Last news in Fakti

8 Август, 2023 22:05 2 777 41

Любомир Кючуков: Ескалацията в Черно море изглежда засега най-логичната посока, в която войната излиза извън Украйна

  • любомир кючуков-
  • война-
  • украйна-
  • черно море

"Големият проблем е какво правим ние - дали предотвратяваме разширяването на войната или как да се включим в нея. Това което правим в момента, е да даваме повече оръжие, което не води до мир", подчерта бившият зам.-министър на външните работи

Любомир Кючуков: Ескалацията в Черно море изглежда засега най-логичната посока, в която войната излиза извън Украйна - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Китай беше изненадата, не беше среща за мир, това са международни консултации за ситуацията в Украйна, не са и преговори. За да има преговори, трябва да има преговарящ. Това е опит да се генерира международна подкрепа извън Запада за позициите и предложенията на Украйна. Новото участие беше Китай, което преформатира подхода - това очертава възможна втора писта на тези разговори - с присъствието на Китай се създава възможност тези разговори да доведат до преговори", коментира бившият зам.-министър на външните работи Любомир Кючуков срещата в Джеда в студиото на "Денят ON AIR".
По думите му до края на годината няма основания да се предполага, че може да има прехвърляне на конфликта в Украйна от военното поле на полето на преговорите.

"12-те точки на Зеленски, които бяха изцяло принципи, не основа за преговори, а принципи, върху които трябва да се водят тези преговори. Китай се превърна в ключов играч, но не може да бъде модератор в един по-широк състав. Като най-логичен и реалистичен възможен посредник е Турция", каза още Кючуков.

Той се мотивира с успехите на Ердоган в преговорите за зърнената сделка.
Бившият зам.-министър на външните работи коментира милитаризирането в Черно море.

"Самата ескалация в Черно море изглежда засега най-логичната посока, в която войната излиза извън територията на Украйна. Има много сериозни рискове - за милитаризацията е виновна Русия и нашата реакция. Ние отговаряме на войната с повече оръжие. В САЩ обсъждат Закон за сигурността в Черно море. А България не обсъжда този въпрос като елемент на своята национална сигурност", подчерта гостът пред Bulgaria ON AIR.
Първият атакуван руски танкер той определи като логичното продължение на войната, което води до нова ескалация.

"Големият проблем е какво правим ние - дали предотвратяваме разширяването на войната или как да се включим. Това което правим в момента, е да даваме повече оръжие, което не води до мир", подчерта Кючуков.

Като правилен бъдещ ход той посочи прехвърлянето на конфликта в сферата на дипломацията.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиПутинист

    19 37 Отговор
    ами с фатмакоф заедно с изути гащи и на плажа Камчия да си посрещнете "братушките "
  • 2 Мда

    47 12 Отговор
    Цитат: "Това което правим в момента, е да даваме повече оръжие, което не води до мир".
    Тагарев е на обратното мнение. Първата му дума като министър беше "Украйна".
  • 3 В момента

    24 36 Отговор
    Не даваме оръжия,а продаваме като всеки един производител на оръжия. А те какво ще правят с това оръжие си е тяхна работа. Не съм видял някой друг да е притеснен от това, че продава оръжия на Украйна. Не виждам и турците да са притеснени като продават оръжия на Украйна,а със сигурност по сериозни оръжия,Байрактари...
  • 4 Мда

    24 38 Отговор
    Поредния русолюбски празнодумец, който иска мир от жертвите и си мисли,че като завладееш някой, може да постигнеш мир с него! То ако беше така цялата османска империя щеше още да си съществува в мир,в цяла източна Европа!

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Разбира се когато няколко подлоги

    28 6 Отговор
    я придвижват на сила в тази посока е естествен процес но..... Къде отива в България.
    И няколко продажни душици ми пързалят по наклонената плоскост.
    Не съм за Путин и Русия но има продажни ..мекерета..и ще ми вкарат в невероятни проблеми.
    Спите ли..... спете спете бе еееее
  • 7 Морски

    20 6 Отговор

    До коментар #4 от "Мда":

    Първо се запознай с историята,фактите и тогава вземай отношение!До тогава се ограничи само с Фейсбук
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 оня с коня

    12 11 Отговор
    БИВШИЯТ Зам.Министър но Външните работи от Служ. Правителство на Радев ни казва до болка известни неща,които НИЕ можем да му ги представим в много по-разширена Форма .Накрая пък завършва със Заключението че Единственият правилен ход е прехвърлянето на Конфликта в Сферата на Дипломацията.И да каже Кючуков:като Зам.Министър но Външните работи на БГ КАКВО НАПРАВИ ЛИЧНО ТОЙ за прехвърляне на Конфликта в сферата на дипломацията?Нищо не е направил Кючуков - АБСОЛЮТНО НИЩО,освен да си взема редовно Тлъстата заплата и да ръси умнотии как Войната трябвало да се решава с Дипломация.А дали пък не се надява ТАЙНО Световната Дипломатическа Гилдия от Изток и от Запад като прочетат тая му препоръка ДА УДАРЯТ КАПИ в Земята и да възкликнат :"Верно беее,как не сме се сетили досега"!
  • 10 Хахахаха

    9 16 Отговор
    Другари путинисти, защо на Русия оръжието помага, а ние като даваме на Украйна не помагало? Ааааа или то не помага Русия да спечели?
  • 11 Хахахаха

    8 17 Отговор
    Отговорете, другари путинисти? Защо много оръжие помага на Русия, а на Украйна не? Аз като гледам, Русия не се стяга да намаля производството на оръжие.

    Коментиран от #18, #26, #27

  • 12 ......

    0 0 Отговор
    .............
  • 13 Хахахаха

    6 12 Отговор
    Може пък Русия да каже, нямаме оръжие, искаме мир?
  • 14 ........

    19 5 Отговор
    Знаете ли кое е лошото?От нас не зависи.Само гледаме...като ни спретнат война онези където сега крекат "путнофили" и не знам си какво още първи ще избягат.На зле отиват нещата.

    Коментиран от #33

  • 15 фен

    20 5 Отговор
    Да, става лошо! Предстои поредното позорно бягство на САЩ, но в Украйна залозите са много големи, и не се знае краварите какво ще повлекат след себе си. Толкова голяма война скоро не са губили...
  • 16 Водняк

    7 0 Отговор
    Голямо бълбукане ще пада
  • 17 Анонимен

    5 2 Отговор
    Без психози, моля. Когато дойдат в България тогава ще го мислим, а не предватително да плашите хората. Вие богатите ще останете путин ще убие бедните, става ли, има ли сделка. Пишете за пари всичко.
  • 18 Защото крайна

    8 4 Отговор

    До коментар #11 от "Хахахаха":

    вече я няма.
    И зад океанските приятели вече го признават.
  • 19 Констатираща

    11 2 Отговор
    От една страна, извеждането на войната извън Украйна в Черно море е добре за нея, но това ще доведе до разширяване на конфликта и на ТСВ. Мирни преговори не могат да се водят между Русия и Украйна, защото последната няма думата в момента. Трябва да се говори с "настойника" на Украйна - с него трябва да се заеме цялата разумна международна общност, която е за мирно решаване на противоречията. Само ако може да се постави на мястото си, ще настане траен мир по света.

    Коментиран от #29

  • 20 Към експерта

    9 5 Отговор
    Кючюков, ходи лакирай ноктите, нещастник. Разбира ти главата, ама от пуделски номера с коленичене пред Козяк.

    Коментиран от #32, #35

  • 21 Анонимен

    7 2 Отговор
    И без война младите хора си отиват без време от тоя живот, именно от вас в НС и любомир кючуков. Алчни и прости
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Констатираща

    11 2 Отговор

    До коментар #11 от "Хахахаха":

    Русия сама си го произвежда и сама си отговаря за постъпките, ако някой й даде или се предположи, че й дава, лошо му се пише. Същото обаче, не важи за Украйна. На нея всички й дават и не смогват, а оръжието сякаш потъва в бездна. Трябва сама да си го произвежда както Русия и който й дава да бъде санкциониран, за да бъдем справедливи и да не продължава конфликта и смъртта на хиляди хора.
    Интересно, ако двама се бият, всички гледат да ги разтърват, а не да им дават оръжия и да ги насъскват, ако не е спортен двубой, а изглежда в тази ситуация, събитията се превърнаха в зрелище, което никой не иска да загуби. СРАМОТА Е!!!
    Не можем да твърдим, че обичаме и защитаваме Украйна, като не й разрешаваме да спре войната и й даваме все повече оръжия, за да свърши и последния украинец. ТОВА Е БЕЗОБРАЗИЕ!

    Коментиран от #28

  • 27 Е нали

    6 4 Отговор

    До коментар #11 от "Хахахаха":

    Още миналата година бяха изчерпали всичките си оръжия? УркоДебилите го ядат двоен.
  • 28 резултата е

    3 4 Отговор

    До коментар #26 от "Констатираща":

    ...някаква безсмислица написана в толова много редове... само си изгуби времето драга... поне дано да ти дадът копейките от руското послство, та да не останете на сухо ти и децата ти.................
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Кючук Париж

    2 3 Отговор
    Върти-суче, все към Русия гледа. Руски човек, минал на рублеви позиции, но само служебно, иначе еврото си е евро.
  • 31 Рубльов

    2 8 Отговор
    Защитаваме Украйна, защото ако изгуби, следващите сме ние.
  • 32 Копейкин Максудович Циганков

    2 4 Отговор

    До коментар #20 от "Към експерта":

    Той коленичи на друго място, в кв. Изток.
  • 33 Санта Барбара

    2 6 Отговор

    До коментар #14 от "........":

    На зле отиват, защото трябва да се търси първоизточника-това е Русия, която подпали войната.
  • 34 Стършел

    3 1 Отговор
    Г-н Кючуков лансира от едната крайност до другата, без никакво предложение на въпроса, сигурност-несигурност, даване-недаване... Ами кажете какво трябва да се направи г-н бивш зам.-министър на външните работи.
  • 35 Козяк ли

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "Към експерта":

    Я виж тая опорка .

    Това което правим в момента, е да даваме повече оръжие, което не води до мир",


    Звучи като Радев ,Курни и Копейкин

    А , тези приказки на Козяк ли ти приличат .


    Или по скоро на Мутрофанова .

    Ай. Бегай .
  • 36 мдаааа... дипломация

    1 1 Отговор
    "Големият проблем е какво правим ние - дали предотвратяваме разширяването на войната или как да се включим. Това което правим в момента, е да даваме повече оръжие, което не води до мир", подчерта Кючуков.

    Като правилен бъдещ ход той посочи прехвърлянето на конфликта в сферата на дипломацията.
  • 37 Е да де

    2 1 Отговор
    Той и най ястреба тагарчук е наясно, че няма война която да не е приключила на преговорната маса чрез дипломация и винаги воюващите са биле губещи... еее някои повече!!!
  • 38 Яж ЛА/НА уважаеми бивш министър на ВЪНШН

    0 1 Отговор
    Ние ще ви съдим , без съд и присъда - но нека ПЪЛВО Я ОПЛЕСКАТА ЯКАТА ,че да започне и у нас да гърми. Тогава ще е по-лесно.
  • 39 Забъркахте ЛА/НАТА а сега

    1 1 Отговор
    Почвате да дигате вежди ? Късно е либе за китка ! Ако нас ни захапе войната на вас 100% ще ви се види тясно в страната.
  • 40 Знаем че па.ите са ви в Кипър или

    1 1 Отговор
    Друга ОФшорка но на нас ще трябва СКЪПАТА цена да платиш ! Тебе ще искаме !
  • 41 Ха ха ха

    1 0 Отговор
    Какво да го четеш русофилистичноувредения индивид ....
Новини по държави: