Румъния, Унгария и Полша. Третото трасе минава през делтата на Дунав и украинските дунавски пристанища Рени и Исмаил, както и през част от Черно море, която спада към румънските териториални води. Украйна планира мащабно разширяване на това трасе.

Какво иска да демонстрира Путин?

През делтата на Дунав може да се транспортира много по-малко зърно в сравнение с черноморския маршрут от Одеса и Николаев. С оглед на това, рискът за Русия от бомбардировки на Рени, разположен на границата на НАТО, е значително по-голям, отколкото са ползите. Но според политолога Арманд Госу ударът цели нещо много повече, отколкото да блокира износа на зърно. "Путин би искал да покаже, че му е все едно колко близо са неговите удари до територията на НАТО. Нещо повече: целта на Путин е чрез тази демонстрация да разкрие нерешителността на НАТО."

Румънската общественост реагира с възмущение и загриженост на бомбардировките на украинските дунавски пристанища - не само защото войната се оказа на прага. Делтата на Дунав е район, в който гражданите на двете държави са свързани исторически, езиково и културно. Така например в пристанищния град Рени над половината жители са етнически румънци.

"Циничната игра" на Запада

За разлика от обществените, официалните реакции в Румъния бяха подозрително сдържани. Президентът Клаус Йоханис пусна единствено туит, в който заявява, че остро осъжда руските атаки близо до Румъния. А министерството на отбраната в Букурещ лаконично отбеляза, че "няма пряка военна заплаха за националната територия".

До момента НАТО не е излязла с официална позиция. От седмица насам, в която продължава вълната от руски нападения срещу Одеса и Николаев, заседава Съветът НАТО-Украйна. Но осъждане или предупреждение към Русия заради бомбардировките край натовската граница от страна на Алианса няма. До публикуването на този текст пресцентърът на НАТО не отговори на запитването на ДВ.

Политологът Арманд Госу казва, че НАТО иска "на всяка цена да избегне ескалацията". "Междувременно елитите на Запада са се изморили от войната и се притесняват повече от колапс на Русия, отколкото от поражение на Украйна." Според политолога именно това е причината Украйна да не получава толкова голяма подкрепа, колкото е необходима. "Ако конфликтът в Украйна се окаже продължителен, това няма да е заради Русия, а защото Западът доставя твърде малко оръжие. Това е цинична игра", смята Госу.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    67 150 Отговор
    скоро им свършва времето на ватенките

    Коментиран от #10, #38, #64

  • 2 Zвяра 🇷🇺

    160 64 Отговор
    САЩ терористична организация и заплаха за мира
  • 3 Българин

    67 138 Отговор
    да имат късмет да падне нещо в Румъния-ще го помнят 100 години после

    Коментиран от #16, #58

  • 4 Българин

    72 140 Отговор
    руснаците си играят с огъня и ще си го получат

    Коментиран от #12, #17, #150, #169

  • 5 Майна

    84 19 Отговор
    Ами май да...
    Радев подписа във Варшава, че сме първа линия на НАТО
    А, Радев..?!
    Орбан не отиде и не подписа..
    Ама той не е обещавал- ,,винаги в синергия с дневния ред на САЩ,,..
  • 6 гост

    66 120 Отговор
    Само руските платени копейковци се радват на агресора
  • 7 Путин и русия

    111 43 Отговор
    Ще ви скъсат жартиерите и ще ви счупят токчетата

    Коментиран от #160

  • 8 За протокола

    151 41 Отговор
    Изеинете, но НАТО първо и нагло опря във вратата на Русия и след това драсна клечката! Гледали сте "Враг пред портите", сега римейк!
  • 9 Българин

    46 112 Отговор
    след 100 години пак ще дойде време българи да превъзпитават ушанки

    Коментиран от #92

  • 10 Zвяра 🇷🇺

    125 43 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Приключва времето на вас евроатлантици

    Коментиран от #100, #198

  • 11 Сталин

    86 32 Отговор
    Репресиите направиха Русия велика.Когато в СССР имаше репресии страната беше велика и силна ,и се развиваше стремително и бурно.Когато репресиите бяха прекратени , всичко започна да гние ,разлага и умира,защото репресираните злодеи и предатели започнаха да навлизат във властта.Докато в България не започнат да се сглобяват бесилки и режат глави ,нищо няма да се промени,както казва Томас Джеферсън "Дървото на свободата от време на време трябва да се полива с кръвта на тираните и патриотите."Но тъй като българина е нихилист и мишок и все гледа да не се прекара и за нищо не би си нарушил спокойствието да си пие ракията и пълни тумбака и вечно да се сърди на някой че не му е уредил живота.Борбата е развитие,но в България няма борба за нищо ,така че няма и никакво развитие ,както казва Шекспир -"Надежда всякаква вие оставете"

    Коментиран от #134

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Россия🇷🇺

    80 32 Отговор
    САТА-НАТО ще се разтури когато паднат ядрените глави в Познан и мераците на англосаксите и поляците се охладят. Саксите ще свият опашка и ще се изнесът по бели гащи а Източна Европа ще мине по руски чадър както през 1997г.
  • 14 Българин

    41 85 Отговор
    ватенките ще бъдат занулени за часове

    Коментиран от #24, #155, #166

  • 15 БАНко

    76 35 Отговор
    ПУТИН , НЕ СПИРАЙ !!!!
  • 16 Сталин

    66 18 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Като падне,румъните ще го поемат лекичко
  • 17 Zвяра 🇷🇺

    87 30 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Страхливци от нато нищо няма са направят ако Русия удари страна от нато в източна Европа....бъди сигурен
  • 18 Майна

    37 9 Отговор
    Ето какво подписа Радев във Варшава:
    ,,В документа, подписан от Радев се казва, че "Русия е най-значимата и пряка заплаха за сигурността на съюзниците".

    "В отговор на кървавата и агресивна война на Русия, съюзниците реагираха решително по единен и отговорен начин. За да защитят населението и територията си, съюзниците са поели ангажимент да прилагат новата базова позиция на НАТО за възпиране и отбрана и да засилят военното присъствие на съюзниците в нашите страни.

    Ние осъждаме агресивната война на Русия по най-категоричния възможен начин. Броят на цивилните жертви в Украйна нараства поради безразборните ракетни удари на Русия и умишлените атаки срещу критична инфраструктура, включително използването на Черно море като стартова площадка", гласи текста на декларацията.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Явно рашягите

    26 48 Отговор
    Искат да видят слънцето от близо.

    Коментиран от #34

  • 21 Абе никой не чете Дойче Зеле ли?

    36 13 Отговор
    dw com, че ни ги бутате тия швебистанци тук? Пародия! Цирк!
  • 22 Кара Кольо

    76 22 Отговор
    Време е на краварите и техните васали, между които сме и ние, да се покаже, че нищо не е така, както изглежда на пръв поглед....Време е Русия да помогне на света, да се освободи от идиотските джендър намерения на едни тотално изтрещели западни политици.....Време е да си върнем нормалния начин на съществуване....
  • 23 Дроновете

    59 18 Отговор
    Са руски и се казват "Герань" в превод "Здравец". Ще има здравец за всички желаещи.
  • 24 Zвяра 🇷🇺

    61 20 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    А евроатлантици ще бъдат занулени за минути ...

    Коментиран от #31

  • 25 Българин

    69 22 Отговор
    Не да си отмъсти, а да даде урок на глупаците, че когато Русия изпълнява подписано споразумение, другата страна също трябва да го изпълнява, защото, когато Русия търпи, но когато Руското търпение свърши, тогава страшно за глупаците, които си мислят, че добротата на Русия е слабост, е сега Румъния да си спомни какво правеше нейна армия при Сталринград и да предвкусва какво ще ѝ се случи, ако стане война.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Само питам

    63 18 Отговор
    Треснаха ли го Киев? А зеленото човече се е сгушило в бункера и се моли пред портрета на бай Дън.
  • 28 Сталин

    73 20 Отговор
    Кво е виновна Русия,че границите на НАТО са до тях

    Коментиран от #153

  • 29 Спецназ

    52 15 Отговор
    NATO са се нас...рали. Така е било и при офанзивата на Гитлер през 1939- та срещу "съюзника" им Полша.
  • 30 Нее,той е куче

    40 14 Отговор

    До коментар #12 от "Интересно":

    лаещо срещу мечка!Лае и бяга!
  • 31 Бърн

    47 10 Отговор

    До коментар #24 от "Zвяра 🇷🇺":

    Целият свят ще бъде занулен за минути . Така че пишеш глупости .
  • 32 истината

    53 14 Отговор
    Украински войници пред "Киев пост": Духът ни е много нисък. За всеки 100 метра земя, губим 4-5 мъже, хвърлят ни напред като месо .
  • 33 Майна

    30 7 Отговор
    Радев във Варшава:
    ,,Президентите на т. н. Букурещка деветка осъдиха категорично в съвместна декларация агресивната война на Русия и обещаха търсене на отговорност от виновните за зверствата и военните престъпления в Украйна.

    "Ние ще продължим да подкрепяме усилията на Украйна толкова дълго, колкото е необходимо", се казава в декларацията, под която стои и подписът на българския президент Румен Радев.

    Подписът на Радев под толкова категоричен текст го поставя в двойствена ситуация - с една риторика, когато става въпрос за вътрешна аудитория, на която трябва да бъдат посочени "добрите" и "лошите", и с евроатлантическа солидарност и послушание за пред чуждите партньори. ,,
  • 34 Zвяра 🇷🇺

    43 15 Отговор

    До коментар #20 от "Явно рашягите":

    Слънцето ще видите в Европа и САЩ

    Коментиран от #50

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Вижте,вижте това е Топол М,

    51 12 Отговор
    обаче към нас ли лети или директно към Краварника?

  • 37 Бацай Вова

    55 20 Отговор
    Пращай нато в небитието, България е с Русия!
  • 38 Психиатър

    44 8 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Повтаряш си го постоянно, нещо като аналог на Заровената глава на Щрауса в пясъка, който си мисли, че е в безопастност, та и ти така.
    Безплатен съвет: иди на психолог, или направо при психиатър, все още е възможно лечение с интензивни елекрошокове.
  • 39 Ксаниба

    14 47 Отговор
    Блатните терористи унищожават зърно.Съдбата ще ги накаже жестоко за това долно деяние.
  • 40 Прея Кент ,ЧЕРВЕНАТА

    40 13 Отговор
    Само от секс разврат и поквара ,разбират мамалигите ,ЧЕРВЕН КАРТОН И ЗА МАМАЛИГАРИЯ
  • 41 Червената армия

    44 16 Отговор
    пак ще стигне Берлин, Германия и Русия ще са едно!

    Коментиран от #121

  • 42 Гориил

    44 6 Отговор
    Безразсъдството и небрежността ще ви изиграят жестока шега. Вие упорито не искате да видите епохални промени. Историята наказва сурово онези, които живеят в миналото.
  • 43 Червенски

    41 13 Отговор
    Да слушат още заповедите на западните си приятелки и все по навътре ще им влиза
  • 44 какво да кажем

    42 13 Отговор
    Сензация от New York Times: След "десетки хиляди" жертви Въоръжените сили на Украйна компенсират с лошо обучени и стари войници !!!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Реалист

    47 13 Отговор
    Кво си мислите бе Руската армия достатъчно ви търпя руснаците ще ви попилеят натовците

    Коментиран от #56, #67, #84

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 от фронта

    40 9 Отговор
    Киевските военни пропагандисти и аналитични ресурси публикуват карти и панически доклади за сериозно настъпление на руските войски в района на Кармазиновка и Ковалевка (югозападно от Сватово). Те подчертават, че в този район руската армия има значително превъзходство в огневата мощ, поради което частите на Въоръжените сили на Украйна са принудени да отстъпят. Настъплението на групата войски "Център" принуждава въоръжените сили на Украйна да вкарат в бой резерви за стабилизиране на фронта. Междувременно групата войски "Запад" също води настъпление в купянското направление.
  • 49 Сталин

    40 9 Отговор
    Санитарен пояс до Ламанша!
  • 50 Лавльов-

    19 23 Отговор

    До коментар #34 от "Zвяра 🇷🇺":

    "При првк конфликт с НАТО ще бъдем унищожени за 6 часа"
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Железният Феликс

    33 13 Отговор
    Фашистите и капиталистическите свине стават само за тор.
  • 54 Българин

    43 14 Отговор
    Путин каза много ясно, че без Русия свят няма да има. Кой разбрал, разбрал, останалите ще им дойде като стрес, от който голяма част ще се самоубият, но все пак това ще бъдат атлантическите отпадъци, затова не трябва тревоги.

    Коментиран от #94, #142

  • 55 Депутат МИЛОНОВ

    12 35 Отговор
    Всички жени в Русия над 24 години ,
    Трябва да бъдат изкуствено Оплождани .

    Решение за справяне с демографската криза в Русия.
  • 56 За три

    6 14 Отговор

    До коментар #46 от "Реалист":

    Дни.

    Коментиран от #60

  • 57 Стършел

    12 35 Отговор
    Путин накрая ще стъпи накриво, бая бомби ще му се изсипят на главата.🤣🤣🤣

    Коментиран от #107

  • 58 Баце,

    34 12 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Ти грамотен ли си? Или оглyпя от писане на лозунги?
    В статията ясно пише- руска ракета падна в Полша! Още преди месеци! Поляците и НАТО все още се чудят ракета ли е, руска ли е... и все още си търсят kоxoнесите.
  • 59 Сергей Киров

    18 10 Отговор
    Социализмът отново в Русия. Олигарсите на Колима!
  • 60 Реалист

    34 10 Отговор

    До коментар #56 от "За три":

    Що си мислиш, че ше има сухопътна операция срещу НАТО само руски ракети ще има от всички видове.

    Коментиран от #75

  • 61 зеле

    21 7 Отговор
    лапните по една мазна мамалига......
  • 62 Фронтова линия

    40 10 Отговор
    Ами САЩ и НАТО, използват територията на Украйна за война срещу РФ. Вие какво очаквате?

    Коментиран от #76, #88

  • 63 джони инглиш

    30 10 Отговор
    Най кървавата война в историята. Според израелски източници жертвите са между 10 към 1 и 30 към 1 в полза на Руснаците .

    Коментиран от #70

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Рано или късно !

    12 38 Отговор
    НАТО ще се намеси.....
    И ще хвърчат ушанки по села и паланки !

    Коментиран от #196, #197

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Сталин

    27 5 Отговор
    Няма как човек да бъде свободен ако трепери от страх дали утре ще има работа и хляб.

    Коментиран от #171

  • 70 Последния софиянец

    5 14 Отговор

    До коментар #63 от "джони инглиш":

    Това кабаева ли го цитира.
  • 71 човекът оркестър е тук

    4 2 Отговор

    До коментар #47 от "Естествен Интелект":

    един и същ и все различен . ха ха ха
  • 72 Щом наште путинофили грачат !!!

    13 29 Отговор
    Значи всичко върви по план !!!
    Вече КРИМ се вижда с просто око !!!
    Ще има шок и ужас !!!

    Коментиран от #85, #89

  • 73 Край на туризма в бегето

    30 11 Отговор
    Бетона по морето ще бъде премахнат от руските ракети!

    Коментиран от #82

  • 74 буля Пена

    34 9 Отговор
    Жалко за тия православни момчета , изпратени на смърт от нашмъркания клоун за американските интереси!
  • 75 Те други е държави сякаш

    8 25 Отговор

    До коментар #60 от "Реалист":

    нямат ракети.Петнайсетина държава имат ядрено оръжие и целта е само една.

    Коментиран от #77

  • 76 Госあ

    13 26 Отговор

    До коментар #62 от "Фронтова линия":

    И кво прави РФ в Украйна.Никой не я иска там

    Коментиран от #87, #99

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Мирча Кришан

    11 27 Отговор
    Мужиците си търсят боя
  • 79 Ха ха ха

    25 8 Отговор
    Преставяте ли си ако англосаксонските меди бяха свободни и казваха истината .Да ама нали англосаксонците си имат и велик учител който ги е научил как най добре да манипулират обществено мнение
  • 80 Курд Околянов

    35 12 Отговор
    Бисмарк: Сключвайте договори с когото искате, разгръщайте каквито желаете войни, но никога не закачайте руснаците.

    Коментиран от #123

  • 81 Румънците

    25 12 Отговор
    Няма как да не бягат
    Имат спомени от Сталинград

    Коментиран от #95

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Аспирин

    13 32 Отговор
    Най накрая на на НАТО ще му писне и ще даде няколко ядрени ракети на Украйна и войната ще свърши.

    Коментиран от #90, #91, #112, #139

  • 84 Хлъц

    27 9 Отговор

    До коментар #46 от "Реалист":

    Са щи исаните( те са Отан,останалото е пълнеж,и то- нискокачествен) , знаят какво ще им се случи,ако стане директен сблъсък.Хирошима умножена по десет хиляди.Винаги калкулират в уравнението Дракона,персиеца и онзи- железния Ким.Само оли,г,френ би се надявал,че те ще стоят безучастни.На чия страна е известно на всеки трезвомислещДракона никога няма да допусне отански войски да нахлуят независимо как в територията на руснака.Пределно ясно им е,че ако допуснат такава гибелна грешка,без Русия следващата плячка ще бъдат те.

    Коментиран от #101

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Из "Световна история"

    33 11 Отговор
    ... как един комик унищожи Украйна и народа й ...
  • 87 Украйна

    25 13 Отговор

    До коментар #76 от "Госあ":

    Всъщност е част от руската федерация

    Коментиран от #98

  • 88 ЧЕ КВО ТЪРСИ

    12 21 Отговор

    До коментар #62 от "Фронтова линия":

    Путин в Украйна.....
  • 89 Белата Златка

    7 16 Отговор

    До коментар #72 от "Щом наште путинофили грачат !!!":

    Крим е ГРЪЦКИ!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 поредната помия

    11 9 Отговор
    от една доста пропаднала медия.
  • 94 КОЙ ГО

    9 18 Отговор

    До коментар #54 от "Българин":

    Бръсне Путин за с.....ва
  • 95 Сталинград

    25 6 Отговор

    До коментар #81 от "Румънците":

    Там 30 000 румънци са били пленени пожалени са обеззаръжени са и са пуснати да си вървят
  • 96 Абе

    26 6 Отговор
    НАТО в Украйна до Русия. Няма как да станеше.

    Коментиран от #152

  • 97 Граф Дракула

    9 11 Отговор
    Руснаците ?!
    От коя кръвна група са ?!
  • 98 Еми тогава

    11 16 Отговор

    До коментар #87 от "Украйна":

    И Корилите са част от Япония.А Сибир е част от Китай.....и т,н.....
  • 99 БАНко

    23 11 Отговор

    До коментар #76 от "Госあ":

    РУСИЯ ОСВОБОДИ ХЕРСОНСКА , ЛУГАНСКА , ЗАПОРОЖКА , И ДОНЕЦКА ОБЛАСТИ И ПОЛУОСТРОВ КРИМ !!! ТЕЗИ ТЕРИТОРИИ С 15 МИЛИОНА РУСНАЦИ СА В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ !!! ТОВА ПОСТИГНАХА ПУТИН И РУСИЯ !!!!

    Коментиран от #106

  • 100 стоян

    13 23 Отговор

    До коментар #10 от "Zвяра 🇷🇺":

    До 10 ком - кажете на вашия любимец др пу че това дето го руши после бедните ушанки ще го плащат с години с наложените им репарации
  • 101 Смешко

    12 24 Отговор

    До коментар #84 от "Хлъц":

    Първият удар ще бъде от мериканците,вторият от бай Китаец.Стигне,ли се дотам.Прошка за кремльовците няма да има.

    Коментиран от #117, #120

  • 102 УИЛЯМ ХЪРСТ – ВЕЛИКИЯТ МАНИПУЛАТОР

    7 3 Отговор
    Историята на един от създателите на „жълтата преса“ и индустрията за сензационни новини Достатъчно голямото заглавие прави всяка новина голяма.“ Уилям Рандолф Хърст Уилям Хърст е един от бащите на „жълтата преса“ и създател на индустрията за скандални и сензационни новини. Неговите медии са способни да разпалват войни, да издигат и свалят политици и да формират мисленето на обикновените хора. Хърст е първият, който се вписва в съвременното понятие медиен магнат. Той остава в историята като една от най-противоречивите, нестандартни и скандални личности на XX век, оказали голямо влияние върху събитията, случили се през това столетие. След изгонването от „Харвард“ Уилям отказва да се прибере вкъщи и отива в Ню Йорк. Той решава да продължи сам обучението си в областта, която го вълнува, и то на най-подходящото според него място – вестника на своя бъдещ заклет враг и конкурент Джоузеф Пулицър – „Ню Йорк Уърлд“. В продължение на две години Уилям е репортер – търсач на скандални новини. На Пулицър се приписва създаването на т.нар. жълта преса и на образа на типичния репортер от американски вестник – нахален млад човек без никакви задръжки, който се промъква навсякъде, узнава всичко и без каквото и да било притеснение описва събитията, наблягайки на най-пикантните подробности.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Ново пет

    6 16 Отговор
    Руските военни пропагандисти и аналитични ресурси публикуват карти и панически доклади за сериозно настъпление на украинсските войски в района на Кармазиновка и Ковалевка (югозападно от Сватово). Те подчертават, че в този район украинската армия има значително превъзходство в огневата мощ, поради което частите на Въоръжените сили на Русия са принудени да отстъпят. Настъплението на групата войски "Център" принуждава въоръжените сили на Русия да вкарат в бой резерви за стабилизиране на фронта. Междувременно групата войски "Запад" също води настъпление в купянското направление.

    Коментиран от #111

  • 105 Курд Околянов

    17 7 Отговор
    Вече не се притеснявали за поражение на Украйна ... ха-ха-ха... Лицемерите пак ще се дупят на Путин за газ, нефт, стомана, редки метали …
  • 106 А в Крим нямат вода.

    9 16 Отговор

    До коментар #99 от "БАНко":

    От 10 години са с режим на тока.Руский мир.

    Коментиран от #110, #119

  • 107 Zвяра 🇷🇺

    17 7 Отговор

    До коментар #57 от "Стършел":

    Това показва че нато е агресор
  • 108 Г-ца каприз

    20 5 Отговор
    За пореден път нато подви опашка...примълча си....а вие смешковци още. Се надявайте на чл.5 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 109 Аспирин

    7 14 Отговор

    До коментар #91 от "Значи":

    ВАтата ще побегне само при мисълта че Укр.имат Я.О.

    Коментиран от #114

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Аха

    2 2 Отговор

    До коментар #104 от "Ново пет":

    Пак ли ?
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Значи

    3 6 Отговор

    До коментар #109 от "Аспирин":

    Рашите нямат !!!???

    Коментиран от #118

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 И така

    11 5 Отговор
    И така до пълното изпепеляване на Украйна.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Аспирин

    9 2 Отговор

    До коментар #114 от "Значи":

    Никой няма да натисне копчето.Просто войната свършва
  • 119 БАНко

    22 7 Отговор

    До коментар #106 от "А в Крим нямат вода.":

    ТОЧНО ТАКА !!! ФАШИСТКИЯ РЕЖИМ В КИЕВ СПРЯ ВОДАТА ПО СЕВЕРОКРИМСКИЯ КАНАЛ И ТОКА ОТ ЗАПОРОЖКАТА АЕЦ !!! ФАШИСТИТЕ ОТ КИЕВ !!!

    Коментиран от #125

  • 120 Zвяра 🇷🇺

    7 9 Отговор

    До коментар #101 от "Смешко":

    И после и Китай и САЩ спират да съществуват
  • 121 Сметах ,сметах...

    5 6 Отговор

    До коментар #41 от "Червената армия":

    Вече трябваше да са подминали Вашингтон.
  • 122 бай Натю

    18 5 Отговор
    На наглосансонската и сие пасмина зад океана .
    Не им пука за обикновения украинец. На тях им трябва руската земя, защото украинската земя е руска изначално.
  • 123 стоян

    7 13 Отговор

    До коментар #80 от "Курд Околянов":

    До 80 ком - другар знаеш ли от коя до коя година е управлявал Бисмарк - и защо да го казва тая глупост - известно ли ти е че първата световна Германия унищожава руските армии и затова русия капитулира на 3 март 1917 гд пред Германия България Литва Латвия
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 абе другар

    6 9 Отговор

    До коментар #119 от "БАНко":

    Нещо се бъркаш..Фашисти и чекисти има смо в кремля.

    Коментиран от #128

  • 126 рукола Z

    11 6 Отговор
    Украинската офанзива бавно набира скорост... оксиморон някакъв, айде нема нужда.
  • 127 Стига сте лъгали, На Русия ракетите

    22 5 Отговор
    свършиха още пролетта, сега се бие само с лопати!? Докато Русия не нацепи канчетата на НАТО, тези джендъри ще продължат да джуркат в Украйна!
  • 128 мамул

    4 7 Отговор

    До коментар #125 от "абе другар":

    Хитлер и потника в Кремля ли са ?
  • 129 РМС

    19 6 Отговор
    Само напред братушки, за Н-ти път чакаме пак да ни освобождавате, този път от американскопедераско робство

    Коментиран от #141, #145, #148

  • 130 кое е вярното

    10 2 Отговор
    Едни казват, че нямат снаряди, други казват, че имат и артилерията им превъзхожда руската. “ подразделението му е „усвоило“ реалността на продължаващите загуби”. Свикват или усвояват загубите.
  • 131 медиен експерт

    12 6 Отговор
    За Зеленски, американци и британци украинските войничета са просто статистика, уви.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 истината

    14 6 Отговор
    абе то е ясно, че за бандеровци нещата отиват към изуй гащи... руснаците им направиха държава, подариха им я безвъзмездно и те я разсипаха от некадърност, крадливост и слугинаж...

    Коментиран от #138

  • 134 интересно е,

    7 4 Отговор

    До коментар #11 от "Сталин":

    колко много хора цитират нещо, но не знаят какво. Цитатът е "О, вий, прекрачващи през този праг, надежда всяка тука оставете" и не е от Шекспир а от Данте Алигиери от "АД". Като не сте сигурни поне чукнете в нета преди да цитирате. Ама "чукче не читател, чукче писател".
  • 135 др.Бонев

    7 10 Отговор

    До коментар #112 от "Мухаа,хаа!":

    По коментара ви личи че сте лум пен от разграждане.Трябва спешно да се лекувате с новишок

    Коментиран от #136

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 БАНко

    12 7 Отговор
    НАТООООООВЦИТЕ СИ ГО ТЪРСИХА 33 ГИДИНИ , ЩЕ СИ ГО НАМЕРЯТ !!!
  • 138 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ

    5 10 Отговор

    До коментар #133 от "истината":

    По разсипана държава от блатная нама.Ама те алашите толкова си могат.

    Коментиран от #144

  • 139 Zвяра 🇷🇺

    12 7 Отговор

    До коментар #83 от "Аспирин":

    Това ще е края на Европа и САЩ
  • 140 Кюмюра от Драгалевци

    9 7 Отговор
    Няма по пропаднали и жалки от долните блатни козяшкоукрофилташки подлоги.За 5 лева пускат майките си,жените си или дъщерите си да ви радват.
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Умен по цялата глава

    5 12 Отговор

    До коментар #54 от "Българин":

    И аз казвам,че и Света и Русия ще ги има,ама без Путин - ако си разбрал,разбрал!!!

    Коментиран от #157

  • 143 ежко

    12 4 Отговор
    Май, НАТО си построи врата до Русия.То и затова е войната, Нато да не се приближи повече!
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 хаха

    18 5 Отговор
    Май започнахте да пълните гащите от НАТО. Руснаците за тези близо две години придобиха военен опит и ако в началото на специалната операция един танк го унищожаваха от третия път , то сега ги ликвидират от първия път . Има защо джен-дърите от НАТО и краварника да пълнят памперсите .

    Коментиран от #159

  • 148 БСП на Бунището

    4 14 Отговор

    До коментар #129 от "РМС":

    Този път ,обаче,заедно с Братушките ви ,ще гризнете дръвцето окончателно..!!!!
  • 149 Бягайте

    20 4 Отговор
    С нато е свършено, да си налягат парцалите фащ и Брюксел. С Русия шега не бива.
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 най после нато ще бъде унищожено

    16 6 Отговор
    слава на русия

    Коментиран от #154

  • 152 ХА ХА

    4 6 Отговор

    До коментар #96 от "Абе":

    Вече няма значение, нато във финландия пак до росия е мнго по добре ХА ХА.
  • 153 Хм, хм

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Сталин":

    Това ми хареса!
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Матей преображенски

    13 5 Отговор
    Тия укри докарват война вече и по поречието на Дунав,и какво следва като плъзнат техни кораби,не само търговски,а и военни нагоре по Дунав!?Руснаците вече са ги усетили какво искат да направят и превантивно им разрушават пристанището в Рени.Румънците се възмущават ,но това все още не ги засяга,което неминуемо ще стане ,ако не си налягат парцалите.Същото и с България,ако се опита да помага на укрите чрез кораби или пристанища,и тук ще има последствия.Американците може да ги подкокоросват,но те виждат какво става,войната се разпълзява благодарение на американските хитрини и козни,наближава и нашите брегове.

    Коментиран от #170

  • 159 ХА ХА

    3 3 Отговор

    До коментар #147 от "хаха":

    Тези с опита, пишат дипломна работа на тема "груз 200" при кобзон.
    Гаранция на 100% че ще се дипломират всички.
  • 160 С0юзмультфильм

    2 6 Отговор

    До коментар #7 от "Путин и русия":

    А пригожин какво мисли по тоя въпрос ушанке смешна.
  • 161 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 3 Отговор

    До коментар #103 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Прав СИ
  • 162 Джамбaза

    6 2 Отговор
    В ранните часове на 24 юли Русия изпрати 15 ирански дрона "Шахед"...
    В друга статия на Фатки има снимка, че дроновете са руски.
    Опорки, опорки...
  • 163 С0юзмультфильм

    4 6 Отговор
    ушанки, блатни смешни пак ще ви .... майката.

    Коментиран от #167

  • 164 Местния Козар

    10 1 Отговор
    По скоро НАТО стигна до вратата на Русия и резултата е на лице.....
  • 165 смучете кочанана американските терористи

    9 4 Отговор
    Бай Дън ще ви нахрани ,
    с нови бомби, ракети ,
    не се тревожети,
    от глад не ща умрети !
  • 166 Коко

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Как може да си такъв лай но мет?

    Коментиран от #175

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 По- скоро нату нахлува към русия

    7 2 Отговор
    Въпреки договора от 1989 за неразширяване на нату на изток и тъ""пия Горбачов им повЕрва на тия лъжци от гащи и западна ЕС ЕС- овска / фашистка европа
  • 169 ФАКТ

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    ПРОБЛЕМА Е ТАМ ЧЕ ТОЯ ИД-ОТ ПУТИН ЩЕ ДОКАРА СВЕТОВНА ВОЙНА....А ТОВА САМИ ПО СЕБЕ СИ НЕ Е НИКАК ДОБРЕ..ЗА НИКОЙ...И НЕ МИСЛЯ ЧЕ НИТО РУСИЯ НИТО САЩ НИТО КОЙТО И ДА Е ЩЕ Е ДОВОЛЕН ОТ ИЗХОДА..КОЙТО НАМИРИСВА НА АПОКАЛИПСИС..
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Сталин

    4 6 Отговор

    До коментар #69 от "Сталин":

    Гнилата могучая замина при пробития крайцер.
  • 172 ХА ХА

    3 6 Отговор

    До коментар #157 от "умен и по двете глави":

    Путин освен да си бърка вноса и да си оглежда кокса по телевизията друго не може, а да забравих и да се чеше по главата като обизяна.
  • 173 Роки

    3 7 Отговор
    Нали освен руснаците и САЩ , Англия, Франция , Израел, Китай, Индия и Пакистан имат ядрени оръжия. Как виждате вие Путин да изстреля ядрени ракети и да остане незасегнат. Всичко на пепел ще стане. Така пишете все едно Путин е безсмъртен. Стига сте писали глупости. Руснаците да си оправят държавата по друг начин няма да успеят .

    Коментиран от #179, #182

  • 174 Гай Турий

    11 3 Отговор
    Путин предупреди румънскте налъми да не пърчат много и да не мечтаят за молдовска земя. Румънескуто се оказаха най-верните и рискови подлоги на жидоянките, дадоха им ракетна база в Девиселу на 70 км от АЕЦ Козлодуй. Летище на 100 км. от Молдовската граница и т.н. Търсят си белята, после реват, че на 200 метра от тях са изгърмяли зърнохранилищата на хунтата. Руснаците са стреляли точно и прецизно.

    Коментиран от #190

  • 175 ХА ХА

    1 0 Отговор

    До коментар #166 от "Коко":

    Що бе ти да не меташ жълтици.
  • 176 Сър Пичук

    5 10 Отговор
    Сигурно и там са се крили украински войници.
    И въобще, Рашистан напада, убива руши, унищожава, още малко ще влезе на територията на Натовска държава, но НАТО са лошите и те са виновни.
    Добрата новина, че с всеки ден сме все по-близо до края на фашисткия режим на Путин и кликата му.

    Коментиран от #180, #210

  • 177 Другият един

    9 4 Отговор
    Руснаците заживяваха с войната и това нищо добро няма да донесе нито на Европа нито на света И за това Русия вина няма Виновни са онези със за учените усмивки дето излъга ха Русия и разшири ха НАТО почти до Москва Още го разширявайте до като някой ден установите че брането на ядрени гъби започва и сигурно Русия ще е виновна щото тя си е на местото само дето НАТО уж е до Берлин а то до Русия
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Само глупостта е по необятна от космоса

    3 6 Отговор

    До коментар #173 от "Роки":

    Te ruzorabite имат вроден имунитет срещу радиацията, затова с такова нетърпение очакват ядрения апокалипсис на пуси. Руската радиация е най-добрата радиация зя тях, така са им казали от Кремъл.Artificial intelligence (AI
  • 180 Мишел

    7 2 Отговор

    До коментар #176 от "Сър Пичук":

    Пристанищата и зърнохранилищата бяха защитени от ракетни удари при зърнената сделка. Затова ВСУ бяха ги направили складове на муниции, натовски оръжия, боекомплекти, експлозиви. Два дни след приключването на сделката ВКС започнаха да ги атакуват и зърното правеше огромни взривове. За няколко дни тези складове приключиха.

    Коментиран от #202

  • 181 Мислеш

    6 2 Отговор
    Между другото много лъжете ракетата която падна в Полша е украйнска а не руска.Ха спрете са вече с тези лъжи
  • 182 Мишел

    6 3 Отговор

    До коментар #173 от "Роки":

    Ако има ядрена война, Русия ще бъде засегната, САЩ и европейската част на НатО унищожени.(източник доклад от края на 2020 на Пентагона за последствията от ядрена война)

    Коментиран от #195

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 паси предателят

    12 2 Отговор
    Мнозина Румънци не помнят как 2 и 4 Румънски армии бяха напълно унищожени до последният войник във ВСВ мислят си Световната сган наречена Америка ще ги пази ?- Но някога се надяваха и на Хитлер но не можа да им помогне така ,че нещата се повтарят.

    Коментиран от #192

  • 185 Мнение

    7 4 Отговор
    Румъния откри топлата вода! Румъния,нима не знаеш,че прокси войната в Украйна се води отдавна от агресивното НАТО!
  • 186 Ужас

    4 1 Отговор
    Агресивна Русия стигна до вратите на НАТО и се кани да почука.
  • 187 Бу Бу

    5 1 Отговор
    Още не мога да разбера как Украйна повече от година е в тотална, унищожителна, варварска и т.н. война, а е пълна със зърно. Нещо не ми се връзват нещата. И тъй като количеството зърно е реално и може да се докаже( да се пипне, види) значи другото твурдение е фалшиво. А и пише за удари ДО ( извън) границите на НАТО. Тоест фактически и юридически няма нарушение( нападение на Русия над страна член на НАТО)
  • 188 Путин не е

    3 6 Отговор
    глупав ,има червени линии които не смее да настъпва! Все пак е бил милиционер , шантажите и измамите са му в кръвта!
  • 189 хитлер

    9 2 Отговор
    Стига сте лъгали европата. Земята на Украйна е 70% на краварски фирми тоест и зърното е краварско и парите пътуват за Кравария.

    Коментиран от #193, #194

  • 190 ХА ХА

    1 6 Отговор

    До коментар #174 от "Гай Турий":

    Абе кой е тоа путин та предупреждава целио свет?
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 ХА ХА

    0 4 Отговор

    До коментар #184 от "паси предателят":

    Изобщо не си наясно. Румъния се съюзява с хитлер както и българия за да не бъдат нападнати, разликата е че ромъния може да предложи и петрол освен територия и храна, а молдова е присвоена от ссср .
    Типична руска черта.
    Гониме татарите от крим заселваме го с гладни руски бродяги, и той става руски. Въпрос :кои са коренните жи тели на кримския полуостров. Молу да отговарят само русорабове, които питат за коренното население на америка.
  • 193 ХА ХА

    1 4 Отговор

    До коментар #189 от "хитлер":

    А тебе те е яд че вместо да барнеш некоя сто метрова яхта си пипнал валтера и си се гръмнал в слепоочието.
    И путин можеше да прави същото, само че той няма време щото е над 70.

    Единственото с което може да се обясни поведението на путин е че: така и така си отивам, искам да взема колкото се може повече човешки същества със мен.
    Путин е пътник.
  • 194 ХА ХА

    1 3 Отговор

    До коментар #189 от "хитлер":

    Земята е на този който я е купил а не на този който я е завладял това е принципа на демокрацията.
    Кебапчето е на този който го купи а не на този който го открадне.
  • 195 ХА ХА

    1 6 Отговор

    До коментар #182 от "Мишел":

    Да те открехнем при ядрена война най напред ще заминат москва и петер бург а засегнат ще е сибир където няма нищо освен газ та кой ще яде голямия.
    Не е важно кой какво ще порази а еважно кой къде ще стреля, а русия ще я стрелят от всякъде никой не знае къде е суб марината.
    Така че русия трябва да си сяда на задника и да разбере че няма капацитет.
    Не е важно дали имаш 9 000 бойни глави или имаш 300 като франция, важно е какво можеш да направиш с тях. А на русия са и много и 50 и всичко приключва.

    Коментиран от #204, #209

  • 196 Ха-ха-ха

    1 3 Отговор

    До коментар #66 от "Рано или късно !":

    Ще видим, ще видим... Едно е ясно. От фащ и западналите ще остане само история, ако изобщо някой се наеме да пише нещо.
  • 197 Ха-ха-ха

    3 2 Отговор

    До коментар #66 от "Рано или късно !":

    Ще видим, ще видим... Едно е ясно. От фащ и западналите ще остане само история, ако изобщо някой се наеме да пише нещо.
  • 198 Иван

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Zвяра 🇷🇺":

    Точно, но полското известни като глобалисти, прикриващи се под евроантлатическата идеогия!!¡
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Сър Пичук

    3 1 Отговор

    До коментар #180 от "Мишел":

    Охо, Миша/Маша пак се появи.
    Та какво казваш търсят рашистите в Украйна?!?!?!
    И от къде накъде ще стрелят, убиват и унищожават?!?!/
    Аха, правят го, защото украинците се защитават от нашествениците и не приемат Путлер да се разполага с държавата им както си иска.

    Коментиран от #205

  • 203 СЛОНА

    1 0 Отговор
    ТАКА ТРЕБВА ДА БЪДЕ!!!
    ТОВА СА СЪЩО ПОМОЩИ!!!
    НА КОГО НЕ МУ ХАРЕСВАТ ТЕЗИ ПОМОЩИ,ДА СЕ ИЗНАСЯ!!!
  • 204 Мишел

    5 1 Отговор

    До коментар #195 от "ХА ХА":

    Открехнатия, няма ядрена война , защото САЩ са наясно, че с оръжията, които притежават, са загубили възможността за нанасяне на първи удар, на който винаги са разчитали. Хиперзвуковите ракети тип Авангард стигат до целите си два пъти по бързо от балистичните. Такива хиперзвукови ракети имат Русия, Китай и Северна Корея и са насочени към САЩ.
    Освен това Москва от 1962г. и други руски градове имат ПРО , а нито един град в САЩ./ НатО не са защитени с ПРО.
  • 205 Мишел

    5 2 Отговор

    До коментар #202 от "Сър Пичук":

    В Украйна Русия унищожава нацизма и НатО. Така премахва опасността от трета световна война в ядрен вариант.

    Коментиран от #206, #207

  • 206 Сър Пичук

    3 4 Отговор

    До коментар #205 от "Мишел":

    Мишенка, Машенка, много рано си застъпил(а).
    Явно темата е важна и са те задействали ;)
    Та.
    Какъв нацизъм, какви 5 рубли.
    Говори ги тези шитни на промитите мозъци в Рашистан.
    За ваше нещастие има хора, които помнят и мислят.
    Още през 2008г Украйна прие решение да НЕ се включва в НАТО. Инсталираният с измами и манипулации на президентския пост Янукович тикаше Украйна в орбитата на Русия, но когато Украинският Парламент взе решение държавата да се включи в ЕС и отказа предложените от Путин 25 милиарда, изведнъж Украйна стана "нацистка", а НАТО от нейна страна стана огромна заплаха.
    Според нациста Гьобелс една лъжа повторена 1000 пъти става истина, но днешните му рашистки последователи не са разбрали, че лъжата трябва да хваща и поне малко дикиш.
    Накратко, след като Рашистан не успя с подставения си президент и с примамки да вкара Украйна в азиатския си съюз за да я смуче, Путлер реши да я завладее със сила и пусна пропагандната си машина.
    Всеки средно интелигентен човек знае коя държава по какво се определя като нацистка и фашистка и може да види всички тези признаци в Русия, но не и в Украйна.
    Както и да е, независимо от изхода на войната, Русия вече изгуби. И това ще я държи далеч от нормалния и цивилизован свят десетки години.
  • 207 Сър Пичук

    3 4 Отговор

    До коментар #205 от "Мишел":

    Ако не си забелязал, света вече е в 21 век. Но "Руский мир" е някъде в края на 19. Дори май и по-рано.
    Нормалните държави освободиха колониите си, а Рашистан тепърва се опитва да завладява нови. Но за него това е въпрос на живот и смърт, защото самата Русия си няма нито нефт, нито газ, нито природни залежи, нито промишленост, нито кой знае каква наука. Всичко, което прави е да изсмуква природните ресурси на подчинените и повече от 240 народа, голяма част от които вече не съществуват. И за да ги държи в подчинение има голяма армия, а всичките и ресурси са подчинени на усилването и поддръжката и. А това изисква нови ресурси, за които трябва да се завладяват новви територии. И Рашистан воюва. Предимно с войници от неруските републики, за да се пази и умножава руската семка.
    Това е, не особено гениално, но работило през последните векове. Но в 21 век му се вижда края и подобно на нацистка Германия фашисткият режим в Кремъл ще бъде смазан, Русия ще освободи поробените територии и ще стане нормална държава. Което е за нейно добро.
  • 208 Ти да видиш

    1 0 Отговор
    Въпроса е "Какво цели НАТО (т.е. САЩ), помпейки войната и опитвайки се да я докара до границите на НАТО"?
  • 209 кална вена

    0 0 Отговор

    До коментар #195 от "ХА ХА":

    нямаш си и на идея какви ги дрънкаш, кой ще ти удря градове бе каун, мерят се ядрените установки, а подвижните няма как и да ги умериш
  • 210 кална вена

    0 2 Отговор

    До коментар #176 от "Сър Пичук":

    тия неща по коя карта или анализи ги гледкаш, киферицо изкуфела. по арма-играта и делта-форс

    Коментиран от #212, #213

  • 211 Льотчик на недоставено USA-фърчило

    1 0 Отговор
    ЛЪЖИ, ЛЪЖИ, и пак ЛЪЖИ, на ДОЙЧЕ- ЗЕЛЕ! "Русия отмъщавал9а заради санкциите в банковия и сектор? +" НЕ Е ВЯРНО! РУСИЯ ИМАШЕ 5 УСЛОВИЯ, ЗА ДА ПРОДЪЛЖИ ЗЪРНЕНАТА СДЕЛКА:ОСНОВНИТЕ ОТ ТЯХ БЯХА-1.РАЗРЕШЕНИЕ И РУСИЯ ДА ИЗНАСЯ ТОРОВЕ И ЗЪРНО, 2.РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ВНОС НА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ ЗА СЕЛСКОСТОПАНСКАТА ТЕХНИКА.3. ЗЪРНОТО ДА ОТИДЕ В БЕДНА АФРИКА.. . И, НЕ БЕШЕ ИЗПЪЛНЕНО НИЩООО!!
  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Приемна и жалби на ФСБ

    1 1 Отговор

    До коментар #210 от "кална вена":

    Днес РЕЗНИКОВ /укроминистъра на отбраната.. /ЗАЯВИЛ, ЧЕ"КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕТО НЕ ИЗПЪЛНЯВА ГРАФИКА, НО Е ПО ПЛАН!!?" Който е умен, ще разбере, че е казал голяма Г. Л.. УП.. ОСТ.. Защото, график и план са СИНОНИМИ, едно и също.. ХА, ХА.. 😩😩
  • 214 СТИГА ГЛУПОСТИ !

    1 0 Отговор
    "Ако конфликтът в Украйна се окаже продължителен, това няма да е заради Русия, а защото Западът доставя твърде малко оръжие. РИИШ ЛИ ?
Новини по държави: