Last news in Fakti

9 Август, 2023 04:48 1 748 5

Извадиха буксира "Фахд", който потъна в Суецкия канал след удар в танкер

  • буксир-
  • сеуцки канал-
  • танкер-
  • сблъсък

Сблъсъкът стана на 5 август

Извадиха буксира "Фахд", който потъна в Суецкия канал след удар в танкер  - 1

Буксирът "Фахд", който потъна в Суецкия канал след удар в танкер е изваден, съобщи управлението на канала, цитирано от в. "Ал Ахрам" и БТА. Намирането и изтеглянето на влекача беше извършено, без да се наруши трафикът през стратегическия морски път, се посочва в официално изявление.

Сблъсъкът с превозващия втечнен газ танкер "Чайнагаз Леджънд" (Chinagas Legend), който плаваше под флага на Хонконг от Сингапур към Съединените щати, стана на 5 август в района на Бала. Един от членовете на екипажа на "Фахд" загина, а останалите шест бяха спасени и откарани в болница.

При изваждането на потъналия плавателен съд водолазните екипи е трябвало да се справят със силни течения и ограничена видимост при дълбочина до 27 метра, информира Администрацията на Суецкия канал. Мястото на операцията е било обозначено с шамандури.

Трафикът от юг е бил временно спрян, но е възстановен през източния обходен път, докато движението от север не е било засегнато, съобщиха по-рано от управлението.

През последните два дни през канала са преминали общо 146 плавателни съда с нетен тонаж 8.4 милиона тона.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Петър

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "да добиете представа невежи мисири":

    Евала за коментара, лошото е, че българите станахме глупави като сащците, на тия будалетини в САЩ, за да разберат за нещо колко е високо, широко, дълго или тежко им се дава една универсална мерна единица, а тя е УЧЕНИЧЕСКИ АВТОБУС.
  • 5 Копипасте

    4 1 Отговор
    И никой не задава въпроса : Какво търси натоварен с втечнен газ танкер пътуващ от Сингапур към САЩ да минава през Суецкия канал в Средиземно море?! Има и още няколко въпроса!