Last news in Fakti

11 Август, 2023 05:10 1 302 4

Вучич може да се срещне с Путин в Китай

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • владимир путин

Евентуалната среща може да се състои през октомври, когато сръбският президент ще има визита

Вучич може да се срещне с Путин в Китай - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че възнамерява да посети Китай през октомври, където евентуално може да се срещне с руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Очаквам сериозни и важни разговори преди края на тази година с нашите много, много важни партньори. През октомври ще имам едно много важно посещение в Китай. Какво ще се случи там, е голям въпрос, тъй като вероятно се очаква и пристигането на [руския президент Владимир] Путин", подчерта Вучич в ефира на телевизионния канал Хепи.

По-рано в четвъртък президентът на Република Сръбска в Босна и Херцеговина Милорад Додик също отбеляза, че планира да посети Китай през есента и очаква да се срещне с Владимир Путин.

На 25 юли помощникът на руския държавен глава Юрий Ушаков заяви пред журналисти, че посещението на руския президент Владимир Путин в Китай е планирано за октомври, когато в Китай ще се проведе форумът "Един пояс, един път".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Очаква се

    3 7 Отговор
    лошо време и тежки атмосферни аномалии по летателния коридор Белград - Москва - Пекин.Дали ще прелети успешно над Евразийския съюз?
  • 2 Сърбин

    6 3 Отговор
    Го наречи и не го обиждай повече. Не видяха с Босна, не видяха Косово, сега и с Велика Унгария като се сблъскат, да не дойде западната им граница до Белград? А те да си чакат таварищ Путин да им изпрати някоя композиция с кюмюр за помощ!
  • 3 Госあ

    3 3 Отговор
    Сърбите отново са на правилната страна.
  • 4 Българин

    0 0 Отговор
    Вучич може да целуне на Путин г..а.
Новини по държави: