Last news in Fakti

12 Август, 2023 16:30 4 101 11

Курти призова Северна Македония да поддържа по-близки връзки с България, а не със Сърбия

  • северна македония-
  • косово-
  • сърбия-
  • българия-
  • балкани-
  • албин курти

Сърбия не се е дистанцирала нито от Слободан Милошевич, нито от Владимир Путин

Курти призова Северна Македония да поддържа по-близки връзки с България, а не със Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Знаме с карта на „Голяма Албания“ беше издигнато снощи в Тетово, Северна Македония, на концерт, организиран от общината по повод посещението на косовския премиер Албин Курти в града, съобщи МИА, предаде БТА.

На картата „Голяма Албания“ обхваща части от Северна Македония, Черна гора, Сърбия и Гърция.

Снимка със знамето е била качена на официалния профил на кмета на Тетово Билял Касами във Фейсбук. На събитието са присъствали още лидерът на „Алтернатива“ Африм Гаши и Изет Меджити, който обяви създаването на ново политическо движение в албанския блок след напускане на Демократичния съюз за интеграция.

Пред множеството Курти заяви, че Северна Македония трябва да стои по-близко до Косово, Албания и България и по-далеч от Сърбия, която не се е дистанцирала нито от Слободан Милошевич, нито от Владимир Путин. Според косовския премиер по този начин Скопие ще бъде по-близо до членството в Европейския съюз, а регионът на Балканите ще стане по-сигурен.

Курти и кметът на Тетово Билял Касами се обявиха за по-бързо изграждане на пътната връзка Тетово – Призрен (Косово), който преминава през планината Шар. По време на вчерашната си визита в Скопие и Тетово Курти нямаше срещи с държавното ръководство на Република Северна Македония, нито с представители на албанските партии в управляващата коалиция.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никой у нас не каза, защо част

    28 9 Отговор
    от автомобилите на нашите левскари са били пренасочени от македонската милиция да минат през албанският квартал на Скопие. Тази явна провокация на сърбоманите в РСМ не бе коментирана. В РСМ сърбите и руснаците управляват държавата! Както и у нас! Сръбе на в...бе!

    Коментиран от #5

  • 2 Картофитемий

    6 6 Отговор
    Що не целунете господин Курми. Балкански идиоти сме!
  • 3 Точно така

    15 8 Отговор
    Браво, Курти
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Да, в предварително

    16 5 Отговор

    До коментар #1 от "Никой у нас не каза, защо част":

    Заложен капан са вкарани с цел разправии между албанци и българи, методоте на белград-кремъл
  • 6 Знаеш как ти

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мюхметжoн Мехмeтжинов 🇹🇷":

    мирише кожата, айде по-полека с желанията да се не н@ акаш от много зор, пъкни вий там сте халтави ор употреба
  • 7 Българин

    7 11 Отговор
    "Курти призова Северна Македония да поддържа по-близки връзки с България, а не със Сърбия." Това няма как да стане.
  • 8 Татар-окупатор

    12 6 Отговор
    Не са добре край Вардаро.Секогаж кажуват,дека не само месечината е македонска,току и звездите на македонски нашепнуват. Ама от мене само едно сакам да им кажувам-албански треба да се учат.Горното го написах на един език,който според техните академичари бил посебен /отделен/и немал нищо заедничкос булгарския.Сигурно и вие нищо не сте разбрали /не сте сфатили/ Това е шега, разбира се.
  • 9 Стария еничар

    15 4 Отговор

    До коментар #4 от "Мюхметжoн Мехмeтжинов 🇹🇷":

    Къде си синко да дойда да ти направя една шумна Ч.А.Л.А.М.Б.А? Да те чуе как от удоволствие ще викаш, цялата ти циганска маала!
  • 10 Дам

    12 4 Отговор
    Добре им казва албанеца, но след повече от 100 години промиване на мозъците, няма кой да го послуша. Накрая излезе, че сърбите са втори турци на Балканите. Взеха един народ, разделиха го на две и накрая накараха да се изпокараме и да се мразим.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.