Last news in Fakti

30 Юли, 2023 14:53 8 764 8

Две тежки катастрофи с 9 жертви

  • турция-
  • анталия-
  • казахстан-
  • катастрофи-
  • загинали-
  • ранени

Едната катастрофа е с казахстанци в Анталия

Две тежки катастрофи с 9 жертви - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Най-малко 7 души загинаха, а 22-ма бяха ранени при автобусна катастрофа в източната турска провинция Карс. Причините за инцидента се изясняват, съобщава НТВ, позовавайки се на местните власти.

Подробностите за инцидента бяха съобщени на телевизионната компания от изпълняващия длъжността губернатор Мохамед Туна. Според него, шофьорът на автобус, пътуващ от Анкара за Карс, е загубил управление на моста по неизвестни причини, в резултат на което превозното средство е паднало в крайпътно дере близо до град Сарикамиш.

„От 29 души, турски граждани, пътували в автобуса, 7 са загинали на мястото на инцидента, 22 са тежко ранени и са настанени в болница“, каза той.

В южната ни съседка имаше и втора тежка катастрофа с казахстанци. Микробус, превозващ туристи от азиатската държава, се сблъска с камион близо до град Алания в турската курортна провинция Анталия. Двама души са загинали, включително гид, гражданин на Украйна, 12 са ранени, съобщи телевизионният канал Haber Global.

Според полицията виновник за катастрофата е шофьорът на микробуса, който се е блъснал в стоящ на кръстовището камион.

Към мястото на инцидента са изпратени линейки, оказана е помощ на пострадалите. Хората са откарани в болници в Алания и Манавгат. Шестима от тях са тежко ранени.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абе,дойчовци

    15 2 Отговор
    При постъпване на работа в ДВ не се ли изисква висше образование и добро владеене на български изик.Ето цитат от статията;.....който се е блъснал в стоящ на кръстовището камион.Значение на думата стоя-намирам се във вертикално положение,Камионът няма как да стои.Може да се движи,да е спрял,да е аварирал,да се е обърнал.И жалко за невинните жертви.Господ ще се погрижи за душите им

    Коментиран от #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 КГБ

    4 14 Отговор
    Вече повече от година, немогат да победят на малък фронт в малка част от Източна Украйна, но вече имали оръйжие да превзимат НАТО, това ако беше лесно за СССР, за Китай, Хитлер, за Япония някога а камо ли сега досега да са го направили, някога целия БРИКС и ШОС искаше да стават част от СССР но Сталин не исакаше а целия този свят се натискаше да станат членове на НАТО който беше ръководен от САЩ , то се вижада и сега кой е световния хегемон и кой умрялата лисица
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ИВАН

    7 11 Отговор
    Язък за камионите и автобусите
  • 6 Ако няма сакатлъци у нас

    16 2 Отговор
    Вземате ги от света, ако ще от някъде, за където не сме чували дори - важното е стрес и страх да се насажда у хората!
  • 7 емо 73 канар

    16 2 Отговор
    Факти, защо ни е тази тежка и неприятна новина от Турция??? Когато стане такъв инцидент в България, дали в Турция го съобщават???
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: