Last news in Fakti

27 Юли, 2023 19:39 2 368 14

Климатичните промени са тук: Ужасяващо! И това е само началото

  • глобално затопляне-
  • климат-
  • оон-
  • антониу гутериш

В същото време Гутериш настоя лично тези, които са задържали президента на Нигер Мохамед Базум, да го освободят незабавно и безусловно, съобщиха световните агенции

Климатичните промени са тук: Ужасяващо! И това е само началото - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предупреди днес, че ерата на глобалното затопляне е приключила и "е дошла ерата на глобалното кипене", предаде Ройтерс. Агенцията отбеляза, че Гутериш е направил това изказване, след като учени обявиха този юли за най-горещия месец в света в историята, пише БТА.

"Климатичните промени са тук. Ужасяващо! И това е само началото", заяви шефът на ООН пред медиите. "Все още е възможно да ограничим глобалното покачване на температурите с 1,5 градуса по Целзий и така да избегнем най-лошите изменения на климата. Но това може да стане само с драстични и незабавни действия по отношения на климата", каза той.

В същото време Гутериш настоя лично днес тези, които са задържали президента на Нигер Мохамед Базум, да го освободят "незабавно и безусловно", съобщиха световните агенции.

"Престанете да възпрепятствате демократичното управление на страната и зачитайте върховенството на закона", отправи посланието си пред репортери Гутериш, цитиран от Ройтерс.

По информация на Асошиейтед прес днес Гутериш е предупредил, че "шепа дарения за някои страни" няма да променят към добро драматичния ефект на края на сделката, позволяваща безопасния износ на украинско зърно през Черно море. АП припомня, че президентът на Русия Владимир Путин обеща, че свободното за безмитна търговия руско зърно "ще замени украинското зърно".

Ройтерс посочва, че цените на пшеницата в световен мащаб са се повишили с 10 процента в последните десет дни, откакто Русия излезе от черноморската зърнена сделка (на 17 юли - бел. ред.), сключена с посредничеството на ООН и Турция през юли миналата година. След оттеглянето си от споразумението Москва започна да обстрелва украински пристанища и инфраструктурни обекти, използвани при износа на зърно, на Черно море и на река Дунав.

"Ясно е, че когато изтеглиш от пазара милиони и милиони тонове зърно, това ще доведе до повишаване на цените", каза Гутериш.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦРУ

    3 44 Отговор
    Запада, ООН, НАТО, ЕС , Британия, ОДКС, ОНД, Евразия, Ориента, Брикс, ШОС, и целия свят принадлежат дефакто на САЩ, САщ са длъжни да си върнат зялата планета , защото всички световни територии принадлежат на Америка, няма велики сили има само една хипер глобална сила и това е САЩ

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Калпазанин

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЦРУ":

    И това го каза краля на глупаците, тоест твоя милост
  • 4 Гориил

    3 1 Отговор
    За освобождаването на президента на Нигер Мохамед Базум са необходими преговори с Москва.Москва обаче отрича да е замесена в преврата.
  • 5 Танбо

    16 1 Отговор
    Гледайте откриването на олимпийските игри в Лондон 2012 година, там е показано стъпка по стъпка кое след кое ще следва. Всичко е измислено одавна, хората са овце.
  • 6 Мхм

    13 2 Отговор
    Средната гшобална температура е 17 градуса кое кипи при 17 градуса зелции
  • 7 пръцкащи крави

    10 0 Отговор
    ше ви прецакаме планетката
  • 8 123

    16 1 Отговор
    ООН е под контрола на Сатанистката секта.
  • 9 Събеседник

    11 0 Отговор
    И кой е виновен - Алчните Политици Платени Добре От Още По Алчните Бизнеси.
    Демократичноооо
  • 10 Марионетка е този

    4 0 Отговор
    сериозните световни играчи не му обръкат никакво внимание
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 безплатно

    0 0 Отговор
    В Германия умират от студ ,този да влезе в някой сайт за време.
  • 14 пълни

    0 0 Отговор
    недомислия се тренслират с цел облажване на определени фирми, "загрижени" за климата.
    На всички (учени, шарлатани и политици) им е ясно НИЩО не можем да избегнем - с нас или без нас климата се променя, има си своите цикли и ние няма как да въздействаме.
    Не можем да въздействаме, но можем да панираме нсвета и да се пооблажим от неговия страх. Една огромна манишулация с огромни печалби.
    Интересно, ако бяхме хванали периода на застидяване - какво щеше да измисли Гутериш! Сигурно, за ледниковата ера и изчезването на динозаврите, отново човека и неговата дейност са виновни?!