Last news in Fakti

31 Юли, 2023 12:07 1 992 5

Наплив от турски туристи в Гърция

  • гърция-
  • турция-
  • туристи-
  • фактори-
  • острови

Засиленият интерес на турски туристи към гръцкия остров Тасос е резултат от няколко благоприятни фактора

Наплив от турски туристи в Гърция - 1
Източник: Shutterstock

Засиленият интерес на турски туристи към гръцкия остров Тасос е резултат от няколко благоприятни фактора. Един от тях е подобряването на гръцко-турските отношения, което води до намаляване на напрежението между двете страни. Това създава по-спокойна и сигурна атмосфера за туристите, които сега се чувстват по-комфортно да посещават гръцките острови.

Друг важен фактор е помощта, която гърците предоставиха на Турция след опустошителните земетресения в региона. Такова благоразположение от страна на Гърция към Турция е допълнителен стимул за турските туристи да изберат гръцките острови за своята лятна почивка.

Рекламната кампания на хотелиерите от Тасос в турските медии е допринесла за повишаването на интереса от страна на турските туристи. Това допълнително подчертава значимостта на маркетинга и рекламата в туристическия сектор и тяхното влияние върху туристическите потоци.

Местните предприятия в Тасос активно се адаптират към нуждите на турските туристи, включвайки турски типични ястия в своето меню и наемайки персонал с турски език. Този подход им позволява да удовлетворят нуждите на своите клиенти и да насочват туристопотока към острова.

Силният интерес на турски туристи за Тасос и другите гръцки острови представлява положителен знак за туристическия сектор в региона и може да допринесе за икономическото възстановяване след земетресенията.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дичко

    9 0 Отговор
    А в Турция ходят Испанци на море,че си нямат
  • 2 свински гирос

    7 3 Отговор
    и суфлаки на корем
  • 3 Защото

    8 7 Отговор
    Бягат от руските туристи в турция.......
  • 4 И турците като нас

    10 2 Отговор
    Искат да сменят средата и да почиват навън. Гърция им е най-близката морска възможност. Тези, които съм срещал в Гърция, са възпитани образовани младежи, говорещи английски.

    Коментиран от #5

  • 5 ККК

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "И турците като нас":

    А и в Турция тази година е БРУТАЛНО скъпо и на турците им идва по-евтино в Гърция, та и затова..
Новини по държави: