Last news in Fakti

13 Август, 2023 05:01 897 4

Трагедия с лодка край Тунис, загинаха бебе и млад мъж

  • тунис-
  • мигранти-
  • загинали-
  • лодка

Плавателен съд с мигранти потъна в Средиземно море

Трагедия с лодка край Тунис, загинаха бебе и млад мъж - 1
Снимка: Marina Militare/Italian Navy

Едно бебе и 20-годишен мъж загинаха, след като пътуваща към Европа лодка с мигранти потъна край бреговете на Тунис, предаде ДПА, цитирана от БТА, като се позова на съобщение на тунизийската брегова охрана.

Продължава издирването на още петима души от потъналата рано днес край югоизточната провинция Габес лодка, в която пътували 20 тунизийски мигранти, се казва в съобщението. Досега са спасени общо 13 мигранти от нея.

Тунис е основен маршрут за мигрантите, които се опитват да достигнат до Европа. Много тунизийци, които рискуват да предприемат опасното пътуване през Средиземно море до Италия, са принудени да напуснат страната поради задълбочаващата се икономическа криза и високата безработица.

Само до месец юли тази година са открити най-малко 900 тела на загинали мигранти, съобщи министерството на вътрешните работи на Тунис.

Според властите повечето от загиналите са от Субсахарска Африка. Правозащитници съобщават, че през последните месеци в Тунис са се увеличили враждебността и тормозът срещу мигрантите.

По-рано тази година президентът Каис Сайед обяви по-строги мерки срещу мигрантите в Тунис, обвинявайки ги, че внасят насилие и престъпност в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    4 0 Отговор
    Тия навлеци няма да престанат да се мъкнат в Европа...
  • 2 Гост

    2 0 Отговор
    Мамуни много,ще има да се дават и пак ще останат.
  • 3 Нали отхвърлиха

    2 2 Отговор
    колониалния хомот, скачаха (като маймуни) от радост, че са вече независими, а сега емигрират точно при омразните колониалисти. Не са ли чували за държавите от БРИКС, икономическото чудо на 21 век, там да ходят, да се почувстват наистина свободни.
  • 4 Това не

    1 0 Отговор
    Е трагедия, а поредното доброволно самоубийство.