Last news in Fakti

11 Август, 2023 05:23 935 12

Тръмп призова делата срещу него да бъдат отложени за след президентските избори

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • съд-
  • дела-
  • избори

Такъв процес изобщо не биваше да се случва, заяви бившият американски президент

Тръмп призова делата срещу него да бъдат отложени за след президентските избори - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп призова започнатите срещу него съдебни дела да бъдат отложени до приключване на изборите през 2024 г., предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Специалният прокурор Джак Смит е насрочил началото на един от процесите [по делото за неправомерно боравене с класифицирани документи] за 2 януари, преди важните първични избори в Айова! Само напълно откъснат от реалността лунатик може да избере тази дата, ден след новогодишната нощ, и то по такъв начин, че да осигури максимална намеса в първичните избори в Айова", написа Тръмп в своята социална мрежа "Трут сошъл".

"Такъв процес изобщо не биваше да се случва, а ако се случи, трябва да се случи едва след изборите", продължи той. - Същото трябва да се направи и с другите процеси за фалшивите обвинения, отправени срещу мен от [президента на САЩ Джо] Байдън. Това е намеса в изборите."

Преди това Тръмп е бил изправен пред наказателни обвинения за финансови измами при плащанията към бившата порноактриса Сторми Даниелс, заговор във връзка с щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г. и за неправилно боравене с класифицирани документи. Очаква се следващата седмица да бъдат повдигнати обвинения във връзка с предполагаемия опит на Тръмп да повлияе на длъжностни лица в Джорджия, за да преразгледат резултата от президентските избори.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    10 8 Отговор
    По-скоро по време на изборите вече трябва да е с влязла в сила поне една присъда и да носи оранжевия гащеризон
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Петър

    7 6 Отговор
    Доналде, те водят делата за да не станеш президент в тази демократична само на думи държава.

    Коментиран от #10

  • 4 Сашко

    5 4 Отговор
    Акт така ставаше да се отлагат съдебни дела защо ни трябва съдебна система!
  • 5 Стефан Лъв

    6 4 Отговор
    Ако Тръмп не спечели,пак ще е някакъв ненормалник.като Байдън.
  • 6 Анджо

    4 6 Отговор
    А тоя е много лукав, след изборите да ли някой ще може да го мръдне . Тоя е напрвил една от най големите измами в щатите и в последствие става милярдер.И се оказва ,че е законно.Въпреки ,че го разкриват.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Петър

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Анджо":

    Ама ти, не осъзнаваш ли, че тези дела са поръчкови? А помниш ли, че в България, преди няколко години, имаше едно поръчково влизане на прокуратурата в Президентството, помниш ли, кажи?
  • 9 Тръмп

    4 3 Отговор
    Такъв президент не трябваше да бъде избиран в САЩ, но това са грешките на демокрацията. Тръмп ще влезе в 230 годишната история на САЩ като най-тежкото недоразумение и изпитание. Но да се надяват на върховенството на закона,за да спасят демокрацията, която не може да бъде управлявана от диктатор.
  • 10 Човек

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    САЩ е демократична държава именно защото никой не е над закона, включително и президента. В историята на САЩ има над 100 висши политици и магистрати, включително губернатори, сенатори, прокурори и съдии, които лежат ефективни присъди в затвора. Президентът Грант са го арестували три пъти защото яздил прекалено бързо коня си. Никсън като го хванаха с Уотъргейт сам си подаде оставката и никога повече не зае публична длъжност. Същото се случи по-късно с импийчмънта на Клинтън. Да, това е демокрация.

    Коментиран от #11

  • 11 Петър

    1 6 Отговор

    До коментар #10 от "Човек":

    САЩ и демокрация, е нещо като бял чернокож, няма такава комбинация. Стига глупости.
  • 12 Красимир Петров

    3 4 Отговор
    Само Соросоидните индивиди харесват Байдън и сие.