Last news in Fakti

8 Август, 2023 05:18 2 026 18

САЩ: Арестът на Имран Хан си е вътрешен проблем на Пакистан

  • пакистан-
  • сащ-
  • арест-
  • имран хан

Говорителят на американския Държавен департамент Матю Милър направи изявление по темата

САЩ: Арестът на Имран Хан си е вътрешен проблем на Пакистан - 1

Арестът на бившия пакистански премиер Имран Хан е вътрешен въпрос на Пакистан, заяви вчера говорителят на американския Държавен департамент Матю Милър, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Пакистанската полиция арестува Хан в събота в Лахор, след като съд го осъди на три години затвор за незаконна продажба на държавни подаръци. Присъдата може да попречи на Хан да се яви на пакистанските парламентарни избори по-късно тази година.

Хан отрича да е извършил правонарушения и твърди, че обвиненията срещу него са изфабрикувани от правителството и влиятелните пакистански въоръжени сили.

"Смятаме, че това е вътрешен въпрос на Пакистан", каза вчера Милър на брифинг, в отговор на въпрос дали САЩ смятат, че процесът срещу Хан е справедлив.

"Понякога има процеси (по света), които са толкова явно необосновани, че САЩ смятат, че трябва да кажат нещо по въпроса. Във връзка с този процес не сме стигнали до този извод", поясни Милър.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разбира се че е

    38 0 Отговор
    вътрешен проблем.
    Ако беше ваш човек щяхте да оревете орталъка, че няма демокрация, не се спазват човешките права и други такива

    Коментиран от #13

  • 2 световните джандари раздават ред

    34 0 Отговор
    а пак бунта в Нигер бил, международна работа !?

    Щели да помогнат с помощи както в Окрайна в Нигер.
  • 3 Джефри Сакс

    35 0 Отговор
    По повод войната в Украйна администрацията на Байдън многократно и недостоверно твърдеше, че украинската война е започнала с непровокирана атака на Русия срещу Украйна на 24 февруари 2022 година. Всъщност войната беше провокирана от Съединените щати по начин, който водещи американски дипломати са очаквали в продължение на десетилетия преди началото на войната, което означава, че войната е можело да бъде избегната и сега трябва да бъде спряна чрез преговори.
    В действителност имаше две основни провокации от страна на Съединените щати. Първата беше намерението на Съединените щати да разшири НАТО, включвайки Украйна и Грузия, за да обкръжи Русия в района на Черно море с държави от НАТО (Украйна, Румъния, България, Турция и Грузия, обратно на часовниковата стрелка). Втората беше американската роля в инсталирането на русофобски режим в Украйна с насилственото сваляне на украинския проруски президент Виктор Янукович през февруари 2014 година. Военната престрелка в Украйна започна със свалянето на Янукович преди девет години, не през февруари 2022, както правителството на САЩ, НАТО и лидерите на Г-7 ни карат да вярваме.

    Коментиран от #10

  • 4 Гориил

    19 0 Отговор
    Върхът на лицемерието и цинизма. А арестът на Владимир Путин?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 САЩ са зло

    17 0 Отговор
    Така се саморазправя ЦРУ с противниците на фащ.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 фАНТОМасс

    10 0 Отговор
    Хората у нас чакат с нетърпение същото да стане и с нашенеца , носещ името Бойко ! Още повече , че за неговите мушингии се говори от години , а и ива толкова много записи , свидетелства , улики , доказателства , снимки.......

    Коментиран от #16

  • 9 ПЛОНдер

    11 0 Отговор
    Оказва се , че Пакистан са по-демократична държава от България ли ? Те намериха как да арестуват и вкарат в затвора корумпирания си примиер , а ние не можем , защото наший ББ е света вода ненапита ???
  • 10 Жаба Кикерица

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "Джефри Сакс":

    При преврата на Майдана , екстремистки отряди с черни дрехи , хвърляха през прозорците , гориха и разстрелваха своите противници ! И това бе показано по медиите ! Защо никой не реагира на този ТЕРОР и НАСИЛИЕ ? Същите тези групи тероризираха и гониха хората в Украйна с руско самосъзнание и потекло ! Защо никой НЕ осъди това насилие и фашизъм ? Защото такава е волята на САЩ ли ?

    Коментиран от #17

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Прозорлив

    7 0 Отговор
    Абе няма да е само вътрешен проблем спомням си че той въпреки СВО на Русия ходи при Путин и след това му почнаха проблемите случайност едва ли
  • 13 Механик

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "Разбира се че е":

    Съвсем на място, казано, колега.
    Ако тоя беше техен човек, до сега да са връчили 100 ноти и да са издействали 3000 санкции. А самолетоносачите вече да бяха почнали да вдигат котва. Разбира се, натоварени с американска демокрация и обеднен уран.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Механик

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "фАНТОМасс":

    Ами като искахте да арестуват Бойко, що сложихте канадски мошеник, ококорения содомист и некъпания еврей на власт? Що се поведохте по акъла на разни бабикяни и павиани? И най-вече по акъла на Хр. Иванов - Сороса?
    Като ви казвахме, че тия са хора на сорос и ще са на власт, защото са полезни за САЩ, вие ми разправяхте, каква "холивудска усмивка" имал Кирцата/??? Като ви казвахме ,че тия ги поставят на власт, щото трябва да ни наблъскат с ваксини и да приемат ОНАЯ конвенция, вие какво викахте? Че не било така и че съм бил бойковист, комунист, ватенка, ушанка и пр?
    А сега да ви е честита сватбата!
  • 17 Механик

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Жаба Кикерица":

    САЩ няма воля. САЩ са ръцете и краката на едни кривоноси, къдрокоси, некъпани, но много алчни чичковци с малки шапчици на главите.
    САЩ са паравана зад който се крият глобалистичните евреи. А САЩ пък се крие зад ООН, СЗО, Световната Банка и пр, организации.
  • 18 А сега де

    1 0 Отговор
    А в Турция,когато на бай Ердо му спретнахте преврата и той като ги натика в затвора хората на вашия Пенсилвански поп гюлен външен проблем ли е?